Nisanlim bazen beni cildirtmayi basariyor

Baba gibi davranmasi suan hosunuza gidiyor ama bir gun gelecek ve bundan inanılmaz zarar göreceksiniz. Ben bunu bilir bunu soylerim. Hayatinizdaki insanlarin rollerini karistirmayin, karistirmalarina izin vermeyin.

Bir babam olsaydi evet yorumunuz dogruydu, rolleri karistirmamam gerekirdi
Ama rol model olacak bir babam olmadigi icin karistiracak bir rol de yok

Ben de bebek haberi ile sadece özel ders vermeye başladım :) az kalsın ogrencimin evinde doguracaktim:)

Öfkesi sadece kendine zarar olmaktan çıkıp hayatiniza girmemeli yardım almaya ikna edin ona da yazık niye böyle olsun..

Evet tahmin ettim birsey olduğunu. Çok geçmiş olsun.iyi yürekli birine benziyor cozumsuz değil sorununuz. İnşallah çok mutlu olursunuz.

Iste anlatamamisim galiba sinirlenip hakaretler savurdugu ben degilim, isleri. Kendi kendine bunlari kafasina takmasi

Bir babam olsaydi evet yorumunuz dogruydu, rolleri karistirmamam gerekirdi
Ama rol model olacak bir babam olmadigi icin karistiracak bir rol de yok
sorun da bu zaten güzel kardesim. Hep olmayanı doldurmaya calisiyoruz psikolojik olarak. Be hepimizin başvurduğu bir yontem bilincsizce. Sadece uyarmak istedim. Bunun üzerine lutfen biraz düşünün.

Iste anlatamamisim galiba sinirlenip hakaretler savurdugu ben degilim, isleri. Kendi kendine bunlari kafasina takmasi
Anladım ama yanınızda küfür etmesinden rahatsız olmuşsunuz ki buraya konu açmışsınız. Ben zaten su anki durumdan bahsetmiyorum. Evlendiniz diyelim yıllar geçti bir gün öyle bir sinirine dokundunuz ki öyle her şey üst üste geldi ki size yöneldi küfürler. Ondan bahsetmiştim.

sorun da bu zaten güzel kardesim. Hep olmayanı doldurmaya calisiyoruz psikolojik olarak. Be hepimizin başvurduğu bir yontem bilincsizce. Sadece uyarmak istedim. Bunun üzerine lutfen biraz düşünün.

Bos yeri asla doldurmaya calismadim, doldurmakta istemedim.
Bir erkek ne yaparsa yapsin bir kizin babasi olamaz.
Orada bahsettigim "baba gibi" meselesi orneklendirmeydi.
Cook tesekkur ederim :)

Evet rahatsiz oluyorum bazen ama asil uzuldugum kendini yipratmasi zamanla. Tesekkur ederim :)

Tanimadiginiz insanlar hakkinda bu sekilde yorum yapmak guzel degil bence, tesekkurler
O zaman bu mantıkla ilerleyeceksek tanımadığımız insanlar hakkında iyi (olumlu) yorum nasıl yapalım?

Bak güzel kardeşim, öncelikle hayırlı olsun, az kalmış evliliğe. Annene de geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Belli ki şimdilik mutlusun, Allah daim etsin. Ama bu sitede bir konu açıldığı zaman, özellikle de böyle nişanlılık döneminde senin sorununa benzer sorunlar yaşayan insanlar danıştıkları zaman kimse içi boş yorum yazmaz. Bu tarz konulardaki yorumlar, öngörüler, tahminler falan hep yaşanmışlıklara, tecrübelere ve çıkarılan derslere dayanır. İnsanların yaptıkları yorumlar özellikle olumsuz ise buna kulak vermeni tavsiye ederim çünkü birkaç tane pozitif şey söylemek çok daha kolaydır ancak yapılan olumsuz yorumlar bu forumda daha samimidir aslında. Böyle bir konuda, evlenmek üzere olan gencecik bir insan için kimse durduk yere olumsuz yorum yapmaz. O yapılan olumsuz yorum bir şeye dayanıyordur emin ol. Burada kimse kimseyi tanımadığı için kötülüğünü istemeye sebep de yok. Buradaki insanların çok çok farklı tecrübeleri, evlilikleri, problemleri var mesela. Ben de olumsuz yorum yapacağım maalesef şunlara dayanarak:

1) Sinir olayını nasıl çözebilirim diye sormuşsun, cevap basit: Çözemezsin muhtemelen. Zaten adamın çözmeye niyeti yok. Stresini bu şekilde atmaya alışmış, o değişmez. Zaten üzerimde yük var ben böyleyim, kendime hakim olamıyorum minvalinde konuşması ile "beni böyle kabul et" demek istemiş sana, gayet net. Yani bu küfür ve sinir probleminin çözümü yok, varsa bile çok zor, çok da zaman alır muhtemelen. Her ne kadar şimdilik işlerine ve kendisine küfrediyor olsa da sen bu insanla bir ömür paylaşacaksın. Yanında küfretmesinden bu kadar rahatsız olduğuna göre evlenince sinir anında sana küfrederse ki mutlaka eder, emin ol, kalbin daha çok kırılacak bunu sakın unutma. Sinirin 5 dk sonra geçmesi olayı ölene kadar devam eder diye düşünüyorum o yüzden baştan söylüyorum, benim düşüncem: Bu adamın küfürleri devam edecek ve mutlaka sana da en az 1 tane küfür edecek. Muhtemelen şimdi sana hassas davranıyor elinden geldiğince ama evlenince kalmayacak o hassaslık.

2) Kendi baba profili derken kendi babası da böyle mi, sinirli ve küfürlü mü? O kısmı anlamadım. Eğer kendi babası da böyleyse sizin çocuğunuz da babasından yani nişanlından bunu görecek ve örnek alacak, kızınca küfreden bir çocuğun annesi olacaksın muhtemelen. Çünkü nişanlın babasından görmüş, senin çocuğun da kendi babasından görecek aynı şeyi.

3) Bütün erkekler böyle mi? demişsin. Anlattığın bütün sana göre olumlu özelliklerine rağmen 2016 yılında kadınlar, böyle bir adama görüşme şansı bile vermiyorlar, değil evlenmek... Yüzüne dahi bakmazlar çünkü küfür, hakaret kadınlar için ciddi problem. Dolayısıyla bütün erkekler böyle değil, cevap hayır. Çünkü günümüzde kadınlar böyle bir erkeğe şans vermez. Mesela ben kesinlikle ağzından küfür çıkan bir erkeğe karşı sevgi duyamam, saygımı da tamamen kaybederim. Benim için çok aşağılayıcı çünkü.

4) Senin çalışmanı istemeyen bir adamla evleneceksin. Yarın öbür gün ev hanımlığından ya da evden çalışmaktan sıkılıp para dışındaki daha farklı nedenlerle çalışmak istersen seni çok ciddi sorunlar bekleyecek haberin olsun. Çocuk büyüyecek sonuçta. Bi kere belli ki ataerkil zihniyette, ailesinden öyle görmüş. Ataerkil zihniyet kadına değer vermeyen zihniyet demek değildir yanlış olmasın ama erkeğin baskın olduğu bir zihniyettir ve bu neredeyse her konuda geçerlidir. Evliliğin boyunca kocanın parasına bağlı olmak ister misin? Bu senin tercihin.

5) Para demişken... Daha evlenmeden yaptığı maddi yardımları yarın öbür gün bir sorun yaşadığınızda, ne bileyim büyük bir problem olursa aranızda, başına kakar mı kakmaz mı onu bilemem çünkü tamamen karakter meselesi. Ama kakarsa da şaşırma, erkek bu. Kakar demiyorum ama kakarsa şaşırma. İhtiyaç olmuş yardım etmiş ama başa kakılması çok başka bir olay ve kakarsa çok çok üzülürsün, bunu tahmin etmek zor değil.

İşte neden olumsuz düşündüğüm bu 5 göstergeye dayanıyor. Bu göstergelere dayanarak ki biz buna filmin fragmanı diyoruz, filmin fragmanına bakınca filmi ben pek beğenmedim. Sevgin ne kadar ağır basar, sende bi de çok yoğun bir minnet duygusu da var. Alttan alırım, ben onu duymam, üstüme alınmam, birazdan geçer zaten gibi düşüncelerin varsa bir şekilde idare etmenin yolunu bulursun ama nereye kadar, onu yaşayıp kendin görürsün. Ama değişir diye beklersen, çok zor. Değişmez %80 ihtimalle. Sen zaten evleneceksin, burada onun hakkında olumsuz yorum yapanlara kızıyorsun, sürekli onun hayatında olmasına şükretmişsin falan, belki benim yorumum da hoşuna gitmeyecek ama buradan bakınca görünen manzara bu. Ben sırf senin moralin bozulmasın diye "her güzelin bir kusuru vardır, mutluluklar dilerim :)" gibi bir yorum yapıp geçebilirdim de. Evet tanımam etmem, anlattıklarından yola çıkarak kendi fikrimi söyledim, neticede bir soru sormuşsun, cevap verdim.

sana şuan hakaret etmiyor olması gelecekte de etmeyecek demek değil maalesef canım. evlenmeden önce adamın ağzından küfür duymayan ama şuan evliliğinde küfrün bini bir para olan insan bile çok. en yakınımda ki örnek annem. keşke değişseler ama inan çok zor yaş-karakter oturmuş artık ve düzelme eğilimi yok. umarım pişman olmaz mutlu olursun da biz yanılırız.

Son bir ayda sen de stresli olduğun için sana batmış bence. Yoksa bu tutumdan rahatsız değildin değil mi öncesinde. Bazen boşver duyma geç. Ben param var ağzına tükürme hakkım var diye düşündüğünü de sanmıyorum. Mutluluklar

Kimse yazmamış bunu sanırım sadece bana tuhaf geldi .siz niye nişanlınızın maddi desteğini alıyorsunuz anneniz falan yani.ne olursa olsun hayır demeliydiniz.durumu iyi diye size ve annenize para vermek zorunda değil hadi siz belki olabilir de yok evin babası gibi falan bana tuhaf geldi bizzat eniştenden biliyorum bu tarz Olayların sonu hiç iyi olmuyo

Benim eşim de kızdığında ağzından küfür çıkıyor direkt. Evet bana değil ama bir gün bana dönmeyeceğini bilemem. Çünkü bekarken hiç küfür duymamıştım, stresi bahane ederek bu şekilde yapamaz. İyi bir adam olması beni sevmesi bunu görmezden gelmemi gerektirmez. Çünkü bu bir lütuf değil bu vasıflara zaten sahip olmalı. Psikolojik destek alacağız

Annem kalp hastasi oldugu icin 7/24 onunla olmam gereken bir donemden gectik, calisamadik ve haliyle gerektiginde bize yardimci oldu.

Umarim..
Psikolog bir arkadasim bu tip erkeklerin cocuk sahibi oldugunda sakinlestigini soyluyor.
Allah kismet eder de bir gun evladimiz olursa belki sakinlesmesine de vesile olur

Bakın bu çok önemli bir konu. Lütfen bir terapiye ikna edin. Bunu onu sevdiğiniz için de yapın. Çabuk öfkelenmek öfkelenen kişiye de zarar. Tedavi olmadan da çocuk düşünmeyin. Burda bir konu vardı, babası bağırdı diye çocuk kekelemeye başlamış. Ama babasınınki anlık bir öfke diyebilir miyiz? Bağırdı ama çok pişman oldu kekeleyen bir çocuğa etki eder mi? Çocuğunuzun babasının etrafında cam kırıkları üzerinde yürüyormuşçasına hareket etmesini her an bağırmasın diye tetikte durmasını ister misiniz? Psikolog arkadaşınız en fazla bir ihtimalden söz etmiştir. Ben de size başka bir ihtimalden söz ediyorum. Çocuğunuzun psikolojisini ihtimallere bırakmayın.
Siz yetişkin bir kadınsınız. Bu adamı bu şekilde tercih ediyorsanız, düzeltebileceğinize inanıp düzelene kadar da bu süreçte ona destek olmaya hazırsanız süper. Ama çocuğu bu sürece, bu iyileşme sürecine alet etmeyin. İyileşsin ondan sonra düşünün. Çocuk şifa olsun, babasını sakinleştirsin diye düşünülmez. Tabiki de tek sebep bu değil ama bu bir sebep bile olmamalı. Çocuk huzurlu bir yuva, sakin bir anne baba hakediyor.

Psikolog arkadaşın çocuk olunca böyle erkeklerin sakinleştiğini mi söyledi? ben şokkk.. Hiçbir psikolog bunun çocuk olunca geçecek bir şey olduğunu düşünemez düşünmemeli.. Öyle olsa çocuklu erkekler hiç küfür etmezdi.

Oncelikle boyle uzun uzadiya cevap yazip onemsediginiz icin tesekkur ederim:) bende madde madde gideyim.
1- Evet sinirli bir yapida, ama benim savundugum sudur ki, herkes sanki 7/24 bagiran hakaret eden ve sinirli olan bir adam zannetmis. Halbuki haftada bir yogun olan seyler. Yani anlatamadigim bu evet suan sahsima bir sey yapilmiyor, bu yapilmicagi anlamina da gelmiyor ama ben yapilacagini dusunmuyorum yine de bilemeyiz elbette. Altta bir arkadas yorum yapmis, son zamanlarda dugun stresindn kafaya takmaya basladiniz herhalde onceden takmiyordunuz demis evet aynen bu arkadasin dedigi gibi.
2- Yok hayir kendi baba profili derken, kendi evinin babaliginida o yapiyor. Yani bir seyler gorup ogrendigi babasi yoktu ve yokta. Yani sinirlenmeyi birinden ogrenmedi. Cocuklugundan itibaren yasadiklari vesilesiyle sinirli bir yapiya donustu.
3- Evet, herkesin hayati kendine, kimisi gorusmez hayatina bile almaz boyle erkekleri. Kimisi cokta rahatsiz olmaz. Kisiden kisiye degisir bunlar.
4-Evde ozel ders verecegim, hayir calisma demesi beni rahatsiz etmiyor. Yani aslinda artik bende evde oturup rahata ermek istiyorum yillardan sonra. O yuzden ev hanimi olacak olmak beni rahatsiz etmiyor ama dedigim gibi evden ozel ders verecegim.
5-Boyle bir seyi basima kakacak olsa, inanin coktan kakardi. Maddi yardim yapmak zorundaydi yani soyle dusunun kendinizi. Ileri derece kalp hastasi bir anneniz var. Herhangi bir krize karsi onunla olmaniz gerekiyor calisamazsiniz. Sadece anneniz ve sizsiniz hayatinizdaki ucuncu kisi nisanliniz. Bu olaylarin hepsi bir anda olmus ve bir anda maddi zorluga dusmussunuz. Bu durumda hangi erkek nisanlisina destek olmaz? Hastane masraflariydi vs..
Asil yardimci olmasa buna gercekten kirilabilirdim en zor zamanimizdi ve cevremizde bi akrabamiz falan yok.
Degisip degismeme durumuna gelirsek, acikcasi degisecegini dusunuyorum cunku son 5 aydir bile daha farkli mesela. Ornegin, onceden boyle sinirlenmeleri haftada 2 ise suan 10 gunde 1 inanin. Psikolog bir arkadasimiz var, onunla konusuyor bende yardimci oluyorum.
Tesekkurler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…