- 3 Nisan 2016
- 912
- 628
- 23
- Konu Sahibi esmeringunlugu
-
Baba gibi davranmasi suan hosunuza gidiyor ama bir gun gelecek ve bundan inanılmaz zarar göreceksiniz. Ben bunu bilir bunu soylerim. Hayatinizdaki insanlarin rollerini karistirmayin, karistirmalarina izin vermeyin.
Beni anlayan biri sukurler olsun :)
Evet demek istedigim buydu, erken yasta yuk agir geldi zamanla ofke birikti.
Ben erken anne olmak istedigim icin calismamaya kabulum ama evden ozel ders verecegim
Beni anlayan biri sukurler olsun :)
Evet demek istedigim buydu, erken yasta yuk agir geldi zamanla ofke birikti.
Ben erken anne olmak istedigim icin calismamaya kabulum ama evden ozel ders verecegim evlendigimiz ilk aydan itibaren :)
evlendigimiz ilk aydan itibaren :)
Evet tahmin ettim birsey olduğunu. Çok geçmiş olsun.iyi yürekli birine benziyor cozumsuz değil sorununuz. İnşallah çok mutlu olursunuz.Annem kalp hastasi oldugu icin 7/24 onunla olmam gereken bir donemden gectigimiz icin calisamadim, evet ceken bilir. Evlenince de ozek ders verecegim evden.
Evet psikolog bir arkadasimiz var bazen onunla konusur bazen ben yardimci olurum, zamanla gececek gibi.
E peki ilerde evlenip çocuk yaptınız diyelim. Bu çocuğun yanında da sürekli küfür hakaret bunları duyarak büyüyen bir çocuk. Nasıl bir psikolojiye sahip olacak. Büyüdüğünde o da bişeylere sinirlenip sürekli hakaret küfür etmeye başlayacak. Yeri gelecek size sinirlenecek. Çocuğu geçtim babası da yıllar içinde olacak bir şeyler ve size sinirlenecek. O küfürler hakaretler size yönelince ne yapacaksınız. Biraz kötü yazmış olabilirim ancak en sevmediğim insan tiplerinden biridir. Küfür eden çocuklar yetiştirirler çünkü. Cinsiyetçi küfürlerini herkese savurmayı saçma sapan bişeye sinirlendi diye kendine hak gören insanlar yaratırlar.
sorun da bu zaten güzel kardesim. Hep olmayanı doldurmaya calisiyoruz psikolojik olarak. Be hepimizin başvurduğu bir yontem bilincsizce. Sadece uyarmak istedim. Bunun üzerine lutfen biraz düşünün.Bir babam olsaydi evet yorumunuz dogruydu, rolleri karistirmamam gerekirdi
Ama rol model olacak bir babam olmadigi icin karistiracak bir rol de yok
Siz konu açıp sormadınız mı öfkeli falan diye bende içimden geçeni yazdım evlendikten sonra konu açmazsın inş. Genelde biz yanılmıyoruzTanimadiginiz insanlar hakkinda bu sekilde yorum yapmak guzel degil bence, tesekkurler
Anladım ama yanınızda küfür etmesinden rahatsız olmuşsunuz ki buraya konu açmışsınız. Ben zaten su anki durumdan bahsetmiyorum. Evlendiniz diyelim yıllar geçti bir gün öyle bir sinirine dokundunuz ki öyle her şey üst üste geldi ki size yöneldi küfürler. Ondan bahsetmiştim.Iste anlatamamisim galiba sinirlenip hakaretler savurdugu ben degilim, isleri. Kendi kendine bunlari kafasina takmasi
sorun da bu zaten güzel kardesim. Hep olmayanı doldurmaya calisiyoruz psikolojik olarak. Be hepimizin başvurduğu bir yontem bilincsizce. Sadece uyarmak istedim. Bunun üzerine lutfen biraz düşünün.
Siz konu açıp sormadınız mı öfkeli falan diye bende içimden geçeni yazdım evlendikten sonra konu açmazsın inş. Genelde biz yanılmıyoruz
Anladım ama yanınızda küfür etmesinden rahatsız olmuşsunuz ki buraya konu açmışsınız. Ben zaten su anki durumdan bahsetmiyorum. Evlendiniz diyelim yıllar geçti bir gün öyle bir sinirine dokundunuz ki öyle her şey üst üste geldi ki size yöneldi küfürler. Ondan bahsetmiştim.
O zaman bu mantıkla ilerleyeceksek tanımadığımız insanlar hakkında iyi (olumlu) yorum nasıl yapalım?Tanimadiginiz insanlar hakkinda bu sekilde yorum yapmak guzel degil bence, tesekkurler
Kimse yazmamış bunu sanırım sadece bana tuhaf geldi .siz niye nişanlınızın maddi desteğini alıyorsunuz anneniz falan yani.ne olursa olsun hayır demeliydiniz.durumu iyi diye size ve annenize para vermek zorunda değil hadi siz belki olabilir de yok evin babası gibi falan bana tuhaf geldi bizzat eniştenden biliyorum bu tarz Olayların sonu hiç iyi olmuyo
Umarim..
Psikolog bir arkadasim bu tip erkeklerin cocuk sahibi oldugunda sakinlestigini soyluyor.
Allah kismet eder de bir gun evladimiz olursa belki sakinlesmesine de vesile olur
Oncelikle boyle uzun uzadiya cevap yazip onemsediginiz icin tesekkur ederim:) bende madde madde gideyim.O zaman bu mantıkla ilerleyeceksek tanımadığımız insanlar hakkında iyi (olumlu) yorum nasıl yapalım?
Bak güzel kardeşim, öncelikle hayırlı olsun, az kalmış evliliğe. Annene de geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum. Belli ki şimdilik mutlusun, Allah daim etsin. Ama bu sitede bir konu açıldığı zaman, özellikle de böyle nişanlılık döneminde senin sorununa benzer sorunlar yaşayan insanlar danıştıkları zaman kimse içi boş yorum yazmaz. Bu tarz konulardaki yorumlar, öngörüler, tahminler falan hep yaşanmışlıklara, tecrübelere ve çıkarılan derslere dayanır. İnsanların yaptıkları yorumlar özellikle olumsuz ise buna kulak vermeni tavsiye ederim çünkü birkaç tane pozitif şey söylemek çok daha kolaydır ancak yapılan olumsuz yorumlar bu forumda daha samimidir aslında. Böyle bir konuda, evlenmek üzere olan gencecik bir insan için kimse durduk yere olumsuz yorum yapmaz. O yapılan olumsuz yorum bir şeye dayanıyordur emin ol. Burada kimse kimseyi tanımadığı için kötülüğünü istemeye sebep de yok. Buradaki insanların çok çok farklı tecrübeleri, evlilikleri, problemleri var mesela. Ben de olumsuz yorum yapacağım maalesef şunlara dayanarak:
1) Sinir olayını nasıl çözebilirim diye sormuşsun, cevap basit: Çözemezsin muhtemelen. Zaten adamın çözmeye niyeti yok. Stresini bu şekilde atmaya alışmış, o değişmez. Zaten üzerimde yük var ben böyleyim, kendime hakim olamıyorum minvalinde konuşması ile "beni böyle kabul et" demek istemiş sana, gayet net. Yani bu küfür ve sinir probleminin çözümü yok, varsa bile çok zor, çok da zaman alır muhtemelen. Her ne kadar şimdilik işlerine ve kendisine küfrediyor olsa da sen bu insanla bir ömür paylaşacaksın. Yanında küfretmesinden bu kadar rahatsız olduğuna göre evlenince sinir anında sana küfrederse ki mutlaka eder, emin ol, kalbin daha çok kırılacak bunu sakın unutma. Sinirin 5 dk sonra geçmesi olayı ölene kadar devam eder diye düşünüyorum o yüzden baştan söylüyorum, benim düşüncem: Bu adamın küfürleri devam edecek ve mutlaka sana da en az 1 tane küfür edecek. Muhtemelen şimdi sana hassas davranıyor elinden geldiğince ama evlenince kalmayacak o hassaslık.
2) Kendi baba profili derken kendi babası da böyle mi, sinirli ve küfürlü mü? O kısmı anlamadım. Eğer kendi babası da böyleyse sizin çocuğunuz da babasından yani nişanlından bunu görecek ve örnek alacak, kızınca küfreden bir çocuğun annesi olacaksın muhtemelen. Çünkü nişanlın babasından görmüş, senin çocuğun da kendi babasından görecek aynı şeyi.
3) Bütün erkekler böyle mi? demişsin. Anlattığın bütün sana göre olumlu özelliklerine rağmen 2016 yılında kadınlar, böyle bir adama görüşme şansı bile vermiyorlar, değil evlenmek... Yüzüne dahi bakmazlar çünkü küfür, hakaret kadınlar için ciddi problem. Dolayısıyla bütün erkekler böyle değil, cevap hayır. Çünkü günümüzde kadınlar böyle bir erkeğe şans vermez. Mesela ben kesinlikle ağzından küfür çıkan bir erkeğe karşı sevgi duyamam, saygımı da tamamen kaybederim. Benim için çok aşağılayıcı çünkü.
4) Senin çalışmanı istemeyen bir adamla evleneceksin. Yarın öbür gün ev hanımlığından ya da evden çalışmaktan sıkılıp para dışındaki daha farklı nedenlerle çalışmak istersen seni çok ciddi sorunlar bekleyecek haberin olsun. Çocuk büyüyecek sonuçta. Bi kere belli ki ataerkil zihniyette, ailesinden öyle görmüş. Ataerkil zihniyet kadına değer vermeyen zihniyet demek değildir yanlış olmasın ama erkeğin baskın olduğu bir zihniyettir ve bu neredeyse her konuda geçerlidir. Evliliğin boyunca kocanın parasına bağlı olmak ister misin? Bu senin tercihin.
5) Para demişken... Daha evlenmeden yaptığı maddi yardımları yarın öbür gün bir sorun yaşadığınızda, ne bileyim büyük bir problem olursa aranızda, başına kakar mı kakmaz mı onu bilemem çünkü tamamen karakter meselesi. Ama kakarsa da şaşırma, erkek bu. Kakar demiyorum ama kakarsa şaşırma. İhtiyaç olmuş yardım etmiş ama başa kakılması çok başka bir olay ve kakarsa çok çok üzülürsün, bunu tahmin etmek zor değil.
İşte neden olumsuz düşündüğüm bu 5 göstergeye dayanıyor. Bu göstergelere dayanarak ki biz buna filmin fragmanı diyoruz, filmin fragmanına bakınca filmi ben pek beğenmedim. Sevgin ne kadar ağır basar, sende bi de çok yoğun bir minnet duygusu da var. Alttan alırım, ben onu duymam, üstüme alınmam, birazdan geçer zaten gibi düşüncelerin varsa bir şekilde idare etmenin yolunu bulursun ama nereye kadar, onu yaşayıp kendin görürsün. Ama değişir diye beklersen, çok zor. Değişmez %80 ihtimalle. Sen zaten evleneceksin, burada onun hakkında olumsuz yorum yapanlara kızıyorsun, sürekli onun hayatında olmasına şükretmişsin falan, belki benim yorumum da hoşuna gitmeyecek ama buradan bakınca görünen manzara bu. Ben sırf senin moralin bozulmasın diye "her güzelin bir kusuru vardır, mutluluklar dilerim :)" gibi bir yorum yapıp geçebilirdim de. Evet tanımam etmem, anlattıklarından yola çıkarak kendi fikrimi söyledim, neticede bir soru sormuşsun, cevap verdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?