Nişanlım beni sürekli aşağılıyor .!

Bana her sinirlendiğinde sürekli bunu yapıyor ben alttan almaya ve yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama nuh diyo Peygamber demiyor.

buna rağmen niye nişanlandın
ayrıca sürekli alttan alırsan adamın seni kaybetme korkusu olmaz
kaybetme korkusu önemli birşey
sürekli dediğini yapma
ayrıca tekrar düşün birde böyle ufacıcık şeyleri büyüten insanın size başka problemler de çıkaracağını düşünüyorum

Ben olaya sizin acinizdan degil karsi tarafin acisindan bakiyorum suan.
Kafasinda nisanlimla esimle tatile giderim yuzerim eglenirim diye hayaller kurduysa, siz de mizmizlanmissiniz kim bilir ne kadar ugrasti gel diye, hevesi kirilmis ve sinirlenmis. Hakareti asla dogru bulmuyorum ama nisanlinizin yerinde olsam hakaret haric ayni tepkiyi verirdim.
Korkmayan korkanin halinden anlamiyor, naz yapiyosun bi istedigim de olmuyor diye dusunuyor insan.

Demek ki nişanlın karşısında güçlü ve ayrıca ona sonsuz güvenen bir kadın istiyor ki çok haklı .
Ama sen de adam istiyorsun.Kibar olması bir yana en azından kaba olmayan.Saygısı sen güçsüz durdukça da azalmış iyice.
Hakkınızda hayırlısı.

Senin deniz fobin var. .
Nişanlınla sakın evlenme. .
Ne sevgi ne saygı var . .

Lütfen bu adamla evlenmeye kalkışmayın. Hem empati yoksunu, hem kaba saba, hem de hadsiz. Bugün deniz için bu kadar hakaret eden, yarın evlilik içinde yaşanabilecek daha önemli meselelerde neler yapar kimbilir! Yazıklar olsun demek yetmez. Hadi canım sen yoluna ben yoluma! demek lazım bence..

Bende bozulurdum nişanlımla denize gitsem o girmese ama senin nişanlın tam öküzmüş bunun için hakaret ve 4 gündür konuşmama

Dogru birsey yapmamis tabiki ama bence öyle yapmasinin sebebi yani kizmasinin sebebi senin ona guvenemen yani nisanlandiniz ya evlilik gibi ciddi bi yola ilk adim attniz o kendisine guvenmeni beklemis ama abartmis.. sen kendine guvenemedin ama o kendisine anlamis..

Kızgınlığında da haklı değil bence. Denize girmese bile yine beraber çok da güzel vakit geçirebilirlerdi. Aksi despotluk oluyor bence. Hakaret olmadan zorlamak, kızmak bile anlaşılır değil bana kalırsa.
Misal ben hayvanları çook severim. Sokakta gördüğüm her hayvanı, dana kadar köpekleri bile sevmeden geçemem. Isırılmadım hiç, ama ısırılmaktan da korkmam. Isırılmam diye emin olduğumdan da değil, o ihtimal için kendimi bu sevgiden mahrum bırakmam. Ama çevremde değil köpekten, kediden bile korkan arkadaşlarım var. Onlar yanımdayken aksine o kendini rahat hissetsin diye sevmem bile hayvanları -ki bu benim için gerçekten büyük kayıptır. Gerekirse yaklaşan bir kedi köpek olursa onu severek uzaklaştırırım. Şimdi ben bu arkadaşlarıma "fobine sinir oluyorum, madem korkuyorsun benimle dışarıda görüşme, hayvanlardan mahrum kalıyorum, evinde görüşelim, ya da aş artık şunu' diyebilir miyim? Böyle düşünmek bile hoşgörüsüzlük olur bence.
İster hayvan, ister deniz ister asansör, bir yakınıysa insanın hoş görmesi lazım bence, o günü kimseye zehretmeden geçirmesi.. yakın değilse zaten görüşmese de olur. Fobiler eş dost teşvikiyle ya da siniriyle aşılabilecek meseleler değildir. Mantık ortadan kalkar. Insanın pek elinde olmuyor bu konular. Bu fobilerin ardında genelde başka şeyler oluyor zaten.
Siz de kardeşinize kızmayın derim, o bu durumdan çok rahatsızsa fobiler konusunda uzman bir psikiyatriste gitmeye teşvik edin ama siz zorlamayın derim. Korku varsa üzerine gidilir aşılır görüşü, bu durumlarda her zaman sağlıklı bir yaklaşım değil.

Son düzenleme:
iyi de adam bugün öyle olmamıştır

ama yani boyunuzu geçen yere girmeyin de hiç mi ayağınızı sokmadınız adam elinizden tutarken de

madem öyle, neden onlarla denize gittiniz

sanki durum biraz gıcık gibi olmuş

Dimi ama. Maden denize girmiceksin niye gidersin ki adamın tadını kaçırmışsın. O enerjik biri sen ise pasif sanırım. Ağlayacak noktaya gelmiş bide. Komik
Öncelikle daha önce bu konuda nişanlımla konuştuğumu söylemiştim. Kaçırdın sanırım. Adamın tadını kaçırmışsın mı? Ben günlerdir sırf bu yüzden neler çekiyorum biliyor musun? Adamın tadını kaçırmışsın ne demek. Ben mi hakaret ettim veya zorladım? Onun istemediği bişeyi ben ona asla yaptırmazken o bana böle saygısızca davranınca ben mi tat kaçırmış oluyorum.. Evet çok enerjik biri,sorma (...!) Evet bende çok pasifim. Denize giremediğim için,ciddi derecede korkum olduğu için çok pasif biriyim haklısın. Hayat çünkü sadece yüzmeden ibaret..
Azıcık samimiyet.. Komik birşey varsa ortada o da sizin samimiyetsizce yaptığınız yorum.

Evlenince hem laflarin boyutu buyur ve kufur sebepleri dahada kuculur. Denize girmedin diye boyle yapiyorsa Allah kolaylik versin nisanlanmakla ne kadar dogru bi karar vermissin orasi muamma

Sevgili damdan..

Limana getirdiler beni. Yanımızda tekneler vardı. Ne kadar derin bir düşün.. Nişanlımı kırmak istemedim daha öncekiler gibi bana eşlik edeceğini düşündüm ve zaten yolda gelirken beni zorlamaması için konuştum.

Haklı sevgilin,senin kadar kimse ona katlanamaz bu şekilde.
Ee sen niye katlanıyorsun bu saygısız adama?
Tavrını başta koyman lazımdı,sana böyle cümleler söyleyecek kadar yüz göz olman bir ilişkide yanlış.

Böyle bir erkekle evlenmek için bir kere daha düşün.

o zaman çözümü sen de biliyorsun

bu tavırdaki adamla bir ömür geçer mi

Bir fobisi yok, inadından öğrenmek istemiyordu, sonraki tatillerde girdi. Ama ben ciddi bir fobisi olmamasına rağmen dizine kadar gelen yerde hem bana güvenmemesine hem de çaba sarfetmemesine kızmıştım. Konu sahibini de o açıdan yorumladım. Hayvan sevgisiyle bu konunun hiç alakası olduğunu düşünmüyorum. Annemlerde kedi ve köğeğimiz var kimseye sev ya da dokun diye baskı yapmamışımdır. sevmek isteyene imkan sağlarım sadece. yüzmek başka bir şey, tatile denize bence yüzmeye gidilir mesela. Yani benim gözümde amaç o. Ciddi bir fobisi olmayan insanda da istek görmek isterim hem kendi eğlenmesi ve öğrenmesi adına hem de benim eğlenmemi engellememesi adına.
Miskin mızmız nazlı insanları sevmem ve kızarım. :) fobisi bu mızmızlığın dışında olan insanlara dengesizce zorlama yapmam.

Yüzsün kendi kendine ille denize girmen şart mı senin de, ne değişikler var dünya da ya, şaşırıyorum gerçekten. Korkuyorsun belli yani o denizde iki şıpıdık yapacak diye panik atak mı olasın. Bu nedenle sana salak diyorsa zekasından şüphe ederim ben o insanın. Ben de mesela denizde şakalaşmayı, etrafımda insanların yüzmesini sevmem çünkü palet, gözlük vs dalıyorum ve diplerde kendimce bir şeyler arıyorum ya da derinlere gidip sırt üstü yatıyorum denizde. Eşim de şıpıdık şıpıdık yanımda yüzmeye bayılıyor. Ne yapayım adama salak mı diyeyim.

Anlıyorum, kardeşinizin durumu farklıymış zaten. Ben ağır bir fobisi varsa kızıp kendinizi de onu da yormayın diye dedim. Cidden kolay aşılamıyor zaten fobi olunca. Mesela benim böcek fobim Sadece bir türe özgü ama dünyanın tüm korkusuz insanları bir araya gelse beni bu konuda normale döndüremez gibi geliyor yine de çabalıyorum ama aşamıyorum işte. İnsanın eli ayağı titriyor, ağlayacak gibi oluyor. Fobi meselesi zor gerçekten.
Hayvan örneğini de fobi için verdim. İnsan fobisi olan yakınları olunca da eli mahkum, mahrum kaldığı durumlar oluyor, onu anlatmak için.
Siz kardeşinizin nazına kızmışsınız zaten. Konu sahibinde daha ciddi bir fobi var sanırım ve nişanlısı da naz yaptığını düşündü muhtemelen.
Hoş sizin de dediğiniz gibi hakaretin mazareti olamaz, bunu sadece kızma meselesi için dedim ben de. Hakaret ise benim de gözümde çok başka bir yerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…