- 11 Ağustos 2011
- 5.846
- 3.396
- 373
- Konu Sahibi ezra melek
-
Bana her sinirlendiğinde sürekli bunu yapıyor ben alttan almaya ve yaptığının yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama nuh diyo Peygamber demiyor.
Bak kendisi söylemiş zaten.. Hiç katlanmana gerek yok... Benim kadar ona kimsenin katlanamayacağını söyleyen insan..
Kızgınlığında da haklı değil bence. Denize girmese bile yine beraber çok da güzel vakit geçirebilirlerdi. Aksi despotluk oluyor bence. Hakaret olmadan zorlamak, kızmak bile anlaşılır değil bana kalırsa.Ben de sinir oluyorum. Birkaç yıl önce kardeşimle denizdeyken gel diyorum gelmiyor. Öğreteyim diyorum tutuyorum birşeyler gösteriyorum yok, inat. Ben de sinir olurum. Bi korkun varsa yenmeye çalışırsın. Oyun bozanlık yapacaksan baştan gitmemeliydin. Ya da ben korkuyorum girebileceğimi sanmıyorum ona göre gidelim deseydin.
Kızgınlığında bence haklı ama hakaret etmesini tabii ki kabul etmiyorum.
Öncelikle daha önce bu konuda nişanlımla konuştuğumu söylemiştim. Kaçırdın sanırım. Adamın tadını kaçırmışsın mı? Ben günlerdir sırf bu yüzden neler çekiyorum biliyor musun? Adamın tadını kaçırmışsın ne demek. Ben mi hakaret ettim veya zorladım? Onun istemediği bişeyi ben ona asla yaptırmazken o bana böle saygısızca davranınca ben mi tat kaçırmış oluyorum.. Evet çok enerjik biri,sorma (...!) Evet bende çok pasifim. Denize giremediğim için,ciddi derecede korkum olduğu için çok pasif biriyim haklısın. Hayat çünkü sadece yüzmeden ibaret..Dimi ama. Maden denize girmiceksin niye gidersin kiadamın tadını kaçırmışsın. O enerjik biri sen ise pasif sanırım. Ağlayacak noktaya gelmiş bide. Komik
Sevgili damdan..iyi de adam bugün öyle olmamıştır
ama yani boyunuzu geçen yere girmeyin de hiç mi ayağınızı sokmadınız adam elinizden tutarken de
madem öyle, neden onlarla denize gittiniz
sanki durum biraz gıcık gibi olmuş
Merhaba,
10 gün önce 4 yıllık sevgilimle nişanlandık. Pazar günü de yani 4 gün önce nişanlım,erkek kuzeni ve ben denize gittik. Ben yüzme bilmiyorum ve ciddi derecede korkuyorum. Gece yatarken denize girdiğimi düşündüğümde bile boğulacak gibi oluyorum o dereceBende bu durumdan çok rahatsızım ama yapamıyorum olmuyor. Her neyse.. Limana gittik,tekneye bindik vs. beni limanda denize sokmaya çalıştı ben senin elinden tutacağım dedi ama bir türlü cesaret edemedim.Ağlayacak gibi oldum ve girmedim. Orda bana tepkisini gösterdi sabahtan akşama kadar konuşmadı benimle ve 4 gündür de konuşmuyor. En son neden böle yapıyorsun diye mesaj attığımda ben senin kadar ruhsuz bir insan görmedim,elinden tutacağım dediğim hale hale girmeyecek kadar salaksın,ben böle saçma bi ilişki istemiyorum gibi şeyler söyledi.. Ben sadece sana yazıklar olsun diyebildim.. Yüzme bilmiyorum ve korkuyorum diye ilişkimi,sevgililiğimi sorguladı.. Benim kadar ona kimsenin katlanamayacağını söyleyen insan beni ruhsuz ilan etti.. Çok üzgünüm. ve çok mutsuzum..
Sevgili damdan..
Limana getirdiler beni. Yanımızda tekneler vardı. Ne kadar derin bir düşün.. Nişanlımı kırmak istemedim daha öncekiler gibi bana eşlik edeceğini düşündüm ve zaten yolda gelirken beni zorlamaması için konuştum.
Bir fobisi yok, inadından öğrenmek istemiyordu, sonraki tatillerde girdi. Ama ben ciddi bir fobisi olmamasına rağmen dizine kadar gelen yerde hem bana güvenmemesine hem de çaba sarfetmemesine kızmıştım. Konu sahibini de o açıdan yorumladım. Hayvan sevgisiyle bu konunun hiç alakası olduğunu düşünmüyorum. Annemlerde kedi ve köğeğimiz var kimseye sev ya da dokun diye baskı yapmamışımdır. sevmek isteyene imkan sağlarım sadece. yüzmek başka bir şey, tatile denize bence yüzmeye gidilir mesela. Yani benim gözümde amaç o. Ciddi bir fobisi olmayan insanda da istek görmek isterim hem kendi eğlenmesi ve öğrenmesi adına hem de benim eğlenmemi engellememesi adına.Kızgınlığında da haklı değil bence. Denize girmese bile yine beraber çok da güzel vakit geçirebilirlerdi. Aksi despotluk oluyor bence. Hakaret olmadan zorlamak, kızmak bile anlaşılır değil bana kalırsa.
Misal ben hayvanları çook severim. Sokakta gördüğüm her hayvanı, dana kadar köpekleri bile sevmeden geçemem. Isırılmadım hiç, ama ısırılmaktan da korkmam. Isırılmam diye emin olduğumdan da değil, o ihtimal için kendimi bu sevgiden mahrum bırakmam. Ama çevremde değil köpekten, kediden bile korkan arkadaşlarım var. Onlar yanımdayken aksine o kendini rahat hissetsin diye sevmem bile hayvanları -ki bu benim için gerçekten büyük kayıptır. Gerekirse yaklaşan bir kedi köpek olursa onu severek uzaklaştırırım. Şimdi ben bu arkadaşlarıma "fobine sinir oluyorum, madem korkuyorsun benimle dışarıda görüşme, hayvanlardan mahrum kalıyorum, evinde görüşelim, ya da aş artık şunu' diyebilir miyim? Böyle düşünmek bile hoşgörüsüzlük olur bence.
İster hayvan, ister deniz ister asansör, bir yakınıysa insanın hoş görmesi lazım bence, o günü kimseye zehretmeden geçirmesi.. yakın değilse zaten görüşmese de olur. Fobiler eş dost teşvikiyle ya da siniriyle aşılabilecek meseleler değildir. Mantık ortadan kalkar. Insanın pek elinde olmuyor bu konular. Bu fobilerin ardında genelde başka şeyler oluyor zaten.
Siz de kardeşinize kızmayın derim, o bu durumdan çok rahatsızsa fobiler konusunda uzman bir psikiyatriste gitmeye teşvik edin ama siz zorlamayın derim. Korku varsa üzerine gidilir aşılır görüşü, bu durumlarda her zaman sağlıklı bir yaklaşım değil.
Anlıyorum, kardeşinizin durumu farklıymış zaten. Ben ağır bir fobisi varsa kızıp kendinizi de onu da yormayın diye dedim. Cidden kolay aşılamıyor zaten fobi olunca. Mesela benim böcek fobimBir fobisi yok, inadından öğrenmek istemiyordu, sonraki tatillerde girdi. Ama ben ciddi bir fobisi olmamasına rağmen dizine kadar gelen yerde hem bana güvenmemesine hem de çaba sarfetmemesine kızmıştım. Konu sahibini de o açıdan yorumladım. Hayvan sevgisiyle bu konunun hiç alakası olduğunu düşünmüyorum. Annemlerde kedi ve köğeğimiz var kimseye sev ya da dokun diye baskı yapmamışımdır. sevmek isteyene imkan sağlarım sadece. yüzmek başka bir şey, tatile denize bence yüzmeye gidilir mesela. Yani benim gözümde amaç o. Ciddi bir fobisi olmayan insanda da istek görmek isterim hem kendi eğlenmesi ve öğrenmesi adına hem de benim eğlenmemi engellememesi adına.
Miskin mızmız nazlı insanları sevmem ve kızarım. :) fobisi bu mızmızlığın dışında olan insanlara dengesizce zorlama yapmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?