Nişanlım cimrimi

umran80

Zayıflamalıyım
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
4.567
2.335
398
36
İstanbul
Bir ay sonra düğünüm var ailemle maddi sorunlarım var burada paylaştım nişanımı yapmadılar evime büyük eşya almadılar sadece tabak çanak tarzı eksiklerim alındı gerisini nişanlım kendi aldı nişanımıda yaptı allah razı olsun dedim bende herzaman bu arada ailem benim maaşımıda kredimiz var diyerek alıyolar ana baba hakkıdır süt hakkı var günahtır diye kıramıyorum onları nede olsa onların emeğiyle bu günlere geldim manevi olarak bi sorun yaşamadan büyüdük biz sorun dert bilmedik aileme çok güvenirdim güvenimi kırdılar ellere muhtaç oldum(( şimdi nişanlım bana sürekli sen hesap yapıyomusun oraya okadar verdim buraya bukadar verdim diyip duruyo ve sürekli böyle dünde düğündede resim çekelim açık havada iki yerde çekilenleri birleştirelim tek albüm yapalım dedim dünya para tutar nişanda şukadar verdim sen ne vedim biliyomusun bağırır tarzda konuştu ağladım kapattım telefonu yapmasaydın nişanımı yüzüme vuracaksan yapma demiştim ben sana dedim ne yapalım desem senin eksiklerin bitmiyo aman sakın bişey gözünde kalmasın diyo yemin ederim fazla bişey yaptırmadım ağlamaktan gözlerim şişti hiç mutlu değilim nişanda canlı el çiçeği istedim yüz lira param yoktu yaptırırmısın dedim yaptırmadı gelin ayakkabısı almadı hala kardeşimiz kına ve gelin ayakabısını giyicem jartiyer istedim onada sesi çıkmadı ailemde cimri diyolar pastaneci annem oraya gittiğinde otur anne çay iç demezmiş o gelince annem hizmetinde kusur etmiyor trabzona düğüne gidilecek benmi götürücem banane kuaföre gidilecek çok para tutuyo demeler ben neyapmalıyım bir ay var nikah yok daha ama ev tutuldu eşyalar alındı ben evlenmelimiyim

Çok merak ediyorum nişanlınız evlendiğiniz zaman bi evin sorumluluğunu nasıl taşıyacak acaba şimdiden böyle yapıyorsa ben ilerisini düşünmek bile istemiyorum.Sizin adınıza üzüldüm..

allah yardımcınsın olsun oncelıkle ama sabrın sonu selamettır bu zamanlarda hep stres dolu oluo ınsan nısanlına hak vermıorum
ellbette esımde nısanlıyken bu konularda cok cektırdı bana bı yere goturmez ayrı sehırlerdeydık altında araba muhendıs adam cıkıp gelmez gelınce elını kolunu sallayarak gelır .... bussuru sey ama suan 4 yıllık evlıyız ve ben onu duzeltmeyı basardım kı senınkı nısanda yapmıs bıraz daha kıbar olabılseymıs keske

Şu dönem herkesin para sıkıntısı var karekterinden çnk para konusuna takılmışsın, ortak yönleriniz ,fikir birliğiniz önemli bunlar nasıl?

Kızlar yanlışmı düşünüyorum evliliği düşünen bi adamın belli başlı şeyleri yapabilmesi için para biriktrmiş olması gerekir bence.umran80in istediği şeyler gayet normal onları istemese bile yapılacak olması gereken şeyler nişanlısının ben şunları şunları yaptım demesi para konusunu ağzına alması çok yanlış..

yani düğün baya masraflı bi iş belki oda bunun sıkıntısı içersine girmiştir..ama nişanı ben yaptım die başına kalkması çok yanlış..bide annenden bi bardak çayı esirgemesiii ..bilmiyorum nedesemki biraz tuhaff:97:

Son düzenleme:
Canım sana hak veriyorum ama nişanlın benim anladığım kadarı ile cimri filan değil, nişanı siz yapmadığınız için biraz bozulmuş galiba eşya falan da alamamışsınız(herkesin gücü yetmeyebilir kesinlikle yanlış anlamayın) ee bütün bunlar para nihayetinde nişanlınıza extra fot. albümü, ayakkabı külfet gibi geliyor olabilir sinirlenmesi kendince haklı.Bir de erkek tarafı da mı dolduruyor acaba nişanlınızı kız tarafı hiçbir şey yapmadı bazı şeyleri de kusur kalsın diyebilirler yani :26: tatlı dilinizi kullanın anlatın derdinizi çıkış yolu bulursunuz.

Onu yaptım,şunu yaptım demeleri çoğunluk olarak erkeklerin ahlakında var sonuçta o babanız değil ,sende zaten demişsin böyle yapmaması gerektiğini

Parası var biriktirmiş çok çalışkan bi adam bu konular dışında bi sorunumuzda yok evimi benim zevkime göre dayadı döşedi elinden gelen herşeyi yaptı eve alınca cimri değil eşyada sıkıntı yok alıyo ama konuşuyoda çok para gidiyo sen hesap yapmıyosun kim senin şartlarında evleniyo herşeyin var diyo üzülüyorum boynu bükük kalıyorum ağlayıp duruyorum dünden beri annemde anlatamam at nişanı ağlatamaz seni der pişman olurum diye korkuyorum bir ay kaldı benmi abartıyorum dururmum bukadar ciddimi ne yapmalıyım kızlar evlenmemelimiyim düzelir diyip evlenmelimiyim bana işten çık dersaneye git hep iş hem dersane yapamazsın diyo para verirmi bana bakarmı ne ihtiyacın var senin derse naparım korkuyorum işten çıkıp dersaneye gitmelimiyim

bence olaylara tek taraflı bakıyorsunuz.......ailenizin size yapmadığını onların görevi olan birşeyi nişanlınız yapmış bence gerçekten suçlu kim bir daha düşünün......hem sizin kendi paranız var neden bir erkeğe boyun eğiyorsunuz.ailenize yardım edecekseniz de bir yıl sonra evlenip bir erkeğin karşısında bu duruma düşmeseydiniz bence.............hem de kendi yaklarınız üzerinde durabilirken..........olaylara bu tarafından bakın..........

Nişanlınınız multimilyarder değilse bence bunalmakta haklı.
Tüm eşyaları hatta nişanı bile o yapmış.
Ayakkabı,çiçek,jartiyer bence unutun bunları.
Düğün albümü de değil birkaç fotoğrafla idare edin derim. Çünkü adam üzerine vazife olmayan işleri bile üstlenmiş bir yerde patlamış.
Heee yok yatları katları var benden esirgiyor derseniz o zaman cimri bu adam bir daha düşünün derim.

çok ama çok haklısın ben bi aptalım muhtaç oldum ona oda bana böyle yapıyor üniv bitirdim 4 yıllık aof de olsa işim var yıllardır çalışıyorum beni bu hale düşüren ailemdir onları hakılı bulmuyorum anlattım burdada neler yaşadığımı annem nişan takımı bile istemişti ben iki taraftanda yüzü gülmeyen okumuş bi cahilim aptalım çünki bi ayakkabı alck param yok çalışıyorum ama yok işte aciz değilim ama yok avans çektim kalan eksiklerimi alıcam eve diye ancak onlara yeter o avansta yine bana bişey kalmayacak susucam oda almayacak bana paramdan arttırıp bi şort bi mini etek alırsam balayı için öper başıma koyarım kardeşimden bikini alıcam ondan istemiycem

şöyle bir durum var...
anneniz pastaneye gittiğimde bana birşey içermisin demediğini akıl ediyorda nişanı kız tarafının yapması gerektiğini akıl etmiyormu...
nisanlına yaptırıp ona siz birşey yapmadınız deme fırsatını veren sizsiniz sen olmasanda ailen ..(Eşyaları o almış beyaz eşyayı herşeyi o yapmış üstelik... birde senin maşaınıda elinden alıyorlar)
Maddi durumunuz yetmiyorsa evde aile arasında yapsadınız nişanı.. salona abiyeye nişan törenine birşeye gerekmi vardı..
Siz üzerinize düşenleri gücünüzün yettiği kadar yapsaydınız onada yapması gerekenleri bir bir yaptırır bunlar olması gerekli diyebilirdiniz...
Belki onun durumuda çok iyi değil... :82:

Son düzenleme:
eğer gerçekten cimriyse Allah yardımcınız olsun

erkek kardeşimden biliyorum cimri insanla ömür geçmez ben kendi kardeşime tahammül edemiyorum

ben yapamayacağım için o ben yapıcam dedi istemedim ben nişanı o ben ilerde para kazanırım ama bidaha sana nişan yapamam gözün kalmasın dedi inanınki ben yap demedim gerçekten istemedim abiyemi bile çok ucuza kaç kere giyilmiş bilmediğim bi elbise seçtim ona zaten yük oluyorum diye hep mahçuptum bana hem yapıp edip hem ben nekadar verdim biliyomusun demesi koyuyo ben istemedimki ailemide savunmuyorum

en son istediğim şey bu hale düşmekti böyle olmamak için hem çalıştım hem okudum ama ailem beni bu hale düşürdü işte ele muhtaç ettiler beni aileside söyleniyor tabiyki sen bizi ezdiriyosun herşeyi sen yapıyosun diyolar benim başım çok büyük dertte evlenince bunları tek tek yüzüme vuracaklar

Bende suçlanması gereken tarafın nişanlınız olmadığını düşünüyorum. Herşey sırtındayken kimseye yansıtamadığı siniri size yansıtması normal. Bozuldukları var belli. Nekadar birikimi olursa olsun herşeyi tek başına üstlenmesi zor... Ailenizin size desetk çıkmamasıyla birlikte söylenen herşeyi yutmanız gerek...

sana birşey demiyorum senin maaşını bile elinden alıyolarmış..
Şimd ailenin durumunuda bilmiyorum belki gerçekten iyi değildir senin maaşına ihtiyaçları vardır..
Ama yinede ben nişan düğün olaylarında ailelerin durumu ne olursa olsun egerki gücü yok ve birşey yapamıyacak durumdaysa erkek tarafına ben birşey yapmıyorum herşeyi siz yapacaksınız diyeceğinize borç alınabilir...
olmadı nişanı erteleyin aceleniz neydi o süre zarfında 3-5 kuruş atıp parayı biriktirip öyle yapsaydınız ama yinde siz yapsaydınız...
İşte sırf bu lafları duymamk için...
Nişanlın bak şimdidden lafını yapmaya başladı..
İleriyi düşün .. KAyınvaliden anlayışsız bir kadınsa.. görümcen... ailesi..
Sanki onlar demiyeceklermi ilerde herşeyi biz yaptık otur oturdugun yerde ... diyemiyeceklermi...

doğru söylüyosunuz ama ben neyapabilirimki aileme tepki göstersem yarın başıma bişey gelse ailesi sahip çıkmayan kadınlardan biride ben olurum çalışan kadın olsamda görüyorum ailesini üzen kızlar koca evinde çektiklerine katlanıyolar ben bundanda korkuyorum ve tepki veremiyorum anne baba hakkıda en büyük neden ne versem hak ödenmezki onlara kimseye muhtaç etmeden namuslu edepli büyüttüler bizi neyapacağımı şaşırdım ne doğru bilmiyorum

seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı hataya bende düştüm ailemin maddi olarak nişan yapmaya gücü yoktu annemin bir yüzük takın sözleriyle arada kalıp aile arasında nişan yapalım dedik ama maddi olarak nişanlımında benimde imkanlarımız kısıtlı ve şimdi bin pişmanız birikim yapmadan niye hemen nişan yaptık diye , Ben aldığım maaşı ailemin ihtiyacı var diye aileme veriyorum bana çeyizim için küçük birşey almaya bile bişey kalmıyor zaten anneminde benim çeyizimi düşünebilecek durumu yok şuanda şimdi sessizim kimsedende isteyemem ailemin yapmadığını düşünmediğini nişanlım bile olsa başkası düşünürmü düşünürse yarın başıma kakmazmı diye düşünüp bekliyorum . Allah yardımcın olsun nişanlında çok bunalmıştır haklı olarak kolay değil bu işler tek kişinin omuzlarına ağır gelir bilirim eğer sen nişanlına güveniyorsan seni ezmeyeceğine inanıyorsan zaten sorun yok demektir inşallah mutlu olursun ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…