Nişanlım cimrimi

kaznıyosun kenara para koy derlerdi ailem bana yapar derdim babam kredi çeker alır derdim bi nişanda taktı düğünde nasıl takıcaz diye ağlandı onuda yapmıycak şimdi ayda 2200 kredi ödiycek diye ödeme git yeniden düzenle uzat vadeni ama yok ne gerek var diyo babama

diyememki artık aman gözün bişeyde kalmasın sakın diyo bana herkes bana bakıyo işteyim ağlyıp duruyorum tutamıyrum kendimi

ağlama canım yazık değilmi üzüyorsun kendini tamam o zaman konuşma artık bişey evlendikten sonra çalışmaya devam edeceksin inşallah o zaman artık kendi maaşına sahip olacaksın ve eşine karşı bir mahçubiyetin kalmayacak bir çaresi bulunur muhakkak ailenden seni anlayabilecek biriyle konuşsan ihtiyaçlarım var param yk diye maaşından küçük bir miktarı vermesen ailene olmazmı .

kredimizi ödeyemiyoruz diye ağlıyo annem bi miktar avans çektim 800 tl hani almayacaktın hani bize verecektin diye surat etti nişanlım çalışma dersaneye git diyo bana bide o var kararsızım pişman olursam diye korkuyorum gidersem daha çok laf olurmu o istiyo ben teklif etmedim benim fikrim değildi

öyle kızıyorum ki böyle davranan annelere düşünmüyorlar yarın kızımın yüzüne söylenecek bu yapılanlar kızım ezilip büzülecek diye sonrada yine kızarlar kendi evlatlarına damatlarına .

evet soğuk diyolar nişanlıma bende onun huyu öyle anne diye yalan söylüyorum sizi sevmiyoda ondan diyememki

sakın dersaneyi karıştırma canım şimdi hele şu stresli günleri bir atlat evlen paranı kendi başına evlendikten sonra idare etmeye çalış ondan sonra eşinin tutumuna göre maddi imkanınıza göre hem çalışıp hem dersaneyede gidebilirsin şimdiden sana masraf oldu diyen biri kim olursa olsun evlendikten sonra para kazanmadığın halde yaptığın masrafa ne diyeceğini bilemezsin sen akıllı ol kimseye muhtaç olmamaya çalış gerçekten içim acıdı yazdıklarına kendimde aynı yollardan geçtim ve çok tartışmalar yaşadığım için nişanlımla artık kimseden kimseye hayır olmayacağını biliyorum bir laf var tırnağın varsa başını kendin kaşı gerçekten öyle sen yere sağlam bas önce sonra bakarsın dersane işine falan ama işini sakın bırakma nacizane tavsiyem canım .

haklısın en mantıklısı bu ayaklarımın üstünde durmalıyım haftasonu olan kendime uyguın dershane bulamadım bulsam çıkmıycaktım zaten işten ygs için gidicem haftasonları sabah başlıyo ben bu saatte daha işteyim iş değiştirebilirim ama

evet soğuk diyolar nişanlıma bende onun huyu öyle anne diye yalan söylüyorum sizi sevmiyoda ondan diyememki

nişanlınada aileni ezdirme yanlış yapsalarda sonuçta ailelerimiz onlar yarın eşinle Allah korusun problem yaşarsın ailene muhtaç olursun arkanda ailem var diye görünebilesin eşine sen politik davran nişanlın ailene saygıda kusur etmesin ama ailenede nişanlını koru onlara değer verdiğini anlat arada kalmadan birbirlerine kötülemeden arayı bul başka çaremiz yok aynı şeyleri yaşıyorum merak etme zordur hemde çok zordur bilirim .

ailemin iyi tarafını bulsam bulamıyorumki

işten çıkma ister daha az maaşı olan bir işe gir sana nasıl uyuyorsa saatler ama işsiz sakın kalma ben şimdiden kara kara düşünmeye başladım şehir dışına evleneceğim ve işimden ayrılmam gerekecek memur değilimki iş sıkıntısı çekmeyeyim evlendiğim yerde nerden baksan 6 ayı alır benim başka bir iş bulmam o yüzden korkuyorum kendi param kazancım olsa borcumda olsa kendime parama geçer sözüm ama şimdi korkuyorum evlenip işsiz ve eşime yada ailelere muhtaç olmaktan Allah hepimizin yardımcısı olsun .

canım ailenin yaptığı yanlış bence jartiyere kadar ondan istemişsin benim eşimede çok yüklenmişlerdi ve o sıralar çok sinirliydi kuaförden otobüse herşeyi eşim yaptı ve hiç parası kalmamıştı senin ailen tamam mutlaka iyilerdir ama seninde bir onurun var krdei nin bitmesini bekleyenezsin evlenmek için ailende çok kabahat var ..

allah hepimize yardım etsin ne diyimki inşallah sende bulursun gitmeden netten iş ara o şehirde görüşemelere gider gelirsin imkan varsa evlenince başlarsın

istedim ama ne zorlukla almadıda zaten tamam ben alırım dedim bende

ailemin iyi tarafını bulsam bulamıyorumki

güldürdün beni şimdi kızıyorsun onlara o yüzden öyle bak sana kendi aile maceramı anlatayım . Benim annem bizi tek başına büyütmüş fedakar bir anne ama bir o kadarda otoriter herşeyi ben en iyi bilirim tavırlarında kimseyi beğenmeyen bizleri bile kendi evlatlarını bile küçümseyen bir yapıya sahip psikolojik durumu ve yaşadığı maddi manevi sıkıntılar onu bu hale getirdi ama nişanlım bunu bilmiyor tabi benim gibi tanımadığı için anneme tavırlı davranıyordu ama annemde az kötü davranmadı yani nişanlımı bizlere yaptığı gibi aşağılar surat asar evimize şehir dışından bir kaç günlüğüne misafir diye gelmiş çocuğu yerin dibine sokar çıkarır sözleriyle ve nişanlımla her seferinde tartışırız hala daha öyle krizler yaşarız ama nişanlıma söylediğim şey herzaman benim annemin yapısı değişmez o yüzden ya sabır deyip bana sahip çıkacaksın kabulleneceksin yada evlenmekten vazgeçeceksin çünkü değişmez annem dedim alttan alıyorum ama asla annemede saygısızlık yaptırmıyorum annemede herzaman nişanlımın iyi yönlerini temiz kalpli iyi niyetli oldğunu göstermeye çabalıyorum . Ben yoruldum ama ya bu deveyi güdücem yada bu diyardan gidicem annemi değiştiremeyeceğime göre nişanlımıda sevdiğime göre arada dengeyi sağlayan ben olacağım buda benim kaderimmiş dedim canım .

Nişanlınız, sizin aileniz tarafından yapılması gereken şeyler de dahil, bir sürü şey yapmış benim anladığım kadarıyla. Tabi evlenirken ailelerden birinin durumu müsait değilse, durumu uygun olanın yapması çok doğru bir şey. Ama neticede nişanlınızın da geliri, birikimi sonsuz değil herhalde, o da tüm bunların yükü altında bunalıyordur bence.

Siz maaşınızı kendi ailenize veriyorsunuz, belki evlendikten sonra da devam etmeyi düşünüyorsunuz. Tamam onların ihtiyacı var. Ama hem ailenizin ihtiyaçlarını ön plana alıp, ondan sonra da nişanlınızın yaptıklarından çok yapmadıklarına takılır gibi bir durum sergilediyseniz nişanlınıza karşı, o da haklı olarak bazı tepkiler veriyordur. Bir de erkekler için bazı şeyler (canlı çiçek, kuaför vs.,) luzumsuz masraf gibi görünebiliyor.

Nişanlınız bana hiç de cimri gibi gelmedi doğrusu. İçinizde kalmasın diye nişan yapmış, eşyalarınızı istediğimiz gibi almış. Geri kalan bazı şeylerden de ya vaz geçeceksiniz ya da kendiniz halletmeye çalışacaksınız. Evlendikten sonra ailenize yardım etmeyi düşünüyor musunuz bilmem ama nişanlınızın işi bırakıp kursa gitmenizi istemesinin bir nedeni de belki buna engel olmak içindir ki çok da haksız bulamıyorum kendisini.

Keşke en baştan bu işi biraz erteleyip, ailenizin boçları, size olan maddi bağımlılığı bittikten sonra evlenmeye kalkışsaymışsınız. Öteki konularınızı okumadım ama burada annnenizin nişan takımı istediğinden falan bahsetmişsiniz, yani anladığım anneniz de bazı şeylere çanak açmış. Şimdi de kalkmış bir de nişanlınız için cimri diyormuş aileniz. Kusura bakmayın ama aileniz de biraz abartıyor bu konuyu. Ailenize karşı çıkarsanız ileride bir şey olursa size sahip çıkmayacakları ihtimalinden bahsediyorsunuz, ama, bir anlamda, şu anda bile size pek sahip çıkıyor sayılmazlar. Aileye saygılı olmak çok doğru bir şey süphesiz, ama sizi kimseye muhtaç etmeden namuslu edepli büyüttülerse, bu da onların göreviydi. Sizi dünyaya getirdikten sonra bunları yapmalarından doğal bir şey var mı? Bence aileniz sizi bazı konularda olumsuz etkiliyor. Nişanlınız ile olan ilişkinize, ailenizin bu hatalı yönlendirmelerinden sıyrılarak, daha objektif bakmaya çalışmanızı öneririm.

benim annemde öyle bildiği bildik nişanlım mobilya beyaz eşya alırken götürmedi onu ben seçeyim diye ama nişanlım diyo oraya gelince nereden laf sokacak nereden ne gelecek diye tedirgin oluyorum diyo hep beni ondan üstün görüyo benim kızım güzel diye ayıp şeyler bunlar ben adama ne diyimki neresinden tutayım bize sahip çıktı namuslu ahlaklı yetiştirdi çalıştı baktı atamam annemi saygılı ol diyorum oda saygısız değil zaten

hayır ben aileme yardım etmeyi düşünmüyorum nişanlımda bunu biliyo borcun bitmesi 4 yıl sonra okadar bekleyemezdik biz ama bir süre bekleyip seneye yaza düğün yapabilirdim ozaman para biriktirirdim ek iş yapardım vesaile bilemedim

Bence nişanlın cimri değil, bu yüzden hem kendini üzme hemde nİşanlını bence sorun annende ama onun içinde yapabileceğin birşey yok canım. Sana düşen lükse kaçmadan, nişanlının üzerine gitmeden düğünü yapman kusura bakma ama annen de hem kel hem fodulum diyenlerden.

Hayr nişanlnz cimri değil...
Yapması gerekenden fazlasını bile yapms...ama sonucta sadece onun değil,2nizn nişanı bu...herseyn üstüne kalması onu bunaltmıs olabilir...siz de bu kadar albüm dü,çiçekti taklmasanz...eğer maddi sorunlar varsa bi çiçeğe 100tl vermek bana da gereksz geliyo.onun yerine evin bi ihtyacı alınsa daha yerinde olur...benim fikrim bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…