sana birşey demiyorum senin maaşını bile elinden alıyolarmış..
Şimd ailenin durumunuda bilmiyorum belki gerçekten iyi değildir senin maaşına ihtiyaçları vardır..
Ama yinede ben nişan düğün olaylarında ailelerin durumu ne olursa olsun egerki gücü yok ve birşey yapamıyacak durumdaysa erkek tarafına ben birşey yapmıyorum herşeyi siz yapacaksınız diyeceğinize borç alınabilir...
olmadı nişanı erteleyin aceleniz neydi o süre zarfında 3-5 kuruş atıp parayı biriktirip öyle yapsaydınız ama yinde siz yapsaydınız...
İşte sırf bu lafları duymamk için...
Nişanlın bak şimdidden lafını yapmaya başladı..
İleriyi düşün .. KAyınvaliden anlayışsız bir kadınsa.. görümcen... ailesi..
Sanki onlar demiyeceklermi ilerde herşeyi biz yaptık otur oturdugun yerde ... diyemiyeceklermi...
seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı hataya bende düştüm ailemin maddi olarak nişan yapmaya gücü yoktu annemin bir yüzük takın sözleriyle arada kalıp aile arasında nişan yapalım dedik ama maddi olarak nişanlımında benimde imkanlarımız kısıtlı ve şimdi bin pişmanız birikim yapmadan niye hemen nişan yaptık diye , Ben aldığım maaşı ailemin ihtiyacı var diye aileme veriyorum bana çeyizim için küçük birşey almaya bile bişey kalmıyor zaten anneminde benim çeyizimi düşünebilecek durumu yok şuanda şimdi sessizim kimsedende isteyemem ailemin yapmadığını düşünmediğini nişanlım bile olsa başkası düşünürmü düşünürse yarın başıma kakmazmı diye düşünüp bekliyorum . Allah yardımcın olsun nişanlında çok bunalmıştır haklı olarak kolay değil bu işler tek kişinin omuzlarına ağır gelir bilirim eğer sen nişanlına güveniyorsan seni ezmeyeceğine inanıyorsan zaten sorun yok demektir inşallah mutlu olursun ...
ne desen haklısın her kelimen gözyaşım olup aktıailem 2012 de verecekti beni biz gelinimizi bekletmeyiz alırız yaparız dediler yalvar yakar babamı ikna ettiler borç alabilirlerdi ama annem fenadır herşeyi onlara yıktı borca girmedi ev borcu var onu ödüyolar keşke bekleseymişim tek yaşıyor nişanlım diye acekle ettim sen ben farkmı var eşler arasında dedi ikna etti
aman kardeşim sakın ha dillerine düşme ben bilsem hiç yaparmıydım bi akıl verenim olsa
çok ama çok haklısın ben bi aptalım muhtaç oldum ona oda bana böyle yapıyor üniv bitirdim 4 yıllık aof de olsa işim var yıllardır çalışıyorum beni bu hale düşüren ailemdir onları hakılı bulmuyorum anlattım burdada neler yaşadığımı annem nişan takımı bile istemişti ben iki taraftanda yüzü gülmeyen okumuş bi cahilim aptalım çünki bi ayakkabı alck param yok çalışıyorum ama yok işte aciz değilim ama yok avans çektim kalan eksiklerimi alıcam eve diye ancak onlara yeter o avansta yine bana bişey kalmayacak susucam oda almayacak bana paramdan arttırıp bi şort bi mini etek alırsam balayı için öper başıma koyarım kardeşimden bikini alıcam ondan istemiycem
senin benim yok diyo hep bende onu düşünüyorum evden çıkarken davul zurna getireceklerdi 10 dk için getirme istemem dedim ailemi tembihledim sakın gelin almada kapıda durup bahşiş almayın dedim çeyiz almada araba tutturmadım masraf olmasın dedim aldıklarımı parça parça onun evine taşıdım havai fişek alıcaklar istemedim lüks olan herşeyden vazgeçmeye zaten çalışıyorum avize istemedim aman ne luzum var sanki istemem dedim ev eşya sonrada olur ben sadece bana bi resmi çok görmesin geri dönüşü yok diyorum bi kere gelin oluyorum 50 tl bi ayakkabı çokmu diyorum yapacak gücüm yok ben onun hayat arkadaşı olacağım
bunları anlattınmı nişanlına bu lükslerden vazgeçtiğini ama gönlünün kalmaması için resim ayakkabı vs ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini tatlı dille anlattınmı çor zordur bilirim istemek ama davul zurna getirmeyi düşünen havaifişek olsun diyen insanda o kadar cimri ve anlayışsız olmasa gerek konuş üzüldüğünü anlat canım anlayacaktır muhakkak .
üzülme ağlama...
ailelerimiz bizim için önemli bazen kendimizi unutup onları düşünüyoruz..
ama biryerde bizde hakkımız olanı yaşamalıyız!!
ailenin durumuda ev almışlar yani bogaz toklugu değil maddi imkansızlıgı ev borcu.. ne olacak borca 2-3 milyar daha katsalar...
Bunu sen değil annen düşünecekti..
Geç değil olsun olan olmuş bundan sonra nişanlınla konuşurken alttan alttan kendine güvensiz konuşma..
Burnun dik olsun..
Ailenede söyle maaşından biraz sana versinler eksiklerini tamamla..
Kendine düşen birşey varsa nişanlına ben alırım diyebil..
tabi gücün yettiği kadar..
Sadece kendi gururun için.. onun ve ailesinin karşında dik durmak için..
avansımı çektim evin son kalanları için kirli sepeti kova leğen bir sürü eksiğim var onları tamamlıycam işte elime para kalırsa ayakkabımı çamaşırımı falan almaya çalışıcam
Bir ay sonra düğünüm var ailemle maddi sorunlarım var burada paylaştım nişanımı yapmadılar evime büyük eşya almadılar sadece tabak çanak tarzı eksiklerim alındı gerisini nişanlım kendi aldı nişanımıda yaptı allah razı olsun dedim bende herzaman bu arada ailem benim maaşımıda kredimiz var diyerek alıyolar ana baba hakkıdır süt hakkı var günahtır diye kıramıyorum onları nede olsa onların emeğiyle bu günlere geldim manevi olarak bi sorun yaşamadan büyüdük biz sorun dert bilmedik aileme çok güvenirdim güvenimi kırdılar ellere muhtaç oldum(( şimdi nişanlım bana sürekli sen hesap yapıyomusun oraya okadar verdim buraya bukadar verdim diyip duruyo ve sürekli böyle dünde düğündede resim çekelim açık havada iki yerde çekilenleri birleştirelim tek albüm yapalım dedim dünya para tutar nişanda şukadar verdim sen ne vedim biliyomusun bağırır tarzda konuştu ağladım kapattım telefonu yapmasaydın nişanımı yüzüme vuracaksan yapma demiştim ben sana dedim ne yapalım desem senin eksiklerin bitmiyo aman sakın bişey gözünde kalmasın diyo yemin ederim fazla bişey yaptırmadım ağlamaktan gözlerim şişti hiç mutlu değilim nişanda canlı el çiçeği istedim yüz lira param yoktu yaptırırmısın dedim yaptırmadı gelin ayakkabısı almadı hala kardeşimiz kına ve gelin ayakabısını giyicem jartiyer istedim onada sesi çıkmadı ailemde cimri diyolar pastaneci annem oraya gittiğinde otur anne çay iç demezmiş o gelince annem hizmetinde kusur etmiyor trabzona düğüne gidilecek benmi götürücem banane kuaföre gidilecek çok para tutuyo demeler ben neyapmalıyım bir ay var nikah yok daha ama ev tutuldu eşyalar alındı ben evlenmelimiyim
Evlendikten sonrada eşin senin ailene hep soğuk davranacağını sanıyorum senden ve ailenden para çıkışı yok buda antipati duymasına neden, var bizim ailedede örnekler ,sonra oturup ağlama
yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsin.gelin olcaksın belkide onun hassasiyeti var üzerinde düğüne ayakkabısız çıkcak değilsin illaki alıncak bence nişanlını böyle ıvır zıvır seylerle strese sokma.yapılanların hepsi ikiniz için canlı çiçekmiş boşver bulunur illaki olur bi şekilde bence stres yapma böyle şeyler hep para tuzağı lüks değil diyosun ama senden çıkcak bieyler eşin maddi zorluğa girmiş belliki laf söyletme kendine oda stresli.hem açık havada hem sütüdyoda isteme fotoları bence gözünde büyütmüş nişanlın zorda belliki kolay değil yuva kurmak illaki olur bunlar.koaförüde takma kafana sen kendi saçını yaptır geri kalan akraban kardeşin eşin dostun baksın başının çaresine stres yapma kolay gelinmiyo bu günlere.cimrilik değil ev kurmak kolay değil biraz anlayışlı davran cimri olsa zaten ev kurmazdı senin için almazdı biçok şeyini.böylebişey için vazgeçme.olur bi şekilde
evet soğuk zaten annen duygu sömürüsü yapıyo diyo gelmiyo bize fazla
bu artık değişmez ömür boyu erkek kendi ailesiyle daha sıkı fıkı olacak , bunuda artık değiştiremiyeceksin ailen bu konuda kötü sınav vermiş annen ise halen bir şeyler koparma,almalar peşinde nişanlından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?