Nişanlım değişmeye yanaşmıyor

evet songünlerde harab ettim kendimi.. çok üzüldük ikimizde.. inşallah ikimizede ders olur.. birdaha üzmeyiz birbirimizi. birbirimize karşı ılımlı olmayı öğreniriz.
akşam konuşalım ne varsa, şartlarımızı koyalım masaya, bakalım ne olacak.. kim kimden ne bekliyor.
herşey dökülsün ortaya... 36 yaşındayım, bundan sonra ancak huzur, mutluluk arıyorum.. bazı şeyler için yaşım geçmiş zaten.. ancak aradığım huzur ve mutluluk olur.. hayat yalnız çekilmiyor. bu işin birde yaşlılığı var. insan bir sese, bir nefese hasret kalır. camda birileri hatırlasında ziyaretime gelsin diye beklemekle biter ömür. ama böyle diyede bile bile ızdıraba girmemeli insan.. evlilik eziyet olacaksa zaten evlenmenin bir anlamı yok.. of ya gene başladım. aklım çok karışık.. gece uyumadım, ağlamaktan canım çıktı.. harab oldum resmen.. inşallah bundan sonrası iyi olur.

bu arada tek konu kıyafet değil. bakacas konuşacaz artık ne varsa...

canım sana bişey diyeyimmi..evlilik öyle bişeyki evlenmeden önce hoş gelen herhangi bir davranıs evlendikten sonra batabiliyoda insana..yada tam tersi sevmedigin bişeyi hoşda gelebiliyo..sen önce sevginden emin ol mutlaka..evlenince gercekten ilişkiler flört yada nişanlılıktaki gibi olmuyo..bende geç evlendim seninde biraz olmus.20 yaşında olsan düşünmezdin bile bunları :)ki o yüzden batıyo bu tip seyleri sana..bide aynı evdeyken şimdi igne gibi batan şey o zaman çuvaldız oluyo..bide bence onu değiştirmeye uğraşma..kendinden düşün seni biri nekadar değiştirebilir ? pek tarzın olmayan babanne kıyafetlerini al giy dese o öyle sevse onu istese ne kadar yapabilirsin? onun içinde aynı bence..insanlar asla değişmez ancak doğruyu öğrenirler..sen ona sana yanlış gelen seyleri doğrusunu öğretmeye çalış..kürdanın daha iyi oldugunu anlat mesela..yada giydigi kıyafetlerin onu yaşlı gösterdiğini anlat..temizlik içinde aynı..adam en az 36 yaşında vardır 36 senedir yapmamış şimdiden sonra da zor biraz ama öğretirsen olabilir..öğrenip uygulamak ona kalsın..değiştirmeye çalışma asla değişmez insanlar..bide düğünü ne zaman düşünüyosunuz?

herseyiyle bi insanı begenmezsin mutlaka batan bişey olur sevsende ama bu kadar sey varsa ve yola değiştirirm diye çıktıysan zaten bastan yanlış olmus bence
annem bana o kadr çok söylerdiki kimseyi değiştiremezsin sakın yola ole cıkma diye ilşkimde en dikkat ettgm şey bu oldu
bence evlenip ömür bou acı cekcegne belkide ayrılıp boşanmış biri olacagna yani bile bile hayatının genelini sıkıntıda gecrceğine ayrıl eğer yapamam diyosan 1-2 sene en fazla sıkıntı cekersin ailen etraf laf söyler sonra evlenirsin hersey biterr evlilik nişan gbi değil ayrıldım bitti değil bence hayatını etkileyen birşey iyi düşün

haklısın canım, ben böyle istiyorumdan çok, bu yanlış diye anlatmak daha mantıklı.
nişanlım inşallah bir ay sonra 30 yaşına girecek.. ben büyük olduğum için onu doğru yönlendirmek istiyorum...

günaydın kızlar :)

nişanlım dün bize yemeğe geldi. yemek sonrasında ben annem gitsin, başbaşa kalalım, sorunlarımızı konuşalım derken annem pat diye daldı.. seninle konuşmak istiyorum dedi. nişanlım buyur annem konuşalım dedi.. annem başladı konuşmaya.. ben şoktayım, benim konuşmam gereken herşeyi hatta fazlasını konuştu.. sonunda dediki, bak oğlum, biz seni evladımız gibi seviyoruz, sende bizim ailemize layık olmaya çalış.. kızım ne derse yap öncelikle bilki o senin iyliğin için uğraşıyor.. seni kötü yada zor duruma düşürecek bir şey asla yapmaz, senden önce onun içi yanar.. bu yüzden, burası köy değil, burada şehrin gerektirdiği gibi yaşamak zorundasın ki, toplumdan dışlanmayasın, etrafındaki insanları uzaklaştırmayasın... kızım sende bazı değişimler istiyor, bunlara uymak zorundasın, yapamayacaksan yada sonradan eskiye döneceksen şimdiden söyle bizde ona göre davranalım.. dedi.
anne, o ne isterse yapacağım, nasıl isterse olacağım, beni çeksin çevirsin.. ben biliyorum onun benim iyiliğimi istediğini, iyi olmam için uğraştığını. o yüzden ne dese yapacağım, birdaha üzmeyeceğiz birbirimizi dedi.

annem mutlu oldu ve içeri odaya gitti. o ara dizlerime yattı, kedi gibi.. senin yanından ayrılmayı hiç istemiyorum, çok mutluyum, huzurluyum.. sabaha kadar dizlerinde yatmak istiyorum dedi...

canım ya, görseydiniz halini.. anlatamam.. bende onu çok seviyorum ama araya mesafe koymaya karar verdim.. böylelikle sözümün daha çok geçebileceğini düşünüyorum.. kaybetme korkusuda olduktan sonra heralde istediğim gibi birisi olabilir :) neyse inşallah hep bu şekilde devam eder :)

Nişanladığınıza göre bu insanı çok iyi tanımış ve onu böyle kabul etmişsiniz demek ki....

Neden şimdi değiştirmek istiyorsunuz ki...

Bu kadar olumsuz yönünü bildiğiniz halde, ilişkinizi devam ettirmeniz enterasan...

iyi bari sevindim anlayışla yaklaşmasına umarım söylediği lafları uygulayabilir

yok canım, biz 3 haftada nişanlandık.. ilk görüşte aşk, bir kaç buluşma, 3 hafta sonra nişan.. görücü usülü gibi oldu bir nevi.. nişan takılmadan bambaşka idi.. temiz, anlayışlı, romantik, bakımlı vs.. nişan takıldı ne olduysa oldu adam değişti.. 3 haftada nişanlandık en fazla 10 defa çıkmışızdır.. o çok diretti yüzük takalım adını koyalım diye.. ailesi ile konuşmuş adamlar nişan bohçası hazırlık falan yapmışlar... benim ailemde sıkıştırınca madem bir ilişkin var, adını koyun yoksa görüşmenize izin vermeyiz falan deyince mecbur kaldım evet demeye..

şimdilik iyikide demişim, inşallah sözünde durur ve hiç bir zaman pişman olmam dediğime... rabbim herkese sağlık , huzur, mutluluk versin yuvasında (amin)

allah inşallah sonuna kadar mutlu eder sizi..olayın tatlılıkla çözülmesinede çok sevindim..yorumlarda tanımıyormuydunuz neden şimdi beyenmiyorsunuz diyenler var.kim kimi tanıyorki 25 yıl aynı evi paylaşıp sonunda şiddetli geçimsizlikten boşanan çiftlere ne demeli..yapmayın lütfen kim kimi çok iyi tanıyor.birde şu değiştirme konusu var ona bende katılıyorum huyları asla değişmiyor..yemek değilki tadına baksa beyenip gerisini istesin.ufacık örnek 4,5yıllık evliyim eşime çorabını ters çıkarma diye okadar çok söyledim okadar çok anlattım okadar çok tartıştımki ama yok yani ufacık şu meseleyi bile çözemedik:)) o ters çıkartıyo bende ters yıkıyorum ters katlıyorum o giyeceği zaman çevirip giyiyor oda memnun bende:)))

canım sevindim bişeyleri konuşarak halletmenize.
kimse kimseyi değiştiremez, zaten insan bir başkası istediği için de değişmemeli ama oturup konuşularak, iki tarafta biraz kendini törpüleyerek ortak bir payda da buluşulabilir. mutluluklar diliyorum sana, umarım herşey istediğin gibi olur

anneniz hic iyi yapmamis ne kadar ilimli ve yapici da konusmus olsa eminim butun sozler batmistir nisanliniza ve olayin sicakligiyla icine atmistir ielrde hepsi tek tek cikacak uzugunum bu bir gercek

terzi kendi söküğünü dikemezmiş biliyosun beni de işte...ama sevmek hiç birşeymiş onu anladım...karar senin tabiki,seni üzmeyi hiiiiiiç istemem, ya oldugu gibi kabul et, ya da yüreğini tüketme bu adama.değişmiyolar işte.benim ki de çok derdi bişe oldugunda , ben köylü çocuguyum diye...bişe derdim heeee heeee derdi, sen beni bırakaman oluuum, sen benim için ölüyosun derdi,bak bıraktı gitti. bir insan için ne kadar sabır ne kadar fedakarlık o kadar g... kazıkmış.yıpratme kendini içiden ne geliyosa onu yap.yapamam bununla diyosan da yol ver gitsin.kim ne der diye düşünme, herkesin derdi var basında, kimse kimseyi görecek durumda değil artık şu devirde...ben buralardayım...

etrafı hıç düşünme ayrıl bence deger mı gözyaşı dökmeye yazık gunah sonradan başını taşlara vuracagına şimdiden bırak

anneniz hic iyi yapmamis ne kadar ilimli ve yapici da konusmus olsa eminim butun sozler batmistir nisanliniza ve olayin sicakligiyla icine atmistir ielrde hepsi tek tek cikacak uzugunum bu bir gercek

biliyorum canım ya, bende şok oldum kadın birden başlayınca.. benim konuşmam gerekenleri o konuştu. aslında ben konuşayım sen sonra ne diyeceksen de dedim. düğün, eşya falan diyecekti güya.. kadın ne varsa saydı.. bişey değil diyorum ki aynı şeyi bana onun babası yada annesi dese benimde zoruma gider.. ama engel olamadım. başka bir konu konuşacağım diyordu. . bende üzüldüm, şok oldum.. napıym annem işte, onun dilini ben tutamam ki.. umarım sorun olmaz. inşallah hep mutlu oluruz..

Keşke anneniz size konuşma fırsatı verseymiş. Bence bu bir hata olmuş. Belki bunu bir süre sonra uygun bir dille annenize ve nişanlınıza (ayrı, ayrı) anlatmanız mümkün olur. Ailemize layık olmak ifadesi bana hiç hoş gözükmedi açıkçası. Temizlik konusu tamam da, kıyafet seçiminin, işi bir nevi aşağılamaya kadar çekilebilecek bir tarzda ifade edilmesi bana pek doğru gelmedi. Umarım nişanlınız yarın öbür gün bunun acısını çıkartmaya kalkmaz sizden.

canım, değerli yorumun için teşekkür ederim.. herşey yoluna girecek gibi. son şansı verdik ilişkimize, iyi kullanırsa ne ala, kötü kullanırsa biter. şu anda benden başka kimsesi yok. çok sessiz sakin bir insan, herkes kafasına vurup ekmeğini almak istiyor, buda artık karşı çıkmaya çalışıyor. etrafındaki herkes menfaat olmayınca dağılmaya başladı. ailesi bile maaşı alıp yolladığı sürece evladım dedi. yollamayınca onlarlada arası açıldı.. kimsesi yok. evlenince uzak bir şehre gidelim, herkesten uzaklaşalım dedim. ona bile evet dedi akşam. iş ayarlıyalım gidelim dedi.

ben şimdilik ayrılamam ondan. bana gösterecek beni dinlediğini, beni sevdiğini, sözlerime önem verdiğini. ozaman düğün olur.. dedilse gene ben buyum işine gelirse derse, işime gelmediği kesin, ayrılmaktan başka seçenek kalmıyor bana.. inşallah düzeleceğini düşünüyorum.. umarım öyle olur :)

oooo iyi o zaman, olacaksa bişeler ayrılma o halde.şans vermek gerekir tabi ama son şans olsun bu sefer. biliyorum sen de benim gibi birşeyleri idare ederek düzeltmekten yanasın ve umutlusun.onun da yanında bir tek ben vardım biliyosun işte hikayeyi, ama ailesiyle arası düzelince tekmeyi yedim. sen de düşme bu duruma.
Bak ben nelere sabrettim gördün işte, ama hak etmemiş, ben de salaklıgıma doymiyim.neyse kafan karısmasın.ama unutma bu ona son şans. kendini de yıpratma.

inşallah canım ya, valla bende şoka girdim ama napıym, dilin kemiği yok.. bişey yapamadım..

inş değişir canım peki şimdi herşeye evt diyipte evlenince aynı olursa ne yapacaksın değimeye niyeti olan ins güzellikle uyarınca yapardı heee hhee ben buyum demezdi şimdi ayrılma korkusuyla evt diyor olabilir dikkat et kimse kolaykolay değişmez ( yedisinde neyse yetmişindede oderler ) 23 yıllık evliyim tecrübelerimle konuşuyorum bırak eşimi çocuklarımı bile değiştiremiyorum bildiklerini okuyorlar malesef . küçük bir yaşta değilsin bundan sonra hiç katlanamazsın tahhammül edemzsin devam ederse çok iyi düşün lütfen sonra sevgi falan kalmıyor

çok doğru özetlemişsin.. malesef insanlar değişemiyor. en azından benim istediğim , yönlendirdiğim şekilde davranabilirse oda bana yetecek. ben ona bişeyler öğretebilirsem, oda öğrenmeye çalışırsa eyvallah.. ama yok ben bildiğimi okurum derse zaten bu son şans.. bitecek. umarım bitmek zorunda kalmaz ilişkimiz. hayatında tek dayanağı olan benide kaybetmez. ben ona diyorum, benim küçükte olsa isteklerimi önemse, ciddiye al.. sen itiraz ettikten sonra ben kavga çıkarmıyorsam bu kabullendiğim anlamına gelmez.. sessiz kalıyorsam ondan kork.. dedim. nitekim daha öncede böyle oldu. sessiz kaldım, sonunda gemileri yaktım... umarım dersini almıştır son şans ve bu şansı kullanamazsa sonucunda ne olacağını bilerek hareket eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…