• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım düğünde takılacak altınları istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
nişanlım düğün-ev eşyası masrafları için altınların bir kısmını alabileceğini söyledi ailesi düğün masraflarında bize pek yardım etmeyecek çünkü durumları iyi değil ya da onlar alıyo gibi görünse de nişanlım büyük ihtimalle onlara verir altınları. bense düşünüyorum ki hem eşim olacak kişi güveniyorum sonuçta bizim borcumuz diye vermek istiyorum hem de onlar gelinin ve benim bir güvencem diye düşünüyorum çünkü bu hayatta hiç birşey belli değil ne olacağımız belli değil ne yapmak doğru olur bu arada bir kısmını diyo ama bunu yumuşatmak için söylüyo o kadar masrafa altınların hepsi gidecektir eminim. benim kendi düşüncem o altınların uzun yıllar banka hesabında kalması ilerde ev almamız için diye düşünmüştüm ama bu kadar borç varken de olur mu

Nişan takıları bizim yöre de kızın olur
Eger dügün ev vs masraf yapılacaksa siz kullanabilirsiniz damat değil

nişanlım düğün-ev eşyası masrafları için altınların bir kısmını alabileceğini söyledi ailesi düğün masraflarında bize pek yardım etmeyecek çünkü durumları iyi değil ya da onlar alıyo gibi görünse de nişanlım büyük ihtimalle onlara verir altınları. bense düşünüyorum ki hem eşim olacak kişi güveniyorum sonuçta bizim borcumuz diye vermek istiyorum hem de onlar gelinin ve benim bir güvencem diye düşünüyorum çünkü bu hayatta hiç birşey belli değil ne olacağımız belli değil ne yapmak doğru olur bu arada bir kısmını diyo ama bunu yumuşatmak için söylüyo o kadar masrafa altınların hepsi gidecektir eminim. benim kendi düşüncem o altınların uzun yıllar banka hesabında kalması ilerde ev almamız için diye düşünmüştüm ama bu kadar borç varken de olur mu
dugun tarihiniz belli mi ?eger cok borca girilecekse tarih biraz ertelenip birikim yapmaya calisilabilir . bizim altinlar esimde . ilerde ev almak icin kullanacagiz . dugun borcu icin vermezdim asla

Kredi çeksin düğünden sonra hesabınızı yapar ona göre altın feda edersiniz.
Şimdi vermek mantıksız olur.
Ayrıca nişan takısı kızın demek biraz bencillik.
Nişan takısını yatırım yapabilirsiniz ama onlar benim bana ait diye çemkirmek doğru değil.

Borca vereceği nedir? Bunları detaylıca konuşun. Ailesine filan vermesin. Bence kredi çekip bir süre onu ödeyebilirsiniz. Siz de çalışın eğer çalışmıyorsanız. Hazıra dağ dayanmaz demişler. Bütçenize göre hareket etmeye çalışın. Her şey lüks olsun diye düşünmeyin. O altınlar gerçekten de gelmiyor. Bana direkt altını isteyen kişi de sorunlu geliyor. Bir açık olsa siz de dersiniz zaten bozduralım da ödeyelim diye. Erkeğin gözünü dikmesi hoş değil. Sonuçta o altınlar size ait.

Kredi çeksin düğünden sonra hesabınızı yapar ona göre altın feda edersiniz.
Şimdi vermek mantıksız olur.
Ayrıca nişan takısı kızın demek biraz bencillik.
Nişan takısını yatırım yapabilirsiniz ama onlar benim bana ait diye çemkirmek doğru değil.

Hem adetler hem de hukuk önünde düğünde gelen altınlar kadının sayılıyor. O açıdan benim diyebilir konu sahibi. Gerisi etik anlayışa, karşılıklı ilişkiye kalmış.

Hem adetler hem de hukuk önünde düğünde gelen altınlar kadının sayılıyor.
Zaten şunu diyince yüz göz olur.
Ha hukuk öyle hak görmüş ama ilişkiye zarar verecek laflar.
Hani altınlara dokunmam zaten diyen erkeğin bile şu laf karşısında içi gıcıklanabilir.
Ha "kız alıyo tabi harcancak borcu beni ırgalamaz" diye düşünenler için uygun bir savunma şekli.

aslında ben söyledm ailen de birşeyler yapmaya çalışsın sen de borcu öde zorlanalım ama altınlar yıllarca bankada dursun daha kötü günlerde lazım olur ya da birikim yapar ev alırız diye seslenmedi de eminim bu konu ilerde yine açılır o yüzden sormak istedim bi de ben işe girmedim iş bulursam zaten borçları beraber öderiz diye düşünüyorum

normalde nisani kiz tarafi yapar bizde. Hersey kiz tarafina ait oldugu icin masraflar.gelen taki kizda kalir. Ben tum altinlarimi verdim geri vermek sartiyla aldilar. Ve bir tanesi bile geri gelmedi. Dugunde takilanlarida aldilar. Onlari nisandaki gibi yapmayacagim verecegim soz dedi suan konusunu dahi actirmiyor.bende cozumu calistigimi kendime harcamakla cozum buldum. Evin tum giderlerini kendi oduyor. Cunku esyalari zaten ben almis oldum. Takilan tum altinlarida bu arada hep benim ailem akrabalarim takti onlardan kimse gelmedi calgili dugun oldugu icin.

Ben borçla düğün yapılmasını anlamıyorum. Evlenmeyin demiyorum ama gücünüz neye yetiyorsa onu alın. Sırf millete hava diye yapmayın şu düğünleri. Hele eşyaya bir ton para veriliyor yazık.
Ayrıca borcunuz olacağına altınları verin kurtulun rahat olun. Ama bana kalsa minimum borç ile şu işi atlatın:

bence çok iyi düşünün. ilk eşimle evlendim aradan bir ay geçti ve araba almak istedi ve ben de eşim diye nihayetinde verdim tüm nişanda nikahta takılan. hem kendi tarafımdan hem de onların taktıklarından hepsini verdim işte. arabayı tanıdığımız birinden almıştık ve ruhsat için paramız yetmeyince ruhsatı sonra üstüne geçirirsiniz zamanı var dediler bize. biz de"tamam" dedik. iki ay sonra eşim ile aram açıldı ve gitti arabayı annesini üstüne yaptırdı ve biz boşandık. doğal olarak ben hiç bir şey ispat edemedim avucumu yaladım.

bence çok iyi düşünün. ilk eşimle evlendim aradan bir ay geçti ve araba almak istedi ve ben de eşim diye nihayetinde verdim tüm nişanda nikahta takılan. hem kendi tarafımdan hem de onların taktıklarından hepsini verdim işte. arabayı tanıdığımız birinden almıştık ve ruhsat için paramız yetmeyince ruhsatı sonra üstüne geçirirsiniz zamanı var dediler bize. biz de"tamam" dedik. iki ay sonra eşim ile aram açıldı ve gitti arabayı annesini üstüne yaptırdı ve biz boşandık. doğal olarak ben hiç bir şey ispat edemedim avucumu yaladım.
Off
İnsanları ayrılırken gercek yüzünü tanırsın diye bosuna dememişler

Düğün masrafları neden erkeğe ait acaba??
Sanki damat tek başına evleniyor!
El alem eğlensin diye yapılan milyon tane saçma masrafın damada kitlenmesi yetmiyormuş gibi düğünden gelenlerde geline ait oluyor.
Gelin resmen düğününü bir gelir kapısı olarak görüyor.
Ayıptır yahu yuva senin yuvan nasıl olurda insan evi borç içinde iken *bonom oltonlorom* diye kezbanlık yapar??
Erkek olsam bu düşüncede olan bir kız ile asla evlenmem.
Sorsan kadın erkek eşit pehhh

Şu altınlar kadınındır muhabbeti beni çok bayıyor. Altınlar yeni evlenen çifte, ev kurmaları için etraftan verilen bir nevi hediye geleneği benim gözümde. Altınlara göz diken aileler vs ayrı bir boyut. Daha bir düğün yapıp borcunun altından kalkamayacaksa evlenmeyin o zaman. Gerekirse düğünü şatafatsız yapın ama altınlara güvenip evlenmeyin. O zaman evi nasıl geçindirecek daha düğün yapamayan adam?

Altınlar kadınındır olayını da ataerkil geleneğin devamı olarak görüyorum. Altınları alıyorsanız, bayramlar başta olmak üzere kaynananın bütün misafirlerini ağırlamak vs gibi devamı olan geleneklere de katlanırsınız.

Birlikte evleniyorsunuz ama esyalar dugun masrafi erkek ustune, ben bu mantigi anlayamiyorum, ya calisip masraflara ortak olacaksiniz ya da altinlarin bi kismini vereceksiniz. Biz de iki sehirde de dugun oldu, hediye gelen hic bir altini almadim iki tarafta da, sadece takilan bilezik, set ve benim ailemin taktiklari kaldi, Hicte pisman degilim
Biz kadinlar isimize gelince hayat musterek isimize gelmeyince ama altin kadinin. Ayrica eger sizi bu konuda magdur edecegine inaniyorsaniz esinizin, hic evlenmeyin yani

Nisanliniz ne sebep gostererek takilari istiyor anlamadim.
Yani.takilari alip annemlere vericem borclari var..mi diyor?

Oyleyse verme derim.
Ama siz ikiniz kendi borclariniz icin kullanacaksaniz olabilir

Ama illa ki kende ailesine verme konusu baski yaparsa,

O halde 2 ye bolup yarisini da sizinkilere vermeyi teklif et.
Sizinkiler de sana masraf yapti sonucta.

Bastan konusum herseyi
Ama cok da guvenme derim
Yani giden altin geri gelmez
Sakij unutma bunu
Sakin.....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X