nişanlım düğünde takılacak altınları istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şey çok komik ya, nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı muhabbeti. Bi nişan yapılan yere bak bi düğün için istenilen yere :kahve: Çoğu kişide nişanı evde yapıyor zaten ohh masrafa girmeyeyim ama düğün şatafatlı olsun bunu da erkek tarafına kitleyeyim, üstüne de düğünde takılan altınlara konayım, bunun adı da gelenek olsunnn.

Kayınvalidem kendi annem kadar iyidir Allah razı oldun. Bir kere bile kim ne taktı ne kadar oldu diye sormadı. Asla istemedi bile. Hepsi bende. Borç var diye bir kısmını bozdurduk kalanını araba için kullandık. O da benim üstüme. Altın gelinin hakkıdır.

Bana da aynısını söylediler küçük bi kısmını alırız dediler hepsini aldılar düğünde. Sonra yetmedi benim ailem tarafindan takilanlara göz koydular. Ben ve ailemde ev almak icin kenarda dursun demistik ama çingenelikleri artarak devam etti. Para için yuvamızı yıktılar resmen baska bisürü neden de tuzu biberi oldu ama takı para meselesiyle gercek yuzleri cikmisti ortaya. Sonuç boşandık. Bu işler çok zor allah yardimcin olsun

Ben hic bir zaman takilar gelinindir diye dusunmuyorum. Takilar evlenen ciftindir. İster dugun borcu icin harcanir ister baska bir sey icin. Esinizle beraber evlilik borcu altinda ezileceginize altinlari bozdurup borcu kapatin. Ev icin pesinati ikiniz yine maaslarinizi ortaya koyar biriktirirsinix

Düğün masrafları neden erkeğe ait acaba??
Sanki damat tek başına evleniyor!
El alem eğlensin diye yapılan milyon tane saçma masrafın damada kitlenmesi yetmiyormuş gibi düğünden gelenlerde geline ait oluyor.
Gelin resmen düğününü bir gelir kapısı olarak görüyor.
Ayıptır yahu yuva senin yuvan nasıl olurda insan evi borç içinde iken *bonom oltonlorom* diye kezbanlık yapar??
Erkek olsam bu düşüncede olan bir kız ile asla evlenmem.
Sorsan kadın erkek eşit pehhh
Çok haklısınız. Ben kız tarafı olarak en az 30.000 tl masraf yaptım. Eşit olmaya çalıştık ilerde bir şekilde bana laf sokulmasın, altta kalmayım diye. Ama altınlar benim deyip arabayı üstüme aldırdım. :bicak: Napıyım o da benim güvencem olsun

nişanlım düğün-ev eşyası masrafları için altınların bir kısmını alabileceğini söyledi ailesi düğün masraflarında bize pek yardım etmeyecek çünkü durumları iyi değil ya da onlar alıyo gibi görünse de nişanlım büyük ihtimalle onlara verir altınları. bense düşünüyorum ki hem eşim olacak kişi güveniyorum sonuçta bizim borcumuz diye vermek istiyorum hem de onlar gelinin ve benim bir güvencem diye düşünüyorum çünkü bu hayatta hiç birşey belli değil ne olacağımız belli değil ne yapmak doğru olur bu arada bir kısmını diyo ama bunu yumuşatmak için söylüyo o kadar masrafa altınların hepsi gidecektir eminim. benim kendi düşüncem o altınların uzun yıllar banka hesabında kalması ilerde ev almamız için diye düşünmüştüm ama bu kadar borç varken de olur mu
Sakın verme, boşanma durumunda sana kalan sadece altınlar....

bence şu gelenek ve görenekler güncellenmeli. asırlar önce yapılanlar ne yazık ki günümüze uymuyor. günümüzde şartlar çok daha ağır ve insanlar ne yazık ki çok daha gösteriş meraklısı her şeyim dört dörtlük olsun isteyen bir kafa yapısı olmamalı. evet kadın ve erkek eşittir fakat her iki tarafında kendine göre masrafları vardır bunu inkar edemeyiz. evlilik sürecinde kız tarafı nasıl örnek veriyorum erkek tarafına yatak odası tk. alacağım bana para verin ben size sonra öderim diyemiyorsa erkek tarafı da altınları ver dememeli. ya da nikahın yükünü kaldıracak potansiyelde değilse nişanda o kadar altın takmamalı ( ya da hiç evliliğe kalkışmamalı) ya da kız tarafı erkek tarafından nişanda o kadar altın istememeli. bana göre kız tarafı altın maltın da istememeli zaten yuva kurmak masraflı bir şey. ama bazı yörelerde vardır bu isterlerde isterler bir türlü bitmez bu istekler sonra bir bakarlar borç harç evliliğin en güzel günleri başlanır kavgaya (maddi yönden kavga edenler için) sonra mahkemede bulur genç çift kendisi.

Evlilik sonrası senin benim olayına karşıyım ben. Tüm takılarımı eşime verdim işine yatırdı. Çocuğumuz oldu, birikimlerimiz artı çocuğun takılarını verdim işini büyüttü. Sonra yaptıklarımızla ev aldık çok şükür.. O da benden hiç sakınmadı, 7 senedir bir defa para hesabı yapmadı bana. Eğer ben öyle yaklaşmasaydım belki de daha farklı olucaktı. İyi ki aramıza maddiyat sokmamışım diyorum..

Evlenecek erkeğin altınlar hemen el atması hoş değil bunun ilerisi maaşına el atması sanada cüzzi miktarda harçlık vermesi karekter olarak beğenmedim açıkcası tam olarak onu tanıdığını sanmıyorum
Bazı erkek kısmı Buı konuda çok gururlu ne altına nede maaşa dokunuyor ilerde kuaför çok masraflı deyip onada karşı çıkar

nişanlım düğün-ev eşyası masrafları için altınların bir kısmını alabileceğini söyledi ailesi düğün masraflarında bize pek yardım etmeyecek çünkü durumları iyi değil ya da onlar alıyo gibi görünse de nişanlım büyük ihtimalle onlara verir altınları. bense düşünüyorum ki hem eşim olacak kişi güveniyorum sonuçta bizim borcumuz diye vermek istiyorum hem de onlar gelinin ve benim bir güvencem diye düşünüyorum çünkü bu hayatta hiç birşey belli değil ne olacağımız belli değil ne yapmak doğru olur bu arada bir kısmını diyo ama bunu yumuşatmak için söylüyo o kadar masrafa altınların hepsi gidecektir eminim. benim kendi düşüncem o altınların uzun yıllar banka hesabında kalması ilerde ev almamız için diye düşünmüştüm ama bu kadar borç varken de olur mu
Cnm kısa ve sen bu adamdan arkana bakmadan kaç ayrıl.
Pazarlığa bak ya vah vah nişan altınlarına göz diken masum köylü.

Ticaret yapar gibi evlilik yapanları anlamıyorum. Adam borçların altında ezilsin, sıkıntısını çeksin, ben altınım da altınım deyip altınlarıma sarılayım filan... Sözüm meclisten dışarı da çok çirkin geliyor bana bunlar ya.

Sevip evlendiğim adamsa bu, takılan altınlar da bizimdir, borç da ikimizindir, borç altından kalkmak için o altınlar da gayet bozdurulur. Yeter ki mutlu ve huzurlu olalım. Benim anlayışım bu. Kocam borç sıkıntısı çekerken altın maltın düşünmem yani. Sanki o mutsuzken çok mutlu bir evliliğimiz olacak...

Canım bizde mesela düğünde takilan altinlar kayinbabaya verilir. Ama set olsun bilezikler yani gelinin şahsına takilan takilar gelinindir. Bende ise herşeyimi kayinbabam aldi bileziklerimi felan suanki aklim olsa kiyameti koparirim cünkü küçük eltim hiçbirşey vermedi. Sakin verme derim. Eğer size dokunacaksa ucu ver ama sadece ceyrekleri ver. Digerlerini kesinlikle verme

Ben adetmiş gelenekmiş çok takılmam ama nişanda takılanlar kız çeyizini rahatça yapsın diye kızda kalır. Aklıma iki şey geldi; 1.Nişanda erkek tarafından (akrabalarından arkadaşlarından vs.) Gelen takıları vereyim, alacaklarını alır yetmediği yerde borçla taksitle alırsın, de.
Buna tepki gösteriyorsa bütün masrafı sana yüklemeye çalıştığını anlarım ben.
2.Kredi çekin, sen nişanda takılanlarla nişan masrafını aradan çıkarmış olursun, düğünden sonra elinizdeki takılarla paralarla önce krediyi kapatırsınız.

Konu sahibi zaten nişanlı düğünde takılacak olan altınları istemiş nişanlısı,eğer borçla evleniyorsam elbette düğünden sonra gidip altınları bozdurup borçları kapatırım o kadar borcum varken illede altınlar ben de dursun demem diyemem.

Ayy bu güvenceyede bitiyorum. Siz artık evli olacaksınız senin benim mi var borçsa ikinzin borcu. Adam düğün borcunda debelenirken nasıl vermiyceksiniz ben olsam teklif etmesini bile beklemem. Sonra yerine konmaZmış ne olacak konmazsa!

bence çok iyi düşünün. ilk eşimle evlendim aradan bir ay geçti ve araba almak istedi ve ben de eşim diye nihayetinde verdim tüm nişanda nikahta takılan. hem kendi tarafımdan hem de onların taktıklarından hepsini verdim işte. arabayı tanıdığımız birinden almıştık ve ruhsat için paramız yetmeyince ruhsatı sonra üstüne geçirirsiniz zamanı var dediler bize. biz de"tamam" dedik. iki ay sonra eşim ile aram açıldı ve gitti arabayı annesini üstüne yaptırdı ve biz boşandık. doğal olarak ben hiç bir şey ispat edemedim avucumu yaladım.
İii de ya boşanırsam diye ömür mü geçer

Vermeyin diyorsunuz da arkadaşlar adam düğünden sonra istemiş zaten başlıktan bile belli borcunuz varken eşinize siz vermezsiniz,yeri geliyor insanlar alyansını bile bozduruyor para bulamadıkları için borç ödemek için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X