Nişanlım issiz

Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
Sorumsuzluk başka bişey bu durum başka ben olsam destek olurdum neticede o da mutlu değil işsiz olmaktan. onun için daha zor bi süreç

Maalesef ki şuan ki durumlarda kimse kendi branşında bir dalda iş yapmıyor.
AÇIKçası bunu bizler gurur haline getirip olayı büyütüyoruz haksızmıyız tabiki hayır bu yüzden de nişanlın da haklı.

Fakat km bilir ne zaman iş bulacak bence önüne gelen küçükte olsa fırsatları değerlendirmeli.
Ucunda evlilik ev kurma var sonrasında tabi ki iş arayışına devam.
Anlayışla fazla üzmeden tekrarlayın eminim anlayacak sonunda belli ki zamana ihtiyacı var.
Anlayışla tekrarlasam da artık oda çok bunaldım sanırım hemen beni anlamiyorsuna bağlıyor.
Şimdi kariyerde şöyle bir durum var, ben nişanlınızı anlıyorum.
İyi bir üniversitenin güzel bir bölümünden mezun ve şanssızlık nedeniyle işsiz kalmış.
Yani çalışmak istemeyen bir kişilik değil, bu nokta önemli.

Belli ki "ben bu okulu boşa okumadım, boşuna bu bölümden mezun olmadım, kendi alanımda çalışmak istiyorum" mantığında ki doğru bir mantık.
Alanı dışında iş yapması CV açısından uygun görünmeyeceğinden, kendi alanında asgari ücret dahi olsa çalışmayı düşünüyor, ki inanın geleceği açısından doğru olan bu.

Evliliğin artık geç zamanı diye birşey yok. Sinirlerinizi boşa yıpratmayın.
Evliyim 2 çocuk sahibiyim, evlenince kuş konmuyor başınıza inanın.
Bırakın, nişanlınız kendi alanında gerçekten içine sinen bir iş bulsun.
İş nedeni ile mutsuzluk gerçekten sizi ve nişanlınızı da yıpratacak bir konu.
Sabır göstermeniz gereken bir süreçtesiniz ve bunu iyi değerlendirin.

Kalkıp karşınızdaki insanın kariyerini etkileyecek bir şekilde "aman canım kasiyerlik, garsonluk yapsan nolur" demeyin.
Üniversite okuyor olsa hala dediğiniz meslekleri yapabilirdi, ancak mezun ve alanında gelişim göstermesi gerekir ki ilerde çok daha iyi işler yapabilsin. Geleceğiniz açısından önemli bir durum bu.
Şu an siz anlayamasanızda, nişanlınız doğru mantıkla ilerliyor.

İnşallah en kısa zamanda iş bulur ve sizde stresten arınırsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Teşekkür ederim uzun uzun aciklamissiniz. Anlamaya çalışıyorum ama çok uzun bir süre oldu. İçten içte kızıyorum artık, bilmiyorum bir an önce bulur inşallah. Çok yıpratıcı bir süreç

Ya adam Hacettepe makina müh bitirmiş ,neden girip kasiyerlik yapsın ?tabiki alanını kovalayacak .
Atanamayan öğretmenlerle karşılaştırılmış ki ben de bir atanamamış öğretmenim ,ama kesinlikle bir değil .
Ayrıca makina mühendisi de gidip garsonluk yaparsa asıl mesleği garson olanlar ne yapsın ?

Bence iş vardir da sizin nişanliniz beğenmiyordur.
Gündemi takip etmiyorsunuz sanırım...

Bir ekleme yapmak istiyorum konu sahibi için, böyle bir bölümden mezun olan biri alanı dışında iş yapmak istemeyebilir, ayıp değil günah değil ama mesleki anlamda körelmeye de sebep olur bu durum ve tabiki o kadar dirsek çürütüp bitirdiği bölüm dışında iş yapınca tatmin olmaz insan. Bende mühendisim, aynı şeyleri düşünüyorum, o yüzden hak verdim açıkçası. Yine de belini doğrultana kadar geçici işe giren var mı, tabiki var. Tercih meselesi. Şuan içinde bulunduğumuz kriz mühendisleri derinden etkiledi, sektörde firmasını kapatan kapatana. O yüzden üstüne gitmeyin nişanlınızın, kısmet meselesi ama durum zaten belli o yüzden nişanlınızın elinde değil işe girmemesi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Baska illerde de is ilanlarina baksin bu sirada gecici olarak baska iste calisabilir ama her kosulda dugunu erteleyinki zaten maddiyat yok bir de psikolojikmen kotu hale gelip guzel gunleriniz zehir olmasin.
Tuzla da çalışti bir ara. 3.800 du maaşı. Kira vs derken para kalmiyordu. Ailesinin İzmir de evi var orada otururum. Hani maaş falan yükselen kadar diye düşünüyor. 2/3 ay daha bekleyelim olmazsa mecburen İstanbul'da başka yerlerde bakacak iş

Haksızlık ediyorsunuz.
Evet herkes alanında çalışamıyor, atanamayan öğretmenler var. Ama iş bulmanın zor olduğu alanları tercih edenler bunu bilerek giriyor o bölümlere. Ya da öğretmenlik tercih edenler kpss belasıyla uğraşacaklarını bilerek yapıyorlar tercihlerini.
Gönül ister ki herkes arzu ettiği işi yapsın ama ülke şartları malum.

Yine de Hacettepe'de mühendislik okumuş adamın kasiyerlik yapmasını beklemeniz çok büyük haksızlık.
Adam kim bilir ne umutlarla girdi okudu, çalıştı, tecrübe edindi.
Evli olsanız ve birikiminiz olmasa haklı olabilirdiniz belki. Ama şu durumda beklentiniz çok büyük geldi bana.

Gidip alanı dışında bir işte çalışsa sigortası yatacak vs kariyeri açısından hoş bir izlenim bırakmayacak iş verenlerin gözünde. "Bu adam her maaşa çalışır her işi yapar" algısı oluşacak ki böyle olmayacak olsa bile istememekte haklı.
Evlenmek, sevdiğiniz adamın psikolojisinden, hissedeceklerinden daha önemli olmamalı.

Yo gayet güzel takip ediyorum ama çalışmak isteyen adama her yerde iş var unlu mamüllere vs gitsin hemen alırlar zaten kısa süreliğine çalışacak

Kısa süreliğine ?
Ben anlamıyorum ortada çocuk mu var aç kalacak ? Yoo.Adam kariyerinin peşinde şimdi koşmayacak da 2.çocuktan sonra mı koşacak ? En doğrusunu yapıyor.Evde yapabileceği birkaç şey varsa para kazanabileceği orası ayrı.Şimdi işe başlasa garson olarak mesela,bir süre sonra iş temposundan ne iş aramaya devam eder doğru dürüst ne de kendisi mutlu olur.

''Para kazanayım da ne olursa olsun'' mantığıyla iyi bir mühendis olmak çok zor.İdealist olmak gerekiyor biraz da.Yarın gireceği fabrika nerede kasiyerlik yaptığına bakmayacak çünkü.

ben mimarım düğünlerde tutulan şu oğlan bizim kız bizim yazıları var ya onlardan yaptım sattım işsizken ya:KK70:nolcak sanki geçici olarak yapılıyor böyle şeyler zaman zaman...
Bende aynı üniversite de siyaset bilimi mezunuyum. Ama tıbbi sekreter olarak çalışıyorum. İş yok alanimda napayım

Valla ben bir mühendis olarak bunu hakaret olarak algılarım. Gelirinizi de sordum cevap vermediniz, belli ki çalışmıyorsunuz. Benim katkım ne demeden, ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun biri gitsin garsonluk gibi meslekler yapsın diyorsunuz. Ayıp...

Yok yani,kimse dönüp de ''ya Hacettepe'den mezun adam nasıl iş bulamıyor,iş imkanı neden yok'' demiyor da ''neden garson olarak çalışmıyor'' diye sorguluyorlar.

Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
Işsizlikten garson olmayi tercih ederm.. iyi is buldugunda degistirir ne var bunda

Nişanlınızın branşı dışında bir iş yapmak istememeyişini anlıyorum fakat istediği işi bulana kadar şu an için öncelikle para kazanabileceği her hangi bir işe girebilir. O işte çalışırken de asıl mesleğine uygun olan işleri aramaya devam edebilir. Yani istediği işi bulamıyor diye evde boş boş oturmak çözüm değil ki. CV'sinde de bunu belirtmek zorunda değil ayrıca.
Bence kendisini ikna edin. Ek olarak evlenme arefesinde olan bir erkeğin bu tavrı hiç hoşuma gitmedi - para kazanmayı o düşünmeis gerekiyor - siz değil.

Back
X