- Konu Sahibi BlancKahkul
Kim biz mi ne münasebet canımzalim müdire diyorsunuz,

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kim biz mi ne münasebet canımzalim müdire diyorsunuz,
İzmir malesef nişanlının mesleği için çok elverişli bir bölge değil. Alanı kısıtlı. İstanbul, kocaeli, sakarya,bursa ve Ankara hatta Eskişehir de başvuru yapmalı. Yoksa çok 6 aylar geçer...
Kim zalim diyor size ya pamuk gibisiniz uyariyorsunuzHanımlar tartışmayın, banlanıyorsunuz sonra zalim müdire diyorsunuz, tartışmamak zor değil, cevapsız bırakınca kişiliğinizden görüşlerinizden ödün vermiş olmuyorsunuz.
Onceki isinde 3800 e calisiyormus. teknisyenler bile 3000 aliyor. Asgari ucrete razi ama garsonluk yapsin diyorlarhacettepe mezunuyum 5000 6000 maaştan aşşa kurtarmaz yapmasın
Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
Onceki isinde 3800 e calisiyormus. teknisyenler bile 3000 aliyor. Asgari ucrete razi ama garsonluk yapsin diyorlar![]()
Mezun oldu bekledik, tuzla da bir fabrikada iş buldu. 3800 liraya çalışıyordu İstanbul koşullarında elinde hiç para kalmıyordu. Ben sorun etmedim. Elbette yeni mezun normal dedik. Yükselecek elbet diye düşünürken fabrika kapandı. Şu an iş bulamıyor. Yok yani 6 aydır issiz. Ben çok sıkılmaya başladım artık. Onun için de çok zor. Gecesini gündüzüne kattı mezun olmak için. Bunları hak etmiyoruz. Dusunmemeye çalışıyorum. Bende mesleğini yapsın istiyorum. Ama bu süreçte başka işlere falan girse para biriktirmeye çalışsa en azından uğraşıyor diyeceğim ama yok uğraşmıyor gibi hissediyorum inanılmaz canım sıkılıyorBen nisanlinizi hakli buldum. Adam ulkenin sayili universitelerinden birinden muhendislik diplomasi almis,niye kasiyerlik yapsin ayol? Siz de kalifiye bir elemansaniz,saglam bir okuldan mezunsaniz siz de yapmayin. Hem de sirf evlenmek icin? Hic gerek yok. Bekleyin,elbet istedigi isi bulur,sonrasinda evlenirsiniz kacmiyor ya.
Yani gerçekten ya yurtdışında yaşıyorsunuz ya da ülkedeki gündeme bayağı uzaksınız. Ekonomideki dalgalanma yüzünden bugün demirin fiyatı 3300 TL lerde seyrediyor,beton 2 ayda 40 TL civarında arttı. Bu fiyat artışları piyasada iş yapan firmaların zarara girmesine sebep oluyor. Gelir gideri karşılamıyor. Bu da artık yavaş yavaş iflaslara ve küçülmelere doğru götürüyor firmaları. İş beğenmemek bu noktada çok ütopik bir yorum. (kendi üstünüze alınmayın aynı yorumları yapan çok var) Evlilik arefesinde olan insan evet çalışmalı doğru ama mühendislik işsiz kalınca araya garsonluk/kasiyerlik/anketörlük/satış elemanlığı gibi meslekleri katmaya müsait bir alan değil. Sahadan uzak kaldığı zaman yeniden o alana yönelip tecrübe kazanması zaman alır bir mühendisin.Bence nişanlınız iş beğenmiyordur gerçi bu aralar gerçekten yok gibi ama makine mühendisi ve tuzla gebze Dilovası buralar iş sahası özellikle gebzeye bakmasını soyleyin sanayi bölgesi yani burda da bulamıyorsa inanmayin.
Anlamamaları çok normal ama anlatıyorsun yine de diğer alanlarla Mühendisliği bir tutıyorlar, genelleme yapmak istemiyorum ama mühendislik haricindeki bu işletme/uluslararası ilişkiler vs gibi alanları ucu çok açık meslekler, her türlü yere girip çalışabilirler. Körelmezler. Ama mühendislik ara verildiğinde geri kazanılması kolay bir alan değil. Ciddi kafa yormak ve mesleki tecrübe kazanılması gereken alanlar bunlar. Ben İnşaat Mühendisiyim, bugün iş bulamıyorum diye gidip satış danışmanlığı yapsam yarın gireceğim ilk firma bana kendini geliştirmek için mesleki kursları takip edip gitsen daha iyiydi der yani.Aynen
Makine, elektronik, bilgisayar muhendisligi yakindan gordugum icin soyluyorum emek isteyen ve kafa gerektiren isler. Ben boyle bir isi yapiyorsam, yaptigim isi anlamayan, kafasi basmayan bir eş istemem. Tüm dünya evlenmekten çeyizden kınadan ibaret değil. Bazı kadınların bu kadar vizyonsuz olması üzücü. Kaldı ki tanıdığım meslektaşlar okuyan, kendini geliştiren, vizyon sahibi insanlar. Eeee böyle bir insanla sen de git garsonluk diyen bir insanın evliliği ne kadar uyumlu olabilir ki?
Iscilik bile zor. Yanindakilerin dalga konusu olur. muhendis ama ayni isi yapiyoruz derler. Turkiye'de uretim yok teknisyen olsaydi daha kolay is bulurdu. Bence yurtdisina cikin konu sahibimecbursa ve o piskolojiyi kaldırabilecekse yapsın ama insanı çok yoran bir durum o hacettepe mezunusun garsonluk zor şöyle olabilir makina mühendisisin makina üreten bir yerde işçilik yapabilirsin hem mesleğinden kopmassın hem tecrüben artar ama garsonluk yok ya olmaz
Niteliksiz islerde alacagi para asgari ucret. Hadi acliktan geberdi yarisini yedi yarisini kenara koydu diyelim,o parayla da evlenilmez ki,olan cvsine olur adamin. Onca muhendis aldim ise,mulakat yaptim,hic bulasikci muhendis gormedim,hic garson muhendis gormedim. Gorsem ciddiye almazdim zaten o da ayri sorun. Ben de muhendisim,esim de muhendis. Ev gecindirme zorunlulugu yoksa asla niteliksiz is yapilmaz. Dil ogrenir adam ekstradan. Yazilim ogrenir,meslegine katkisi olacak seyler yapar da. Evlenmek icin bulasikcilik yapilmaz,yapilsa da o parayla zaten evlenilmez. Lutfen gercekci olun,toplumun erkege bictigi gorev onlar icin yeteri kadar agir zaten,dugun yapacaksin,gelinlik alacaksin,ev esyasi alacaksin,gelinin donuna varana kadar alacaksin. Sizce butun bunlar asgari ucretle yapilir mi?Mezun oldu bekledik, tuzla da bir fabrikada iş buldu. 3800 liraya çalışıyordu İstanbul koşullarında elinde hiç para kalmıyordu. Ben sorun etmedim. Elbette yeni mezun normal dedik. Yükselecek elbet diye düşünürken fabrika kapandı. Şu an iş bulamıyor. Yok yani 6 aydır issiz. Ben çok sıkılmaya başladım artık. Onun için de çok zor. Gecesini gündüzüne kattı mezun olmak için. Bunları hak etmiyoruz. Dusunmemeye çalışıyorum. Bende mesleğini yapsın istiyorum. Ama bu süreçte başka işlere falan girse para biriktirmeye çalışsa en azından uğraşıyor diyeceğim ama yok uğraşmıyor gibi hissediyorum inanılmaz canım sıkılıyor
böyle düşündüğün için fabrikan yok iş veren değilsin işler senin düşündüğün gibi yürümüyor iş hayatında ben olsam bana ne verir ona bakarım bu adam çalışırmı benim işimi yaparmı özverili çalışırmı bunlar iş veren için önemli kriterİşveren olsam bana makina mühendisi garsonluk ,kasiyerlik vs için gelse işe almam .yine bir fabrikam olsa ve mühendis olarak başvuran adam öncesinde bu işleri yapmıs olsa yine işe almam .şimdi ekmeğini taştan çıkarırcılar gelip beni taşlar ama napim gerçek bu.
Bir de benim nişanlım bana bu şekilde baskı yapsa kendisinden ayrılırdım çok net ;biraz adamı rahat bırakın derim.
Mezun oldu bekledik, tuzla da bir fabrikada iş buldu. 3800 liraya çalışıyordu İstanbul koşullarında elinde hiç para kalmıyordu. Ben sorun etmedim. Elbette yeni mezun normal dedik. Yükselecek elbet diye düşünürken fabrika kapandı. Şu an iş bulamıyor. Yok yani 6 aydır issiz. Ben çok sıkılmaya başladım artık. Onun için de çok zor. Gecesini gündüzüne kattı mezun olmak için. Bunları hak etmiyoruz. Dusunmemeye çalışıyorum. Bende mesleğini yapsın istiyorum. Ama bu süreçte başka işlere falan girse para biriktirmeye çalışsa en azından uğraşıyor diyeceğim ama yok uğraşmıyor gibi hissediyorum inanılmaz canım sıkılıyor
böyle düşündüğün için fabrikan yok iş veren değilsin işler senin düşündüğün gibi yürümüyor iş hayatında ben olsam bana ne verir ona bakarım bu adam çalışırmı benim işimi yaparmı özverili çalışırmı bunlar iş veren için önemli kriter
böyle düşündüğün için fabrikan yok iş veren değilsin işler senin düşündüğün gibi yürümüyor iş hayatında ben olsam bana ne verir ona bakarım bu adam çalışırmı benim işimi yaparmı özverili çalışırmı bunlar iş veren için önemli kriter