Nişanlım issiz

Öğretmenler de aşağılanmış da ben de bir öğretmenim ve atamalar o kadar zor ki. Üç kuruş param olsun evlenelim diye oraya buraya girip çalışmadım. Onun yerine sınava çalıştım. Bu sorumsuzluk mu? Sevgili kişisi seviyorsa beklesin ve yine seviyorsa kalksın gelsin benimle. Benim kariyerim sevdiğim işi yapmam daha iyi para kazanmam çok daha önemli.

Nişanlınız haklı.

Makina mühendisliği gibi gerçekten yorucu ve emek isteyen bir bölümü bitirdikten sonra muhtaç olmadığı sürece başka branşta iş aramak istememesi çok normal.

++++++++
Kesinlikle katiliyorum. Ben de muhendisim nisanliya gayet empati yapabiliyorum.

Ben olsam seninle evlenmem

Aynen
Makine, elektronik, bilgisayar muhendisligi yakindan gordugum icin soyluyorum emek isteyen ve kafa gerektiren isler. Ben boyle bir isi yapiyorsam, yaptigim isi anlamayan, kafasi basmayan bir eş istemem. Tüm dünya evlenmekten çeyizden kınadan ibaret değil. Bazı kadınların bu kadar vizyonsuz olması üzücü. Kaldı ki tanıdığım meslektaşlar okuyan, kendini geliştiren, vizyon sahibi insanlar. Eeee böyle bir insanla sen de git garsonluk diyen bir insanın evliliği ne kadar uyumlu olabilir ki?

Son düzenleme:
Yo gayet güzel takip ediyorum ama çalışmak isteyen adama her yerde iş var unlu mamüllere vs gitsin hemen alırlar zaten kısa süreliğine çalışacak

Bence siz bir sureligine unlu mamul yemeyi birakin, mumkunse balik benzeri kaliteli proteinlere yonelin.

Kısa süreliğine ?
Ben anlamıyorum ortada çocuk mu var aç kalacak ? Yoo.Adam kariyerinin peşinde şimdi koşmayacak da 2.çocuktan sonra mı koşacak ? En doğrusunu yapıyor.Evde yapabileceği birkaç şey varsa para kazanabileceği orası ayrı.Şimdi işe başlasa garson olarak mesela,bir süre sonra iş temposundan ne iş aramaya devam eder doğru dürüst ne de kendisi mutlu olur.

''Para kazanayım da ne olursa olsun'' mantığıyla iyi bir mühendis olmak çok zor.İdealist olmak gerekiyor biraz da.Yarın gireceği fabrika nerede kasiyerlik yaptığına bakmayacak çünkü.
Anliyorum ama şu anda aradığı standartlarda iş bulamıyor. Ne zamana kadar bekleyebilir. Ben farkındayım zaten emeğinin çabasının. Bir yerden başlaması lazım diye düşünüyorum o sürekli bekliyor. Bazen konuştuğumuz da inanamiyorum is bulamadigima nasıl olur aklım almıyor, piyasa nasıl bu kadar düştü falan demeye başladı artık, ama branşım dışında calisamam diyor

Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
Boyle adamlarida kadinlarida anlamam. Burnu dusse yerden almaz bu tipler. Tamam okuduk ettik ama ne yapalim baska birsey bulamazsan markettede calisirsin iscide olursun. Hic bi isin garantisi yokki, hayatin garantisi yok bi kere.. her an hersey olabilir. Cocuklariniz olunca ne olacak? Yok ben orda calismam burda calismam. Cocuk mama ister sut ister bez ister. Buyuyunce neler neler ister.. Elinin korune calis dersin, lanet edersin inanki..

Söz konusu geçim derdi, evine, çocuğuna bakamamak gibi durumlar olsa ben de "bulduğuna girsin, istediğini aramak için bekleme lüksü yok şu an, geçici meçici bir yere girsin" derdim de, ortada öyle bir durum yok. Adam gençken, bekarken koşmayacak kariyerinin peşinden de ne zaman koşacak... Evlenmek o kadar matah bir şey mi ki boşversin ideallerini de yeter ki bir işe giriversin. Evlilik buna değmez bile. Yapabiliyorken hayallerinin peşinden koşsun valla. İyi yapıyor.

Nisanliniz hakli. Kendi alaninda is bulsun zaman ve firsat verin. Biran once evlenince ne olacak mutlu mu olacaksınız. Gecici bir iste alacagi ucret dugun icin birkim degil gunluk aylik harcama olur malesef. Saygi duyun lutfen

Söz konusu geçim derdi, evine, çocuğuna bakamamak gibi durumlar olsa ben de "bulduğuna girsin, istediğini aramak için bekleme lüksü yok şu an, geçici meçici bir yere girsin" derdim de, ortada öyle bir durum yok. Adam gençken, bekarken koşmayacak kariyerinin peşinden de ne zaman koşacak... Evlenmek o kadar matah bir şey mi ki boşversin ideallerini de yeter ki bir işe giriversin. Evlilik buna değmez bile. Yapabiliyorken hayallerinin peşinden koşsun valla. İyi yapıyor.
imzami atarim.
evlendikten sonra olaki mesleginde is buldu ve farkli şehirde oldu o zaman ev tasima derdi cocuktan esten ayri kalma derdi ya da daha sonralarda buldu cocugun okulu vs ya insanin butun duzeni iliskileri alt üst olur adam mantikli kendinden emin kendine meslegine guvenen biri konu sahibi bu durum yillarini alsa da 5 yıl 10 yil demiyorum en azindan 1 yil ugrasssin gencliginin inisiyatifini kullansin birakin

Anliyorum ama şu anda aradığı standartlarda iş bulamıyor. Ne zamana kadar bekleyebilir. Ben farkındayım zaten emeğinin çabasının. Bir yerden başlaması lazım diye düşünüyorum o sürekli bekliyor. Bazen konuştuğumuz da inanamiyorum is bulamadigima nasıl olur aklım almıyor, piyasa nasıl bu kadar düştü falan demeye başladı artık, ama branşım dışında calisamam diyor

bence anlamıyorsunuz. çünkü aynı yoldan geçmediniz, aynı vizyona sahip değilsiniz.
bu adamın böyle bir yola girmesi kendi kendine kariyerini sabote etmesi demek.
şu an hayatını ele alması gerekiyor.
bir sıralama var ve bu sıralamanın olmasının bir sebebi var.
okursunuz, iş bulursunuz, geleceğinizi büyük ölçüde planladığınız vakit evlilik yoluna girersiniz.
eğer bunlr olmadan evlenirseniz bu donem sıkıntılarının hepsi evlilik içinde çekilir, evlilik erkenden yıpranır, yüz göz olursunuz ve bir müddet sonra biter.
adam siz ona kasiyerlik, garsonluk dedikçe kendi kendini yiyordur nasıl anlamaz diye.
yapmayın etmeyin.
rahat bırakın. işini gücünü kursun.
yarın öbür gün hamile kalıp ama o erkek çalışacak bizi geçindirecek tabi diye düşüneceksiniz.
madem adamdan evlilik beklentiniz var, bırakın iş anlamında evlilik yürütebilecek olgunluğa gelsin

Boyle adamlarida kadinlarida anlamam. Burnu dusse yerden almaz bu tipler. Tamam okuduk ettik ama ne yapalim baska birsey bulamazsan markettede calisirsin iscide olursun. Hic bi isin garantisi yokki, hayatin garantisi yok bi kere.. her an hersey olabilir. Cocuklariniz olunca ne olacak? Yok ben orda calismam burda calismam. Cocuk mama ister sut ister bez ister. Buyuyunce neler neler ister.. Elinin korune calis dersin, lanet edersin inanki..
iyi de şu an çocuk yok ki. şu anın şartlarına göre düşünmek lazım. siz bekarken doğmamış çocuğun mamasına göre mi hayatınızı yaşıyorsunuz?

Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım

Tabi biraz anlayışlı olmanızda fayda var. sonuçta bir erkek için işsiz olmak zor bir durum. en mantıklısı siz eşiniz iş bulana kadar erteleyin evliliği, yalnız bunu sanki ona bir tehdit ceza gibi yansıtmayın. Daha mutlu olabilmeniz için gerekli olduğunu belirtin. Bırakın takılsın delikanlı.

Bu arada siz çalışıyor musunuz ?

Ben nisanlinizi hakli buldum. Adam ulkenin sayili universitelerinden birinden muhendislik diplomasi almis,niye kasiyerlik yapsin ayol? Siz de kalifiye bir elemansaniz,saglam bir okuldan mezunsaniz siz de yapmayin. Hem de sirf evlenmek icin? Hic gerek yok. Bekleyin,elbet istedigi isi bulur,sonrasinda evlenirsiniz kacmiyor ya.

iyi de şu an çocuk yok ki. şu anın şartlarına göre düşünmek lazım. siz bekarken doğmamış çocuğun mamasına göre mi hayatınızı yaşıyorsunuz?
Adamin kisiligi bu gibi gozukuyor. Olay mama degil yani.. ben okurken her tatilde calisirdim, paraya ihtiyaci olur herkesin ama durumum iyiydi halbuki.. Insan gerekirse ekmegi tastan cikarmali. Hem aile kuracak adam biraz sorumluluk alip para biriktirsin, sonra her masraftan yan cizip kiz tarafina yuklenirler. Evlenincede ayni olursa ne olacak peki? Bu kiz vazgectim oynamiyorum demez sanirim

Yo gayet güzel takip ediyorum ama çalışmak isteyen adama her yerde iş var unlu mamüllere vs gitsin hemen alırlar zaten kısa süreliğine çalışacak
Unlu mamuller mi? Muhendis adama?
Niye yapsin ki bunu,evde ac bekleyen hanim ve 3 cocuk mu var? Anasi babasi hasta,ilac mi lazim yani neden yapsin ki bunu?

Nişanlın haklı kıytırık üni kıytırık bölüm olsa tamam ama zaten iyi üni zor bölüm üstelik kendi işinde asgari ücrete bile razı olmuş. Genel olarak söylüyorum iş beğenmiyor diyenler üstüne alınsın. Farkında mısınız işsizlik oranı kaç olmuş? İyi üni den iyi bölümden mezun kişi asgari ücreti kabul edecek kadar zor durumda siz hala nişanlıyı eleştiriyorsunuz. Adam daha ne yapsın kendi alanında çalışana kadar iş arayacak sizde onu destekleseniz iyi olur yiyecek ekmeğe muhtaç kalmadıkça o zorlu yollardan geçip mezun olan insan o işlerde çalışmakta zorlanır

Buarada muhendis olunca noluyor? Benim muhendis kuzenimde begenmeyeceginiz tarz bi is yapti.. hem calisti hem bakindi.. simdi noldu? Fistik gibi meslegini yapiyor 💕 buarada cv de bile guzel duranbiliyor.. is bulamadim o yuzden bos durmadim imaji veriyor bunuda caliskanlik olarak gorebiliyor is veren

Back
X