- Konu Sahibi BlancKahkul
Merhaba,Hanımlar nişanlım h.tepe üniversitesi makina mühendisliği mezunu. En son tuzla da bir fabrikada çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar yaklaşık 6 aydır iş bulamıyor. Düğünü erteledik mecburen birkac ay. Ama o zamana da iş bulma garantisi yok. Ben bi iş bulana kadar geçici de olsa asgari ücretle gir bı yerlere çalış Azda olsa para biriktirelim diyorum ancaaaaak onu anlamadigimi düşünüyor senelerce çalışmış iyi bir üni bitirmiş garsonluk kasiyerlik vs yapmak istemiyormuş. Bransimda bir iş olsa asgari ücretle seve seve çalışırım diyor. 6 aydır sürekli iş arıyor bir yerlere başvuru yapıyor ama iş yok yok yok.
Bende okuduğum mesleği yapmıyorum çok alakasız bir işte çalışıyorum. Artık napicagimi bilmiyorum. Kaç ay daha böyle sürecek. Çok umutsuzum. Ve sinirlerim bozuluyor en azından geçici bir süre bir yerde işte girmek çok mu zor. Ben ona haksızlık ettiğimi düşünmüyorum, ona göre haksızlık ediyormusum anlamiyormusum. Nasıl davranmam lazım
Sana olayın sürecini anlatayım. Eşin kapanan firmadan ne kadar maaş alıyordu bilemem ama muhtemelen asgari ücretten bir tık fazla alıyordur o da yeni çalıştığı için. Mühendislik tarzı işlerde maaşlar p biçim artıyor. Ve eşin H. Tepe den mezun. Bence asgari ücretle bir işe girip çalışmasındansa biraz daha sabır et ve kendi işinde bir yer bulsun. Çünkü ilerisi içinde bir deneyim bunlar. Cvsine ne yazicak.. Mesleğini unutucak, korelicek.. Ve evli olduğu için asgari ücretle çalıştığı yerden de cikamicak, borç harçta varsa çabası.. Demem o ki, bir mühendis eşi olarak sabır et ve bekle. Güzel kapılar açılır inşallah