Nişanlım sinirlenince bir yerleri yumrukluyor

eger simdi duvara vurarak rahatlıyorsa biraz durup düsünmek gerek. su anda aranızda bir mesafe oldugu için size dokunmaması cok normal. ama aynı evde yasayınca o mesafe yakınlasır cekince kalmaz. zaten cekinecek olsa sizin yanınızda duvar yumruklaması da bir saygısızlık onu yapmaz. asama asamadır bu. önce duvara vurur, sonra esya fırlatır bu yavas yavas maalesef size gelir. cevremde örneklerini gördüm. kişisel fikrim iyi düsünmeniz yönündedir. coooookkkkk seviyorum vazgecememm diyorsanız da gitsin tedavi olsun. bu ciddi bir problem.ama eminim onu da yapmayacktr. dilerim hersey gönlünüzce olur..

ne yapayım onu söyleyin kızlarr ayrırma haricinde.....((((

nişanlının şiddete eğilimi var. konuşarak halledebileceğini sanmıyorum. madem seviyorum ayrılmam diyorsun o zaman tekvandoya falan git. hiç olmazsa sana el kaldırdığında kendini korursun.

etrafı yumruklaması seni döveceğini kesin göstermez. benim babamda çok sinirlenince etrafa filan vurur az masamızı kırmadı ama ne anneme ne bizlere bir fiske atmamıştır. sinirini eşyalardan çıkarıyo ama tabi sevdiğinde öyle midir bilemem buna emin olman lazım

cok zor bi durum olsa gerek resmi nikah kiyilmis birdee isde ben butur sebeplrrden dolayi resmi nikah erken kiyilmasi taraftari degilm ama olmus birkre .insallh korktugun basina gelmez ama acik soyleyim bn senn yerinnde olsam birakirdim daha nisanliyken boyleysee oooo.bana gore nisanlilik hayatta basina gelbilecek en guzel seylerde bitabnessi.

tabi herseyi Allah bilir ama gorunen koyde kilavuz istemez.,

canim Allah yardimcin olsun ne diyim iyi dusun daha hersey bitmis degil.

Bence öncelikle psikolog ya da evlilik danışmanına gidip yardım almalısınız. 3 ay çok kısa bir süre değil.

Ailenize durumu anlatmalısınız.

Gerekirse siz değil aileniz karşı tarafın büyükleri ile bu sorunu görüşmeli.

Nikahın olması cesaretinizi kırmasın, sonradan üzülmemek için her şey.

Herkesin ortak düşüncesi; bu sorunu aşmadan evlenmemeniz yönünde.

Son düzenleme:
İşiyle alakalı olabilirmi demişsin, Ne iş yapıyor özel olmazsa.
İyi tahlil etmelisin. İşinden dolayımı,yada sorunlarından dolayımı,düğün stresindenmi.
Eğer ufacık sorunlarda bu türlü tepkiler veriyorsa şiddet sanada dönebilir.
Ama büyük ciddi sorunlar var ve öfkesine hakim olması zor durumsa konuşup çözümlenebilir.
Kız kardeşi veya erkek kardeşi varsa onlara şiddet uygulayıp uygulamadığını sorabilirsin,Tabi direk sizi dövüyormu diyerek değil bi şekilde şakayla karışık sorabilirsin.
Ailesindekilere uyguluyorsa uygulamışsa sanada mutlaka uygular.
Ama sadece büyük bir sorun var ve öfkesine hakim olamıyorsa,bu tür büyük sorunlarda onu sen idare edecksin,dikkatini dağıtacaksın başka seyler düşünmesini sağlayacaksın.
Bende genel olarak tartışmalarda sinirli olan tarafımdır, eşim sakindir. Bende kapıları çarparım bağrırım tabiki şiddet asla yok. Artıları eksileri ölç ona göre ayrılma kararı al. Allah yardımcın olsun.

canım herkes farklı yorumlar yapmış ama şu durumda senin fazla seçeneğin yok.. nikahını çok erken kıymışsınız .. yani düğün günü veya düğünden 3-4 gün önce kıyamazmıydınız .. nikahın acelesi mi vardı?
bundan sonra anca bir uzman psikolog yardımcınız olabilir diye düşünüyorum tabi bu şahsı oraya götürmek te çok zor olur.. teklif edeni yumruklama durumu söz konusu olabilir..
aile psikologuna gidebilirsiniz falan ne biliyim.. bu durumlar nikahtan önce de varmıydı? yoksa ondan sonra mı parlamaya başladı ?

canım benim burada bir sürü insan senin derdine derman olmaya sana fikir vermeye çalışmış.farklı yorumlarda var ama genel anlamda herkes aynışeyi söylüyor....evlendiğinizde bu yumruklar sana gelicek...
bak nikahın kıyılmış olabilir ve seviyor olsabilirsin ancakkkkkk
ilerde boşanabilirsin ve sana şiddet uyguladığı için sevgin kalmaz..evlilik öyle basit bişey değil..inan çok zor..ben evleneli 2 yıl olmak üzere eşim dört dörtlük biri ama yinede sesimizin yükseldiği anlar,küserek yatağa girdiğimiz zamanlar oluyor..hatta 2-3 gün konuşmuyoruz aynı evin içinde...ki eşim melek gibidir.
buna rağmen bir sürü olay yaşıyoruz zaten hayatımız stres yüklü..birde evlilik çekilmezse neden yaşayalımki bu seni ileride bunalıma sokar..hayata bir defa gelme şansımız var bir dahası yok.bu yüzden iyi düşün.o seni gerçekten ne kadar seviyor...ileride evlenip çoluk çoğuğa karıştıktan sonra boşanmaktansa şuan daha hiç birşey yaşanmamış..senin yaşadığın gibi nişanlı olup nikahı kıyılıp çeyizi düzülüp ev kurup evlenmeden ayrılanları bilirim ben...amayok ben katlanırım diyorsan yada ben bunu düzeltirim çivi çiviyi söker o bir kırarsa ben üç kırarım diyorsan o zaman ayrılma tabiki..senin bileceğin bişey..evlilkten ve erkeklerden bekletini hep az tutmalısın...

en sinir olduğum erkek tipi..
konuşun bu tavırlarından nefret ettiğinizi, onu çok aciz hale getirdiğini söyleyin..böyle yaptığı zamanlarda ona acizliğinden dolayı acıdığınızı söyleyin..ama yumuşak konuşmayın tavrınızı koyun..

onu ne kadar seversen sev ne kadar üzülürsen ayrıldıktan sonra üzül öl hatta üzüntünden ama sakın evlenme 1 gün bile devam etme sakııııııııııııınnnnn.
aynı şeyleri yaşadım bende..
önceleri duvarlar yumruklanıyor, tlflar kırılıyor sonra o duvarlar sen oluyorsun ve sen duvar oluyorsun...
en ufak bir sinirde sana saldırıp ağzını burnunu dağıtana kadar seni döver....
dayak yersin affettirir kendini yine döver, yine affettirir. olmadı şikayetten mi korkar bu kez napar bilio musun?
eşyaları kırar üzerine atar üzerine yürür sana bağırır gece gündüz fark etmez kim duymuş duymamış fark etmez.
evlenmeden önce dayağa karşı adamların evlendikten sonra nasıl canavara dönüştüğünü gözlerimle gördüm bizzat yaşadım.
sana tavsiyem sakınnnnnnnnnnnnn
bakma gözyaşına
yoksa o bakmayacaktır gözyaşlarına.
sonra burdan yazarsın dayak yiyorum arkadaşlar ne yapmalıyım diye.
canım sakın evlenme sakın.
inan unutursun ama onu ne düzeltirsin ne de kaldırırsın bu durumu. ileride devam eder ve hep yaşarsın bunu...
en kötüsü ne bilio musun?
ben bi taraflarıma güvenip olmaz dedim olsada psikolojik destek aldırırım alırım alırız demiştim ama olmuyor kabul etmiyorlar ben sürünüyorum.
bana tapan adam 6 yıl peşimden koşan evlenmek için ölen bi adamdan bahsediyorum. bebek için ölen adamdan bahsediyorum şimdi hamileyim ve bu da hiçbişeyi değiştirmedi nişanlının ileri hali ve hergün ağlıyorum
onun ruh hali bozuk seni de bozacak buna izin verme. benim gibi üzülme, bebeğimin sevincini yaşayamadım, bunu düşün sadece....

Ben bu yüzük takar takmaz resmi nikah yapanlara çok kızıyorum. Aceleniz ne yani garantiye almak istiyorlar. Tayin için bile olsa kzılar erken kıymayın resmi nikahı.Böyle çevremde çok oldu nişanlanıp resmi nikah yapıyorlar. Sonra anlaşamadık hadi boşanma davası kız evlenmeden dul kalmış oluyor.Nişanlıyken böyle boşanma davasıyle uğraşmak ayrıca aşırı yıpratıcı oluyor özellikle kız için. Nişanlılık zaten evliliğe hazırlık süreci için değilmidir. Anlaşıp anlaşmadığını azda olsa belirlemek için değilmidir.Yapmayın kızlar kulağınıza küpe olsun.
Nişanlının böyle her tartışmada orayı burayı yumruklamasıda normal değil ayrıca psikolojik zorunları var bence öfkesini kontrol edemiyor canına tak ederse herşeyi yapabilir böyle insanlar. Eğer kendide kabul ediyorsa bu sinirlilik hallerini bir terapistle görüşmeye ikna et bence. Öfkesii kontrol etmeyi öğrenmesi gerek. Yapabileceğin başkada birşey yok gibi.

kötü bi durum.. öfke kontrolü yok galiba.. nasıl bir sinir bu da elini kıracak kadar vuruyor duvara...

benim sevgili de eskiden çok yapardı. yumruklamazdı da, telefonları duvara fırlatırdı. 10 tane falan tel kırmıştır. birini gene kafasına vurmuş. :/
sonra bir psikiyatra gitti, öfke için tedavi gördü.

ve de çalışmaya başladıktan sonra adam telefon kırmayı bıraktı. parayı o kadar zorlukla kazanınca sanırım değere bindi telefonları.

Allaha çok şükür artık o 4 sene önceki sinirli hareketlerinin hiçbiri yok.
bana kızınca bi kaç saat uzaklaşıyor. sakinleşip geri geliyor. sonra sakin sakin hallediyoruz...

yol yakınken dön duman arkadaşım..
çok şanslısın ki; asabiyetini ve neler yapabileceğinin sinyallerini evlenmeden vermiş...
daha nişanlıyken yapılan tartışmada, sağı solu yumrukluyor...
evlenince daha ciddi sorunlar çıkabilir, ailesi söz konusu olabilir vs....o zamanki tepkisini düşünemiyorum...
ileride çocuğunuz olacak..ona karşı sakin-sabırlı bir baba olabilecek mi?
bir anne olarak, çocuklarına en ufak bir sorunda bağırıp çağıran bir babayı kabullenebilecek misin?
iyice ölç-tart.. burada sednen yaşça büyüklerin tecrübelerine kulak ver...
nişanlınla konuş, b aşırı sinirli hallerine engel olmak için bir uzman desteği alsın...
eğer bunu da kabul etmezse, ileride pişman olmaktansa, yol yakınken dönmen senin için en hayırlısı.....

madem beklediğin tek cevap bu, konu niye açıyosun arkadaşım anlayamadım.

madem beklediğin tek cevap bu, konu niye açıyosun arkadaşım anlayamadım.

sen şimdi bu söylenenleri görmezden gel evlendikten sonra görürüm seni, burdaki kızlar ağlayıp sızlamazsan ben bişey bilmiyorum.
inşallah yanılırım ama sanmıyorum. bende tüm yorumlar arasında 1 ışık aradım ve senin gibi belki dedim ama görüyoruz yani kendimi kandırmışım tıpkı senin şi,mdi yapmış olduğun gibi...........

Nişanlıyken bu siteye üye oldugum halde başka forumlarda zaman harcayıp bu bölümü görmediğim için,aynı senin gibi olan sorunuma çözüm aramadıgım, ailemden kimsye bu konuyla ilgili bişey sorup fikir almadıgım için çok pişmanım.

Ewlnmişsin ama düğün olmamış bence düğünden önce bi psikologa gitmesine ikna et.Yoksa ewlendikten sonra bunu yapman imkansızlaşıyo ve başını duvarlara vurmanla kalıosun

Sevgili Duman insanların kavgada takıntıkları tavırlar onların ,çatışma kavga,tartışma durumunda nasıl davranacaklarının göstergesidir.Bu bir kişilk meselesidir.ve bu çocukluktan öğrenilen birşeydir.nişanlını ailesine sor kızdığı ve birşey olmadığında yaptığı davranış mutlaka duvar yumruklamak ,bir eşyaya zarar vermektir.bu tip erkekler belkide eğitimleri gereği belki bunu ileri götürmeyebilirler ama bunun garantisi yok.
Bir insanın elinin duvara vurması,eşyayı fırlatıp atmasıyla bir insana vurması arasında bir yoktur benim gözümde.eğer o davranış insana değilde duvara,eşyaya yanısyorsa sadece o,vuran kişinin kendini konuda frenlediği içindir.eğitimlidir(daha doğrusu bir diploması vardır diyeceğim),mesleği,kariyeri vardır ,kendi ile çelişir.ama sonuçta bu insanın özünde ŞİDDET vardır.şimdi yapan evlendikten sonra mislisini yapacak bunu sakın unutma ve bunu çocuklarının yanında yapacak,onlara yapacak ve sen bir süre sonra çocukların zarar görmesin diye kendini geri çekeceksin.sana ve çocuklara zarar gelmesin diye.
Erkeklerde şu savunma mekanizması vardır "ben aslında sinirli değildim,sen sinirlendirdin ve tüm olaylara sen sebep oldun.bu olayın sebebi sensin."traji komik geliyor bana böyle söylediği zaman.
bu olayın tekrarlanacağı unutma ,sadece ilk duvara vurma olayı ile kendini açığa çıkardı ,o zamana kadar asıl tepkilerini göstermemişti..şimdi nasılsa beni böyle gördü ve beni böyle kabul ediyor düşüncesi var.ona bu hissi verme.tavrını koy,ben bu şekilde yapamam de.senin bunu kabullendiğini düşünmesin..

iyi düşün canım sinirli bir erkekle geçinmek çok zordur benim başımda var şimdi nispeten daha sakin ama benim eski sabrım yok artık.sinirlerim o kadar yıpranmış ki olur olmaz konularda çocuklarıma bağırıyorum
yani ayrılmıyorsanda en azından bir psikiyatra gidip destek almasını sağla.bu şekilde evlenme çok yıpranırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…