Nişanlım tek çocuk ve babası vefat etmiş, sonuç evlenirse annesi ile oturmalıymışız..

carminas

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
15
0
286
42
Ben de bir anne olsam tabiki yalnız kalmak istemzdim. Ya da aynı durumda benim annem olsaydı onu bırakamazdım..
Çok karşı olduğum bi durum başıma geldi ne yazıkki. Çok seviyorum nişanlımı, o da beni.. hayır dedim önceleri olmaz dedim. ama onun üzülmesine dayanamıyorum. Onu 8 yaşından beri yalnız büyüten annesini nasıl başka bi kız bulunca kenara atacak? Temmuzda düğünüm var ama hala yapabilecek miyim diye şüphe içerisindeyim?

Aynı durumda olsaydınız ne yapardınız?

sonuçta nişanlınızın babası yok ve annesi tek başına bakmış ben olsam öyle gururlu iyi bir kadını başımın üstüne taç ederim siz niye annesini istemiyorsunuz anlamıyorum? bir tas fazla koycaksınız yemek nolcak yani anlamadım?

Ben anne olsam gayet de yalnız kalmak isterim. Yeni evli çiftin arasında işim ne. Kendi annem olsa yeni bir eş bulurum ona, sevgilimle de ayrı eve çıkarım. Yalnızlıktan zarar gelmez kimseye ya. Çok duygusallaştırıyorlar herşeyi.

kolay bir şey değil tabiki aynı evde yaşamak ama senin durumundada yapacak bişey yok
bence üzme nişanlınıda
senin imtihanında bu şekildedir belkide

Bence bu nişanlının annesine de bağlı... Aranız nasıl bılmıyorum ama iyi tanımaya çalış acaba uyum saglayabılecek mısın seni gelınınden çok kızı olarak gorebılcecek mi yoksa klasık kaynanalardan mı olucak geçinilmesi kolay bir kadın mı... Bu sorulara cevap bulduktan sonra kararını sen ver. Acaba aynı apartmanda ya da aynı semtte oturma gibi bir imkanınız var mı. ? Aynı ev içerisinde olmasanız bile aynı bölgede oturmakda iyidir. Ama bi de şöyle bir şey var normalde gayet iyi anlaştıgınız insanlar ev ortamında cok farklı oluyor. Siz sadece bir adamla değil onun annesiylede evlenmıs olacaksınız aynı zamanda... Kaygılarını nişanlınla paylaş. Umarım hakkınızda hayırlısı olur...

Her cümlesine katılıyorum...

Ben birebir aynı durumu yaşadım, eşimle 4 yıl konuştum, annesi ben birlikte istemiyorum dedi, ben de zaten hiç istemiyordum, eşimde istemiyordu, 15 dk mesafe ile ev aldık, tam bir hafta sonra benim kabusum başladı....

Kaynanam ben böyle olacağını bilsem asla ayrı ev açmazdım da filan da (ben sanki senle otururdum)

Çoook pişmanım ayrı aldığıma filan filan....

Hergün 12'lere kadar arar, oğlummmmmm yemeğini yedin mi???

Her haftasonu plan yapar....

Eşim orda hergün yemek yiyip ondan sonra evine gelecekmiş...

Hergün yanında olmamızı ister, şu an aşırı kıskanıyor oğlunu, 2 senelik evliyim....

Kesinlikle tavsiye etmiyorum, aynı evi, kesinlikle

Topiklere bir bak, bu yüzden boşanan insanlar var....

Son düzenleme:
Ben yapamazdım.Başka bir çözüm bulabilirsiniz.Size akın bir yerde ,ama başka bir evde...

ilk zamanlar pek kolay olmasada kayınvalideyle yaşamak.çocuğun falan oldu mu bir büyük evde iyi olur bence.denersiniz.olmazsa evi ayırırsınız sonradan.

evlenmek demek annesini bir kenara atmak demek değildir ki:44:

Pekala da kolay ulaşım sağlanabilecek ayrı 2 evde yaşanabilir. Malesef bu işler sofraya 1 tabak fazla koymakla olmuyor, bütün yaşam standartlarınız ve ev hayatınız etkilenecektir bu durumdan.
Aynı evde yaşamayı istememek kayınvalidenizi istemediğiniz anlamına gelmiyor, bu açıdan gönlünüz rahat olsun bence. Farklı çözüm yollarını deneyin..

bencede evlenmek annesini bi kenara bırakmak değilidr.ha şu da var bu konu kayınvaldeniz ne düşünüyor? o mu istiyor yoksa nişanlınız mı istiyor bu durumu ? belkide kayınvaldeniz istemiyordur .ulaşımı uygun olan ayrı evler tutabilirsiniz.bu konuda çok sıkıntı yaşayan kimseler var.allah yardımcınız olsun .çok zor bi durum değil ama .. yalnız olmak daha güzel diye düşünüyorum

Yaşlı insanlar artık sağlık sistemimizden dolayı 85 yaşına kadar çoğu yaşıyor ben bu adam ile evlenecek olsam annesi ve evlenecek adam arasında kalacağımı ne kadar tahamül edebileceğimi aşkın zamanla biteceğini başıma buyruk birimi yoksa peygamber sabırlımı olduğumu iyi analiz eder ileri doğru pişman olmamak için buna göre hayatımın kararını verirdim

eger mülayım bı kadınsa, aranız ıyı ıse, herseyınıze maydonoz olmuorsa, huzurunu kacırmıorsa ... neden olmasın ki.....

bizde bi gün yaşlancaz allah kımseyı kımseye muhtac etmesın ...

Elbette şartlara da bağlıdır, ama açıkçası bir anne ile aynı evde yaşayacaksam, evlenmem kendi annemle yaşarım daha iyi.

Kendi kendilerine idare edebilecekken çocuklarının hayatına birebir dahil olmak isteyen anne-babaları anlamıyorum. Hele de çift yeni evlenecekse...

İmkânlar dahilinde, başka bir çözümü mutlaka vardır. Kimse kimseye böyle bir şey dayatamaz. Ayrıca böyle içli dışlı bir hayatınız olmazsa, annesi ile daha sağlıklı, daha saygın bir ilişkiniz olur.

Evlendikten sonra annesi ile aynı evde yaşama zihniyetinde ki adam ile evlenmek istemem. Yazarken, negatif bir zemin ile yazmışım gibi yansıyor ama değil.

Anne o güne kadar ki otoritesininden ödün vermeyecektir. Evin hanımı da
evin hanımı mıyım , söz dinleyen ev kızı mıyım ı sorgulayacaktır. Roller karışması dahil, daha bir sürü ayrıntı..
huzursuzluk verir insana bunlar. yansıtırsınız da.

Annenin yanına yardımcı, arkadaş, bulunabilir.
Uzak/yakın mesafede ayrı olmak sağlanabilir.
Şimdiki aklımla kayınvalide olsam, maddiyat elverdiğince temiz, nezih bakımevine hayır demem. aksine teklif ederim.
Mesele mesafeli olmak/olabilmek. Yakınlıktan gelir zarar, uzaklıktan değil.

Ev üstüne ev kurulmaz bana göre,eğer annesi bakıma muhtaç değilse pekala yalnız yaşayabilir.Yakın bir yerdede siz oturursunuz,herkesin evi,özeli ayrı olmalı.

ev üstüne ev olmaaaaaz.isterse gökten inmiş melek olsun,size 3ay mühlet veririm sürtüşmelere.6.ayda sözlü saldırılara geçilir,9.ayda o evde kıyamet kopar ve bu ikili savaşın içine müstakbel eşiniz de girecektir.

Baska bir arkadasın konusunu okumustum kendi annesi yalnız kalsın istemiyor ama annesi de kızının evine gitsin istemiyordu sonuc ne oldu bilmiyorum.

Zor isler bende annemin yalnız kalmasını istemezdim.:44:

zor ya bence insan kümeste de yaşasa kendi evi olmalı..
ben bizim aileden biliyorum kayınvalideyle OTURULMAZ..
bu kadar diyorum arkadaşım 10 kere düşün öyle karar ver..
senin çocuğuna karışacak,yemeğe karışacak,gezmenize karışacak ..
belki ilk zamanlar iyi olur ama eminim benim babaannem de mesela dul kalmış 24 yaşında babamları evlenmeden tek başına büyütmüş.iyidir hoştur Allah sağlık sıhhat versin ama adı üstünde kaynana afedersiniz bu sene düştü kalça kemiğini çatlattı annem altından aldı yinede eleştirir yani olmuyor ne yaparsanız yapın siz onların gözünde oğullarıyla aralarına girecek olan el kızı olmaktan ileri gitmezsiniz benim fikrim naçizane çok iyi düşün taşın karar ver.
sen nişanlın üzülmesin diye aynı evde kalırsn kabul edersin nişanlın kocan olur sabah gider akşam gelir akşama kadar sen birlikte olacaksın bütün bunlara göğüs gerebilecekmisin
yepyeni bi hayata başlamak varken zaten yaşanılmakta olan bi hayata 3. kişi olarak dahil olmayı seçeceksin gerçekten iyi düşün

son cümle olayı tamamen açıkladı.üstüne lafım yok.saygılar...:87:

.....

2 kere yazılmış aynı mesaj

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…