Nişanlım tek çocuk ve babası vefat etmiş, sonuç evlenirse annesi ile oturmalıymışız..

en basitinden bir ornek:
ilk evlendigimiz yil esim is arkadasini esiyle beraber yemege davet eder.ben hazirlanmaya baslrim.
plan yaparim ne yemek yapsam bilmem ne diye.
kayinvalide "napiyosunuz?" der
esim "arkadasim gelicek yemege esiyle beraber"der
kayinvalide:"delirdiniz mi?
geldiler mi yemege?
evet geldiler.
ma esimin de benim de hevesimiz kursagimizda kaldi!​

Rabbim annenize çektiklerinin mükafatı olarak sizlere hayırlı eşler nasip eder inşallah..
ve anneniz ahir dünyada mekanını hazır eyler..
dedim ya canım benim herkes kendi annesinden sorumlu bu kitabımızda da yazıyor..
vicdanınıza kalır bakmak bakmamak Rabbimle kul arasında..
canım diyene kimse canın çıksın demez..
zordur zorlukları çoktur birazda sabır işi

Ama yineliyorum varsa imkan olanak 1. şart ayrı ev olmalı..
ya altlı üstlü olsun
1 sokak ötede olsun olsun yeter kii
her gün git gel ama evini bil anahtarında aç gir bi ohh çek..
düzenini bil..

ohooo bana misafir gelirdi hanfendi ayrı odada otururdu neymiş başı ağrıyomuşş..
Misafire ayıptır buu nezaketen susar oturursun bi köşede ..
gelenler rahatsız oluyolardı tabi kadını rahatsız ettik gibi çekiniyolardı..
Ben bide ona ayrı oda da çay çorba hizmeti ederdim..
sabah sabah aklıma geldii bak yine günaha gircem:97:

Evet haklısınız..
Hele bir de kaynana ve gelin gecinemezlerse hayat zindan olur.

Evet haklısınız..
Hele bir de kaynana ve gelin gecinemezlerse hayat zindan olur.

eş de (koca) elini eteğini çekiyor (artık hep arada kalan o ya naparsanız yapın diyor)
ee ne kalıyor kılıçları kuşanmak..
de bana diyim sana..
yap bana yapim sana..

olan eşinle sana oluyor biliyormusun kimseye bişe olduğu yok..
Kaynana acıtasyona devam..
o annemde annem diyor..
ee sen kimin için bekliyosun o evde yol sana gözüküyor.. bi bakıyorsun ardına kimse yok yalnızsın
hadi bakalım tak sepeti koluna..

bence kabul etme
ne gerek var bakıma muhtaç değil bişey değil
yatalak hasta olsa o ayrı ama öyle bişey yok
sadece keyif için, oğlundan ayrılmamak için seninle oturacak ne alaka
ozaman senin annende gelsin hepberaber oturun öyle değilmi
bende Anneyim.
Ama asla ne gelinimle nede damadım ile aynı evde oturmak istemem.
Yanlız yaşarım aha iyi
ne diye onların huzurunu kaçirayım
evde kedi kuş beslerim yanlızlığımı onlarlan gideririm ama gençlerin arasına girmem
her anne fedarkarlık yaparak büyütüyor çocuğunu
tek başına büyütüğü için elbete saygıyı hak ediyor
ama bu gelini ile bir oturması anlamına gelmiyor
fedakarlığı çocuğu için mecbur yapacak bir anne
ödüle gerek yok

Son düzenleme:

Hersey es'te bitiyor diyorlar haklılar da kendi ailemden biliyorum.
Babam her konuda dört dörtlük bir insandır ama annemi ailesine karsı korumayı becerememis. Zamanın da o ailesine dur diyebilseydi annem bir takım zorluklarla karsılasmazdı. Onca haksızlıga ragmen, babam olsun git, olsun yap dedi durdu. Erkeklerin dengeyi cok iyi kurmaları lazım.

birşey merak ettim
bu konuda baya çekmişsiniz şuanki akibetiniz nedir
kaynana ayrı eve falanmı cıktı

konuyla ilgili yorum yapacagımda
konu sahibi ortalarda yok

bu tip erkekler sonradan ahh vahh diyen tipler.

o zamanlar karısına sahip çıksa ona adam mı derlerdi? aaaa ayıp ayıp

ozaman anneleri oo bakılacak yapılacak..

şimdi mutlaka ahh ahh karıcımda karıcım nasıl yaptım diyodur size demesede vicdan azabı çekiyodur merak etmeyin..

Annenize özendim gıpta ettim keşke bende sabırlı olabilseydimm.
dedim ya herkes farklı yapı meselesi..

konu sahibi yok sanırım artık gözünüde korkuttum kendi nezdimce..
susmaya çekilim biraz izliyimm

smuwila canım annen için üzülme tabiki bakıcaksınız bi şekilde ama belki onlar bize bakacak insanoğlu bir anlık ne olacağımız belli değil Rabbim başımızdan eksik etmesin yokluklarını göstermesin..

Ama dedim ya kendi fikrim annem öyle durumda olsa gider evinde bakarım akşam evime gelirim..
eşim anlayışsızda olsa sonuçta o işte tüm gün evde oturcama annemde olucam

Ebeveynler şunu bilsin sadece benimde evladım var ve ben hamile kalırken şunu düşünüp kalmadım..

"Durun bi hamile kalimde büyüsün okusun iş sahibi olsun (benim maaşım evim olmasın)
sırtımı ona dayimde bana baksın ohhh bide evine oltayı attımıydııı deymeyin keyfime bide karı bulurus hizmetçii oğlumada 2 ahlanıp vahlandımıydıı benden iyisi yok"..

Bu amaçla doğuran yandıı zatennnnnnn..

bizler aracıyız Rabbim bize emanet veriyor onları bakıp büyütmekle yükümlüyüz sonra ayakları üstüne durucak onunda yuvası olucak biz ölücez nesil değişecek dünya dönmeye devam edicekk
kimse kazık dikmiyoo..

birşey merak ettim
bu konuda baya çekmişsiniz şuanki akibetiniz nedir
kaynana ayrı eve falanmı cıktı

konuyla ilgili yorum yapacagımda
konu sahibi ortalarda yok

ayrıyım eşimi ennesiyle bıraktım al anan dedimm..
annesinede al oğlun dedim hayrını gör..
boşanma olayı gerçekleşmedi ama artık ardıma bakmıyorum..
vicdanım rahat adam adam olsaydı zaten iş bu raddelere gelmezdi asla sizi annesiyle yüz göz etmezdi..
yaşanmıcak ne varsa yaşadım..
fazlasını yaşıcak taakatim yok..
deveyi güdemedimmm gütmeyede niyetim yok artık..

Canım babaannemlerle aynıe evde yasamamıslar ama yasamıs kadar olmuslar. Annem beni dünyaya getirecekken bile babam hastane yerine annesine götürmüs annemi sancı cekiyormus suyu gelmis hala evdeymis hastaneye bir türlü götürmüyorlarmıs. Bana babaannemin adını vermek istemisler iki cadı halam hic susmamıs annem de madem öyle sen neden ogluna kayınpederinin adını vermedin deyince dedem ayaklanmıs anneme sus diyorum sana deyip yumrugunu dayamıs agzına babama da dönmüs, sen erkekmisin bee erkek olsan bir yumurukta dislerini yerden toplatırdın demis.. Neden? halama cevap verdigi icin simdi her ikisi de rahmetli oldular. Annem onları affetti hemde icten affetti onlarda sonradan degistiler tabii.

Hala rahmetlilerden bahsedildigin de dayanamaz aglar, simdi sag olsalardı söyle olurdu böyle olurdu diye anlatır durur. Allah böyle seyleri kimseye yasatmasın. Ben olsam annem kadar dayanamazdım. :26:

Cok üzüldüm.
İnsallah bundan sonra mutlu olursunuz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

evin kaynanın hakimiyeti altında olacak sen daha toy ve iyi niyetli olduğundan pişireceğin yemekler dahil kaynanaya göre olacak yaşlı olunca senin pişirdiklerine laf atacak hiç özgür hareket edemiyeceksin bence evlenme evde kal daha iyi evlenmenin manası kendi evinin düzeni oluşturmak kaynana ile bunların hiç biri olmayacak olacak ana oğul beraber hareket edecekler sende sığıntı gibi yanlarında yaşayacaksın erkekler evlendikten sonra ana kuzusu oluyor

Dayanılmıyo canımcım..
eskidenmiş onlar cahillik varmış millet ne der.. yok kız gelinliğiyle çıktı kefenle girer sabret Allah sabret
hiç annene soran olmuşmudur acaba mutluluk nedir diye..
Mutlu olmaz huzur ne..
Hep bunun hayali ve cevabıyla yaşamıştır..
çilem der çekmiştir..
ama uhdeler ne kadar çoktur..
Şimdi elimde imkanım varken neden çile çekeyim..
neden kendini bilmez insanlar için gençliğimi heba ediyim..
"mutluluk" kelimesini neden uzakta arayım..
istediğimiz para ev araba mal mült değil..
huzur, mutluluk...
zor mu zor ise kolaylaştırırızz..
"KALDIĞINIZ YERDEN DEVAM ETMEK KANDIRILDIĞINIZ YERDEN DEVAM ETMEKTİR"..

kayınvalideniz umarım olgun bir insandır...
eğer iktidar savaşına girerse sizle o ilişkiden bir hayır gelmez...
geçmiş zamanlarda bunun birebirini yaşamış bi insan olarak, önemli olan nişanlınızın istediği nedir onu iyice bir anlayın..
ben yapamadım..öyle biriylede evlenemezdim. Kayınvalide kazanmıştı bu tek taraflı savaşı iyikide kazanmış

Evet 20 küsür sene önce yasanan seyler..
Aklın yolu bir.

Aynen..
bakın ben ilk evlendiğimde yaptığım yemekleri dökerdi kaynanam güzel olmamışş ulan 19 yaşındayım bi kötü olur bi iyi..
eşim yerdi o dökerdi
Deseydi kii kızım bir dahakine daha güzel olur yapa yapa öğrenceksin biz anamızın karnında mı öğreniyoruz deseydi yada öğretmek isteseydi bende gerizekalı değilim karşımdakinin tavrını anlarım ılımlı olurdum ama hiç yapmadı..
Yapanı ayakta alkışlıyorum
Helal olsun böylesi kaynana değil anadır..
Ben çektiklerimi söylüyorum onlardan örnek veriyorum herkesin yaşadıkları kendine..

Hatunlar kızın konusunu heba ettim ben kendime konu açarım gerekirse orda paylaşırız sorularınızı cevaplar elimden geldiğince yardımcı olurum..
Hatta aynı şeyleri yaşamış olduğum arkadaşlarımdan akıl alırım..
Biraz çekiliyim ben bu konuya fazlaca hakim oldum kovulucam..
topic sahibi gelince yorumlarımızı okur bakalım ne düşünüyor..
sevgiyle kalınız..
Mutluluk yakanızı bırakmasın..

Kesinlikle kabul etme canım biz ayrı şehirlerde oldugumuz halde neler çekiyorum yanaşma bile.
Ben bırak aynı evi aynı apartmanı aynı şehirde bile olmayı istemem. Allaha yakın bana uzak olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…