Nişanlım ve ailesi değişti :((

Kv ve kpederime hiçbirşey söyleyemiyorum zaten saygıda ksur etmiyeyim diye.Bunu kullanmaya başladıklarını farkettim.Ama ne yapacağımı bilmiyorum.Ben akrabalarım böyle biliyor şimdi nasıl erteliyeceğiz dediğimde.Bizim hayatımız onları ne ilgilendirir diyor umursamıyor açıkcası...

Tatlım ben de nişanlıyım temmuzdan beri ve benim de nişanlım askerden yeni geldi. İşe girmesini bekliyorum evlenebilmek için. Ne tarih belli ne bir şey. Yani senin bu belirsizlikler karşısında nasıl sinirlerinin bozulduğunu en iyi anlayacak insanlardan biriyim.

Benim dikkatimi çeken aranızdaki iletişim bozukluğu. Bunları buraya yazıp medet umuyorsun çaresizlikten ama bence yapman gereken karşına oturt nişanlını ve tatlı dille tüm bu kırgınlıklarını anlat. Sesini yükseltmeden ve özellikle de annesi hakkında olumsuz bir şey dememeye çalış. İşi yokuşa süren araya giren onlar ama bizim en dikkat etmemiz gereken şey de nişanlımızı annesiyle bizim aramızda bırakmamak. Sen hislerini üzüntünü dile getir. Yıprandığını belli et tehdit etmeden seni kaybedebileceğini hissettir. He hala anlamıyorsa taşın altına elini koymuyorsa da bi ara verebilirsiniz düşünmek istiyorum dersin. Ama nişanlını da dinlemeden çok yorum yapmak istemem. Askerden dönen kendinde olamıyor bi süre. Direk evlenme moduna girememesi çok doğal o konuda da biraz sabırlı ol bence. İnşallah düzelir. Nişanınız fotoğraflarınız pek güzel olmuş maşallah Allah daha güzel şekilde tamamına erdirsin. Dualarım seninle...

Tatlım ben de nişanlıyım temmuzdan beri ve benim de nişanlım askerden yeni geldi. İşe girmesini bekliyorum evlenebilmek için. Ne tarih belli ne bir şey. Yani senin bu belirsizlikler karşısında nasıl sinirlerinin bozulduğunu en iyi anlayacak insanlardan biriyim.

Benim dikkatimi çeken aranızdaki iletişim bozukluğu. Bunları buraya yazıp medet umuyorsun çaresizlikten ama bence yapman gereken karşına oturt nişanlını ve tatlı dille tüm bu kırgınlıklarını anlat. Sesini yükseltmeden ve özellikle de annesi hakkında olumsuz bir şey dememeye çalış. İşi yokuşa süren araya giren onlar ama bizim en dikkat etmemiz gereken şey de nişanlımızı annesiyle bizim aramızda bırakmamak. Sen hislerini üzüntünü dile getir. Yıprandığını belli et tehdit etmeden seni kaybedebileceğini hissettir. He hala anlamıyorsa taşın altına elini koymuyorsa da bi ara verebilirsiniz düşünmek istiyorum dersin. Ama nişanlını da dinlemeden çok yorum yapmak istemem. Askerden dönen kendinde olamıyor bi süre. Direk evlenme moduna girememesi çok doğal o konuda da biraz sabırlı ol bence. İnşallah düzelir. Nişanınız fotoğraflarınız pek güzel olmuş maşallah Allah daha güzel şekilde tamamına erdirsin. Dualarım seninle...

Teşekkür ederim gerçekten umarım hiç sıkıntı yaşamadan ilişkinizi tamamına erdirirsiniz.İnsan kendini bir tarihe odaklayıp plan yapınca ve olmayınca afallıyor.Askerlik zordur eminim ama sende bilirsin beklemek bazen daha zor olabiliyor.Onların sürekli oyalanacak işi varken senin tek düşündüğün o oluyor.Evlilik hayalleri kuruyorsun.En ince ayrıntısına kadar hesaplıyorsun.İnci takı setimi bile masraf olmasın diye kendim aldım.Nişanda zaten taktılar masraf olmasın diye.Dolabımda kayda değer ne varsa satıyorum evlilik masrafları için.Bu tarz anlayışlar karşılıklı olunca çok güzel ama biyerden sonra tek taraflı olduğunu farkediyorsun.Gelin adayı olunca herşey toz pembe geliyor kv nin bi güleryüzüne aldanıyorsun.Saygıda hala kusur etmiyorum.Edemem de ama bir süre sonra kendin yıpranıyorsun.Sana sözler veriliyor.Kv köydeki arazimi satıp evinizi alıcam dedi geçen ay köye gittim annemin üstüne değilmiş başka akraba üstüne geçirmiş gibi yalanlar uydurup işi yokuşa sürüyor.Çocuk kandırır gibi kandırılmaya çalışınca daha da daralıyor insan.Yalnızca nişanlın olsa tek bir yere odaklanıp sağlıklı düşünmek mümkün belki ama benim durumumda hem nişanlım askerden yeni geldi.Hemde ailesinin anlam veremediğim saçma davranışları var.Nişanlıma da kızamıyorum işi yok şuanda biliyorum.Ev olmak zorunda da değil.O da ailesinin davranışlarını örtmek için ortayolu bulmaya çalışıyor ama bilmiyorum. Sabırrrr bi süre daha ...Allah bütün nişanlılara kazasız belasız zorluksuz gönül kırılmadan bunalmadan evlenmek nasip etsin.Çok zor bi süreç ...:43:

Back