Nişanlım ve ailesi

O mesaja ironi olarak soyledim onu...
Kv ye hizmet edecekse az olmuş saat demiş te
Hem ben konu sahibi değilim :)

saati takmadan önce biliyorlar mıydı erkek tarafi saatin fiyatını. yani damada aldığınız saatin marka modelini nisandan önce soylediniz mi onlara
Elbette biliyorlardi. Şöyle ki, beraber bakmaya gittik saatciye. Onu begendi nisanlim. Cok pahalı almayin dedi ama ben gecistirdim, gittim onu aldim. İcine o sindi, cok begendi diye.

Aradaki fark da talep edilebilir, 3.550 pardon indirimle 3.580 lira

Pardon da nisanlima söylediğimi nereden çıkardınız,? İyi okuyun.

Düğünden evvel bu olaylarla ilgili çok sorun çıkıyor malesef. Yanı adet olarak takılması gereken bir miktar var ise düğünden önce konusun. Bazı yörelerde oluyor bu 5 bilezik 10 bilezik gibi. Yok eğer öyle bir durum yoksa ve nisanlinizi seviyorsanız kvye takilmayin.

Bilemiyorum ben de nişanlansam nişanlıma pahalı bir şey alırım bu kız gibi. 120 liralik nişan hediyesi baştan etmek gibi geliyor.

Evlendim eşime saat hediye almıştık nişanlılık döneminde. Annemin kendimin hediye aldığı şeyleri hesap etsek baya tutar.
Bana saat takmadılar. Ağız ucuyla teklif etti kayınvalidem saat ister misin diye yok dedim. Söylediği kadar da altın bilezik bile takmadılar. Olması gereken pek çok yerde küçük bile olsa hediye almadı. Bayramlar hariç. Çok uzun nişanlı kaldık düğün zamanı 250. 000 tllik başka masraf çıkarttı vs..
Yaptıkları da yapmadıkları da kendine döner insanın eğer kötü niyetli yaptı ise..
Şunu biliyorum ama artık böyle şeyleri sorun edersek ne kendimiz ne eşimiz huzur bulur.
Para demek görgü demek değil. Siz avmden alışveriş yaparken onlar şehrinizin çarşısını tercih edebilir. Farklı bakış açıları yaşayış tarzları olması doğaldır. Belki şu an taktıkları ayırdıkları bütçeyi size verdikleri değer olarak düşünüyorsunuz. Ancak siz herşey den önce diğer tavırlarına bakın inceleyin.

Aradaki fark da talep edilebilir, 3.550 pardon indirimle 3.580 lira

Ben sadece kızların hala kendi degerlerini veya verilen değeri takılara veya hediyelere bağlamasına şaşırıyorum. Belki biz toafiz ama düğüne kadar kim ne taktı, neler takacak diye umursamadim. İnsanların elinden artık ne geliyorsa. Parada o kadar kolay kazanılmıyor. Onun icin baskalarin benim için büyük harcamaları yapmasını hiç beklemiyorum. Ama dediğim gibi belki ben yalnisim bu konularda

Altin vs hiçbir şey takilmadi. Sadece nişan kıyafeti ve makyaj seti alindi.
Ooo bu biraz değişik olmuş.
Benim bildiğim saat nişan bohçasında alınır.
Nişanda set takar erkek ailesi. Erkek de 5taş takar. Aman bana da hiç biri takılmadı. Nişan alışverişine de çıkılmadı. Babası set taktı bir tek. Boşver nişanlınla iyiysen ve adam cidden cimri falan değilse takılma ama bunlar sana nişanlının sürekli ailesini tutması veya cimri olması gibi mesajlar veriyorsa iyi düşğn

Ya hu kız da pahalı saat takmış daha ne yapsın?

Elbette biliyorlardi. Şöyle ki, beraber bakmaya gittik saatciye. Onu begendi nisanlim. Cok pahalı almayin dedi ama ben gecistirdim, gittim onu aldim. İcine o sindi, cok begendi diye.

ben beş buçuk yıllık evliyim. nacizane bu islerden çıkardığım sonucu söyleyim. kv sözü geçen biriyse o evde muhtemelen sizi istemediği için 150 tl lik saati aldirmistir. ama herkese sizi çok sevdiğini anlata anlata bitiremeyip ön çalışmasını da yapmıştır.

eğer cok politik olamayacaksaniz veya nisanliniz annesinin asıl niyetini görecek potansiyelde değilse ugrasmayin yipranirsiniz.

ben evlenirken iki ailenin de ilk evlatları ilk düğünleri diye onlara biraktim. iki tarafta geleneklere göre olmasini istedi. ama kayınvalidem bütün süreci beni istemediğini belli etmek ve ayırmak için lehine çevirip herkesin huzurunu kaçırarak geçirdi. sonuç kadın hala degismedi :)

Kızı neden bu kadar eleştirdiniz bence haklı. Hediyeyi araştırması meraktandır.konu olan neden merak ettiği değil ki nişanlısının ailesinin neden bu kadar ucuz şey taktığı. Eğri oturup doğru konuşalım hangimiz bize yüz liralık saat takılsa düşünmez mi içine kurt düşmez mi. Ben olsam daha da pahalı hediye almam karşı tarafa

Siz söylediniz.
Ben bu saat cok ucuz, bunu neden taktiniz demedim. Diyemem de zaten. Daha önce beğendiğim bir saat vardi, o da biliyordu. Onu alacagini sanmıştım ki o da ucuz bir sey ama bu denli ucuz değildi. En azından severek takabilecegim bir seydi. Hayatim bunu görünce baya sasirdim, diger saati alacağınızı zannediyordum dedim. Oradan konu acildi. Fiyat vs asla söylemedim. Resmen suçluluk psikolojisine girerek beni bastirdi.

Pardon da nisanlima söylediğimi nereden çıkardınız,? İyi okuyun.

Valla ben iyi okudum da;

Ustelik asil sorun nisanlimin ailesini savunması. İclerinden gelmis, senin maddiyata taktigina inanamıyorum, cok üzüldüm vs diyor. Ya nisansa 150 tllik saat mi takilir?

şu kısımdan nişanlınızla bu konuda tartıştığınız sonucuna varıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…