Nişanlım ve ailesi

Konu sahibi biz seni burda cidden güzel gaza getirebiliriz. Ama sana ciddi bir tavsiye vermek isterim: Nişanlın saati pahalı diye geri çevirmişse, belki karşı tarafda böyle pahalı hediye beklemesin diye reddetmiştir. Sen öyle söylediği halde yine aldın. Karşı taraftan birsey bekliyorsan veya hevesleniyorsan bunu düzgün bir şekilde nişanlınla konuş. Kendi aranızda ilk halledin.yoksa sen böyle devam edersen cok üzülürsün ne gerek var. Nişanlın da maddi imkanları yoksa bunu özgürce ifade edebilsin. Belki şu anda fazla harcamalara imkanları yok. Bilemiyorsun dışardan

Bana kimse saat almadı da ondan. Kıskanmış olabilirim.

Ne nefreti allah aşkına. Doğruları söyleyince rahatsız oluyorsunuz sadece.
Ne doğrusu? Kız onlar için özenip her şeyin güzelini yapıyor bunlarda baştan savma ediyorlar. Siz yine de kadını suçlu buluyorsunuz. Nerde doğru olan?

Ne hakareti? İstediğiniz pahalı hediyeler değil mi? Zengin biriyle evliliğe adım atarsanız pahalı hediyelere (sizin deyiminizle ömürlüklere) ulaşırsınız.
Önceki mesajınızın igrencligini hala anlayamıyorsaniz size yakıştığı gibi davranmissiniz demektir. Bana bunu neden aldi diye gidip "zengin koca" arayacak degilim. Ben nişanlımı seviyorum. Maddiyatla degerlendirmem derdim de inanılmaz kalitesiz, cin malı bir sey takilinca ister istemez insan bozuluyor. Bu kadar orantısız bir sey olmasina uzuldum, sizlerden fikir almak istedim. Akli başında insanlar var gayet güzelce elestiren, onlar bana yetiyor. Seviyesizlere ihtiyacim yok. Bu da size son mesajimdi.

İki bilezik takıldı bana nişan da. Ve biz erkeğe takı yapmayız saati düğünde takarız ve de nişan yüzükleri karşılıklı alınır biz ona o bize gibi kıyafette aynı şekilde

okurken sizin yerinize utandım. yakınlarınıza allah tan sabır diliyorum

Şükret haline pahalı yada ucuz takmışlar benim nikahımda kayınvalidem bana 1 adet sahte bilezik takmıştı gerine gerine ne yapayım kimseye belli etmedim bunun için eşimden de vazgeçemezdim evlendikten sonra eşim bana daha iyilerini fazla fazla taktı sen nişanlına bak o iyiyse sorun yok ama nişanlına aldığın hediyede de gözün kalmasın

bazi arkadaşlar konu sahibi eleştiriyor ama arkadaşlar birini istemediğini dürüstçe soylemez insanlar her zaman.

kaç yaşında kadın kv. gayette bilincinde herşeyin. kasıtlı yapıp huzursuzluk çıkarıp dediğini yaptırmak isteyen bi tip.

hani kanunda geçen ortalama zekaya sahip vatandaş var ya. işte o ortalama zekaya sahip vatandaş bilir nerde nezaketli olmasi gerekir, biseyin dengi nedir, oluru nedir, yakışanı nedir.

nasıl cenazeye giderken farklı düğüne giderken farklı giyinip davranıyoruz bu da öyle. bence asıl bu dönemde maddi olarak düşünce kıymet verme olarak adlandirdigimiz şeylerle insanlar mesaj veriyo.

burda sizler dürüst açık net insanlar olarak bunu yadirgayabilirsiniz. ama toplumumuzda 45 yaş üstü kv adayi, kv olan kadınların davranışları bu şekilde protest oluyo açıkça söylemez de böyle ha bire sinyal çakar gözünüze.

Burdaki arkadaşların bazı konularda ortak fikirleri var ki bunlardan en popüleri ;

....zorunda değil.

Bu konuda da değerinizi fiyatla mı biçiyorssun , maddiyatçı vb ithamlarda bulunmuşlar. Beklediğim bir şeydi.

Bu platformda herkes fazlasıyla mantıklı. Bazı konularda ben de öyleyim. Fakat her şeyin fazlası gibi mantık da bi yerde bitiyor.
Burdan yazmakla yaşamak ayni sey değil.

Bu konuda da damat adayı sevdiği kızın heves ettiği saati almalıydı. Hadi alamadı diyelim. Ailesini savunmamaliydı.

Nasil ki kızcağız nişanlısının isteği saati almış. Ayni inceliği nişanlısından beklemesi çok normal.

Burda hiçkimse eşinden ya da nişanlısından böyle incelikler beklemiyor mu anlamıyorum.
Eşim almak zorunda değil diyerek mi yasiyorsunuz hayati.

Ben bir bluz beğensem ve önümüzdeki günlerde özel bir gün varsa eşimden beklerim.

Esim de benden bekler

Ve biz birbirimize bu inceliği yaparız. Ve yapılmalı..

Bence konu sahibi arkadas haklı.

Madem ki maddiyatçı olmamak lazım. Evet doğru... fakat bu nasihatin muhatabi konu sahibi arkadaş degil de nişanlısı olmalıydı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…