Evlendim eşime saat hediye almıştık nişanlılık döneminde. Annemin kendimin hediye aldığı şeyleri hesap etsek baya tutar.
Bana saat takmadılar. Ağız ucuyla teklif etti kayınvalidem saat ister misin diye yok dedim. Söylediği kadar da altın bilezik bile takmadılar. Olması gereken pek çok yerde küçük bile olsa hediye almadı. Bayramlar hariç. Çok uzun nişanlı kaldık düğün zamanı 250. 000 tllik başka masraf çıkarttı vs..
Yaptıkları da yapmadıkları da kendine döner insanın eğer kötü niyetli yaptı ise..
Şunu biliyorum ama artık böyle şeyleri sorun edersek ne kendimiz ne eşimiz huzur bulur.
Para demek görgü demek değil. Siz avmden alışveriş yaparken onlar şehrinizin çarşısını tercih edebilir. Farklı bakış açıları yaşayış tarzları olması doğaldır. Belki şu an taktıkları ayırdıkları bütçeyi size verdikleri değer olarak düşünüyorsunuz. Ancak siz herşey den önce diğer tavırlarına bakın inceleyin.
Şehrin çarşıları avm den pahalı :)
Saatçiye gittiğin zaman her fiyattan saat var, aldıkları yerdeki en ucuz saat olmalı...
Bence cimriler
Bunların yüzünden ayrılsalar yine üzülecek kızGeri alsın iade etsin nişanı atsın bence. İki taraf için de en sağlıklısı.
Nişanlınıza üzüldüm.
Bunları problem edecekseniz en başından şunu şunu istiyoruz diyin, çünkü belli ki bir şeylerin belirli bir standartta olmasını istiyorsunuz.
Bekara eş boşamıyorum, ben de yeni nişanlandım ben de sizinkiyle çok çok benzer durum yaşadım ama sizin düşündüklerinizi düşünmek aklıma bile gelmedi, çünkü açık ve net bir şekilde bohça veya takı istemediğimi belirtmiştim, çünkü gerçekten istemiyordum.
Hem istemiyor görüntüsü yaratıp hem de sonradan problem çıkarmak çok ilginç.
Vallahi ben yazan konudan onu anladım. Benim fikrimi soruyorsanız; kimse kimsenin hizmetçisi değil. İki insan evlenmeye karar veriyorsa sorumluluğu ikisi alır; ailelerde isterlerse güçleri oranında yardım eder. Ben böyle gördüm ve bunu uyguladım. Gayette iyi yapmışım .Gelinlerin maddi değeri kv ye hizmet edip etmeyeceklerine göre değişiyor yani....Ne bu hizmetçimi
Nişanda 150tllik saat mi takilirdan daha önemli bir soru, nişanda saat mi takılır.Merhabalar. Gectigimiz hafta nişanlandım. Biz nisanlima ayiptir söylemesi 3700 tllik bir saat taktik. Onun ailesi bana 150 tllik bir saat takti. Bazi sitelerde 120 tlye kadar düşmüş bir saat hatta. Normalde nisanda saat takmak adetleri değilmiş. İçlerinden gelmiş, takmışlar. takı meselesi cok ayrintili konuşulmadı, yoreler farkli baya. Ama Hic takilmamasi daha iyiydi. Koskoca insanlarin bunu bilmesi gerekmez mi? İnsan bunu takarken utanmaz mi? Durumlari yok degil. Siz olsaniz ne hissederdiniz? Maddi değeri önemli değil denir de bu kadar da değil. Nişan bir de bu. Çok bozuldum ama nasıl konuşacağımı bilemiyorum. Düğünde neler yaşayacağım acaba, çok merak ediyorum. Ustelik asil sorun nisanlimin ailesini savunması. İclerinden gelmis, senin maddiyata taktigina inanamıyorum, cok üzüldüm vs diyor. Ya nisansa 150 tllik saat mi takilir?
Bunların yüzünden ayrılsalar yine üzülecek kız
Vallahi ben yazan konudan onu anladım. Benim fikrimi soruyorsanız; kimse kimsenin hizmetçisi değil. İki insan evlenmeye karar veriyorsa sorumluluğu ikisi alır; ailelerde isterlerse güçleri oranında yardım eder. Ben böyle gördüm ve bunu uyguladım. Gayette iyi yapmışım .
Nişanda 150tllik saat mi takilirdan daha önemli bir soru, nişanda saat mi takılır.
Neden bu kadar hadsizsiniz? Tanımadığınız bir insan hakkında hakarete varacak ifadeler nasil kullanabiliyorsunuz? Düzgünce kendinizi ifade edemiyor musunuz?8000 liralık saat alacak zengin koca bulur ayol, ne üzülecek.
İstemiyor görüntüsü yaratmadim ki. Sadece bir sey talep etmedim. Ustu kapalı beğendiğim seyleri söyledim. Ben heves ediyorum böyle şeylere. Olacaksa kaliteli olsun diye. Ona göre de yorganimi uzatiyorum, ailem ve ben ona gore harcamalarimizi ayarlıyoruz. mesela ona aldığım saat ömürlük. Hicbir sey söylemedim diye fırsatçılık gibi geliyor yaptıkları. Direkt sunu sunu alın desem ki asla diyemem, daha iyi olacakmis resmen.
Bizde takiliyor. Bazi yerlerde düğünde oluyormuş bizde ise nişanda oluyor.Ben de onu sordum ama cevap vermedi
Ya niye böyle kendi hemcinsinize nefret dolusunuz? Naptı ki size?8000 liralık saat alacak zengin koca bulur ayol, ne üzülecek.
Neden bu kadar hadsizsiniz? Tanımadığınız bir insan hakkında hakarete varacak ifadeler nasil kullanabiliyorsunuz? Düzgünce kendinizi ifade edemiyor musunuz?
Ya niye böyle kendi hemcinsinize nefret dolusunuz? Naptı ki size?
İnsanların maddi durumu olmayabilir. Böyle işlerde önemli olan karşılıklı anlayış ve eğer gelenek görenekse diğer gelenek görenekte uygulanacak. Bunun görgüyle alakası olduğunu düşünmüyorum. Kazık kadar olmuş iki insan evleniyorsa her türlü sorumluluğu alsınlar zahmet olmazsa.Evet karsı tarafın ailesinden beklentiye girmek hep mutsuzluk getiriyor...En iyisi kimseden çöp beklememek...150tl lik saat alıosa o da onun görgüsü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?