- Konu Sahibi dendendeniz
-
En iyisi simdiden tavrini goster evlendikten sonra degisti diyecekler buyuk ihtimalle. Ozeline karisirsa bu bizim kararimiz herkesb ozeli kendine diyeblrsn yada düğünle ilgili detaylarda biz boyle istiyoruz deyip kesip atin tabi nisanlinda ayni seyi yapmayı yoksa ilerde daha kotu olur canm smdiden önünü kesmelisinizMerhaba Bayanlar;
Uzun zamandır yaşadığım bir sorunu yazmak istiyorum yoksa düşünmekten delireceğim! Biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarınızla destek olun bana.
4.5 yıllık bir ilişkim var 2017 nisan ayında kısmet olursa evleneceğim ama nişanlımın ailesi özellikle annesi kurmuş olduğum tüm hayallerimin içine etti ilk defa giyeceğim gelinlikte bile hevesim yok! Nişan yaptık bizim taraf sizin taraftan fazlaydı komşuları kız tarafını tanımıyoruz dedi takıyı bana verdi diyor! Bu nasıl bir görgüsüzlüktür madem dedilerse sende kalsın neden söylüyorsun kin doluyum resmen!
Herşeye karışıyor alacağımız eşyaya gelinliğe bindallıya tutulacak olan salona çocuğu ne zaman yapmamız gerektiğine! Siz çalışıp borç ödeyin annende çocuğa baksın diyor! Bu arada tüm masrafları nişanlım ve ben karşılayacağız soracak olursanız ailesinin durumu gayet iyi ama borç altına girmek istemiyorlarmış 30 yıl borç ödeyemezlermiş! Halbuki hiç bir talebimiz olmadı anne baba olarak üstlerine düşüne yapmaktı.Kadın kafasında bir plan uydurmuş herkes ona uysun istiyor.Ne zaman onlara gitsem annen sana onu almadı mı şunu yapmadı mı diyor! Ailemi küçümser şekilde konuşuyor.Şuan sinirden aklıma gelmeyen bir çok şey var o an kalkıp yeter be sus artık diyeceğim öfkeme yenilip ilk baştan beri maalesef nişanlımın aile üyelerinden hiç birini sevemedim hepsi itici ve yapmacık geliyor herşeyin en iyisini onlar yapıyor herşeyi onlar biliyor kısacası görgüsüzler diyebilirim nişanlıma söyledim çünkü artık dayanamayacağım tekrar aynı şeyleri yaparsa tepkim sert olacak dedim benim için sabret saygısızlık yapma diyor kadın bana herşeyi söylerken daha ne kadar susabilirim her gittiğimde yapmacık tavırları beni çileden çıkarıyor herkes evlenene kadar sabret diyor alıştırmak istemiyorum haddini bilsin istiyorum ama bunu nasıl yapacağım
nasıl anlatsam ki ben salonu beğendiğimde tutmaya karar verdim bin kere aradı oğlunu tuttunuz mu kaç para vs vs diye beni gördüğünde iyiyye üç gün konuluşuyırlar kötüyüde milllete laf lazım dedi bende ben beğendim bir kere evlenicem sonuçta dedim yok o zaman altınlarınızı bozdurursunuz balayına gidemezsiniz benim cebimden para çıkmıcak dedi burada nişanlım ağzını açıp tek kelime söylemedi ben söylesem olmayacktı şaun sabrımın son noktasındayım evde nişanlımın başının etini yemiş beğendiğim yere benzer bir yer tuttuk yani açıkcası şuan bu salon bana çok basit geliyor diğerlerinin yanında inanın
Bunu sen yapmayacaksin nisanlin yapacak. anne abuk subuk konusma kucuk daglari sen yaratmadin diyecek yani boyle benim yazdigim gibi dan diye degil de daha uygun bir dille simdiden sizin arkanizda durmasi lazim. siz agzinizi acarsaniz cok cirkinlesir yuz goz olursunuz hic gerek yok. evlenince de 2 hafta da 1 1 2 saat gidersiniz fazla da muhattap olmazsuniz.Merhaba Bayanlar;
Uzun zamandır yaşadığım bir sorunu yazmak istiyorum yoksa düşünmekten delireceğim! Biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarınızla destek olun bana.
4.5 yıllık bir ilişkim var 2017 nisan ayında kısmet olursa evleneceğim ama nişanlımın ailesi özellikle annesi kurmuş olduğum tüm hayallerimin içine etti ilk defa giyeceğim gelinlikte bile hevesim yok! Nişan yaptık bizim taraf sizin taraftan fazlaydı komşuları kız tarafını tanımıyoruz dedi takıyı bana verdi diyor! Bu nasıl bir görgüsüzlüktür madem dedilerse sende kalsın neden söylüyorsun kin doluyum resmen!
Herşeye karışıyor alacağımız eşyaya gelinliğe bindallıya tutulacak olan salona çocuğu ne zaman yapmamız gerektiğine! Siz çalışıp borç ödeyin annende çocuğa baksın diyor! Bu arada tüm masrafları nişanlım ve ben karşılayacağız soracak olursanız ailesinin durumu gayet iyi ama borç altına girmek istemiyorlarmış 30 yıl borç ödeyemezlermiş! Halbuki hiç bir talebimiz olmadı anne baba olarak üstlerine düşüne yapmaktı.Kadın kafasında bir plan uydurmuş herkes ona uysun istiyor.Ne zaman onlara gitsem annen sana onu almadı mı şunu yapmadı mı diyor! Ailemi küçümser şekilde konuşuyor.Şuan sinirden aklıma gelmeyen bir çok şey var o an kalkıp yeter be sus artık diyeceğim öfkeme yenilip ilk baştan beri maalesef nişanlımın aile üyelerinden hiç birini sevemedim hepsi itici ve yapmacık geliyor herşeyin en iyisini onlar yapıyor herşeyi onlar biliyor kısacası görgüsüzler diyebilirim nişanlıma söyledim çünkü artık dayanamayacağım tekrar aynı şeyleri yaparsa tepkim sert olacak dedim benim için sabret saygısızlık yapma diyor kadın bana herşeyi söylerken daha ne kadar susabilirim her gittiğimde yapmacık tavırları beni çileden çıkarıyor herkes evlenene kadar sabret diyor alıştırmak istemiyorum haddini bilsin istiyorum ama bunu nasıl yapacağım
Bu çocukla evlenmekte ısrarcı olma. Değişmicek çünkü. Hatta daha sık görüşeceksiniZ.evlenene kadar sabret diyor sonra araya mesafe koyucaz diyor bende buna karşıyım madem mesafe koyulacak şimdi koyalım anlasın nişanlıma söyledim evlendiğimizde bayramda seyranda giderim onun dışında gitmem diye gelini olduğunu ancak öyle anlarlar dedim
SAYGI anca HAK EDENE gösterilir. Size SAYGISIZLIĞININ dibini yaşatıyorlarken, siz nasıl SAYGI gösterbileceksiniz? ?
Şu 'sabret' olayı hikaye onu söyliyim. Sadece günü kurtarıyor nişanlınız. Eğer benim kayınvalidem benim anneme laf dokundurursa asla sessiz kalmam. Belki bana yaptıklarına bir yere kadar sabredebilirim ama annemi diline doluyorsa o iş bitmiştir. Buna eşim tepki göstermiyorsa onun da işi bitmiştir. Üstelik aileniz de destek veriyormuş size. Bırak falan diyorlarmış. Bence ailenizi dinleyin ve nişanı atın. Ya bu tarz şeyler inan ki düzelmiyor. Balık baştan kokar. Şimdi aşkınız için göze alıp evlenseniz bile ileride başınıza gelicek durumlar ve eşinizin tepkisizliği zaten aşkı öldürücek evlilikten soğutucak yani. Bide ortada çocuk falan. Bence göze almaya değmez
Saygısızlik yapma ama karismalarina müsade etme evlenince daha beter olur hersey. Hiç birseyini zevkine göre yapamazsin hersey gözünde kalır. Sizi ilgilendirmez demeyin tabiki ama en azından ben böyle istiyorum. Öylesi benim hoşuma gitmiyo. Biz x'le konuşup çocuk konusuna karar veririz gibi gibi..
Olmamis cocugadami karisiyor..nisanlin nerede bu arada.. annesine karisma sen demiyormu ?
Yalnız nisanlinın sana destek olması gerek idare et sabret evlenince de aynı olucak sus saygı göster diyecek bunlara hazırlıklı ol bence baştan neyse o sen kendini savunmayı öğren karıştırma kendine o öyle diyosa sende hayır böyle olucak ben öyle istiyorum diye üstüne basarak soyle
bunları bana bazen nişanlım yokken söylüyor aileme diyor ki milletin ne dediğine bakmayalım diyor bunu kim dolduruyorsa her hafta değişik konuşuyor ailem asla istemiyor bırak biz arkandayız herşeye sorun çıkarıyor nereye kadar böyle olacak diyor şuan aptal kafam hiç birşey almıyor inanın düşünmekten o kadar dolu ki hangisi doğru hangisi yanlış seçemiyorum bildiğim tek şey onun ailesinden nefret ediyorumŞimdi önemli olan üslup
Söyledikleri esasen doğru şeyler biz buraya da yazıyoruz benzeri ifadeler
Ama siz farklı görüşte iseniz söyleyin yani Kv olması her şeye karışma hakkı vermez
Düğün için yeri tuttuk Kv dedi ki pahalıdır orası biz yardım edemeyiz zaten yardım vs bekleyen yok yalnız benim Kv nin adını söyleyip de orayı bilmesi vs mümkün değil
Dedim ki eşime hiç bilmediği yere bile pahalı dedi sırf para istemeyelim diye haklısın dedi
Kuruş istemedim kuruş karıştırtmadım
Benim dedim oldu ve bitti 10 yıllık evliyim aldığıma yediğime vs vs karışamaz kimse zira bilir ki tek cümle etse sana ne derim kazanıyorum yiyorum senden istemediğine göre sana ne
Kv nize set çekin acilen şimdi dur diyemediğinize içinde bir şeyler kaldıktan sonra dur desen ne değişir ki
herşeyi sorguluyorum işin içinden çıkamıyorum bilmiyorum aslında anneci değil ama evlilik arifesinde bir değişiklik var belki ailesiyle ilgili bir sorunu var ama bana söylmiyor yani tek başıma çözemiyorumnişanlınız anneciyse daha çok başınız ağrır şimdiden tavrınızı koyun
annesiyle o konuşması gerekir daha şimdiden konuşmuyorsa nişanlınıza tekrar gözden geçirin
Siz de gitmeyin ve laf carpin ona. ben evliligime karisilmasini istemem deyin ve olabildigince soguk davranin. annenize laf ettiginde sert tepki gosterin benceMerhaba Bayanlar;
herşeyi sorguluyorum işin içinden çıkamıyorum bilmiyorum aslında anneci değil ama evlilik arifesinde bir değişiklik var belki ailesiyle ilgili bir sorunu var ama bana söylmiyor yani tek başıma çözemiyorum
ya bu kadın anlamıyor hiç bişey soğuğum arayıp sormuyorum kadın bildiğini okuyor hergün stres oluyoırumSiz de gitmeyin ve laf carpin ona. ben evliligime karisilmasini istemem deyin ve olabildigince soguk davranin. annenize laf ettiginde sert tepki gosterin bence
+1neden nişanlınızın evine gidip annesiyle oturuyorsunuz, gitmeyin, fikirlerini sormayın, kendisi fikir beyan ettiğinde biz hallettik diyin, soru sorduğunda süpriz, görürsünüz diyin. sizli bizli konuşun mesafeyi koruyun, sınırlarını anlamasını sağlamak için ille saygısızlık yapmanız ya da sert çıkmanız gerekmiyor, geçiştirin cevap vermeyin, herşeyi biz hallediyoruz siz keyfinize bakın diyeceksniz ve her şeyinizi de kendiniz halledeceksiniz.
şirinler gibi kafile halinde alışverişe çıkmayın mesela, ikiniz gidin istediğiniz yerden istediğinizi alın aldıktan sonra bile göstermeyin ne aldığınızı, eve gelip yerleştikten sonra görsünler ki o evin ikinizin evi olduğunu, kendilerinin de dış kapının mandalı olduğunu bilsinler.
bunları yapamıyorum çünkü nişanlım ... diyorsanız ayrılın. daha kötüsünü zorlasanız bulamazsınız.
Valla canım anladığım kadarıyla sen korkuyorsun bişey dersem nişanlımı kaybederim korkusu var sende..annesine söylemek istediğim o kadar çok şey var ki o an bişey oluyor ve konuşamıyorum kendimede kızıyorum bu yüzden çünkü böyle biri değilim cevap veririrm asla susmam ama bunda niye böyle olduğunu anlamıyorum bana ne olduğunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?