- 14 Kasım 2016
- 199
- 56
- 48
- Konu Sahibi dendendeniz
-
inşallah ama hiç umudum yok hevesim yok hayalini kurduğum bumuydu diyorum bunumu istemiştimİnş halleder canım ama uzatmasın az kalmış bu aralar söylesin düğün zamanı tatsızlık çıkartmasınlar
Merhaba Bayanlar;
Uzun zamandır yaşadığım bir sorunu yazmak istiyorum yoksa düşünmekten delireceğim! Biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarınızla destek olun bana.
4.5 yıllık bir ilişkim var 2017 nisan ayında kısmet olursa evleneceğim ama nişanlımın ailesi özellikle annesi kurmuş olduğum tüm hayallerimin içine etti ilk defa giyeceğim gelinlikte bile hevesim yok! Nişan yaptık bizim taraf sizin taraftan fazlaydı komşuları kız tarafını tanımıyoruz dedi takıyı bana verdi diyor! Bu nasıl bir görgüsüzlüktür madem dedilerse sende kalsın neden söylüyorsun kin doluyum resmen!
Herşeye karışıyor alacağımız eşyaya gelinliğe bindallıya tutulacak olan salona çocuğu ne zaman yapmamız gerektiğine! Siz çalışıp borç ödeyin annende çocuğa baksın diyor! Bu arada tüm masrafları nişanlım ve ben karşılayacağız soracak olursanız ailesinin durumu gayet iyi ama borç altına girmek istemiyorlarmış 30 yıl borç ödeyemezlermiş! Halbuki hiç bir talebimiz olmadı anne baba olarak üstlerine düşüne yapmaktı.Kadın kafasında bir plan uydurmuş herkes ona uysun istiyor.Ne zaman onlara gitsem annen sana onu almadı mı şunu yapmadı mı diyor! Ailemi küçümser şekilde konuşuyor.Şuan sinirden aklıma gelmeyen bir çok şey var o an kalkıp yeter be sus artık diyeceğim öfkeme yenilip ilk baştan beri maalesef nişanlımın aile üyelerinden hiç birini sevemedim hepsi itici ve yapmacık geliyor herşeyin en iyisini onlar yapıyor herşeyi onlar biliyor kısacası görgüsüzler diyebilirim nişanlıma söyledim çünkü artık dayanamayacağım tekrar aynı şeyleri yaparsa tepkim sert olacak dedim benim için sabret saygısızlık yapma diyor kadın bana herşeyi söylerken daha ne kadar susabilirim her gittiğimde yapmacık tavırları beni çileden çıkarıyor herkes evlenene kadar sabret diyor alıştırmak istemiyorum haddini bilsin istiyorum ama bunu nasıl yapacağım
nasıl anlatsam ki ben salonu beğendiğimde tutmaya karar verdim bin kere aradı oğlunu tuttunuz mu kaç para vs vs diye beni gördüğünde iyiyye üç gün konuluşuyırlar kötüyüde milllete laf lazım dedi bende ben beğendim bir kere evlenicem sonuçta dedim yok o zaman altınlarınızı bozdurursunuz balayına gidemezsiniz benim cebimden para çıkmıcak dedi burada nişanlım ağzını açıp tek kelime söylemedi ben söylesem olmayacktı şaun sabrımın son noktasındayım evde nişanlımın başının etini yemiş beğendiğim yere benzer bir yer tuttuk yani açıkcası şuan bu salon bana çok basit geliyor diğerlerinin yanında inanınBitmiştir. Cebinizden çıkan parayı bile nasıl harcayacağınızın söz hakkı yok.
Buna nasıl müsade ettiniz ki? 26 yaşında insansınız. Nişanlınız da öyle. Gidip tutsaydınız istediğiniz salonu? Salon çok pahalı dediğinde, anne bizim planladığımız bütçemiz buna yetiyor demediniz mi?
ailem ayrılmamı istiyor hatta annem bana sen çekeceğin çilenin aşığı olmuşsun diyor hayatını niye mahvediyorsun diyor bu kararı verirken herşeyi düşünüyorum ama tıkanıp kalıyorum bir yerde
sordum çoğu kez neden sabrediyorsun bırak ayyrıl diye kendime ama duygularım o kadar karışık ki buna cevap veremiyorum net bir cevabım yokParasını kendin vermene rağmen istediğin olmuyor ve üstelik aşık da değilim diyorsun.Niye evlenmek istiyorsun bu adamla önce kendine bu soruyu sor bence
ben onun aileseiyle yapamam bunu anladım çok farklıyız inancımı kaybettim hevesim kalmadı kurduğum hayaller böyle değidlitecrübeyle sabit... nasıl başlıyorsa öyle gidiyor tatlım. Kayınvalideni en baştan dışarıda tutmalısın. nişanlından emin misin? mutlu olacağına inanıyor musun? çünkü evlendikten sonra da aynı sabrı, aynı alttan almayı bekleyecekler senden. eşinin istediği gibi yaşayacaksın, kendini ve isteklerini genelde geri plana atacaksın. kendin gibi olmak istediğin AN da değişti diyecekler senin için. en baştan kendin ol. EN ÖNEMLİSİ ve TECRÜBEYLE KANITLANMIŞ ÖNERİM bu olur.
nasıl anlatsam ki ben salonu beğendiğimde tutmaya karar verdim bin kere aradı oğlunu tuttunuz mu kaç para vs vs diye beni gördüğünde iyiyye üç gün konuluşuyırlar kötüyüde milllete laf lazım dedi bende ben beğendim bir kere evlenicem sonuçta dedim yok o zaman altınlarınızı bozdurursunuz balayına gidemezsiniz benim cebimden para çıkmıcak dedi burada nişanlım ağzını açıp tek kelime söylemedi ben söylesem olmayacktı şaun sabrımın son noktasındayım evde nişanlımın başının etini yemiş beğendiğim yere benzer bir yer tuttuk yani açıkcası şuan bu salon bana çok basit geliyor diğerlerinin yanında inanın
Merhaba Bayanlar;
Uzun zamandır yaşadığım bir sorunu yazmak istiyorum yoksa düşünmekten delireceğim! Biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarınızla destek olun bana.
4.5 yıllık bir ilişkim var 2017 nisan ayında kısmet olursa evleneceğim ama nişanlımın ailesi özellikle annesi kurmuş olduğum tüm hayallerimin içine etti ilk defa giyeceğim gelinlikte bile hevesim yok! Nişan yaptık bizim taraf sizin taraftan fazlaydı komşuları kız tarafını tanımıyoruz dedi takıyı bana verdi diyor! Bu nasıl bir görgüsüzlüktür madem dedilerse sende kalsın neden söylüyorsun kin doluyum resmen!
Herşe
ben onun aileseiyle yapamam bunu anladım çok farklıyız inancımı kaybettim hevesim kalmadı kurduğum hayaller böyle değidli
bu zamana kadar ite ka ka ben getirdim artık yoruldum bende bişeyler görmek istiyorum ama olmuyor en sağlıklısıs ayrılmakm olacak sanırım siz yzdıkça farkediyorum kendi kendime düşünürken bunları kendime söyleyemiyordum belkiTamam sizin cebinizden para çıkmayacak deseydiniz? Nişanlınız ve siz ödeyeceksiniz anlamadım ki. Ve eevet altınlar da bozdurulur zaten. Biz de bir iki bozdurduk. Cidden anlamıyorum ben. Nişanlınız henüz büyümemiş bir çocuk. Daha çok işiniz var.
bu zamana kadar ite ka ka ben getirdim artık yoruldum bende bişeyler görmek istiyorum ama olmuyor en sağlıklısıs ayrılmakm olacak sanırım siz yzdıkça farkediyorum kendi kendime düşünürken bunları kendime söyleyemiyordum belki
Nişanlınızın araya girip annesine gereken uyarıyı yapması lazımMerhaba Bayanlar;
Herşeye karışıyor alacağımız eşyaya gelinliğe bindallıya tutulacak olan salona çocuğu ne zaman yapmamız gerektiğine! Siz çalışıp borç ödeyin annende çocuğa baksın diyor! Bu arada tüm masrafları nişanlım ve ben karşılayacağız soracak olursanız ailesinin durumu gayet iyi ama borç altına girmek istemiyorlarmış 30 yıl borç ödeyemezlermiş! Halbuki hiç bir talebimiz olmadı anne baba olarak üstlerine düşüne yapmaktı.Kadın kafasında bir plan uydurmuş herkes ona uysun istiyor.Ne zaman onlara gitsem annen sana onu almadı mı şunu yapmadı mı diyor! Ailemi küçümser şekilde konuşuyor.Şuan sinirden aklıma gelmeyen bir çok şey var o an kalkıp yeter be sus artık diyeceğim öfkeme yenilip ilk baştan beri maalesef nişanlımın aile üyelerinden hiç birini sevemedim hepsi itici ve yapmacık geliyor herşeyin en iyisini onlar yapıyor herşeyi onlar biliyor kısacası görgüsüzler diyebilirim nişanlıma söyledim çünkü artık dayanamayacağım tekrar aynı şeyleri yaparsa tepkim sert olacak dedim benim için sabret saygısızlık yapma diyor kadın bana herşeyi söylerken daha ne kadar susabilirim her gittiğimde yapmacık tavırları beni çileden çıkarıyor herkes evlenene kadar sabret diyor alıştırmak istemiyorum haddini bilsin istiyorum ama bunu nasıl yapacağım
bu akşam konuşacağım ama sinirden stresten doğru cümleleri kuramıyorum kiSakin ol bu karar senin dönüm noktan. Bir insanı değiştirmek mümkün olamıyor. Nasıl yetiştirildiyse öyle gidiyor. Nişanlının ses etmemesi arada kalmasından ve bu seni üzebilir kırabilir daha kötüsü olamaz zaten. Sen bir değersin, değerlisin. Nişanlınla mı evleniyorsun yoksa nişanlın ve annesiyle mi? Al karşına konuş nişanlınla. Rahatsız olduğun her şeyi dümdüz söyle. Bu kadar müdahaleyle yapamam ben mutsuz bir evlilik istemiyorum ve çocuğumu bu stresle büyütmek istemiyorum de. Ama onu bir seçeneğe sürükleme. Onu sevdiğini değer verdiğini kıyamadığını ancak kendine hiç kıyamayacağını, denge kurması gerektiğini tam bu zamanlarda söyledin söyledin söylemedin evet sıkıntılı bir evlilik sürecine girmiş oluyorsun.
Canim benim ya 1 yillik evliyim. Benzer patavatsizliklar aptalliklar yasadik bizde. Sana dediklerini takma hic. Veyaa gul. Ben suan oyleyim. Ayyy oylemii hiiii tamamm feln diyorum gicik aliyor Nisanlin emin ol anlicak daha sonrasinda. Kalp kirma. Dalga gec İnan cok egleniyorsun. Annen sana sunu yapmiyormu felan dedigin. Ayyy yapmadiii sern yapsana bana annecim felan de. Veyaa amaaan hazir alirizz yaa felan de. Uzulme canm benim. En iyi kaynana ölü kaynana unutma Hepsi ayni. Evlenincede ayni olacaklar.
bazı lafları o kadar ağırıma gidiyor ki dalga geçemiyorum aptal gibi bakıyorum ben kendime kızıyorum nasıl izin veriyorum bunları söylemesine diyeCanim benim ya 1 yillik evliyim. Benzer patavatsizliklar aptalliklar yasadik bizde. Sana dediklerini takma hic. Veyaa gul. Ben suan oyleyim. Ayyy oylemii hiiii tamamm feln diyorum gicik aliyor Nisanlin emin ol anlicak daha sonrasinda. Kalp kirma. Dalga gec İnan cok egleniyorsun. Annen sana sunu yapmiyormu felan dedigin. Ayyy yapmadiii sern yapsana bana annecim felan de. Veyaa amaaan hazir alirizz yaa felan de. Uzulme canm benim. En iyi kaynana ölü kaynana unutma Hepsi ayni. Evlenincede ayni olacaklar.
halledicem diyip beni geçiştiriyor sonra bir şekilde yine patlak verişyor bu konular ve defalarca söylrmekten ben yoruldumBakın ailesi ya ağır psikopat ya da nişanlınız onlara yetişemediğimiz yerde yardımcı olursunuz imajı veriyor. Yani kadın bu kadar cebimden para çıkacak diye delirmesi anlamsız. Nişanlınız demek ki anne sizden kuruş almayacağız izlenimi veremiyor.
sadece bizi düşün ben halledicem diyor böyle vurdumduymaz sanki halledbşlmişl gişbi konuşmasıda beni delirtiyorbunlar daha fragman, evlenince göreceksin gerçek kabusu. bence nişanlın pısırık, özgüvensiz, anasına bir laf söyleyemeyecek kadar sorumsuz, senin şimdiden bu kadar üzülmene razı. hala evlenmeyi düşünüyor musun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?