NİŞANLIM.. VE EV SEVDASI

ecebjk26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2016
57
25
3
32
Öncelikle ilk konu açışım hatam varsa affola..
Kızlar 2018 eylülde düğün yapmayı planlıyoruz. O zamana kadar bütün eşyalarımız ödenmiş olacak borçsuz olcak Allah nasip ederse..
Ama nişanlım ev almak istiyor düğündeki takıları satarız 90-100bin çekeriz aylık 1500 öderiz 8 yıla biter. Onun 2400 maaşı var benim 1400. Ama çocuk olunca ben en azından yaşına kadar çalışmak istemiyorum.
Ya zorlanırsak korkusu var.
Sizce fikirleriniz neler ?

Gelin Ata binmiş ya nasip demiş

Bakın karamsarlık yapmayın ama eylül 2018 e bir buçuk yıl var

Hele o Zaman bir gelsin

Şehir önemli işler önemli vs vs

Yani gelir gider dengesi önemli

Örneğin 1500 kredi geri ödemesi olan evin kirası kaç lira yani kirayı zaten ödeyecek kabul edelim üstüne ne konulacak

İlk yıllar öder biraz da kenara koyar çocuk yaparım diyebilirsiniz

Zira çocuktan sonra Cidde'n para ayırmak daha da zor

Yalnız yakında bir kredi krizi de geliyor bence

Karı koca memuruz işimiz garanti diyenler şu an işsiz ve hali ile o kredileri ödeyemiyorlar

Aslında bu hayat tarzınızla alakalı, ben 8 yılımı bi eve ipotek etmek istemiyorum, Yaş olarak en dinç ve güzel zamanlarımız gezerek değerlendirmek isterim. Şöyle de bi durum var maaşlarınız ev almak için yeterince yüksek değil bence, hele de sizin çalışmama ihtimaliniz varsa. Evlendikten sonra evdeki hesap çarşıya uymuyo maalesef

Evet beni şimdiden strese sokuyo her gün bu konu her gün plan kafam şişti.

Eskisehirde yaşiyorum. Iyi evler 700 800 bizde de. Onun hesabi geriye 2300 kaliyo 500 dogalgaz elektrk su olsa 500 mutfak olsa 500de biz harcariZ diyo ama bence cok zor..

Eskisehirde yaşiyorum. Iyi evler 700 800 bizde de. Onun hesabi geriye 2300 kaliyo 500 dogalgaz elektrk su olsa 500 mutfak olsa 500de biz harcariZ diyo ama bence cok zor..

Kafalarınızın bu konuda aynı olması lazım, o 500 bize yeter diyosa ama sen yiyip içip gezelim diyosan o sıkıntı,ikiniz de haklısınız, bişey diyemem birbirinize ne kadar uygunsunuz düşün

500 harcarız diyor da, adam başı 250 TL kalıyor. Ev temizlik malzemeleri, kişisel bakım, krem, şampuan, ped vs, işe ve akraba eş dosta giderken ulaşım masrafı, misafirliğe giderken eliniz boş gitmeyip götüreceğiniz kek pasta, kıyafetleriniz yıprandılar alacağınız pantolon, etek, tişört, iç çamaşırı, akraba arkadaş düğününe giderken götüreceğiniz çeyrek altın, doğum gününde anneler gününde hediye. Bunlara 500 TL yetecek mi ona bir sorun. Alt alta yazıp toplasın.

Ben hep ev alınmasından yanayım ama sizin durumunuzda sizi zorlar gibi görünüyor.

Bunları hiç hesaba katmıyor işte.. Anlaşamadığımız tek konu ev zaten. Yoksa sözümden dışarı zaten çıkmıyo 1 dediğim 2 olmuyo karşılığını böyle çıkardı şimdiden

Nedır bu ev manyaklıgı arkadas mıllet kafayı evle bozmus ya şaka gıbı du bı onve evlenın ... gecım yapmak nasıl bısey bır evı cekıp cevırmek nasıl bırsey mutfak masrafı faturalarla bır tanısın sonra hesap eder kalkısırsın oyle kagıt ustunden hesap etmekle olmuyor bu ısler yanı sacma buldum henuz tecrube edılmemıs seyler varken plan yapmayı... Dereyı grmeden paca sıvamak bu olsa gerek

Bütün bunlar için tecrübeli olanlardan fikir almak istedim. Hayatında hiç sıkıntı çekmemiş kolay sanıyor. Bu söylediklerinizi zaten paylaşıcam onunla.

Bunları hiç hesaba katmıyor işte.. Anlaşamadığımız tek konu ev zaten. Yoksa sözümden dışarı zaten çıkmıyo 1 dediğim 2 olmuyo karşılığını böyle çıkardı şimdiden

Cep telefonu faturası veya kontörü, tv için Digiturk, DSmart vs faturası, arkadaşlarınızla dışarıda buluşursanız yapacağınız masraf vs Bunları yazmayı unutmuşum. Bir de tatile nasıl gideceksiniz? Memlekete ziyarete giymek için bile para gerekiyor.

O hesaba katmıyorsa siz bir kağıda bunların hepsini yazın, yanlarına da tahmini tutarları yazıp toplam alın, eline verin incelesin. O artan 500 TL'nin yeteceğini size sizin çıkardığınız masraf kalemleri üzerinden ispatlarsa kabul edersiniz.

Para yetmediği halde ev alacaksa ekstra gelir kaynağı yaratsın.

Aklıma bir çözüm daha geldi. Sanırım onun asıl amacı altınların çar çur olmaması. Diyelim siz 2+1 evde oturacaksınız. Siz 2+1 evde kirada oturun. Altınlar ve krediyle 1+1 veya 1+0 bir ev alıp o evi kiraya verin. Ödemelerimiz çok daha kolay olur. 8 yıl sonra o evin ödemeleri bitince o evi satıp üzerine yine kredi çekip 2+1 ev alıp onda oturursunuz.

İki fikride çok beğendim. 5 dk önce kavga ettik. Sen masraflarını kısmak istemiyosun ondan zor geliyo diyo bana. Dediğiniz gibi şimdi sayılanların hepsini kağıda yazıcam baktım olmuyor 2.dediğinizde çok mantıklı. Teşekkür ederimm

1,5 yıl hatta nerdeyse 2 yıl nişanlı beklemek zor değil mi? Yani neden o kadar uzun bekliyorsunuz? Ben buna takıldım.

1,5 yıl hatta nerdeyse 2 yıl nişanlı beklemek zor değil mi? Yani neden o kadar uzun bekliyorsunuz? Ben buna takıldım.

Borçsuz evlenmeye karar verdik.. Herhangi bi sıkıntımız yok şükür kavga aileler falan sorun olmadı hiç. Eşyalarımızı aldık onları ödüyor nişanlım ben de kendi aldıklarımı.

Dogru dusunuyor nisanliniz siz bekledikce para deger kaybediyor evler yukseliyor 90 100 bin krediyle ev aliniyorsa alin altinlarinizi alirkende bilezik set yerine cumhuriyet falan alin deger kaybi olmasin.

Cocuk olduktan sonra bu borca giremezsiniz.

Bu evdeki hesaplar carsiya uymuyor iste, yarina misafirim var mesela esinizin aylik hesabinin 4 de birini 1 gunde harcadim (evde erzagim oldugu halde)
Hele de cocuk olunca kendinizden kissaniz da cocuktan kisamiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…