Eskisehirde yaşiyorum. Iyi evler 700 800 bizde de. Onun hesabi geriye 2300 kaliyo 500 dogalgaz elektrk su olsa 500 mutfak olsa 500de biz harcariZ diyo ama bence cok zor..
Eskisehirde yaşiyorum. Iyi evler 700 800 bizde de. Onun hesabi geriye 2300 kaliyo 500 dogalgaz elektrk su olsa 500 mutfak olsa 500de biz harcariZ diyo ama bence cok zor..
500 harcarız diyor da, adam başı 250 TL kalıyor. Ev temizlik malzemeleri, kişisel bakım, krem, şampuan, ped vs, işe ve akraba eş dosta giderken ulaşım masrafı, misafirliğe giderken eliniz boş gitmeyip götüreceğiniz kek pasta, kıyafetleriniz yıprandılar alacağınız pantolon, etek, tişört, iç çamaşırı, akraba arkadaş düğününe giderken götüreceğiniz çeyrek altın, doğum gününde anneler gününde hediye. Bunlara 500 TL yetecek mi ona bir sorun. Alt alta yazıp toplasın.
Ben hep ev alınmasından yanayım ama sizin durumunuzda sizi zorlar gibi görünüyor.
Bunları hiç hesaba katmıyor işte.. Anlaşamadığımız tek konu ev zaten. Yoksa sözümden dışarı zaten çıkmıyo 1 dediğim 2 olmuyo karşılığını böyle çıkardı şimdiden
Cep telefonu faturası veya kontörü, tv için Digiturk, DSmart vs faturası, arkadaşlarınızla dışarıda buluşursanız yapacağınız masraf vs Bunları yazmayı unutmuşum. Bir de tatile nasıl gideceksiniz? Memlekete ziyarete giymek için bile para gerekiyor.
O hesaba katmıyorsa siz bir kağıda bunların hepsini yazın, yanlarına da tahmini tutarları yazıp toplam alın, eline verin incelesin. O artan 500 TL'nin yeteceğini size sizin çıkardığınız masraf kalemleri üzerinden ispatlarsa kabul edersiniz.
Para yetmediği halde ev alacaksa ekstra gelir kaynağı yaratsın.
Aklıma bir çözüm daha geldi. Sanırım onun asıl amacı altınların çar çur olmaması. Diyelim siz 2+1 evde oturacaksınız. Siz 2+1 evde kirada oturun. Altınlar ve krediyle 1+1 veya 1+0 bir ev alıp o evi kiraya verin. Ödemelerimiz çok daha kolay olur. 8 yıl sonra o evin ödemeleri bitince o evi satıp üzerine yine kredi çekip 2+1 ev alıp onda oturursunuz.
1,5 yıl hatta nerdeyse 2 yıl nişanlı beklemek zor değil mi? Yani neden o kadar uzun bekliyorsunuz? Ben buna takıldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?