Dogru dusunuyor nisanliniz siz bekledikce para deger kaybediyor evler yukseliyor 90 100 bin krediyle ev aliniyorsa alin altinlarinizi alirkende bilezik set yerine cumhuriyet falan alin deger kaybi olmasin.
Cocuk olduktan sonra bu borca giremezsiniz.
Bu evdeki hesaplar carsiya uymuyor iste, yarina misafirim var mesela esinizin aylik hesabinin 4 de birini 1 gunde harcadim (evde erzagim oldugu halde)
Hele de cocuk olunca kendinizden kissaniz da cocuktan kisamiyorsunuz.
Para kavgasi yapacak kadar nankor olmamalisiniz ikinizde.Akliniza gelse bile dilinize gelmemeli para evlilikte.Benim tek korkum zor durumda kalırsak bu sefer aramızda bide para kavgası olursa huzurumuz kaçarsa bunalırsam yoksa ben evim olsun istemez miyim oda bir güvence sonuçta.
Nisanlin hakli. Zaten kidalar odeyeceginizz kredi kadar neredeyse. Yillarca kirada surunup o parayi sizin olmaya evlere vereceginize ev alin. Hemen çocuk yapmayin. Yapinca da ayrıca çalışmaya devam edin yoksa o evi almasaniz da gecinemezsiniz alsaniz da.Öncelikle ilk konu açışım hatam varsa affola..
Kızlar 2018 eylülde düğün yapmayı planlıyoruz. O zamana kadar bütün eşyalarımız ödenmiş olacak borçsuz olcak Allah nasip ederse..
Ama nişanlım ev almak istiyor düğündeki takıları satarız 90-100bin çekeriz aylık 1500 öderiz 8 yıla biter. Onun 2400 maaşı var benim 1400. Ama çocuk olunca ben en azından yaşına kadar çalışmak istemiyorum.
Ya zorlanırsak korkusu var.
Sizce fikirleriniz neler ?
Kiraya verecegin parayi kendi evine ver daha iyi esin mantikli biriktirmeye kalksan yillar alir bu surede de ev fiyatlari alir basini gider .Sen calismasan sadece esin calissa evet zorlanirsiniz ama olsun okadar kiracilik cok zor en sahibi derdi ondan da beyer ugrasilmaz bunlarla.Öncelikle ilk konu açışım hatam varsa affola..
Kızlar 2018 eylülde düğün yapmayı planlıyoruz. O zamana kadar bütün eşyalarımız ödenmiş olacak borçsuz olcak Allah nasip ederse..
Ama nişanlım ev almak istiyor düğündeki takıları satarız 90-100bin çekeriz aylık 1500 öderiz 8 yıla biter. Onun 2400 maaşı var benim 1400. Ama çocuk olunca ben en azından yaşına kadar çalışmak istemiyorum.
AhahahhEvet beni şimdiden strese sokuyo her gün bu konu her gün plan kafam şişti.
ev alıcaksa kendi basıan alsın sen ilerde calısırsın calısma bu 1Öncelikle ilk konu açışım hatam varsa affola..
Bence zor değil. kira ödemek daha zor bence :)Eskisehirde yaşiyorum. Iyi evler 700 800 bizde de. Onun hesabi geriye 2300 kaliyo 500 dogalgaz elektrk su olsa 500 mutfak olsa 500de biz harcariZ diyo ama bence cok zor..
Böyle bakinca da o hakli zaten.. siz baya sansliymissiniz.. Eskisehirde yasiyoruz 0 yeni ve lüx evler 130binle basliyo burda. Maasa gelince onun 6 ayda 1 artiyor benimki muhasebe isi, isim cok hafif hic yoruxu degil o yüzden maasta cok bisey olmaZHangi sehirdesiniz?
2018 eylul de maaslariniz hala bu kadar mi olacak? Artmasi soz konusu degil mi bunu da degerlendirin. Biz evlenirken ikimizin toplam geliri 2800 felandi, evlendik 2 -3 sene sonra 5 bine yakin oldu toplamda.
Ben kira odemektense ev almayi tercih ettim sahsen. Pisman da degilim cok sikinti yasandi ama kesinlikle yaptigimiz en iyi secim buydu. Hatta evimizin borcunu 3 yilda bitirdik, sattik, satarken de 3 yil once aldigimiz paranin tam iki kati degerlendi, 50 bin nakitle giristigim ev alma macerasi bugun beni 500 binliralik bi ev sahibi yapti. Simdi de bunun kredisini oduyorum ama olsun calisiyoruz allah yardim ediyor. Binlira kira odesem bir yilda 12 binlirayi havaya atmis olucaktim. Ama 3 yilda 36 binlira evimin borcunu kapatmis oldum mesela...
Benim anlamadigim su, esyalari aldiniz, 2018 eylul de evleneceksiniz, dugun altinlarini pesinat yapip ev almayi planliyorsunuz. O halde bir ev kiralayip dugunden sonra mi ev almaya kalkisacaksiniz? O is biraz yas geldi bana. Ha dedinmi ev bulunmuyor. Ayrica kira olacaksa bir yillik kontrat yapilacaktir. En az bir yil kirayi odemeniz gerekiyor bu durumda...
Kiraya cikmak ta ayri dert, komisyonu depoziti derken astari yuzunden pahaliya cikiyor
Evet yani o zaman 35 yasinda ev sahibi olmus olucam o acidan da güzelKiraya verecegin parayi kendi evine ver daha iyi esin mantikli biriktirmeye kalksan yillar alir bu surede de ev fiyatlari alir basini gider .Sen calismasan sadece esin calissa evet zorlanirsiniz ama olsun okadar kiracilik cok zor en sahibi derdi ondan da beyer ugrasilmaz bunlarla.
Buda farkli bir bakis acisi tabiev alıcaksa kendi basıan alsın sen ilerde calısırsın calısma bu 1
2cisi senin altınlarında ev alınmaz alemin seyiyle gerdege girmek denir buna sana mı guvenmıs simdiden yandın ev aldırmazsa araba araba aldırmazsa ille bisey aldırır simdiden senin olan seye plan yapıyo yandın
Hahah of bu erkekler..Ahahahh
Gülüyorum çünkü fenalık geldi artık.aynı benim kocam
Binbeşyüz plan yapar her akşam bir yatırım planı bir alışveriş planı.
Üç yıllık evliyiz bir ev araba alışverişi ya da yatırım vs yok. Ama binlerce tasarımız var
Tabikiii orasi öyle Allah hayirlisini nasip etsin insallahGelin ata binmiş ya nasip demiş ben çeyizimi herşeyimi hazırladığım adamla nişan attım o yüzden kafana takma zamana bırak zaten istediğin kadar plan yap hayatın sana sunacaklarını yaşayacaksın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?