NİŞANLIM.. VE EV SEVDASI

Zaten o sekilde dusunuyorum hemen cocuk degil de 2 3 sene sonra

130 bin gibi rakamlardan bahsediyorsanız çok şanslısınız aslında. Burda o lüx evler minimum 400.000 lira ki orası da bakkala arabyla gidilen mahrumiyet yerlerinde. 130 bin olunca cidden kira öder gibi ev sahibi olma durumu olabilir. Ama arkadaşın değindiği nokta da önemli. Altınlarla alacaksanız o zaman önce bir kiraya mı çıkacaksınız?

Nisanlimin emlakci tanidigi var ondan almayi planliyo diyelim kredi cekip 90 100 verecek üstünü 1 ay 2 ay sonra gibi..
Benim begendgim evler 180bin falan. Siz istanbulda misiniz? Evet ya ortalamaya göre mükemmel fiyatlar ve her yere yürüme mesafesi ulasimimiz cok kolay

Yok ya bence konu sahibinin bi yanlışı var. Eskişehir de yaşıyor ailem. 130 bine Çok zor. Şöyle diyim. Eskişehirde çarşıya çok yakın konu sahibi biliyordur kanal 26 nın tam karşısı 120 m2 balkonu bile yok. 300 bin. Tabi mahalle mahalle değişiyordur ama niğdede bile 130 bine zor alınır ev. Alınsa hiç beklemeyiz zaten; )

Ankaradayım.
Yalnız evlenmeden önce alacak anladığım kadarı ile. Üstüne ikinizin ortak olan altınlarınızı kullanacak. Krediyi de zaten ortak ödeyeceksiniz ama evin üzerinde hiç hakkınız olmayacak. Bakın aşıkken bu konular önemli görünmez ama önemli bir konu. Belki de asla o ev üzerinde hakkınız varmış yokmuş farketmeyecek bir hayat yaşayacaksınız ama dünya hali. Beşer şaşar. Bence bu konuyu es geçmeyin.

Bu maaslarla 130 bin butceli bir evi cok rahat alirsiniz o halde. İstanbul sartlarinda ben gozumu karartip bu ise girmeseydim simdi anca kapimin onunde araba olurdu her ay kira oduyor olurdum kurus param olmazdi birikime

Siz doğmamış bebeğe don biçmişsiniz kardeş. Hakkınızda hayırlısı

130 bine istediginiz evi alabiliyorsaniz kacirmayin derim
Ama iyi hesap kitap yapin
Ben sizin yerinizde olsam once 1+1 bi ev tutar dugunu yapardim , toplanan takinin miktarini elimde kalan parayi gorurdum.
Boylece eve ne kadar harcaniyor, ne kadar artiyor bi degerlendirme firsatim olurdu.
Acele etmezdim, planlanan dugun tarihine daha cok var cunku

Hayirli olsun yeni evin
Bodrum kattaki yeni gelin evinden sonra bu evinin resimlerini de gormek isteriz kk olarak

Agiz tadiyla oturun insallah

Olaya burdan bakarsak:)ben evimi evlenmeden once kendim almistim ailemin destegiyle evlendikten sonra sattik esimin uzerine alindi yeni ev (onun maas bordrosu daha yuksek oldugu icin) ben su an madurum bu hesaba gore:)

Hele bir bucuk sene sonrasi olsun, evlenin de...

2018 eylül düğün , siz şimdiden düğünden gelecek altınlar üzerinden planlara başlamışsınız çok ilginç. Siz ailelerinizin taktığını düşünerek bir hesap yapmışsınız ama takılan aynısını getirmiyor genelde. Bundan 3.5 sene önce takılan altınlar sadece 13 bin etmişti bizim. En uyguna aldığım ev eşyalarının yarısını ancak karşıladı. Para da balayına yetti. Ev peşinatının 10 da biri etmedi yani düğünde takılanlar.

Yeni evliyken borçlu olmak daha zor oluyor. Ben olsam şimdilik bu planlara girmezdim. Zaten borçsuz evlenecekmişsiniz , takıları bir kasa kiralar durumunuza bakarsınız evlendikten sonra 3-5 ay. Harcamalarınıza bakarsınız. Uyguna beğendiğiniz bir ev çıkar yeniden düşünürsünüz. Bu kadar uzun vadeli planlarla kafanızı yormayın en iyisi.

Eskisehirde yaşiyorum. Iyi evler 700 800 bizde de. Onun hesabi geriye 2300 kaliyo 500 dogalgaz elektrk su olsa 500 mutfak olsa 500de biz harcariZ diyo ama bence cok zor..
Evdeki hesap çarşıya uymaz maalesef hiç bi zaman hesapladığın gibi gitmez bunun daha aidatı var bi ay telefon faturan fazla gelir bi ay bi eşya bozulur ona para gider kıyafeti var bunun daha. 500 lira market diyip geçme zeytin peynir domates falan ay içinde kaç kere bitecek tekrar alınacak o işler şu şu kadar bu bu kadar bizede şu kadar kalır demeye gelmiyo. Doğmamış bebeğe don biçmeye benzemiş sevgilinizin yaptığı.

Bence alın yoksa o altınlar hiç oluyor benden demesi ... ( Annemden biliyorum daha bu gün anlattı )

Bana daha 2018 eylule kadar esyalari tamamlayıp borçları odemek de garip geldi. O zamana kadar cok sey değişebilir belli mi olur. Eşyaları falan ayarlamadan iki tarafta kendi banka hesabında taksit öder gibi para biriktirse daha mantıkli.

Evi şuan mı alacak? Bence alsın ya daha evlenmenize 1.5 yıl var. Hemen çocuk yapıp yaşına kadar getirmişsiniz olayı

Konuda kendimi gördüm bizde nişanlımla her iki günde bir hesap kitap işlerini ortaya serıyoruz hele şu ara hergun.. hangi ev nedır cevresındekı evler nasıldır şu koltuk şuraya uyarmı hesapları.. ama dugun tarıhı desen ohooo...

Nişanlınız gayet mantıklı. Hayatın gerçekleri var maalesef ve bir evinizin olması sizi kira derdinden kurtaracak. Bebek oluncaya kadar biraz faizi filan ödenmiş olursa evin taksit tutarı düşer zora girmezsiniz

Planlarınızı hep böyle bin yıl önceden mi yapıyorsunuz?

Fikrim ise şudur, maaşlarınız az gibi geldi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…