Zaten o sekilde dusunuyorum hemen cocuk degil de 2 3 sene sonraPara kavgasi yapacak kadar nankor olmamalisiniz ikinizde.Akliniza gelse bile dilinize gelmemeli para evlilikte.
Ben hemen cocuk yapmazsiniz diye dusundum hem evlilik yeniyken birbirinize alisirsiniz hemde borclarin 2 3 senesi odenir.Kredinin odemesi 1500 olsa bes sene sonrada 1500 odemesi ama sizin maaslariniz artiyor her sene gittikce o kredi azaliyor
Böyle bakinca da o hakli zaten.. siz baya sansliymissiniz.. Eskisehirde yasiyoruz 0 yeni ve lüx evler 130binle basliyo burda. Maasa gelince onun 6 ayda 1 artiyor benimki muhasebe isi, isim cok hafif hic yoruxu degil o yüzden maasta cok bisey olmaZ
Nisanlimin emlakci tanidigi var ondan almayi planliyo diyelim kredi cekip 90 100 verecek üstünü 1 ay 2 ay sonra gibi..130 bin gibi rakamlardan bahsediyorsanız çok şanslısınız aslında. Burda o lüx evler minimum 400.000 lira ki orası da bakkala arabyla gidilen mahrumiyet yerlerinde. 130 bin olunca cidden kira öder gibi ev sahibi olma durumu olabilir. Ama arkadaşın değindiği nokta da önemli. Altınlarla alacaksanız o zaman önce bir kiraya mı çıkacaksınız?
Yok ya bence konu sahibinin bi yanlışı var. Eskişehir de yaşıyor ailem. 130 bine Çok zor. Şöyle diyim. Eskişehirde çarşıya çok yakın konu sahibi biliyordur kanal 26 nın tam karşısı 120 m2 balkonu bile yok. 300 bin. Tabi mahalle mahalle değişiyordur ama niğdede bile 130 bine zor alınır ev. Alınsa hiç beklemeyiz zaten; )130 bin gibi rakamlardan bahsediyorsanız çok şanslısınız aslında. Burda o lüx evler minimum 400.000 lira ki orası da bakkala arabyla gidilen mahrumiyet yerlerinde. 130 bin olunca cidden kira öder gibi ev sahibi olma durumu olabilir. Ama arkadaşın değindiği nokta da önemli. Altınlarla alacaksanız o zaman önce bir kiraya mı çıkacaksınız?
Nisanlimin emlakci tanidigi var ondan almayi planliyo diyelim kredi cekip 90 100 verecek üstünü 1 ay 2 ay sonra gibi..
Benim begendgim evler 180bin falan. Siz istanbulda misiniz? Evet ya ortalamaya göre mükemmel fiyatlar ve her yere yürüme mesafesi ulasimimiz cok kolay
Bu maaslarla 130 bin butceli bir evi cok rahat alirsiniz o halde. İstanbul sartlarinda ben gozumu karartip bu ise girmeseydim simdi anca kapimin onunde araba olurdu her ay kira oduyor olurdum kurus param olmazdi birikimeBöyle bakinca da o hakli zaten.. siz baya sansliymissiniz.. Eskisehirde yasiyoruz 0 yeni ve lüx evler 130binle basliyo burda. Maasa gelince onun 6 ayda 1 artiyor benimki muhasebe isi, isim cok hafif hic yoruxu degil o yüzden maasta cok bisey olmaZ
Hayirli olsun yeni evinHangi sehirdesiniz?
2018 eylul de maaslariniz hala bu kadar mi olacak? Artmasi soz konusu degil mi bunu da degerlendirin. Biz evlenirken ikimizin toplam geliri 2800 felandi, evlendik 2 -3 sene sonra 5 bine yakin oldu toplamda.
Ben kira odemektense ev almayi tercih ettim sahsen. Pisman da degilim cok sikinti yasandi ama kesinlikle yaptigimiz en iyi secim buydu. Hatta evimizin borcunu 3 yilda bitirdik, sattik, satarken de 3 yil once aldigimiz paranin tam iki kati degerlendi, 50 bin nakitle giristigim ev alma macerasi bugun beni 500 binliralik bi ev sahibi yapti. Simdi de bunun kredisini oduyorum ama olsun calisiyoruz allah yardim ediyor. Binlira kira odesem bir yilda 12 binlirayi havaya atmis olucaktim. Ama 3 yilda 36 binlira evimin borcunu kapatmis oldum mesela...
Benim anlamadigim su, esyalari aldiniz, 2018 eylul de evleneceksiniz, dugun altinlarini pesinat yapip ev almayi planliyorsunuz. O halde bir ev kiralayip dugunden sonra mi ev almaya kalkisacaksiniz? O is biraz yas geldi bana. Ha dedinmi ev bulunmuyor. Ayrica kira olacaksa bir yillik kontrat yapilacaktir. En az bir yil kirayi odemeniz gerekiyor bu durumda...
Kiraya cikmak ta ayri dert, komisyonu depoziti derken astari yuzunden pahaliya cikiyor
Olaya burdan bakarsak:)ben evimi evlenmeden once kendim almistim ailemin destegiyle evlendikten sonra sattik esimin uzerine alindi yeni ev (onun maas bordrosu daha yuksek oldugu icin) ben su an madurum bu hesaba gore:)Ankaradayım.
Yalnız evlenmeden önce alacak anladığım kadarı ile. Üstüne ikinizin ortak olan altınlarınızı kullanacak. Krediyi de zaten ortak ödeyeceksiniz ama evin üzerinde hiç hakkınız olmayacak. Bakın aşıkken bu konular önemli görünmez ama önemli bir konu. Belki de asla o ev üzerinde hakkınız varmış yokmuş farketmeyecek bir hayat yaşayacaksınız ama dünya hali. Beşer şaşar. Bence bu konuyu es geçmeyin.
Evdeki hesap çarşıya uymaz maalesef hiç bi zaman hesapladığın gibi gitmez bunun daha aidatı var bi ay telefon faturan fazla gelir bi ay bi eşya bozulur ona para gider kıyafeti var bunun daha. 500 lira market diyip geçme zeytin peynir domates falan ay içinde kaç kere bitecek tekrar alınacak o işler şu şu kadar bu bu kadar bizede şu kadar kalır demeye gelmiyo. Doğmamış bebeğe don biçmeye benzemiş sevgilinizin yaptığı.Eskisehirde yaşiyorum. Iyi evler 700 800 bizde de. Onun hesabi geriye 2300 kaliyo 500 dogalgaz elektrk su olsa 500 mutfak olsa 500de biz harcariZ diyo ama bence cok zor..
Öncelikle ilk konu açışım hatam varsa affola..
Kızlar 2018 eylülde düğün yapmayı planlıyoruz. O zamana kadar bütün eşyalarımız ödenmiş olacak borçsuz olcak Allah nasip ederse..
Ama nişanlım ev almak istiyor düğündeki takıları satarız 90-100bin çekeriz aylık 1500 öderiz 8 yıla biter. Onun 2400 maaşı var benim 1400. Ama çocuk olunca ben en azından yaşına kadar çalışmak istemiyorum.
Ya zorlanırsak korkusu var.
Sizce fikirleriniz neler ?
Nişanlınız gayet mantıklı. Hayatın gerçekleri var maalesef ve bir evinizin olması sizi kira derdinden kurtaracak. Bebek oluncaya kadar biraz faizi filan ödenmiş olursa evin taksit tutarı düşer zora girmezsinizÖncelikle ilk konu açışım hatam varsa affola..
Kızlar 2018 eylülde düğün yapmayı planlıyoruz. O zamana kadar bütün eşyalarımız ödenmiş olacak borçsuz olcak Allah nasip ederse..
Ama nişanlım ev almak istiyor düğündeki takıları satarız 90-100bin çekeriz aylık 1500 öderiz 8 yıla biter. Onun 2400 maaşı var benim 1400. Ama çocuk olunca ben en azından yaşına kadar çalışmak istemiyorum.
Ya zorlanırsak korkusu var.
Sizce fikirleriniz neler ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?