Nişanlım ve kayınvalidem

Zaten istesem de arayamam ki çekiniyorum kadından, cumadan cumaya devam edeceğim daha da derse dediğiniz gibi, kendinin de aramasını söyleyeceğim, annem yok gibi bir şey ondan dolayı annesini biraz daha ön plana koydurmaya çalışıyor gibi anlamıyorum
Böyle başlıyor tüm hikaye. Daha sık ara başlayıp sonra uzayıp gidiyor. Ben anlamıyorum ki çok merakliysa annesinin bulduğu kızla evlensin. Eminim annesi beni daha sık arasın demiştir. Sizin anneniz olmayabilir bunu size karşı kullanmalarına izin vermeyin. Ben haftada bir aramayı uygun buluyorum deyin bitsin.

Sakın belli günlere alıştırma evlenince basın çok ağrır, farklı zaman ve günlerde ara ve sık sık arama ki evlenince çok beklenti oluşmasın, aradığında da eşine reklamını iyi yap aradığını bilmesini sağla, ama sakın düzenli aralıklarla yapma aramaları, politik ol işini bil...
Mantıklı evet farklı zamanlarda ararsam daha iyi olacak, teşekkür ediyorum

Bir de konu sahibi sen bu adamla hemen evlenme biraz gözünü açık tut bir bak nişanlıma. Ya bunun gibi basit birşey için nişanlılık uzatılır mi deme üslubu çok çirkin. Zorbaca. Rica etmiyor, öneri sunmuyor dikte ediyor. İlerde sıkıntı olur.
Ben ne yapmaya çalıştığının farkındayım aslında, sadece annesi için değil mesela arkadaşının eşi olsun, arasan aslında iyi olur diyor muhabbeti artırmak için, bana göre sürekli görüşmediğim bir insanla sık sık konuşmak saçma geliyor bu konuya farklı açılardan bakıyoruz

Merhaba hanımlar, sorum şu; ben kayınvalidemi cumadan cumaya arıyorum. Kendi aile içimde akrabalarımda bir muhabbet olmadığından açıkçası görmedim sürekli birbirini arayıp hal hatır sormalı ilişkiler. Nişanlım haftada iki kez arasan ufaktan alışsan iyi olur dedi. Kayınvalidemi seviyorum ama cumadan cumaya aramak benim için gerçekten yeterli, arasam dahi ne konuşabilirim ki ayda bir kez görüyorum aile yemeklerinde uzaklar bize biraz, ben mi çok yabaniyim, yabancı kalıyorum acaba?
İşin zor görünüyor. Çok vıcık vıcık bir aileye düşüyor gibisin. Yerinde olsam onlara alışacağıma onları kendime alıştırmaya çalışırım. Bak şu mesele sarı öküz, onu verdiğin an daha fazlasını isteyecekler. Tavrını net tut.

Evliliğin kvye ifade vermekle ve daha fazlasıyla geçecek bu gidişle. Burada evinin yüzünü görmeyen, telefon sesinden kafasını dinleme fırsatı bulamayan bir sürü kadının konusu var, gidişatın parlak değil

İnşallah düğün 1-2 ay içinde değildir. Nişanlınızın biraz büyümeye ve olgunlaşmaya ihtiyacı var gibi duruyor.

Şayet, nişanlınızın yeterince olgun olduğunu ve hayat görüşünün değişmeyeceğini düşünüyorsanız; bu durumda birbirinize gerçekten uygun musunuz diye de düşünmenizi öneririm.

Nişanlınız sizden, onun isteklerine göre şekil almanızı istiyor. Peki sizin istekleriniz ve fikirleriniz ne olacak ?

Ben ne yapmaya çalıştığının farkındayım aslında, sadece annesi için değil mesela arkadaşının eşi olsun, arasan aslında iyi olur diyor muhabbeti artırmak için, bana göre sürekli görüşmediğim bir insanla sık sık konuşmak saçma geliyor bu konuya farklı açılardan bakıyoruz
O zaman daha sosyal birini bulacak. Siz eğer kendiniz isterseniz zaman içinde sosyallesirsiniz. Beni kendinin sosyal olup sizin olmamanız değil söyleyiş tarzı irrite etti. Eee alismassam ne olur? Ne yaparsın yani?

Merhaba hanımlar, sorum şu; ben kayınvalidemi cumadan cumaya arıyorum. Kendi aile içimde akrabalarımda bir muhabbet olmadığından açıkçası görmedim sürekli birbirini arayıp hal hatır sormalı ilişkiler. Nişanlım haftada iki kez arasan ufaktan alışsan iyi olur dedi. Kayınvalidemi seviyorum ama cumadan cumaya aramak benim için gerçekten yeterli, arasam dahi ne konuşabilirim ki ayda bir kez görüyorum aile yemeklerinde uzaklar bize biraz, ben mi çok yabaniyim, yabancı kalıyorum acaba?
Merhaba canim…
Benimde öyleydi kayinbabam ila onu iki günde bir ararmami istiyordu ailem bile bunu sacma buluyordu ve hoslarina gitmiyordu en sonunda ayrildik nisanlimla

Sütten kesilmemiş, annişinin eteğinin altından çıkamamış bir bebe daha. Onlardan bu forumda çok var. Lütfen şu bebelere dünyadaki tek erkek o, annelerine de o nadide bebeyi doğuran sultanmış gibi davranmayın. Ben olsam hiç aramam artık. O da benimkileri aramasın.
Benim de 24 yaşında oğlum var. Ay istemem böyle arasın. Bir durum bir sorun olunca aranır da bu nedir ya sayıyla. Ne bulup ne konuşacağım. Tek ortak konu senin nişanlın o nun oğluşusu.

İşin zor görünüyor. Çok vıcık vıcık bir aileye düşüyor gibisin. Yerinde olsam onlara alışacağıma onları kendime alıştırmaya çalışırım. Bak şu mesele sarı öküz, onu verdiğin an daha fazlasını isteyecekler. Tavrını net tut.

Evliliğin kvye ifade vermekle ve daha fazlasıyla geçecek bu gidişle. Burada evinin yüzünü görmeyen, telefon sesinden kafasını dinleme fırsatı bulamayan bir sürü kadının konusu var, gidişatın parlak değil
Çok muhabbetliler, ben kendim böyle bir ortam görmediğimden açıkçası herhalde ben çok soğuk biriyim diye düşündüm ama tavrımı koymaya çalışacağım, eskiden nasılsa öyle yapmaya devam edeceğim

Merhaba canim…
Benimde öyleydi kayinbabam ila onu iki günde bir ararmami istiyordu ailem bile bunu sacma buluyordu ve hoslarina gitmiyordu en sonunda ayrildik nisanlimla
Annemle babam boşanma aşamasında eğer nişanı atarsam hiç hoş olmaz bu konuyu nişanlımla tekrar konuşacağım

O zaman daha sosyal birini bulacak. Siz eğer kendiniz isterseniz zaman içinde sosyallesirsiniz. Beni kendinin sosyal olup sizin olmamanız değil söyleyiş tarzı irrite etti. Eee alismassam ne olur? Ne yaparsın yani?
Bocalayan ben olacağım, kendisi sürekli bi arkadaşıyla muhabbet halinde evde durduğu yok, bu farklılığımızın farkındayım ama bu türden rahatsız edeceğini düşünmemiştim

Annemle babam boşanma aşamasında eğer nişanı atarsam hiç hoş olmaz bu konuyu nişanlımla tekrar konuşacağım

Bence çok hoş olur. Çünkü annesini mutlu ettiğin kadar mutlu olacaksın gibi duruyor bu yazdıklarından. Şimdi 2 gün ara diye dayatan yarın evlenince 2 günde bir gidelim diye dayatacak. Yapabilecek misin? O zaman bu sorun çığ olacak. Boşanmaktansa nişan atmak daha kolay değil mi?

Nişanı ne zaman atacağın konusu anne babanın boşanmasından bağımsız bir mesele, hoş olmaz diye bir şey yok. Boşanmak ya da tahammül etmek nişan atmaktan çok daha zor. Tereddütün varsa asla riske atma, inceldiği yerden kopsun. Senin şu anki bocalamanı fırsata çevirmeye çalılıyorlar. Dik dur asla taviz verme, ailesi gibi boşandı diyeceklerine nişan attı desinler gerekirse

Sakın her cuma aramayın çok pişman olursunuz. Kırk yılda bir özel günde arayın yeter. Ne münasebet yani senin kafan basmıyor mu ne zaman arayacağını o öğretiyor? Cumadan cumaya bile çok, Yarın bir şey olur arayamazsın aramadı derler. Alıştırma. Ben böyleyim işine geliyorsa de geç. Kendisi sizinkileri arasa ne konuşacak sanki çok merak ediyorum.

Çok muhabbetliler, ben kendim böyle bir ortam görmediğimden açıkçası herhalde ben çok soğuk biriyim diye düşündüm ama tavrımı koymaya çalışacağım, eskiden nasılsa öyle yapmaya devam edeceğim
Kendinizi de etiketleyip durmayin yok çok sogugum, yok sosyal değilim. Kim bilir belki onlar vıcık vıcık.
Bocalayan ben olacağım, kendisi sürekli bi arkadaşıyla muhabbet halinde evde durduğu yok, bu farklılığımızın farkındayım ama bu türden rahatsız edeceğini düşünmemiştim
Evlilikte zamanla karşı tarafın bazı huylaro diğerine sirayet ediyor. O biraz dizini kırıp oturacak siz biraz da sosyal olacaksınız. Bir taraf diğerine ben buyum, ben sabitim sen de alışmaya baslasan iyi olur diyorsa eyvahlar olsun. Eminim şimdi amaaan bu kadınlar ne saçmalıyor konu nereye geldi diyorsun. Deme dediklerimzi bir düşün.

Back
X