- 14 Ağustos 2018
- 21.131
- En iyi cevaplar
- 2
- 80.001
- 598
ya şey de olabilir , o yörede o hitap kullanılıyordur.ya da ne biliyim daha yeni gelin olacak sonuçta böyle yeni mezun olanlara "eee mezun hanımmm" yaparlar ya evde, bunlar da o hesap ee gelin hanım diye taze geline takılıyordur.Hepimizin bir adı var. Bazen yasıt oluyoruz o kuzenlerle, isimle hitap etmek saygısızlık geliyor. Bazen buyuk oluyoruz Bı ıkı yas, abla demek ayıp geliyor.
Saygıdan hem gelın hem hanım diyorlar.
Daha ne olsun.
Farklı şehirlerdeyiz gün içi iletişimde olan bir olay değil bu. Nişanlımla WhatsAppta konuşurken gelin hanım diye bahsetmiş benden bu rahatsız etti beni
ayy bir de onun güzelim diyen versiyonu var ki dağlara taşlaraSekerim diyen koca kuzeni nefretliktır.
Selam kızlar 6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın benden 5-6 yaş büyük kuzenleri bana '' gelin hanım'' diye hitap ediyor. Rahatsızlık duydum sonuçta birlikte oturup sohbet ettiğim insanlar fazla mesafeli bi hitap şekli değil mi? Bi yandan da kabullenmemişlik var gibi sanki? Yoksa ben mi abartıyorum
Farklı şehirlerdeyiz gün içi iletişimde olan bir olay değil bu. Nişanlımla WhatsAppta konuşurken gelin hanım diye bahsetmiş benden bu rahatsız etti beni
Bunu diyen kişi benden 3 yaş büyük bir kadın. Bana da mesafe koyuyor gibi hissettirdi o rahatsız etti zaten hatta daha ziyade bi kabullenilmemişlik gibi hissettim niye bilmiyorumBunu diyen kadın mı erkek mi
Yani erkekse mesafeli kibar olmak istemiş
Yani isminle Ayşe nasıl diye sormak kaba gelmiştir ya da ismini unutmuştur vs
Kadın ise biraz mesafe koyma moduna girmiş olabilir ya da işte laf olsun modunda yazmış
Yüz yüze derse bana adımla hitap et dersin ama bu durum dert edilecek bir şey değil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?