nişanlım

sen ailenle aynı şehirdeymişsin zaten o ise ailesinden uzakta başka bir şehirde. bence ailenden farklı bir semtte oturmak istemekte haklı. sen yine aynı şehirde her zaman aileni görürsün o ne yapsın. ben olsam ben de başka semt isterdim.

Biz de önceden erkek arkadaşımla hep derdik ki tutacağımız ev ne senin ailene yakın olsun ne benim aileme,ortada bir semt bulalım 2 tarafa da eşit mesafede oturalım.Çünkü erkek arkadaşımın en büyük korkusudur her kavgada,olayda ailelerin işin içine karışması.Kendi abisinin eşi sürekli annesiyle beraber.Başka bir şehirde yaşamasına rağmen,evlendiklerinden beri evine gidince annesini de götürür yanında yengesi.Aylarca yengesinin annesi kalır yanında kızının,kadın döneceği zamanda yengesi onunla beraber gider memlekete.Abisinin ne kadar sıkıntı çektiğini gördüğü için o da istemezdi o yüzden.Eğer canım çalışmayı düşünmüyorsan,ilerde çocuğun olunca sen kendin bakacaksan vs uzak semtte oturmanın bir zararı olmaz.Çünkü sen eşinle kavga edersin,annene filan anlatırsın.Siz eşinle barışıp unutursunuz o olayı ama aileler unutmazlar.Karı kocanın kavgaları filan hep özel olmalıdır.Hele öyle yok ben kocamla kavga ettim gidiyim 1,2 gün annemlerde kalayım,bugün yemek yapmadım annemlerde yiyeyim durumu filan çok yanlış Artık sen evleniyorsun neticede,senin evin eşinle yaşayacağın ev olacak ve ailene misafir olarak gideceksin.Ben hiç bilmem öyle annemin gidip anneannemlerden yemek getirdiğini filan.Ama mesela sen çalışıyorsan o zaman annene yakın oturmanı(yine aynı mahalle,sokak,cadde değil tabi ki) tavsiye ederim.Ben de çünkü çalışmayı düşündüğüm için çocuk olursa bakıcıya emanet edemem düşüncesiyle anneme yakın oturmak istiyorum artık.Başta bu yüzden biz de kavga ettik erkek arkadaşımla,ama ben sadece çocuk olması durumunda yaşayacağımız sıkıntılardan bahsederek onu ikna etmeyi başardım.Bir de açıkcası biz ev satın almayı planladığımız için bu kadar ileriye yönelik çocuğu filan düşünerek ayrıntılı plan yaptık.Eğer kirada oturuyor olsaydık yine ben başta başka semtte yaşardım,sonra çocuk olunca düşünürdük gerisini ama ev alıp satmak öyle kolay olmadığı için mecbur detaylı düşünüyorsun.Bence canım erkek arkadaşınla tatlı dille konuşmayı dene,onun da çekincelerini anlayabilmelisin.Benim kendi bayan kuzenim teyzemlerim birkaç apt uzağında oturuyor.Bugüne kadar ne kavga ettilerse teyzemler öğrendi hep.Yeri geldi işinden dolayı sıkıntıya girdi adam eve para getiremediği oldu,her şeyi öğrendiler adam evine bakmıyor oldu filan.Kuzenime kalsa çok mutlu,ama teyzemler nefret ediyor damatlarından hatta kuzenimin ablası konuşmuyor şimdi adamla 1 yılı geçti küsler.Benim kız kardeşime nasıl böyle yapar filan deyip duruyor,oysa ki kız kardeşi çoktan unutmuş olayı barışmış kocasıyla.Böyle olunca kuzenime de unutmaları için fırsat vermiyorlar hep hatırlatıyorlar.Yani olan olay da öyle basit bir şey ama işte ailelerin işin içine girmesi gerçekten durumu büyütüyor.

Son düzenleme:
Bak canim, ben annemin cok yakininda oturuyorum.Hatta tasinmayi düsünüyorum.Ayni sehirde olman yeterli bence.Yoksa annenler senin evindeki herseyi, esinde annenlerin evindeki herseyi bilir.Buda hic iyi birsey degil.Annenin ve kardeslerinin bir hatasi olsa hemen büyür.Esinin ailesi uzakta olduklari icin onlar hep iyi olurlar.Bence nisanlin hakli.Ben tecrübelerimden söylüyorum.cok selamlar...

Bence en mantiklisi hem senin Ailene hemde esinin ailesine esit uzaklikta olmasi evinizin. Bu meseleleri bu kadar buyutmek luzumsuz. Heleki ayni sehirin farkli semtini tartisiyorsunuz. Bence kiymet bilin. Ben amerikaya geldim esim icin ve inanilmaz aileme duskunumdur. Bugun ucak bulup su Dkika binsem yarin orda oluyorum. Birlikte bir yasam kuracaksiniz arkadasim ortak karar alin. Sen onun ailesine yakin oturmak istemiosun oda seninkilere yakin olmak istemeyebilir. Zaten cok yakinliginda olmamasi gerektigine inaniyorum. En azindan aileyi iyice taniyana kadar.bu mesele hic dert degil. Her ikinizin ailesine esit uzaklikta bir eve gecin derim

ama sonuçta ailemde yanımda olsun istiyorum
aileme çok düşkünüm
sanırım nişanlım kendini ikinci plana atılıyo gibi hissetti
yada iç güveysi imajı vereceğinden korktu bilmiyorum
offfffffffffffff offffffffffffffffffffff

eger evliligini düşünüyorsan biraz uzakta olması en iyisi ben 22 yıllık evliyim bunu tecrübelerime dayanarak söylüyorum 2gün annene gitmesen suç gitsen gitsen eşinin nameleri en iyisi tatlı gelip tatlı gidilmesi yakın oldugun zaman ailen hep beraber olmak isteyecek kendinize özel bir hayat degil ailenle beraber bir hayatınız olacak bu sözlerim kız ve erkek tarafı için geçerli ikisindende uzak olacaksın ki sizinde artık bir aile oldugunuzu bilsnler

bence de tek taraflı karar alıyosunuz bu hayat ıkınızın olacak ve ıkınızın de ıstedığı sekılde ancak oyle mutlu olabılırsınız sız sımdı ne kadar zorlarsanız o da ınadına o kadar yapmayabılır yada yapsa bıle zorla yapar ilerde daha buyuk sorun olarak karsınıza cıkabılır bence her ıkı aileye de cok yakın olmak ıyı deıl ufacık bır tartısmaya anne baba sahıt olursa olaylar buyur hem artık bır ınsan evlılık cağına gelmısse yetıskın bır bıreydır anne babanın korumasından cıkmalı dıye dusunuyorum

evlilik kararı alan insanların annemde annem evimde evim diye tutturmalarını anlamıyorum bunu yapan erkek olduğunda sayfalarca yazıyosak bayan olduğunda da aynı tepkiyi vermeliyiz, burnu sürtülsün diye annene gidersin diye akıl verenler olmuş bence çok yanlış buna bi alışırsan her kavgada çeker gidersin yüz göz olursunuz, gitmeye bir kere karar verir ve uygular insan, sen aileni seviyosunda o sevmiyo mu bide böyle düşün, belkide adam korkuyo bu kız annesinden çıkmıcakmı diye

Benim eski ev sahibinin kızı annesine sabah gelirdi akşamda giderdi anneside bıktım bunlardan diye söylenirdi banada garip gelirdi eşime anlattığımda gayet normal karşılardı çünkü derdi eşi asgari ücretle çalışıyor kadının kimbilir neler canı çekiyor eşide alamıynr derdi

Son düzenleme:
Senin durumun hem ağlar hem giderim mi anlamayadım ki?
Madem ailen çok değerli onlara daima yakın olmak istiyorsun karşındaki insanı da üzme kendini de

arkadaşların çoğu onaylamış, vavvv ezdirme kendini,işte tabi anana babana yakın oturcan,eşinin annesi sürekli senden hizmet bekler,laf da sokar diye...aynı arkadaşlardan biri acaba neden k.validesinden çocuk bakmak için yardım bekler?? anasını çağırsaymış yaa...bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...totosuna güvenmeyen bence hiiiiç evlenmesin,sevmekle olmuyor maalesef bu işler...sevgi iki insanın arasına birbirlerine katlanmak için verildi,tabiki kendimizi ezdirmiycez ama ayan beyan görülen şeyleri de göz ardı etmeyelim..ayaklarının üzerinde durmaya beceremeyen kız çocukları için fevkalede sorumluluk ister evlilik camiasıı

sanırım boyundurluk altına girmekten çekiniyooooooo

ama bu düşüncesinide anlayamıyorum

Burada "nişanlım ailesine yakın yerde oturmak istiyor" deseydin herkes "aaa olmaz asla kabul etme, evinden çıkmazlar vs" diyecekti. Aynı şeyleri nişanlın da düşünüyor olabilir. Empati kurmaya çalış, o seninle herkesten bağımsız bir dünya kurmak istiyor belli ki.

Her kız annesi ya da erkek annesi aynı değildir. Kızının evinden çıkmayan anneler gördüm ben. Arkadaşım "6 aydır evde pijamayla dolaşmadım" demişti, k.valide hep evde, sabah kahvaltıyla gelir akşam yemeği, çayı, dizi vsden sonra gidermiş. Zaten bir süre sonra arkadaşım evden uzaklaşmıştı.
Bence iki tarafla da çok içli dışlı olmaya gerek yok.

Bence iki tarafada mümkün mesafede uzak olmak gerekiyor..Gerektiği zaman rahatça gidilebilecek yerlerde olmalıdır.

Kadın, ailesine yakın oturduğu zaman kaçınılmaz şekilde eşiyle problemler yaşıyor, kendide çok rahat etmiyor ; yine aynı şey eşinin-erkeğin ailesi içinde geçerli.

''Ben babamın dediğini mutlaka yaparım'' cümlesini kurmanız hoş olmamış..Bende nişanlınızın yerinde olsam sinirlenirdim..

Yuva kurduğunuzu, ayaklarınızın üzerinde durulması gerektiğini, eşiniz birincil geleceğini unutmamalısınız evlendikten sonra.

Aynı cümleyi eşiniz-nişanlınız kursaydı NASIL tepki verirdiniz merak ediyorum..

Bence nişanlınız haklı. Ben kendi ailemle de eşimin ailesiyle de çok yakın oturmak istemezdim. İstesem bile bunu orta yolu bularak, dengeleri kurmaya çalışarak söylerdim.
Özellikle sizin nişanlınıza "Ben babamın dediğini yaparım." demeniz olayı daha da netleştiriyor. Ailenize bu kadar düşkünseniz, çok yakın oturunca evinizin içinden ailenizi uzak tutmanız zor olacak gibi görünüyor. Şimdi bu şekilde düşünüyorsanız ileride bir şekilde ailenizle eşiniz arasında denge unsuru olmanız gerekn zamanlarda terazi hep ailenizden yana ağır basacak demektir. Oysa ki gereken adil olmak.
Sonuçta yakın oturmak istemekte haklı bile olsanız bu şekilde ifade etmemeliydiniz. Çok itici. Benim eşim bana bunu dese "Sana babanla mutluluklar o zaman" derdim.
Uzak oturun, siz bir aile olacaksınız.

Çok doğru açıklamışsın.

Mesela kaynana ile aynı evde oturmayın, yakın mahallede vs. deriz istemeyin deriz.Bende bunu savunurum.

Aynı şeyi şimdi bayan arkadaş yapmıyor mu?

Eşin mutsuzdur onlarla aynı yerde olmaktan.Bu onun hakkı değil mi?

Belki ona göre ailenen çok müdahale eder diye düşünür?

Ayrıca adam servisle gitmek zorunda mı?

Herzaman yollarda harap olması mı gerekir?

İşine yakın ev tutacak tabiki.

Nasıl ki annesinin dibinden ayrılmayan erkekle evlenmeyin deriz,

Aynı şekilde,

annesinin evinden uzağa gitmeyen bayanlarda evlenmesin.
Artık siz ailesiniz.Kendi başınızın çaresine bakacaksınız.Kendi ayaklarınızın üstünde durmayı öğrenin artık.

Erkeğede yaptırım yapmayın.

İlerde çok sorunlar yaşarsınız.

aynı annem gibi konuştun hay ağzına sağlık :) kesinlikle bende böyle düşünüorum ama ilk başta aşırı tepki gösterdim baktım ki zıtlaşıyoruz onun ev tutmayı istediği yerin eksilerini de düşünmesini sağlayınca ve istersen otururuz deyince onun da fikrinin değiştiğini gördüm ki bu çok ilginçç ama güzelll :)) zıtlaşınca hep ters tepiyo tartışmalarımızda da bu hep öyle olmuştur.

ya aslında nişanlım kamuda işi de yoğun biraz bende kamudayım benim işlerim yoğun oldukça
ailemin yanında olmak istiyorum

ileride bebeğimi sadece anneme bırakbilirim onun ailesi zaten altıyüz kilometre uzakta
bari benim anneme yakın olalımm

çok şeymi istiyorum kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
anlatamıyorum aşkımaaaaaaaaaaaaaa

bende 7/24 annesinde olanlara illet olurum..
bırak bi, evine git.. bi düzenini bil yaani..

sabah 8- akşam 10 ,mesai gibi gelip gitmeler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…