• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıma haksızlık mı ediyorum

İş konusu tanıştığımızda da net değildi ki istifa edecek 32 yaşındaki adamın tekrar düzen kurmasını mı bekleyeceğim ki.
Bu arada kendi aile evi satılacak yeni ev alınacaktı ama mevcut kiracı sorun çıkardı mahkemelik oldu ev. Biz de ev çözülürse çözülür çözülmezse de ben evime 1 yıl önce taşındım eşyalarım vs yeni birkaç ay benim evimde kalırız ev hâlâ satılmıyorsa kiraya çıkarız diye kararlaştırdık. O sadece bavulunu alıp gelecek benim evim kurulu düzen daha ne kadar onun için işleri kolaylaştırabilirim bilmiyorum. Kendi evimize geçince bir koltuk alacak o kadar bendeki eşyaların çoğunu ben zaten yeni eve götüreceğim maddi olarak da sıkıştığı bir durum yok neden bu kadar bunalıma girdi bilmiyorum
Yok artık tamam bu kadar okuduğum yetti yani.
Adam iş beğenmiyor, çok çalışası yok, mızmızlanıyor bir de adamı kendi evinize mi alıyorsunuz?
Bu kadar çabasızlık olmaz. Bu düğünü erteleyin erkek olarak tüm şartları oluştursun, tekrar evlilik için sizi ikna etmeye çalışsın.
Siz adamı oldurma çabanızdan vazgeçin, biraz geri çekin kendinizi konu sahibi.
İş için ona baskı yapmayın ama sürekli fedakarlık yapan adamı evlat edinen biri gibi de olmayın ya bu mu sizin değeriniz, çok üzüldüm

Son düzenleme:
Adam iş bulamıyor, çok çalışası yok, mızmızlanıyor bir de adamı kendi evinize mi alıyorsunuz?
Bu kadar çabasızlık olmaz. Bu düğünü erteleyin erkek olarak tüm şartları oluştursun, tekrar evlilik için sizi ikna etmeye çalışsın.
İş için ona baskı yapmayın ama sürekli fedakarlık yapan adamı evlat edinen biri gibi de olmayın ya bu mu sizin değeriniz, çok üzüldüm
Çekilmez bu ya bitmez derdi evi de strese boğar ayyy (adam için diyorum) miymintinin teki taş taşıtıyorlar sanki hergun neyin stresi bu

Evet ben de bu düşüncedeyim o yüzden istifa etmesi konusunda desteklemiyorum. Yoksa ben de o mutsuz diye çok üzülüyorum bile bile neden onu istemediği bir şeye sürükleyeyim ki Ama toz pembe bakıyor hayata bilmiyorum tadım kaçtı tanıştığımızdan beri çok zorlanıyordum ama son 2 haftadır psikolojisini darmaduman etti stresten uyuyamıyor diye gitmiş uyku ilacı yazıdırmış mal gibi yaptı adamı. Gözüne uyku girmeyip 2 saat uyku ile işe giden adam bugün ilk kez uyuyakalmış işe çok geç kaldı. Acaba haksızlık mı ediyorum istifa etmesini desteklemeli miyim diye soru açmıştım ama herkes benimle aynı şeyi düşünüyor. Bu adam istifa etse de gittiği yerde yaprak gibi sallanacak ama burada çalışırsa da vicdan yapacağım
Elindekini kaybedene kadar kıymetini bilemiyor insanlar. İşte eğer istifa edip hiçbir yerde tutunamayıp işsiz kalırsa o zaman daha da beter olabilir.
Bana acımasız diyecekler olabilir belki de öyleyim bilmiyorum. Ama ben kendi iç huzurunu yakalayamamış bir erkekle yola çıkmak istemiyorum artık. Belli bir yaştan sonra artık sorunla uğraşmak istemiyor insan. Şu saatten sonra sorunlarıyla seve seve uğraşacağım tek insan kendi doğuracağım çocuk olur muhtemelen.

Adam iş bulamıyor, çok çalışası yok, mızmızlanıyor bir de adamı kendi evinize mi alıyorsunuz?
İş bulamıyor değil 4 yıldır memur istifa edip başka bir iş yapmak istiyor.

Elindekini kaybedene kadar kıymetini bilemiyor insanlar. İşte eğer istifa edip hiçbir yerde tutunamayıp işsiz kalırsa o zaman daha da beter olabilir.
Bana acımasız diyecekler olabilir belki de öyleyim bilmiyorum. Ama ben kendi iç huzurunu yakalayamamış bir erkekle yola çıkmak istemiyorum artık. Belli bir yaştan sonra artık sorunla uğraşmak istemiyor insan. Şu saatten sonra sorunlarıyla seve seve uğraşacağım tek insan kendi doğuracağım çocuk olur muhtemelen.
Öyle de olacak çaresizliği dibine kadar yaşayacak o zaman bunu ön görebiliyorum. Bilmiyorum çok iyi bir ilişkimiz var. Başımdan talihsiz bir ilişki geçti daha önce o yüzden bazı kararları daha sağlıklı verebiliyorum. Ama onun iş tutarsızlığı ilişkimizi etkileyecek.
Bu yüzden bitirmek istemem ama bugün ilk kez şüpheye düştüm. Mevcut işinde Çalışması için diretsem o çok mutsuz olacak ama diğer türlü daldan dala da atlamasını da ben kaldıramam. Mesele memur olması değil zaten tutarsız olması

İş bulamıyor değil 4 yıldır memur istifa edip başka bir iş yapmak istiyor.
Ilk mesajında kpss girdi de kazanamadı gibi anlaşılıyor, ben öyle anladım en azından :) adam seni kazanmaya uğraşsın kendini geri çek napiyorsa yapsin ama şimdilik evlenme. Her şey hazır aman el ne der deyip kendini yakma. Ömür boyu bunun arkasını toplarsın gibi duruyor. Hangi işi yaparsa yapsin mutsuz olur adam mızmız.

Mıy mıy mıy böyle adamlar insanın ömrünü yer. Bence düğünü erteleyin, beyefendi düşünsün, taşınsın ne yapmak istiyor tam karar versin, tam düzenini oturtsun, içine sinsin ondan sonra evlenin. Yoksa çok sıkıntı yaşarsınız.

Öyle de olacak çaresizliği dibine kadar yaşayacak o zaman bunu ön görebiliyorum. Bilmiyorum çok iyi bir ilişkimiz var. Başımdan talihsiz bir ilişki geçti daha önce o yüzden bazı kararları daha sağlıklı verebiliyorum. Ama onun iş tutarsızlığı ilişkimizi etkileyecek.
Bu yüzden bitirmek istemem ama bugün ilk kez şüpheye düştüm. Mevcut işinde Çalışması için diretsem o çok mutsuz olacak ama diğer türlü daldan dala da atlamasını da ben kaldıramam. Mesele memur olması değil zaten tutarsız olması
Ben sana ne yapacağını söyleyemem, orası sana kalmış. Ama durumun neticesinde yaşanacak mutsuzluktan payını alacağını da bilmeni isterim.
Memurluğu sevmeyip güzelce ayakları yere basan planlar yapıp kedi işini kuran çok insan var. Ama bu insanlar ne istediklerini ve ne istemediklerini biliyorlar. Senin nişanlın olmayan bir ütopyanın peşinde, sorun burada. Arkadaşının işini idealleştirmiş mesela, ne kadar gözlemledi neyine bu kadar vuruldu bu işin? Öğretmenliğe heveslenmiş mesela, ne zannediyor çalışacağı okulda tüm her şey pespembe mi olacakmış? İstifa edip idealleştirdiği işi yapmaya başladığında da büyük hayal kırıklığı yaşayacak. Ve sen onun üzüntüsünü paylaşmakla kalmayıp bir de ekonomik zorluklarla da karşı karşıya gelebilirsin. Hemcinsin olarak olabilecekleri yazmak boynumun borcu, gerisi sana kalmış.

Ilk mesajında kpss girdi de kazanamadı gibi anlaşılıyor, ben öyle anladım en azından :) adam seni kazanmaya uğraşsın kendini geri çek napiyorsa yapsin ama şimdilik evlenme. Her şey hazır aman el ne der deyip kendini yakma. Ömür boyu bunun arkasını toplarsın gibi duruyor.
İstifa etmek için öğretmem olmak için kpss girdi onu kazanamadı daha doğrusu 1.5 yıldır belli olmadı. Öğretmenlik ona asla uygun değil zaten sadece iş değiştirmek için saçma sapan şeylere yönelmeye çalışıyoruz bu yüzden onun istifa etmesini desteklemiyorum zaten

Ben sana ne yapacağını söyleyemem, orası sana kalmış. Ama durumun neticesinde yaşanacak mutsuzluktan payını alacağını da bilmeni isterim.
Memurluğu sevmeyip güzelce ayakları yere basan planlar yapıp kedi işini kuran çok insan var. Ama bu insanlar ne istediklerini ve ne istemediklerini biliyorlar. Senin nişanlın olmayan bir ütopyanın peşinde, sorun burada. Arkadaşının işini idealleştirmiş mesela, ne kadar gözlemledi neyine bu kadar vuruldu bu işin? Öğretmenliğe heveslenmiş mesela, ne zannediyor çalışacağı okulda tüm her şey pespembe mi olacakmış? İstifa edip idealleştirdiği işi yapmaya başladığında da büyük hayal kırıklığı yaşayacak. Ve sen onun üzüntüsünü paylaşmakla kalmayıp bir de ekonomik zorluklarla da karşı karşıya gelebilirsin. Hemcinsin olarak olabilecekleri yazmak boynumun borcu, gerisi sana kalmış.
Ev arkadaşı sanırım çocuk da 2 3 yıldır aynı şirkette çalışıyor. Gözlemleme fırsatı oldu. Evet ne istediğini bilmiyor yoksa istifa etsin işini kursun desteklerim ama tamamen toz pembe bakıyor, ayakları yere basmıyor bu durum beni korkutmaya başladı. Bu sefer çok daha iyi imkanları olan işini kaybetmiş olacak mesele eve ekmek getirmek değil ki. Eğer istifa etmezse de bu sefer istemediği işte çalıştığından bizim huzurumuz olmayacak içten içten o beni suçlayacak ben de vicdan yapacağım.
Onun haricinde gerçekten çok iyi biri, mükemmel bir ilişkimiz var. Gerçekten iyi yetişirilmiş bir evlat. Kaybetmek istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum ilişkimizde ilk defa bir yol ayrımına girmiş hissediyorum

Ev arkadaşı sanırım çocuk da 2 3 yıldır aynı şirkette çalışıyor. Gözlemleme fırsatı oldu. Evet ne istediğini bilmiyor yoksa istifa etsin işini kursun desteklerim ama tamamen toz pembe bakıyor, ayakları yere basmıyor bu durum beni korkutmaya başladı. Bu sefer çok daha iyi imkanları olan işini kaybetmiş olacak mesele eve ekmek getirmek değil ki. Eğer istifa etmezse de bu sefer istemediği işte çalıştığından bizim huzurumuz olmayacak içten içten o beni suçlayacak ben de vicdan yapacağım.
Onun haricinde gerçekten çok iyi biri, mükemmel bir ilişkimiz var. Gerçekten iyi yetişirilmiş bir evlat. Kaybetmek istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum ilişkimizde ilk defa bir yol ayrımına girmiş hissediyorum
İyi bir insan olmakla iyi bir eş olmak farklı şeyler. Bu ikisini karıştırma bence.

Nişanlım mühendis olmasına rağmen mezun olduğu sene farklı alanda özel bir yerde çalışmaya başlamış. 1 yıl çalıştıktan sonra iş yerinde bazı, durumlar olmuş bazı arkdaşları vs işten çıkarılmış o da kendini garantiye almak için ailesinin yönlendirmesiyle kpss hazırlanıp başka bir memuriyete atanmış. Yani mesleğini hiç yapmamış.
Tanıştığımızda da iş yerinden hiç memnun olmadığını, mutsuz olduğunu istifa etmek istiyordu. Ama geçiş yapmak istedikleri kendisine uygun alanlar değildi. İnsanlarla iletişimi iyi değil muhatap olmak istemeyen biri öğretmen olayım rahat ederim diye tutturmamalı bence.
Ben de özel sektörde çalışan bir öğretmenim o yüzden onu desteklemekle birlikte seçiminin yanlış olduğunu dönüp dolaşıp yine mutsuz olup istifa edeceğini söyledim. Yine de çalışmadan da olsa sınava girdi. Olmadı da
Kendi evimiz olsun az maaş da olsa zaten geçiniriz ben başka iş de olsa çalışırım eve bakarım ama burası bana göre değil dedi. Ben de onu anladığımı ama sağlıklı kararlar vermesi gerektiğini söyledim. Çünkü asıl sorunu insanlarla iletişim kurmak istememesi. Evet işi zor ama onu zorlayan kısım anlaşamadığı kişilerle muhatap olmak zorunda olması.
Bana sen de ailem gibi memur olayım garanti olsun istiyorsun diyor ama ben onu tanıyorum başka bir şey de seçse yine zorlanacak hangimiz iyi şartlarda çalışıyoruz ki? Asıl zorlandığı çalışma şekli değil çünkü çalışma arkadaşları kurum içinde birim değişikliği yapsa da aynı memnuyetsizlik. Örneğin kitap okuyormuş, gelip kitap niye okuyorsun diyorlarmış muhabbetleri sarmıyor diyor kendini onlardan daha aşağı görüyor ona bozuluyor falan çok hassas.
Arkdaşı evden bilgisayar üzerinden bazı alışveriş sitelerinin yönetimi tarzında bir şey yapıyor. Bir süredir o arkdaşına patronlarıyla konuşmasını istiyor kabul edilirse istifa edecekmiş. Arkdaşı çok rahatmış kimse ile muhatap olmuyormuş mis gibi işmiş. Evi vs olduktan sonra az maaş da önemli değilmiş geçinirmişiz.
Ama artık 30lu yaşlardayız bazı şeyleri daha iyi düşünmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Kimseyle muhatap olmayayım işime bakayım durumu hiçbir sektörde yok ki
Evlenmemize 2 ay kaldı sanırım artık aynı yerde çalışmak zorunda olduğunu düşünüp bu yüzden iyice stres oldu günlerdir uyuyamıyor, ilaç kullanmaya başladı.
Çok üzülüyorum ama hata yapmasını da istemiyorum. Bencillik mi ediyorum
bu asosyal adamla evlenirsen duvarlarla konuşmaya başlar delirirsin.

Evlenme. Sen işten çık kpss çalış o da denesin yeni işini. Her şey oturunca evlenin. İstifa kolay bir şey değil kocam da iyi kazancı olan oturmuş işinden ayrılıp kendi işini kurdu. Ben desteğim ama arada tekme tokat dövme isteğim yok değil. Acayip derecede batacak. Maaşı azalacak mı?

bu asosyal adamla evlenirsen duvarlarla konuşmaya başlar delirirsin.
Asosyal ama sadece iş ortamında sanırım ben de bir türlü çözemedim. Eski arkdaşlarıyla hâlâ görüşüyor. Arkdaşlarıyla arada dışarıda zaman geçirir. Biz de çok fazla gezer tozarız. Asosualliğinin iişkimizi etkileyecek bir durumu olmadı.

Evlenme. Sen işten çık kpss çalış o da denesin yeni işini. Her şey oturunca evlenin. İstifa kolay bir şey değil kocam da iyi kazancı olan oturmuş işinden ayrılıp kendi işini kurdu. Ben desteğim ama arada tekme tokat dövme isteğim yok değil. Acayip derecede batacak. Maaşı azalacak mı?
Arkdaşının patronundan haber bekliyor olursa istifa edecekmiş. Ona kızamıyorum da ilk tanıştığımızda da aynı şeyleri söylüyordu hâlâ söylüyor....

İyi bir eş olur bence anlayışlı ve yardımcı olan biri. Eğer onun izinli günüyse yemekleri vs o yapıp getiriyor
Sağlam durmak, en ufak sarsıntıda yıkılmamak, güvenilir bir dağ gibi olmak aslında kastettiğim. Sürekli teselli ettiğim, bir şeylere ikna etmeye çalıştığım biriyle yapamam ben. Sen yapabilirsen o zaman iyi bir kocan olacak demek ki dediğin gibi.

Back
X