• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıma haksızlık mı ediyorum

Kendi eviniz nerden olacakmış peki?
Az maaş olsun geçiniriz diyen erkek size sıkıntı çıkarır hayat boyu.
Çok para hırsına gerek yok ama böyle romantik cümleler kuran insanlar genelde bir baltaya sap olmuyor maddi konularda.
İşinde değişiklik yapmak isteyen kişi bunu evlilik gibi önemli bir sürecin arafesinde de yapmamalı.
Bir evlenin, evliliğin maddi tarafını tecrübe edin ondan sonra atılırsa bir adım atılır. Arkadaşının işinin ilerisini de düşünmüyor muhtemelen, evde kimseyle muhatap olmadan az da olsa param kazanmanın derdinde.ç ve hiç sağlık değil.

Ev arkadaşı sanırım çocuk da 2 3 yıldır aynı şirkette çalışıyor. Gözlemleme fırsatı oldu. Evet ne istediğini bilmiyor yoksa istifa etsin işini kursun desteklerim ama tamamen toz pembe bakıyor, ayakları yere basmıyor bu durum beni korkutmaya başladı. Bu sefer çok daha iyi imkanları olan işini kaybetmiş olacak mesele eve ekmek getirmek değil ki. Eğer istifa etmezse de bu sefer istemediği işte çalıştığından bizim huzurumuz olmayacak içten içten o beni suçlayacak ben de vicdan yapacağım.
Onun haricinde gerçekten çok iyi biri, mükemmel bir ilişkimiz var. Gerçekten iyi yetişirilmiş bir evlat. Kaybetmek istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum ilişkimizde ilk defa bir yol ayrımına girmiş hissediyorum
Evlenince insanlara otomatik KPSS kasma aşkı geliyor bu sitede benim gördüğüm. Evlendiğinizde de nişanlınızın şu an istediği işi de beğenmeme ihtimali var. En azından siz kendinizi garantiye alın. Ya atanın sonra evlenin ya da KPSS için istifa etmeyin.

Sağlam durmak, en ufak sarsıntıda yıkılmamak, güvenilir bir dağ gibi olmak aslında kastettiğim. Sürekli teselli ettiğim, bir şeylere ikna etmeye çalıştığım biriyle yapamam ben. Sen yapabilirsen o zaman iyi bir kocan olacak demek ki dediğin gibi.
Evet ben de sizin düşündüğüze katılıyorum nişanlıma buna benzer cümleler kurmuştum. Sen etkileniyorsun seninle sorun yaşadığımda paylaşmayacağım dedi bir süre de gerçekten iş yeriyle ilgili olumsuz bir durum anlatmadı bana. Etkilememek için dikkat ediyorum ama benim kastettiğim bu değil ki içten içe kendisini çürütüyor

Böyle bir şey yok. İdare etmem gereken bir dönemden geçtim, hala geçiyorum. Birkaç yıldır sadece eşim çalışıyor. Ama mental olarak insanı zorluyor, tatile gitmek istiyorsun normalde 1 düşünüyorsan 2 düşünüyorsun. Bir şey görüp almak istiyorsun aman elimdekiyle idare ederim diyorsun. Ki benim çocuğum yok, aylık kira dışında borcum yok, eşim de ben de tek çocuğuz ve miras kalacak şeyler var. Ona rağmen "az maaş olsun geçiniriz" kafası tamamen romantize edilmiş şeyler dediğiniz gibi. Onlar annanemler zamanıydı, şimdi bambaşka bir dönemdeyiz.

Kendi eviniz nerden olacakmış peki?
Çok para hırsına gerek yok ama böyle romantik cümleler kuran insanlar genelde bir baltaya sap olmuyor maddi konularda.
İşinde değişiklik yapmak isteyen kişi bunu evlilik gibi önemli bir sürecin arafesinde de yapmamalı.
Bir evlenin, evliliğin maddi tarafını tecrübe edin ondan sonra atılırsa bir adım atılır. Arkadaşının işinin ilerisini de düşünmüyor muhtemelen, evde kimseyle muhatap olmadan az da olsa param kazanmanın derdinde.ç ve hiç sağlık değil.
Ailesinin desteğiyle ev alınacak. Aile evinin satışında kiracıdan kaynaklı sorun yaşanıyor onunla uğraşıyorlar.
Evet arkdaşının işi cazip ve rahat geliyor olabilir ama 2 3 sene sonra ne olacak hiç düşünmüyor sadece şu an kendini oradan kurtarmanın derdinde. İçime sinmemeye başladı. Bir daha kimse ile uğraşamam o hatayı bir kere yaptım ben. Mesaiden çıkınca alacağım karşıma konuşacağım nikahı da erteleyeceğim zaten benim isteğimle öne çekilmişti yoksa baharda olacaktı. Henüz gün alamadık 2 hafta sonra gidecektik

Evet ben de sizin düşündüğüze katılıyorum nişanlıma buna benzer cümleler kurmuştum. Sen etkileniyorsun seninle sorun yaşadığımda paylaşmayacağım dedi bir süre de gerçekten iş yeriyle ilgili olumsuz bir durum anlatmadı bana. Etkilememek için dikkat ediyorum ama benim kastettiğim bu değil ki içten içe kendisini çürütüyor
Yani hiçbir şey olmasa bile modunu düşürür insanın. Sürekli acaba bugün neye takıldı, ne zaman istifa eder, işsiz kalırsa ne olacak diye düşünmekle nereye kadar? Bir noktada sabrı tükenir insanın. Eş olmak her şeye katlanıp çekmek değil. İnsan önce kendi iyi olacak ki eşi de iyi olabilsin. Yoksa istediği kadar ev işi yapsın, yemek yapsın. Ben onun duygu durumundan emin olamadıktan sonra neye yarar?

Ben de insanlarla muhatap olmayı sevmiyorum ama bir çocuğum var ve onun hayatını idame ettirebilmek için çalışmak zorundayım, keza siz de çalışmak zorundasınız ve milyonlarca insan... Kusura bakmayın nişanlıniz TEMBEL. Bence bir kere daha düşünün.

Vallahi şu durumda memurluktan istifa eden sa.... ktır benim gözümde. Memurluğun stresini kaldıramayan adam özel sektörde ne yapar ki. Sanki güller döküyorlar yollarına, ben süre verin demiyorum direkt ayrılın diyorum. Çalışmayı sevmeyen, hayalperest adamla olmaz, çok zorlanırsınız.

Vallahi şu durumda memurluktan istifa eden sa.... ktır benim gözümde. Memurluğun stresini kaldıramayan adam özel sektörde ne yapar ki. Sanki güller döküyorlar yollarına, ben süre verin demiyorum direkt ayrılın diyorum. Çalışmayı sevmeyen, hayalperest adamla olmaz, çok zorlanırsınız.
Özel sektör çok mu güzel diyorum arkadaşımı görüyorum büyün gün yata yata yapıyor işini, mis gibi toplantılarda bile konuşmuyor diyor. Anlatamıyorum bir türlü görüyorum ben onu bir şey yaptığı yok çok rahat diyor. Bence de çok hayalperest. Seçtiği şey bir meslek bile değil 2 3 arkadaşı çalışıyor diye cazip geliyor. Bence de istifa ederse net salalk. Bu devirde kim memuriyeti bırakır ya

Onu da anlıyorum. Ben de zor şartlarda çalışıyorum evlendikten sonra istifa edip kpss deneyeceğim olmazsa da özel sektöre devam edeceğimi.
Onun da iş değiştirmesini destekliyorum ama sadece oradan kurtulmak için kendisine uygun olmayan seçimler yapıyor.
Haliyle düşünüyorum da çok nazlı memuruyetten istifa ederse özel sektörde kimse onu nazlamaz ki bu şikayetlerini ve memnuyetsizliğin sonu gelmez ve ben de evlilik sürecinde yorulurum diye endişe ediyorum ama onu da mutsuz olduğu bir işe mahkum etmek istemiyorum. 5 6 yıl çalışalım kendi iş yerimizi açalım dedim ama bilmiyorum çok mutsuz.
Çalışma şartlarından şikayet etmiyor sadece ortamı sevmiyor.
Senin tek hatan ne biliyor musun, onun velisi gibi davranıyorsun. Koca adam bırak ne iş yapmak istiyorsa yapsın. Sen onun annesi degilsin ki niye henüz evli bile değilken onun küçücük sorunlarını bile kendine dert edip onun mutluluğu falan filan.. bırak kendi tercihlerini yaşasın, memnun değilsen onunla bi gelecek kurmazsin. Ben insanların birbirini eğip büküp istediği kıvama getirme çabasını hiç doğru bulmuyorum. Evlilik için yola çıkarken çocuk eğitimemelisin eğitilmiş olanı sana uygunsa hayatına dahil etmelisin.

arkadaşımı görüyorum büyün gün yata yata yapıyor işini, mis gibi toplantılarda bile konuşmuyor diyor.
Adam tembel, kadın doğsaymış ev hanımı olsa o zaman da evi temizledim gene kirlendi falan diyesi var gibi. Yarın öbür gün o işin de kötülüğünü görse başka bir şey istemeyeceği ne malum. Sakın siz evlendiniz diye istifa etmeyin. Daha üstte de yazdım gene yazıyorum ya atanıp evlenin ya da evlenmeyi gözden geçirin.

Nişanlım mühendis olmasına rağmen mezun olduğu sene farklı alanda özel bir yerde çalışmaya başlamış. 1 yıl çalıştıktan sonra iş yerinde bazı, durumlar olmuş bazı arkdaşları vs işten çıkarılmış o da kendini garantiye almak için ailesinin yönlendirmesiyle kpss hazırlanıp başka bir memuriyete atanmış. Yani mesleğini hiç yapmamış.
Tanıştığımızda da iş yerinden hiç memnun olmadığını, mutsuz olduğunu istifa etmek istiyordu. Ama geçiş yapmak istedikleri kendisine uygun alanlar değildi. İnsanlarla iletişimi iyi değil muhatap olmak istemeyen biri öğretmen olayım rahat ederim diye tutturmamalı bence.
Ben de özel sektörde çalışan bir öğretmenim o yüzden onu desteklemekle birlikte seçiminin yanlış olduğunu dönüp dolaşıp yine mutsuz olup istifa edeceğini söyledim. Yine de çalışmadan da olsa sınava girdi. Olmadı da
Kendi evimiz olsun az maaş da olsa zaten geçiniriz ben başka iş de olsa çalışırım eve bakarım ama burası bana göre değil dedi. Ben de onu anladığımı ama sağlıklı kararlar vermesi gerektiğini söyledim. Çünkü asıl sorunu insanlarla iletişim kurmak istememesi. Evet işi zor ama onu zorlayan kısım anlaşamadığı kişilerle muhatap olmak zorunda olması.
Bana sen de ailem gibi memur olayım garanti olsun istiyorsun diyor ama ben onu tanıyorum başka bir şey de seçse yine zorlanacak hangimiz iyi şartlarda çalışıyoruz ki? Asıl zorlandığı çalışma şekli değil çünkü çalışma arkadaşları kurum içinde birim değişikliği yapsa da aynı memnuyetsizlik. Örneğin kitap okuyormuş, gelip kitap niye okuyorsun diyorlarmış muhabbetleri sarmıyor diyor kendini onlardan daha aşağı görüyor ona bozuluyor falan çok hassas.
Arkdaşı evden bilgisayar üzerinden bazı alışveriş sitelerinin yönetimi tarzında bir şey yapıyor. Bir süredir o arkdaşına patronlarıyla konuşmasını istiyor kabul edilirse istifa edecekmiş. Arkdaşı çok rahatmış kimse ile muhatap olmuyormuş mis gibi işmiş. Evi vs olduktan sonra az maaş da önemli değilmiş geçinirmişiz.
Ama artık 30lu yaşlardayız bazı şeyleri daha iyi düşünmek zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Kimseyle muhatap olmayayım işime bakayım durumu hiçbir sektörde yok ki
Evlenmemize 2 ay kaldı sanırım artık aynı yerde çalışmak zorunda olduğunu düşünüp bu yüzden iyice stres oldu günlerdir uyuyamıyor, ilaç kullanmaya başladı.
Çok üzülüyorum ama hata yapmasını da istemiyorum. Bencillik mi ediyorum
Adam zora gelemiyor, sokakta rast gele çevirin insanları sorun bakalım kim işinden memnun?? Evlenmeden önce senelerce çalıştım tabiri caizse milletin ağız kokusunu çektim hiç uçarak gitmedim işe, ama para kazanmak ailemin yükünü almak benim için herşeye değerdi.ünv kazandığım halde gidemedim babam işten çıkarılmış borç gırtlakta isteyerek okul hayalini rafa kaldırdım.Çalıştım ben bu bilince 18 yaşında sahiptim adam 30 yaşında evlenecek ev sorumluluğu alacak hâlâ macera arıyor.Gerçekten bir hayali azmi olsa arkasında durun derdim ama adam, o bunu yapıyor, bu bunu yapıyor rahat diye el lafıyla ile girişiyor....

Neymiş o başka iş, iki aya evlenecek adam macera peşinde koşuyor.
2 3 tane arkadaşı evden bazı *hepimizin bildiği*online mağaza sitelerinin site düzeni vs mi ne yapıyorlar tam olarak ben de bilmiyorum. Reklam nereye gelecek vs onları ayarlıyorlar galiba. Birikimi var gelinlik ve düğün salonu haricinde hiçbir harcama yapmayacak diye rahatladı herhalde boşluğa düştü herhalde değiştireyim diyor. Bu söyledikleri yeni olan şeyler değil biz tanıştığımızda da iş değiştirmenin yollalarına bakıyordu

2 3 tane arkadaşı evden bazı *hepimizin bildiği*online mağaza sitelerinin site düzeni vs mi ne yapıyorlar tam olarak ben de bilmiyorum. Reklam nereye gelecek vs onları ayarlıyorlar galiba
Ben bilgisayar mühendisliği okudum, 6-7 yıl yazılımcı sonrasında proje yöneticisi olarak çalıştım. Arkadaşlarımın çoğu yazılımcı ve günlük işlerinin %50-60'ını yapay zeka ile yapıyorlar. Yapay zeka yeni mezun/2-3 yıllık yazılımcıdan daha iyi kod yazıyor. Reklamdır, marketingtir, analizdir yapay zeka ortalama bir insandan çok daha iyi yapabiliyor o işleri. Şirketler artık belli pozisyonlarda alım bile yapmıyor. Sizin bahsettiğiniz işin bu açıdan bakarsanız geleceği yok.

2 3 tane arkadaşı evden bazı *hepimizin bildiği*online mağaza sitelerinin site düzeni vs mi ne yapıyorlar tam olarak ben de bilmiyorum. Reklam nereye gelecek vs onları ayarlıyorlar galiba
Altı bomboş macera işte, plan program işin geliri mantık gelecek kaygısı hak getire.

Bir de evden çalışacak illa küçük bey, ben evlenmem ama siz bilirsiniz tabii ki yine de.

Ben bilgisayar mühendisliği okudum, 6-7 yıl yazılımcı sonrasında proje yöneticisi olarak çalıştım. Arkadaşlarımın çoğu yazılımcı ve günlük işlerinin %50-60'ını yapay zeka ile yapıyorlar. Yapay zeka yeni mezun/2-3 yıllık yazılımcıdan daha iyi kod yazıyor. Reklamdır, marketingtir, analizdir yapay zeka ortalama bir insandan çok daha iyi yapabiliyor o işleri. Şirketler artık belli pozisyonlarda alım bile yapmıyor. Sizin bahsettiğiniz işin bu açıdan bakarsanız geleceği yok.
Ben de gelecek göremiyorum zaten desteklemiyorum onu ama fikrimi sormuyor. 2 haftadır çok sıkıldım olsun hemen istifa edeceğim diyor sadece

Onu da anlıyorum. Ben de zor şartlarda çalışıyorum evlendikten sonra istifa edip kpss deneyeceğim olmazsa da özel sektöre devam edeceğimi.
Onun da iş değiştirmesini destekliyorum ama sadece oradan kurtulmak için kendisine uygun olmayan seçimler yapıyor.
Haliyle düşünüyorum da çok nazlı memuruyetten istifa ederse özel sektörde kimse onu nazlamaz ki bu şikayetlerini ve memnuyetsizliğin sonu gelmez ve ben de evlilik sürecinde yorulurum diye endişe ediyorum ama onu da mutsuz olduğu bir işe mahkum etmek istemiyorum. 5 6 yıl çalışalım kendi iş yerimizi açalım dedim ama bilmiyorum çok mutsuz.
Çalışma şartlarından şikayet etmiyor sadece ortamı sevmiyor.
Nişanlın gibi prenses sendromlu erkekler hayatta bi halt olamıyorlar. Herkes sevdiği işlerde çalışmıyor, herkes huyuna suyuna göre iş yeri bulamıyor. Erkeğin evine, eşine karşı sorumluluğunu düşünmesi gerekir daha işin başında yeni evlenirken böyle hasta olacak kadar hassas bir adam ileride çok yorar sizi, her sıkıldığında depresyon , sıkıntı, bunun hamileliği var, doğumu, lohusalığı var, hastalığı var, çocuk büyütmesi var belki siz çalışamayacaksınız ne olacak o zaman. Memurluk belki dünyaları kazandırmaz ama garantidir sonuçta, saati belli, mesaisi belli nişanlınızda aile sorumluluğu taşıyacak yürek görmedim ben, evlenmek için iyi düşünün

Back
X