Nişanlıma resti çekmeli miyim? yoksa...?

sağolun kızlar.

dediğim gibi çok konuştum. bu durumun beni üzdüğünü, mutsuz olduğumuz, aramıza mesafe girdiğini, gitikçe uzaklaştığımızı ve bunun beni korkuttuğunu söyledim.

buna rağmen bana " ben uzaklaştığımızı düşünmüyorum" diyor. derdini sıkıntısını anlatmamakta kararlı, psikolog- psikiatrist teklif ettim, asla yanaşmıyor.

dün onlara yemeğe gittim. abisi, amcası falan herkes ordaydı. herşey güzeldi. bana karşı ilgili, konuştuk ettikl. akşam beni eve bırakırken, yolda abisi eşi ve 1 aylık bebişlerini eve bırakıyorduk. eltim "siz de evlenin de yapın hemen bebek" dedi şakadan. yeğenini çok seviyor çünkü. " bana yeğen sevgisi yeter" dedi. sinir oldum "hııı tabi " dedim tripli tripli. "bireysel düşüncem bu" dedi. ama gülüyor yani ortam sıcak. abisi " bu bireysel alınacak bi karar değil ama" dedi. eltim " ya abine kalsa o da hala istemiyordu kadınlarda biyolojik bir zaman var" dedi. ben de " madem bireysel takılacaksın canım, ben seni bireyselliğinle başbaşa bırakayım" dedim. sustu.

sonra abileri indi. dedim ki "ya yarın akşam ya da cumartesi akşamı buluşalım, sen seç" dedim. "pazar görüşürüz" dedi. "pazar da olur ama bak sana seçenek sunuyorum, ya cuma ya c.tesi seç" dedim. " belki benim işim var ben istemiyorum" dedi. ben de " sana kalırsa haftada 1 gün buluşuyoruz zaten, hayatına serpiştiriyor musun beni, boş olursam görüşürüz diye" dedim. "millet ne kadar sık görüşüyor ki bak X'lere (yakın arkadaşı nişanlı ve nişanlısıyla sorunları var)" dedi. "sen X'leri mi örnek alıyorsun yani, o mudur referansın" dedim. "yani o değil hani X'ler Y'ler" dedi. "ben diceğimi dedim, seç bir gün" dedim yanağından bir kesme aldım. dişi ağrıyormuş canı yandı " oh iyi oldu, sinir edersen beni böyle olursun" dedim indim arabadan.

anlamıyorum gerçekten. ama sanırım resti çekeceğim. en azından ya doktora gidersin sorunlarını çözersin, ya da beni birşeyleri çözmek zorunda bıraktırma diyebilirim belki alsanaalsanasmile

Kızlar daha önce nişanlımla ilgili bir konu açmıştım belki hatırlayanlarınız olur. Bunalımları ve bana karşı ilgisizliğiyle ilgiliydi. Neredeyse 3,5 ay oldu değişen hiçbir şey yok.

1 aydır rahat bıraktım onu. Görüşmek için sürekli ısrar etmedim, gün içinde çok az aradım – ki zaten az konuşurduk – ama bu da fayda etmedi.

Hala bana yaklaşmıyor. Ben öpmeden öpmüyor, dokunmuyor. Sürekli sıkılıyorum diyor, ölsem kurtulsam diyor. Cumartesi doğumgünü, ne güzel bak doğumgünün geldi dedim. Hiç istemiyorum, keşke ölüm günüm olsa diyor.

Deli olacağım artık onun bu bunalımından. Kendi işlerinde çalışıyor, babası ve abisiyle beraber. İşinden nefret ediyor. Aişle ilişkileri çok yakın değil. Evleneceğimiz için sorumluluklardan zaman zaman korktuğunu söylüyor. Kaç kere konuştum olmadı, yazdım olmadı, sıktım olmadı, rahat bıraktım olmadı. :sinifsinif:

Bir 3,5 ay daha böyle katlanmak istemiyorum. O yüzden bu haftasonu “ lütfen kendine gel biran evvel, çok uzun oldu artık. Bana işkence ediyorsun. Bir 3,5 ay daha dayanacak gücüm yok. Lütfen topla kendini” diye rest çekmeyi düşünüyorum.

Çok da seviyorum. Bir yandan da gerçekten sıkıntılıysa, bu yaptığım doğru olur mu diye düşünüyorum. Yani ona destek olmamış mı olurum diyorum kendi kendime… zamanla geçer de ne kadar zamanla geçer? Ben ne olurum o arada? Beni seviyorsa biraz olsun düşünmesiş gerekmez mi? mafoldumben

Kafam çok karışık. Sizce ne yapmalıyım? Resti çekip daha fazla katlanamayacağım kendini düzelt mi diyeyim, bir süre daha sabredeyim mi?

bence rest cekmek yerine onu anlamaya çalış bir gün sadece ikiniz sessiz rahat konusabileceğiniz bir yere gidin ve onun bu durumuna üzüldüğünü senin onun hayat arkadaşı olacak kişi olarak ona yardımcı olmak istediğini söyle gerekirse bir uzman doktordan yardım alması için onu ikna etmeye çalış çok detaylı olmayan aksamları içilen bitkisel ilaçlar var gnc vb yerlerde onlardan almasını önerebilirsin ve senden kaçarak değil seninle birlikte bu konuyu çözmesi gerektiğini söyleyebilirsin

kızlar az önce durum tarafımca anlaşıldı sanırım.

telefonla konuştuk. "evraklarımı toparlıyorum, abimle çok fena kavga ettik, çek ödemeleri yapılınca ayrılıcam, bırakıyorum" dedi. "babana söyledin mi konuştunuz mu" dedim. "henüz konuşmadık, sen kimseye birşey söyleme" dedi :sinifsinif: işinde zaten sorunluydu ama sanırım uzun zamandır yaşadığı bunalımın sebebi ben değil buymuş. baya ciddi çünkü bu sefer. "kimseye söylemem merak etme, aramam seni bugün, rahatsız etmiyim, sen uygun olunca ararsın" dedim.

of allahım yaa mafoldumben

seninle alakalı olmamasına sevindim şimdi senin yapman gereken ona olabildiğince destek olmak yanında oldugunu hissettirmek çünkü şimdi seninle olmaya daha çok ihtiyacı var

bence yınede dikkat et yani erkek biraz bayandan güçlü olmalı cnm evlendıgınızde bi olay yasayaıncada böle yaparsa nasıl olcak ?

evet şu ara gerçekten destek olmam lazım ki acaba babası ne tepki verecek? en çok onu merak ediyorum... anlayışlı olacağını pek sanmıyorum ama, inşallah bir çıkar yol bulurlar.. hayırlısı inşallah mafoldumben

evet şu ara gerçekten destek olmam lazım ki acaba babası ne tepki verecek? en çok onu merak ediyorum... anlayışlı olacağını pek sanmıyorum ama, inşallah bir çıkar yol bulurlar.. hayırlısı inşallah mafoldumben

benden sana tavsiye olayların dışında kal yorum yapma senin nişanlına ayrılmasını söylediğini bile sanabilirler o yuzden sen sadece nişanlının bu olaydan en az sıkıntıyla kurtulabilmesi için destek ol sevginle birlikte aşacağınıza inanın

Son düzenleme:
Canım ne olursa olsun , sana davranıslarını işine yormakla hata ediyorsun! Yasamadan anlayamazsın tabi.
Destel ol diyeceğim varmıyor dilim.Bu kadar ilgisiz birine.Neyse sen yine de ol.Yine de söylüyorum.Sana karsı maalesef gayet soğuk...Sonunuzu iyi göremiyorum.Üzgünüm.

benden sana tavsiye olayların dışında kal yorum yapma senin nişanlına ayrılmasını söylediğini bile sanabilirler o yuzden sen sadece nişanlının bu olaydan en az sıkıntıyla kurtulabilmesi için destek ol sevginle birlikte aşacağınıza inanın

doğru söylüyorsun. aslını istersen ben de onun sürekli mutsuz olacağı bir yerde çalışmasını istemiyorum. çünkü ucunda sırf iş yok, aile de var. kaç kişi işinden mutlu orası ayrı tabii ama... yine de ben yorumsuz kalmalıyım, haklısın.

Canım ne olursa olsun , sana davranıslarını işine yormakla hata ediyorsun! Yasamadan anlayamazsın tabi.
Destel ol diyeceğim varmıyor dilim.Bu kadar ilgisiz birine.Neyse sen yine de ol.Yine de söylüyorum.Sana karsı maalesef gayet soğuk...Sonunuzu iyi göremiyorum.Üzgünüm.

sanırım biraz daha bekleyip göreceğim bunu.

seni ne kadr çok sevsede şuan evlilik arifesinde oluşunuz yani bunun getirdiği büyük sorumluluk; aynı zamanda iş yaşamında yaşadığı sorunlar onun çökmesi için yeterli bir sebep..erkekler ne yazık ki bir bayanlar gibi değiller..iş onlar için hem toplumsal statü hem para hem GÜÇ kaynağı her alanda..canım biraz daha sabret,şu udurmda senin de resti çekmen doğru olmaz sanırım..inşallah ayakları üzerinde durmayı öğrenebilir..ev ,araba...ve diğer şeyler sizin tek başınıza yapabilceğiniz şeyler,keşke o da bir an önce farkına varıp babasına restini çekebilse..

nişanlımla konuştum dün. baban ne diyecek bu ayrılık işine dedim. zaten babamın kararıydı dedi. şok oldum :sinifsinif: işleri toparlar toparlamaz ayrılacakmış... babası zaten oldum olası abisine düşkündü. baya sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor anlaşılan mafoldumben

nişanlımla konuştum dün. baban ne diyecek bu ayrılık işine dedim. zaten babamın kararıydı dedi. şok oldum :sinifsinif: işleri toparlar toparlamaz ayrılacakmış... babası zaten oldum olası abisine düşkündü. baya sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor anlaşılan mafoldumben

olumlu düşünmeye çalış tabi kolay bir şey değil bende nişanlıyken işsizlik sorunu yaşayanlardanım sıkma canını babasının kararı ile olduysa bu babası onada destek olacaktır bir şekilde iş konusunda sonuçta o da evladı belki abi biraz daha sert biriyse kardeşi eziyorsa babada boyle bir karar vermek zorunda kalmıştır sen dediğim gibi destek ol eşineki en az sıkıntıyla bu donemi atlatıp düzeninizi kurabilin sevgiler

benim nişanlımda ölümden cok bahseder ama gercekten hayatı hiç rayında degil bunu biliyorum..
erkekler bayanlara göre daha agır mesuliyetler altına girince psikolojikman depresifleşiyorlar..
empati kurmak lazım.. bizim işsiz kalma gibi bir derdimiz yok. ama ailenin yükü ona yüklencek,isterki güzel bir yaşam sunabilsin..bunu yapamayacagını dusunmek bile cok üzer erkegi.. ama gercekten deger veren bir erkegi.
madem seviyorsun canım destek olmalısın.. öyle büyük bir sorunu yok gibi..sadece ilgide sorun var..
bence psikolojik yardım alsın..en azından kendisi rahatlar..
artık psikolojik danısmanlık cok yaygınlastı..özel var,kurumsal,ssk vs. cok yerde var..
sonuclar neticesinde bir karar alırsınız..
iyi günde kötü günde sözü lafta olmamalı.. seviyorsun madem canım yanında ol o ne kdr istemesede.. destek ol gerisi Allah kerim.

bugün görüştük tekrar. babası sadece ona değil, abisine de kızmış. işi tasviye etmeyi düşünüyormuş bu ikisi anlaşamadığı için. daha sonra babası aradı abinle konuş diye. ama ne konuşacaklar bilmiyorum anlatmadı. bekleyip göreceğim.

bu arada doktora gitmesini ve ilaç kullanmasını söyledim. sosyal güvencesi olduğu için doktor ve ilaç masrafının olmayacağını söyledim tekrar. ilk defa yanaştı bu fikre. gidebilirim dedi. umarım vazgeçmez ve gider...

Aynı durumu bende ara ara yaşarım...Bazan erkeklere duygusuz düşüncesiz gibi bakıyoruz ama onlarında duyguları sorumlulukları erkek olmanın verdiği zor yanları var.Erkek arkdşmda ara ara böyle bunalımlara giriyor kendi işini kurmak istiyor şuan ailesiyle ve bu durum onu çok sıkıyor.Yanında olmaya çalışıyorum fakat asla benden uzaklaşmıyor hatta dahada yakınlaşıyor dahada kenetleniyoruz huzuru sende buluyorum sorunlarım senle alakalı değil hayatım yansıtırsam da anla beni der...3.5 ay uzun bir süre ki nişanlın, hayatı paylaşmayı düşündüğün biri bu durum bence seni kaybetme korkusu yaşarsa düzelir.

ömür boyu bu kişinin tüm davranışlarına olumlu bakıp herşeyi kabulleneceksen mutlu olursun eminim.
ne bu erkelere bulunmaz hint kumaşı muamelesi anlamıyorum yani.
eskiden erkekler kızın ayakları önünde paspas olurdu nişanlıyken sevgiliyken,şimdi roller değişti sanki.
bukadar iyimser olup polyannacılığa gerek yok.

bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapmak değil benimki. ben öyle düşünüyorum en azından. 4 senemi harcadığım bir insan. birden silip atmak kolay değil hele ki severken. biraz daha zaman tanıyacağım. elbette olmuyorsa olmuyordur, herkes kendi yoluna gider. ama son yaşananlardan sonra şu an ilişkimizi tekrar tekrar konuşmak uygun bir zaman değil diye düşünüyorum. biraz daha bekleyeceğim, en azından son durumlar kesinleşene kadar.

güzelim sırf senin için demiyorum bunu artık çevremde hep erkeklerin bu muameleyi görmesi sinirimi bozuyor artık.gitgide daha bencil ve hiç sorumluluk almayan ben merkezli erkekler olmaya başladı artık dünyamızda.
eskiden erkek bir kıza gönül verdimi onu namusu görür ölene kadar onun elinden tutardı kadında öyle.
şimdi en ufak bir sorunda hadi gülele güle ben yapamıyorum diyorlar.
sokak kedisi değilizki,seninde benimde başıma gelen ve gelecek şeyler bunlar.
benden senden kıymetlilermi canım allah alah.
valla bittiği zamanda aman ne aptalmışım onu çektim diyorsun o sorunlara kahroldum diyorsun.
hep olur olur düzelir diye uğraşan mücadele veren bizleriz.
balık baştan kokarmış bizler aşık olunca gözümüz gibi burnumuzda kapanıyor işte.
benim sadece kendi hayat görüşüm ve fikirlerim bunlar. senin konun sadece buna denk oldu içimi dökmek için. senle alakalı değil tamamen yani

senin işin yok ve nişanlın aile şirkeityle anlaşamıyor. yani maddi sorunlar var temelde. sen neden çocuktan bahsediyorsun bu durumda nişanlına kendi deyiminle "trip" atıyorsun? bi yandan psikolojik sorunlarınız var...evlilik bile zor görünüyorken?

aile şirketinden şikayetçisin, bu şekilde çalışmasını istemiyorum aslında diyorsun, sonra da babası sert çıkmış diye korkuyorsun.

kimsenin kimseden maddi güvence beklemeye hakkı yok. eğer ev araba almak için evleneceksen hiç evlenme daha iyi. eşinin ailesinden çöp bile istemeyeceksin. ancak o zaman gerçek bir birliktelik yaşarsın.

bunca mantıksızlık arasında bi de adama baskı yaparsan tabi ölmek istiyorum der.

Back
X