- 7 Aralık 2012
- 416
- 248
- 63
Hatta çooook uzak otur da gelmiyorsunuz dediklerinde uzak mesafe, iş güç bahaneniz olsun.Şu anda çok mesafeliyim zaten hiç ısınamadık aileceallahtan ayrı oturcam
ewlenince kaynananın e işleri sana kalır gezmeye gittiğinde şimdiden belli görümcede iş yokKızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der(
Bitmiyor ole iste
Sayın glbayanz,İnşallah allah senin için hayırlısı verir duası eksik etme
at nişanı soran olursa sade senle yürümüyor be gülüm şu ailenin haline bak dersin...evli bile değilsin ne hizmetiymiş bu öyle.Kızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der(
bir evde evin kendi kızı varsa yardım teklifinde bulunulur sadece ya da kalkılır o evin kızıyla iş yapılır bizim göreneklerimizde bu var..ama evin kızı geçip oturuyor ve misafir sıfatındaki kişi kalkıp iş yapıyorsa o evde bir anormallik vardır bence.Ben burdaki bu "misafirsin iş yapma" yorumlarını anlayamadım yahu, neyin kafası bu, hangi kültürden olursa olsun, kayınvalideyi geç, herhangi bir eve misafir gittiğinde bile masayı toplamaya, mutfağa yardım edersin. Bulaşığa her yerde girişmezsin tabi, mutfağa bırakır dönersin.
Ama 2,5 yıl az buz değil, nikah olmamış oolsa da artık sana "kesin gelin" gözüyle bakılması normal.
Evet, patavatsız, görgüsüz, adapsız iseler, kesinlikle mesafe koy arana ve samimi olma bence de. Yüz verme yani. Bunlar başka.
Ama gelin, kendi görgüsünü, adabını gittiği yere taşıyandır der annemler hep. Mesafeli ol ama evlerine olur da gidersen, gerekirse sizli-bizli / resmi konuş ama bulaşıklarını da yıka. O başka bu başka. Bunun onların değil, senin görgünle alakası var çünkü.
Haklısınız en iyi anlayan siz oldunuz beni ne kadar sinirlensemde yaptım işte öyle görmedim çünkü annem bana öyle öğretmedi çaya kalkmadım sinirimden çünkü kız çaya bile kalkmadı bi utandım ki anlatamam hiç yapmadığım bi hareketti gittiğimiz zaman bi tane bile bulaşık bırakmadan dönerdim hep ama bundan sonra kesinlikle yapmıcam herkese ederi kadar değer vercemBen burdaki bu "misafirsin iş yapma" yorumlarını anlayamadım yahu, neyin kafası bu, hangi kültürden olursa olsun, kayınvalideyi geç, herhangi bir eve misafir gittiğinde bile masayı toplamaya, mutfağa yardım edersin. Bulaşığa her yerde girişmezsin tabi, mutfağa bırakır dönersin.
Ama 2,5 yıl az buz değil, nikah olmamış oolsa da artık sana "kesin gelin" gözüyle bakılması normal.
Evet, patavatsız, görgüsüz, adapsız iseler, kesinlikle mesafe koy arana ve samimi olma bence de. Yüz verme yani. Bunlar başka.
Ama gelin, kendi görgüsünü, adabını gittiği yere taşıyandır der annemler hep. Mesafeli ol ama evlerine olur da gidersen, gerekirse sizli-bizli / resmi konuş ama bulaşıklarını da yıka. O başka bu başka. Bunun onların değil, senin görgünle alakası var çünkü.
Aslında başlarından geçen olaylardan beni el üstünde tutmaları lazım ama işteee kader demekten başka bişey diyemîyorumYürümez.. ne olursa olsun evlenseniz de yürümez sorunlar şimdiden yaşanıyorsa özellikle de 2,5 yılda... hem 2,5 yıl nedir Allah, Peygamber aşkına. Nişan ve evliliğin arasını çok açmamak gerek çok katlanmışsın, yol yakınken dön. Sen ve senin gibi akıllı kızları gördükçe seviniyorum.
Nişanlına gelecek olursak ailenin yaptıklarını gözü görmüyorsa, hiç mi hiç uzatma korkulur böyle erkeklerden.
Görgüsüz insanların hiç bir sözüne alınmayın. Adı üstünde görgüsüz. Herşeye tahammül et ama görgüsüz ve cahil insanlara asla !!!
İnşallah dizinizin dibinde olurlarHatta çooook uzak otur da gelmiyorsunuz dediklerinde uzak mesafe, iş güç bahaneniz olsun.
Aileler zaten bayramdan bayrama görüşse yeter bu durumda. O da her türlü idare edilir.
Sakın sakın aynı binada oturma. Kıta değiştir mümkünse.
Aslında bende erkek annesi olucam böyle akıl vermemem gerek ama görgüsüz ve karşısındakini düşünmeyen insanla uğraşmak çok zor. Bazı aileler hakediyor mesafe koymayı. Herkes seviyesini bilse keşke ve kimse kimseden kaçmak zorunda kalmasa, güzel sıcak samimi ama saygıyı seviyeyi özel hayatı bilen aileler olsa...
Ben iyi kv olucam. Mecburen! Ki gelinim oğlumu uzağa götürmek istemesin :))
Zaten anormaller ayda yılda bir görürüm ablasını o günde denk geldi kendinî beğeneşmiş dünyayı ben yarattım havaları !!! Neyin dünyasını yaşıyolar anlamıyorumbir evde evin kendi kızı varsa yardım teklifinde bulunulur sadece ya da kalkılır o evin kızıyla iş yapılır bizim göreneklerimizde bu var..ama evin kızı geçip oturuyor ve misafir sıfatındaki kişi kalkıp iş yapıyorsa o evde bir anormallik vardır bence.
e bu durumda zaten ayrılmayı düşünmüyorsun konu başlığına takıldım vallahi (hani ayrıl meraklısı da değiliz gerçi)Zaten anormaller ayda yılda bir görürüm ablasını o günde denk geldi kendinî beğeneşmiş dünyayı ben yarattım havaları !!! Neyin dünyasını yaşıyolar anlamıyorum
Şanslısınız galiba aslında evlilikte biraz şans işi bi bakmışsınız kurdu kuzu eder kuzuyu kurt eder şans yaniBal gibi oluyor.ayda bir iki görüşüyorum kayınvalidemle.bana sıkıntısı olan biri değil ama 65 yaşında ve ilgi alanlarımız çok farklı.klasik türk kadını değil kendisi.bana kaynanalığı da yok.kendisinin akrabalarıyla da ilişkisi çok az.eltimle sık sık görüşürüz mesela.kısacası eşin zorlamaz,gönül koymazsa bal gibi oluyor
Ayrılırımsam üzülmekten korkuyorum tabi ki belli bi süreçten geçicem herşey güllük gülüstanlık değile bu durumda zaten ayrılmayı düşünmüyorsun konu başlığına takıldım vallahi (hani ayrıl meraklısı da değiliz gerçi)
hayırlısı olsun ama bazı şeyler önceden ben geliyorum der kardeşim bilgin olsun..Allah korkusu olan karısına sahip çıkacak haklarını gözetecek bir eş nasip etsin Allah bu mübarek günlerde duam böyle olsun...ama bu iş evlilikle sonuçlanırsa daha beter olur senin için,evlenince düzelir diye bir ütopya yok haberin olsunAyrılırımsam üzülmekten korkuyorum tabi ki belli bi süreçten geçicem herşey güllük gülüstanlık değil
Amin rabbim cümlemizi iyilerle karşılaştırsın herkese iyi bir eş nasip etsinhayırlısı olsun ama bazı şeyler önceden ben geliyorum der kardeşim bilgin olsun..Allah korkusu olan karısına sahip çıkacak haklarını gözetecek bir eş nasip etsin Allah bu mübarek günlerde duam böyle olsun...ama bu iş evlilikle sonuçlanırsa daha beter olur senin için,evlenince düzelir diye bir ütopya yok haberin olsun
Canım benim eğer nişanlın ailesine düşkünse nişanı hemen hemen at. Ama ailesine düşkün değilse sana ve senin fikirlerine daha çok değer veriyorsa, seni asla ezdirmeyecekse, mevki olarak da uzakta oturacaksanız (gelip gitmenin sıkıntı olan iki mevkide) ve nişanlın sana bunları garanti ediyorsa nişanı atma. Çünkü eşin senin yanında olduktan sonra ailesi sinirini bozsada caydırıcı bir problem yaratmaz. Bu konuda nişanlının tavrı çok önemli..Kızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der(
Tabi canım, orası öyle. Anormallik var olur o evde, "beklenen" durum bu değil çünkü.bir evde evin kendi kızı varsa yardım teklifinde bulunulur sadece ya da kalkılır o evin kızıyla iş yapılır bizim göreneklerimizde bu var..ama evin kızı geçip oturuyor ve misafir sıfatındaki kişi kalkıp iş yapıyorsa o evde bir anormallik vardır bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?