helal sana arkadaşım içimi dokmissun fallahi bak bu arkadaşı dinleYürümez.. ne olursa olsun evlenseniz de yürümez sorunlar şimdiden yaşanıyorsa özellikle de 2,5 yılda... hem 2,5 yıl nedir Allah, Peygamber aşkına. Nişan ve evliliğin arasını çok açmamak gerek çok katlanmışsın, yol yakınken dön. Sen ve senin gibi akıllı kızları gördükçe seviniyorum.
Nişanlına gelecek olursak ailenin yaptıklarını gözü görmüyorsa, hiç mi hiç uzatma korkulur böyle erkeklerden.
Görgüsüz insanların hiç bir sözüne alınmayın. Adı üstünde görgüsüz. Herşeye tahammül et ama görgüsüz ve cahil insanlara asla !!!
hah, ne güzel örnekler var
direkt "hemen kaç kurtul, hemen ayrıl, at nişanı" yorumları hiç doğru gelmiyor bana.
evlenince nişanlının ailesinden uzakta oturmaya dikkat et bence
çok yakın oturursanız çok sorun yaşanabilir
ne kadar uzak, o kadar az sorun yaşarsınız böyle bir durumda
Bitmiyor ole isteEğer nişanlın ailesinin bu abukluğunun farkındaysa boşver.benim eşimin ailesi de çok soğuktur akraba ilişkileri de zayıftır ben de nişanlıyken üzülürdüm.ama nişanlım onların yanlışları için benim gibi üzülüyordu.evlendim ve çok mutlu bi evliliğim var.gerekirse sık görüşmezsin olur biter
Ben burdaki bu "misafirsin iş yapma" yorumlarını anlayamadım yahu, neyin kafası bu, hangi kültürden olursa olsun, kayınvalideyi geç, herhangi bir eve misafir gittiğinde bile masayı toplamaya, mutfağa yardım edersin. Bulaşığa her yerde girişmezsin tabi, mutfağa bırakır dönersin.
Ama 2,5 yıl az buz değil, nikah olmamış oolsa da artık sana "kesin gelin" gözüyle bakılması normal.
Evet, patavatsız, görgüsüz, adapsız iseler, kesinlikle mesafe koy arana ve samimi olma bence de. Yüz verme yani. Bunlar başka.
Ama gelin, kendi görgüsünü, adabını gittiği yere taşıyandır der annemler hep. Mesafeli ol ama evlerine olur da gidersen, gerekirse sizli-bizli / resmi konuş ama bulaşıklarını da yıka. O başka bu başka. Bunun onların değil, senin görgünle alakası var çünkü.
yorumlarinin bi kismina katiliyorum,
kiz kismisi, misafir gittigi evde yeri gelir masayi toplamaya yardim eder, bulasigi yikamaya yardim eder, vs vs..
hatta yeri gelir, yardim degil, hemen hemen herseyi kendi yapar... neden? çünkü o evde belki bunlari yapacak yaslarda bir kizlari yoktur, kadin yaslica'dir...
gelenek, görenegimiz bunu emreder...
gel gelelim, bu evin bir kizi varmis! onun oturdugu bir yerde her isi müstakbel gelin yapmaz! gelin adayi, el becerisini, hünerini, o'sunu, bu'sunu kendi evinde gelen misafire hizmet ederek göstermelidir!
ayrica bu kiz 2.5 senedir nisanli! kesin evlenecek gözüyle, nikah akti gerçeklesene kadar bakamaz kimse!!! biraktim yarinin ne gösterecegini! bir saat sonra ne olacagi belli degil su dünyada.. o yüzden kimse kimsenin kizina artik bu gözle bakmasin!
Gelinin misafir olduğunu düşünmüyorum. Hemde 2,5 yıllık gelin. Nişanlı evli fark etmez. Artık o evin kızından farkı olmamalı. Damadın da evin oğlundan farkı olmamalı eğer samimi güzel bir aile isteniyorsa.normaldede zaten kalkmaman gerekir onlar size gelseydi evet hizmet etmen gerekirdi ama siz onlara MİSAFİR ! olarak gitmişsiniz. misafire hizmet ettirmekte büyük saygısızlıktır. bence ya ona göre davranın yada nişanlınızla konuşup bu ilişkiyi bitirin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?