İnşallah zaman herşeyin ilacı çok sağolun yorumlarınız içinTabikide nisanlinin aileside önemli fakat sen kendine bak egerki nisanlin arkandaysa evlendikten sonra nisanlinla yasayacaksin ailesinlede pek görüsmezsin olur biter. Bosver onlar büyük bazen bizim düsündüklerimizi düsünemiyorlar. Sen sikma canini. Zamana birak zamanla hersey düzelir.
eğer evlenirsen senin çekeceğin var...anladığım kadarıyla aranızda kültür farkı var..davul bile dengi dengine be gülüm...olmayacak şeyi kader yapmayın..Kızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der(
Şimdiye kadar hiç bi tartışması olmadı ailelerin ama dediğim gibi benim ailem görmezden gelir herşeyiAilelerin uyumu çok önemli.
Özellikle anneler anlaşıyorsa emin ol o evlilik harika olur. Ama anlaşamıyolarsa yandın ki ne yandın.
Anlaşıldığı kadarıyla sizin aileler uyuşmamış ki sana şimdiden böyle davranıyolarsa işin ileri de çok zor.
Şuan nişanlısın iyi düşün, ölç tart doğru karar ver. Evlendikten sonra herşey daha da zorlaşıyor. Senin için dünyaları feda eden adam gidiyor, seni dış kapının mandalı yapan adam geliyor.
Örnekleri her gün okuyoruz burada.
Şimdi şansın var canım. Düğün zamanına kadar nişanlını iyi gözlemle, her hareketini ağzından çıkan her lafa dikkat et.
Aman 2 tabak bulaşığa mı laf ediyosun gibisinden laf edecek mi diye kafanda kurma. Sorman gereken herşeyi sor.
O seni kırmaktan kaybetmekten korksun. Sen korkma.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Evet kültür farkından dolayı böyle zaten birazda kaderimiz bizim elimizde hayırlısını diliyorum allahtan hepimiz içineğer evlenirsen senin çekeceğin var...anladığım kadarıyla aranızda kültür farkı var..davul bile dengi dengine be gülüm...olmayacak şeyi kader yapmayın..
bende aynı sorunları yaşadım.ailesi çok soğuktu aileme karşı görgüsüzce davrandılar.evlendim hala aynılar birde annesi babası sonrada pek bi kıymetli oldular.Önceden yanlış olduklarını söylerdi şimdi sadece susuyor ..dikkatli ol canım,ayrıl demem ama evlendikten snra o gördükleri hatalara bazen göz yumabiliyorlar.
Gerçekten çok zor bi durumKesinlikle katılıyorum evlenmeden önce evlenene kadar sabret sonra yüzlerini dahi görmüceksin derler ama iki gün sonra onlar benim ailem atamam derler sonra haksız olursun onlar öyle demek istemedi olur sonra sen abartıyorsun olur sonra sen kincisin nankörsün olur yaptığın fedakarlıkların bir tanesi bile görmezler sonra bunlar senin görevin yapmak zorundasın olur... iyi düşün iyi tanışın çok zor bir durum canım
Ahhh bi mantığımı kullanabilsem şu an çok farklı bi durumda olurdum....at gitsin ya kimsenin hizmetçisi değilsin ayrıca ilerde çok daha büyük sorunlar yaşarsın, evlilikte mantığı çalıştırmak lazım yoksa görüyoruz sonuçlarını,böyle evlilik yapıcağıma kız kurusu oalrak kalırım daha iyi
Canım sen neden nısanlın yardım etse dahı neden yıkadın o bulasıkları? Yıkamıcaktın ve aynen onun yaptıgı gıbı sende soğuk dıyerek gıdıcektn. Hayatta yapmam bu resmen kullanmak anlamına geldı suan bende gelinmi alıyo hizmetçimi.. Ettiği lafı konustugu sozu bılcek el içine girdiyse ne kadar kultur farklı olursa olsun yanı.Evet kültür farkından dolayı böyle zaten birazda kaderimiz bizim elimizde hayırlısını diliyorum allahtan hepimiz için
Kesinlikle katılıyorum toplum adabı diye bişey var ama onlarda hiç biri yok helede babası ne bileyim ben gelir yardım eder sandım kız koşa koşa sobaya gelmiş !!!Canım sen neden nısanlın yardım etse dahı neden yıkadın o bulasıkları? Yıkamıcaktın ve aynen onun yaptıgı gıbı sende soğuk dıyerek gıdıcektn. Hayatta yapmam bu resmen kullanmak anlamına geldı suan bende gelinmi alıyo hizmetçimi.. Ettiği lafı konustugu sozu bılcek el içine girdiyse ne kadar kultur farklı olursa olsun yanı.
Ailesi kardeşler arasında ayrımcılık yapıyo nişanlımda farkında biraz yüz verseler ailecildeee babası bide ilk zamanlarda inanırmısınız gelir bizimkilerin yanında nişanlımı kötülerdi çok patavatsızdırHerşey nisanlina bagli. Ailesine duskun ve onlarin sozunden cikmayan biriyse bu iste hayir olmaz bunlari göz önünde bulundur evlendikten sonra hersey cok zor olur.
Tabi ki ailelerde çok önemli ne kadar muhatap olmayız desekte mutlaka karışcak bişeyler bulurlar yeter ki istesinlerInsanlar evlenirken karşıdaki kisilerin ailesiyle evlenir ayni zamanda...
Bu soze göre karar verin bence..
Evet eger bu sorunun cevapini bilirsen dogru yol bulunurBu erkekten erkege degisir tabikide ama iste su var ki eger senin annenlere gidiyorsak benimkinede gidicez. En önemlisi bu iste gercekten arkanda olucakmi bunu anlamak :-/
At nişanı canım en iyisi ben ailesi yüzünden boşanıcam ve bebeğim de var yol yakınken dönKızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der(
Bence bak nişanlın ailesine karşı nasıl ama bence ailesi cok onmli adami rezilde ederler vezir de canm ama kaynatanin sana kaynanalik yapmasi laf sokmasi kadar kotu bisey yok hadi kaynanaya alisigizda kaynataya ne oluyo bence iyi dusun olan sana olur kac sene daha nisanli kalicaksn boyle belliki dugun hakknda konsmuyolar konusmuyolarsa belliki istemiyilar yol yaknken iyi dusun sonra cok pisman oluyosnKızlar hemen konuya gireyim sürekli kafamda aynı sorular sıkıldım artık ben 2,5 yıldır nişanlıyım daha önce bi konu açmıştım bu 2. Konum neyse nişanlımın ailesi çok görgüsüz toplum adabı falan hiç bişey yok helede babası hemen laf sokup durur yok öbür gelin şöyle yok böyle bi sürü terbiyesizlik işte annesi canı ister güler canı istemezse gülmez biz çalıştığımız için pek gidemeyiz onlara annemde erken gelemeyiz kabul ederseniz 9 dan sonra geliriz falan dedi ne dese begenirsiniz ben o saatten sonra kabul edemem dedi bi bızulduk ki anlatamam çok uzagız ailece birbirimize neyse dünde yemege çagırdılar zorla gittik annem oyle seyler söyleyen jadının evine gitmem falan dedi haklıda kadın neyse gittik görümcede geldi işten evli yemegi yedik daha biz masadayken kalktı içerşye geçti neymiş soğukmuş bütün bulaşıklar bana kaldı tabi sinirden çatlıyorum ama nişanlıma toplattırdım masayı çayıda nişanlım demledi kız yerinden kalkmadı hiç kendimi enayi gibi hissettim nişanlımda hiç bişey demedi tabi bunun. Gibi bi sürü şey neyapcam ben kızlar hiç alışamadım sevmiyorum nişanı bile atmakistiyorum bu yüzden insan bi abla niye böyle yapıyosun der(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?