Nisanlimin abartili cocuk istegi.

bence inat yapmanız oldukça komik ya bile evlenin önce belkide sen isticeksin o istemicek nasrettin hoca hasabı testiyi kırmadan tokat atıyosunuz alemsiniz valla

Verdiği örneklerin sizi iknadan çok, bu konudaki direncinizi artırdığını açık, açık anlatın. Sizin düşündüğünüz süre ne kadarsa bir ortasını bulmaya çalışın. Erkek için otuz yaşından sonra baba olmak bence de hiç geç değil, ama onu da ikna etmenin çarelerini aramanız lazım. Çocuk pek çok maddi, manevi fedakarlık istiyor, dolayısı ile sizin yaklaşımınız bana çok da yanlış gelmiyor. Ama olayı sorumluluk almak istememek, o yaşından bahsettikçe kendi yaşınızın kaç olduğunu vurgulamak tarzında bir dialoğa getiriyorsanız haklılığınızı göstermeniz zor. İki taraf da kendi söylediğinde direnirse, iş inada biner ve evlendikten sonra işiniz çok güçleşir. Bu olay başka konularda da ortaya çıkabilir üstelik. Madem bu konu bu kadar gündeminizi meşgul ediyor evlenmeden önce bu konuda bir uzlaşmaya varmanız iyi olur diye düşünüyorum. Nişanlınız kendine 30 yaş gibi bir sınır koymuş, sizin ise sınırınızın ucu biraz açık gibi anlıyorum. Belki, gelir düzeyinizde, kariyerinizde daha somut hedefler belirleyip, onlardan bahsederek ikna etmeyi başarabilirsiniz nişanlınızı.

herşey bizlerin cüzi iradesiyle olmuyo bu hayatta arkadaşım bi de yaradanın kulli iradesi var.bakarsın evdeki hesap çarşıya uymaz. ama yaş konusuna gelince bence 21 inde evlenmek bile erken bırak çocuğu

pardonda mesleğiniz ve kariyerinizde bir yerlere gelmek çok istiyorsanız, yaşınız zaten genç neden evleniyorsunuz hemen? Evlilik aile olmak değil midir? ki eşinizin bu aileyi tam aile yapan çocuk istemesi çok normal...o zaman erken evlenmeyecektiniz..

annelik dünyanın en güzel duygusu
kadınlıgın nirvanası
şu an düşünmüyor olabilirsiniz fakat evlilik insani hem fiziksel hem duygusal değişimlere ugratabiliyor
böyle kesin yargılarınız olmasın
ben de "3 yıl bebek istemiyorum" diyordum ama süprüs yumurtadan çıktı geldi ömrüm kalbim ruhum herşeyim
9 ay sıkıntı cekmiyorsunuz, büyütmeyin bu kadar
ayrıca madem tek sorun bu "olur aşkım" de ve uzatma
ne var yani "tamam" desen şak diye dogurmazsın ya

bu kadar şiddetle reddetmene karşılık inşallah istediğin halde bebeğinin olmamasıyla sınamaz Allah seni....

Böyle çok bilmiş ve anlayışsız erkekleri sevmem işin iş o çocuk olsada sen uykusuz kalacaksın o kıçını dönüp yatacak hastalandığında sen daha çok üzüleceksin sipariş üzerine çocuk doğurulmaz bedenen ve ruhen buna hazır olman gerek

baba olası gelmiş onun :)
sevgilimin de çocuklara karşı bir zaafı var kız gibi nerde bebek görse bakışı değişiyor
hele muayeneye bi şeker bebekler geliyor, onları nasıl öpüp kokluyordu valla kendi bebeği gibi gözlerim çıkmıştı görünce
erkekler işlerine kavuşunca, aradıkları kadını da bulunca, başka şey düşünmez oluyorlar hakikaten yaş itibariyle engelleyemiyorlar kendilerini.
ama hakikaten küçüksün daha,
yanlız 30 yaş dönüm noktasıdır, 30 yaşından önce doğum yapmak seni pek çok kansere karşı korurken aynı zamanda bebeğinin zekası ve sağlığını da korur. yoksa gittikçe zeka geriliği, gelişim anomalileri riski çok artıyor. bunu bil derim.
ben de 23üm 27-28 çok ideal geliyor bana. ben de henüz çocuk fikri çok garip geliyor bebiş olsun seveyim ama ona bakma fikri henüz bana çok uzak.

Bu konular şimdiden konuşulmalı.
Konuşulmalı ki evlenince daha büyük bir sorun olarak patlak vermesin.Yok sen bana böyle demiştin,öyle dememiştin gibi.
Çocuk bu uzaktan öyle sevmeye,kucağa almaya benzemez.
Hem bu erkek için niye sorun olsun?
Kadın için yaşın önemli olmasını anladık ama...
Bence ''istemiyorum'' diye inatlaşmaya girmeyin gerekçeleriyle açıklayın.
Mesela kariyer diyorsunuz.O süre içinde herşey yerli yerine oturacak.Kazancınız değişecek.
Borçlarınız bitecek daha rahat olacaksınız.
Siz rahat olasınız ki bebeğinizi de rahat büyütebilesiniz.
Böyle etraflıca açıklayarak konuşun. :)

yaşım küçük anne olmak için diyorsunuz.ama evlilik de zor yani.evliliğinde kendine ait zorlukları var fedakarlık emek istiyor.

bencede canim ya,
cocuk icin degil sadece evlenmek icinde yasin kucuk degilmi. Ben 29 da evlendim acaba benmi cok gec kaldim ki.:26:
Zaten zamani gelince evlenir evlenmez hemencikde bebek yapmaya karar verdik, hicdusunmedik bile yasi basi

çoçuk zaten hemen ha deyince olmuyor herşey mükembel olsa bile bir ayda gebe kalma sanşın %20 yani ben evlendiğimde 21 eşim 26 yaşındaydı hiç korunmadım çoçuğumda olmuyor ve olmaması için tıbben bir nedende bulamıyorlar tanı sebebsiz kısırlık. büyük konuşma derim ben..yinede sen bilirsin

çocuk için değil evlenmek içinde yaşın küçük sanki... aslında evlendikten sonra değişiyor insan. 1-2 sene beklersin. kendini hazır hissedince de zaten istiyorsun annelik içgüdüsü belki. bir çocuk büyütmek istiyorsun. 26 yaşındayım. 1 yıl bekleyelim dedik. gezelim rahat edelim.eşim de araba almadan bebek istemedi. 27 imde çocuk düşündüm. ama kistim varmış erteledim. ya hemen olmazsa die üzülüorum şimdi. çok geç de kalmamak lazım.şimdiden düşünmeyin bence.

bencede canim ya,
cocuk icin degil sadece evlenmek icinde yasin kucuk degilmi. Ben 29 da evlendim acaba benmi cok gec kaldim ki.:26:
Zaten zamani gelince evlenir evlenmez hemencikde bebek yapmaya karar verdik, hicdusunmedik bile yasi basi

Al benden de o kadar..
Yas hem cocuk, hemde evlilik icin kücük aslında.

bu sorun siz evlendikten sonra daha da büyür. bence hemen evlenmeyin, biraz daha zaman geçsin. çünkü muhtemelen evlendikten sonra ailesi de ee bebek ne zaman demeye başlarlar valla benden söylemesi

ben nişanlınıza hak veriyorum birde onun tarafından düşünün..adam daha fazla yaşlanmadan baba olmak isitoyr hemen dememişki 2 3 yıl içinde demiş
sende bu süre içinde 22 23 olursun...bebekde hemen gelmiyo zaten...işdi evdi vs vs rabbm izin verirse onlarda olur bebek için ertelemeyin erken anne olmanın avantajları var....23 yaşında 1.doğurursun 30 yaş.2......yaş geçer zaman geçer sende istemezsssin o zaman üşenirsin......

bnce bu konuları konusmak ıcın cok erken
bızım ıstedgımız tarhte hc brsey olmuor malesef
rabbm hayırlısını versın ıkınız ıcın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…