Annenizin, komşularınızın, çevrenizdeki arkadaşlarınızın laflarından dolayı gelmelerini istiyorsunuz.
Yani siz onları özlemiş, görmek istiyor filan değilsiniz... Onlar da sizi özlemiş veya görmek istiyor değiller. Bence gayet aynı durumdasınız, sadece siz eller alışverişte görsün diyorsunuz, onlar demiyor.
yapmaın allah aşkına kim kayınvalidesinin aşkıyla yanıp tutuşur özler de gelsinle gitsinler isterki...
elbette adet yerini bulsun gelinsin gidilsin arada bi sevgi oluşsun ister....gelin hürmeten gider, kaynana da adet yerini bulsun diye...
ben hiç sanmıyorum gelinini aman çok özledim gidip göreyim diyen kaynana olacağını..yada gelinin çok özleyip kaynanaısnı görmeye gideceğini..bu tarz ilişkiler seviyeli ve gelenekseldir...
bir buçuk saat yoldan gelmiyorlar altı aydır, işimiz var diyorlar sen gel diyorlar..bunlar hiç hoş değil...
istemese de işin içinde oğlu var mecburiyet var..gelmek zorunda...
konu sahibi etrafın ne dediğini önemser tabiki...düşünsenize, bütün kaynanalar gelinini görmeye gelirken benimki neden gelmiyor diye sormazmı insan üzülmez mi..bence konu sahibi haklı..üç gün beş gün değil ki..6 ay olmuş...normal mi yani kaynananın yaptığı...??bence yanlış....üstelik konu sahibi sürekli arayıp soruyormuş...
ilgilenmese de kaynana soğuk davranıyor diyecem ama öyle de değil...
birde bahaneye bakarmıısnız ya işimiz gücümüz var ne demek??? kaçamak cevap bunlar...bir saatliğine bile olsa gelinebilir..6 aydır ne işmiş böyle yedi yirmi dört iş başında değil elbet...
ben konu sahibinin yerinde olsam bana bu kadar mesafeli davranan bir kayınvalideye bende aynen mesafeli olurum ki anlasın..keza oğluda arama gitme demiş anlasın demiş...
başka söze ne hacet..oğlu bile biliyor annesinin huyunu...