Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

haa.
arkadaşta bizi şoka soktu. noluyor dedim.
arkadaşım mayokini bu.

bunu giymen için zorluyor sandık nişanlın.kaydirigubbakcemile3

Nişanlımla evlenme kararını verdiğimizde ben onun ailesini o da benim ailemi tanımıyordu. İsteme olayında tanıştık. Ve ne diyebilirimki? Senin ailen kapalı olmaz diyemezdim :sinifsinif: Kapalılık güzel bişey fakat abartılmadığı müddetçe. Benim annemde kapalı ama asla beyni, görüşü, düşünceleri kapalı değil. Asıl öyle insanlardan korkacaksın çünkü..

Haşema sanırım senin dediğin:bbo:
ıyi anlaşıyorsanız bencede kıyafet sorun olmamalı..
Siz biraz taviz verirseniz o biraz verir bir orta yol bulunur.
Aile tamamen kapalı ise sizin zaten açık olmanız yanlış anlaşılmalara sebep olacak,muhtemelen de huzursuzluk yaşamanız olarak size dönecektir..
Bence iyi düşünün,ama açık giyinmeme izin vermiyor diye de sevdiğiniz ve anlaştığınız insandan ayrılmayın derim.

Mayokini değillll yanlış söyledim. Demek istediğim haşemaydı pardon

ne açıklar gördüm bu saydığın vasıflarda elleopuyorumnanaktan kafamçokkarıştı

nişanlanma birbirini tanıma süreci değil mi? işine gelmiyorsa eyvallah diyeceksin tabi ki 3-5 ay sonra boşanmak istemiyorsan tabi ki
:lepi:

ben bu şimdiden belli bitir ayrıl mantığını anlayamıyorum
bazı kişiler için hayat ne kadarda kolay
aşk ne kadar da mantık işi..
bu tarz konuşan insanların yaptığı evlilikleri seçimleri çok merak ediyorum çünkü ben hiç hayatımda o kadar kusursuz ilişkiler görmedim de boshayallersmile
çiftler arasında tabiki sorun olur, olucaktır bu Allahın emri
madem seviyorsunuz madem uyumlusunuz şuanki sorunlardan başka sorununuz yok
o zaman kendinizden biraz taviz vermemek neden?
fadakarlık yapmadan ne yürür ki ilişki yürüsün
sevdiğimle değilmiyim onun gönlünün istediği yerde olurum, beni yaşadığım yere bağlıcak hayati nedenlerim yoksa..
he aynı fedakarlıkları sevdiğimde yapıyorsa benim için gerektiğinde istediğimde, sorun kalır mı ortada.

bence herşey birazcık hoşgörü, birazcık anlayıştan geçiyor
biraz sende biraz ondan
ben çok bir problem göremedim ortada arkadaşım :umursamaz:

Son düzenleme:
Yürümez valla, çok farklısınız. Haşema nerde düğünde askılı giymek nerde. Yani konu sadece kıyafte olsa tamam desek bile, kıyafet konusunda bu kadar farklı olan insanların hayata bakışı da farklıdır. Şimdi farkında değilsiniz ama ilerleyen zamanda çıkacak.

katılıyorum.
kkda böyle evlenip eşinin karışmayacağını düşünüp,sonra kapanacaksın baskısıyla karşılaşan ve yana yakıla konu açıp evliliğimiz sarsıntıda ben kapanmak istemiyorum o baskı yapıyor oysa karışmayacağını söylemişti diye anlatan çok konu sahibi oldu.
kültür farkı yetiştirme ,bunlar ilerde mutlaka sorun yaratıyor. sevgi yetmiyor bir yerde. çünkü beklentiler çok farklı.
haşemadan zaten düşüncesini belli etmiş nişanlınız. iyi düşünün. kapanmayı kabul ederim derseniz evet deyin yoksa bu evlilikte sorunlar olması muhtemel.

Nişanlım yarım haşemalardan bahsetti yani dalgıç kıyafeti gibi. Yani nişanlım ailesi kadar kapalı değil. Badi giymeme karışmaz. Ama bilmiyorum

seni olduğun gibi kabul etmiyor farkındaysan...

birden bikiniden vazgeçip haşema giymeyeceğini bildiği için önce bir alıştırma safhasına sokuyor seni

sonra tıpış tıpış onun istediğini yapacaksın "evliliğim bozulmasın" adı altındasempatiksalakcinni

erkekler ne zaman ne isteyeceğini iyi bilir...

eger bu konuda şimdi sorun yaşıyorsanız sonradan yıne yaşayacagınız kesın...!
eşin seni böyle kabul etmiş olsa bile ailesi ile ilriede sorunlar yaşayacagın da kesın...!
yani bu açık kapalı meselesı her zaman senın huzurunu kaçırır eger tesettürlü olmayı istemiyorsan....
şimdi eşin sorun etmedıkten sonra kimseyi ilgilendirmez diyenler olabilirr....ama bu koca bi yalann...
insan sadece eşiyle degil eşinin ailesi ilede evlenıyor hele bırde aynı şehirde yaşamak zorunda ise.....

hah ben de bunu yazacaktım.. aynen katılıyorum

ayrıca neden insanlar birbirlerini, olmadıkları birşeye dönüştürmeye çalışıyorlar aklım almıyor.. :umursamaz:

uyumsuz eşler veya aileler hep sonu hüsran yada kırgınlıkar oluyor
aşk bir yere kadar çekiliyor insan hiç kendini sevdiği DNA sını başkası için bozmaya kalktığı an sağlığıda bozuluyor böyle aaşk ve evlilik olmaz olsun

ayrıca bir süre sonra damat aynen annesi gibi istiyor evlendiği kızı,cicim aylar geçtikten sonra artık onların malı gibi yani

bütün mesajları okudum arkadaşım....
ben sana kendimden örnek vereyim.....
ben kapalı giyinen biri olmama rağmen, eşim ailesinin yanında pantolon giymemi bile istemiyor....
bırak mayoyu filan haşemayla bile denize gidemiyoruz hoş karşılamıyorlar diye....
diyeceksin ki nasıl yürüyor???
sen taviz verdikçe yürüyor...
sen direndiğin anda aile birliği bozulur ve bunun sorumlusu da yine sen olursun onlara göre....
bu kadar basit...
çok iyi düşün.....

Çok teşekkürler cnm.:gitme: Seninki gibi örneklere çok ihtiyacım var.
Şuan inanın bu kına kıyafeti, gelinlilk ve mayo dışında hiç bir problemimz yok. Ben onun memleketine yerleşmek istemyorum çünkü hep göze batacam ve bana eşim şöyle giyin böyle giyin onların yanında die karıştıkça huzurum bozulacak. Bu durumda da ailesiyle ilişkimi keserim. Kendimi bu yaştan sonra değiştirmeye niyetim asla yok. Ne olur? Sadece orta yolu bulmaya çalışırım. Straplez gelinlik yerine straplez gelinikten yine pek farkı olmayan biraz daha kapalı bi gelinlik giyerim ama asla değiştirilmek istemiyorum asla kötükedihüso

katiliyorum sanki duygular hic yok sadece mantik var
öyle hemen ayril asla kabullenmem diyenleride samimi bulmuyorum acikcasi

Arkadaşım, sen gelinliğe takılmışsın. Onu atlattım mı tamamdır gibi düşünüyorsun.. Ama anlattığın kadarı ile pencereleriniz farklı, renkleriniz farklı sizin. Yürümez, olmaz, ayrılın da değilim fakat farklı görüşlerde olduğunuzu kabul etmelisin.
Nişanlım ailesi kadar kapalı değil, bana yakın aslında... diyerek kendine yakın hissetmek istiyorsun. Henüz kabul etmediğinden diyorsun bunu..
Bahsettiğin aile yaşantısında ataerkil yetişir erkek evlat, dominant olur. Ya kendinden taviz vermeyip problemlere huzursuzluklara gönüllü olucaksın, ya da peki demeye..
Mesele gelinlik değil. Paralel sorunlarınız olucak birşekilde. Genel olarak nasıl davranacağını düşünüp, bunda da öyle davranmalısın..
Evlendikten sonra alışkanlıklarından vazgeçen bayan azımsanmıyacak kadar çok. Durumlarınızın benzerlerini yaşayanlar var yani.. Kendini iyi hissedesin diye söyledim bunu..

sorun haşema, omuzu açma kadar basit değil bence.
sorun zihniyet farkı, farklı bakış açısı.
kapanmanızı istemeyebilir ama ilerde ailesi tatil fotoğraflarınıza bakarken sen bu kızı nasıl böyle giydirdin derse oğullarına.
sen hayatında -umarım- bir kere evleniyorsun ve bana sein gelinliğine karışmak kimseye düşmez.
ister bileklerine kadar kapalı, ister straplez giyersin.
bana göre anlayışlı bir erkek de bunun aksi şekilde baskı yapmaz.
dediğim gibi bana göre zihniyet farkı.
umarım ilerde daha büyük sorunlar yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…