Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla canım evlenirsen çok sorun olur gibime geliyor benim.
benim eşimin aileside çok mutasıp annesi babası ablası ablasının damadı falan hepsi hacı kayınvalidem çarşaflı hatta saygı duyuyorum tabiki kınadığımı sanmayın ama ne yazıkki onlar benim bu durumuma saygı duymuyorlar.
ben ve ailem açığız babam kapalılığa karşı bi insan şahsen bende kafa kapatma olayına karşıyım ama kapalılarada saygım sonsuz.
neyse eşimin ailesi ilk başta sorun çıkarsada valla straplez gelinliğimide giydim karşılarında askılı badilerimle kısa eteğimlede oturdum ağızlarını açamadılar çünkü oğulları beni böyle gördü ve böyle kabul etti herşey eş te biter canım şimdiye kadar eşim bana asla kapan demedi ne istersem tamam alalım der yok açıkmış yok şöyleymiş demez ama başta senin nişanlın sana baskı yapıyor yarın evlendiğinde aileside baskı yapar sende kapıyı çarpar gidersin.

İşte olması gerekende bu zaten iinsan 1 kere evleniyor sonuçta . alkisalkisalkis
Karıştırmayın gelinlik seçimine istediğini giymekte özgürsün

ben hayatım boyunca bunu anlamadım..
Erkekler madem kapalı gıyınen kadın ıstıyor ona gore bır kızı secsınler..

yok gonullerı acık gıyınen bayanları ıstıyorsa o zaman ask ustun gelıyorsa o kadını oyle sevdı oyle evlendıkten sonrada kabul edecekler...

Evlılıkte tabıykı tavız verılır..
Bende aksamları kız arkadaşlarımla dısarı cıkmaktan cok hoşlanıyorum ama evlendıkten sonra esım ıstemıyorsa yapmam..

ama dını konular başka bunlar gonul işi o ıstedı annesı ıstedı dıye olmaz..

ınsanlar kıyafetlerınde nasıl mutlu oluyorsa oyle gıyınmelı

uzun etek gıyer otururken yukarı ceker..

Eger kıyafet konusunda ben hassasız dıyorsanız bu konuyu dusunun..

Evlenınce sana karışmıyacagım lafına asla ınanmayın..

Her ıkı tarafta evlıklte fedakarlık yapacak tabıykı..

Siz bu evlılık ıcın ne kadar fedakarlık gonullu olarak yaprsınız bunu dusunun..

bir genç kızın hayalindeki gelinliği giymek onun en büyük hakkı.
hepimiz ergenliğe adım attığımz anda giyeceğimiz gelinliğ hayal eder modelini belirleriz.
çoğu zaman hatta 1 kere giydiğimiz en özel kıyafet.
nişanlın askılı olmasını bile istemiyor kapalı model seçmeni istiyor. straplezin üzerine bolero giymeni bile istemiyor. üstelik mayo değil yarım da olsa haşema giymeni istiyor.
sen bunları yapabilecek misin?
evlendikten sonra kısa kollu badi bile giysen ailesi her yanı belli oluyor diye laf edecek.
elbet evleninceye kadar seni idare edecek. ama evlenince ailesini bahene edecek.
iyi düşün diyorum.
ben eşimle ilk tanıştığımda kendimden bahsettim.
ben açık giyinmeyi seven bir insanım. bikini giyerim, askılı boyundan bağlamalı şort diz üstü etek giyerim. benim ailemde açıktır.
benim tarzım bu kesinliklede değişemem beni böyle kabul ediyorsan ilişkimiz başlasın. beni değiştirmeye çalışma değişmem dedim kabul etti.
nişanlıyken bana dedi ki ailemin yanına giderken askılının üzerine kısa kollu gömlek giyersin dedi.
kesinlikle giymem dedim. ve giymedim de.
ben kendimden taviz veremem.
sen de kendimden taviz veremem diyorsun bu sorun olacak canım.

Son düzenleme:

Cnm yarım haşema dediğim dalgıç kıyafeti. Şu dize kadar uzanan var ya onlardan.
Demin onu aradım ve bu meseleleri konuştum. Ona değiştirilmek istenmediğimi, ailesinin ve kendisinin beni bu şekilde kabul etmeleri gerektiğini ve eğer kabul edilemiyceksem şimdiden bilmek istediğimi söyledim. Şaşırdı tabi. Yok dedi. Sen zaten çok açık giyinmiyosun. Ben insanlar, ailem, çevrem senin gelinliğinin açıklığı konusunda ne diyecekler die değil dinen de uymadığı için istiyorum dedi. Diğer dünyamıda düşünyo saolsun. Benim günahım sonuçta. Giyecemlmaz: ve istemiyorsada çeksin gitsin alsanaalsanasmile
Nişanlımı tanıyodum ama sadece arkadaş olarak tanıyodum ve iyi arkadaştık.Sonra aşka dönüştü arkadaşlığımız. Ailesini ise ilk kez istemeye geldiklerinde yani nişanımda gördüm. Ve hem aileler olsun hem nişanlımla ben olayım hepimiz ayrı memleketlerde yaşadığımız için ne benim ailem onun ailesini ne ben nişanlımı göremiyorum eyvahedigeldismile

Çok aşırı kapalılıkta istemiyor yanlış anladınız. Gewlinliğn üstüne boleroya seve seve evet diyor. Ama benim memleketimdeki düğünümde o boleroyu giymycem. Ve istediğim modeli giyceğimi söyledim. Çok ciddiyim. Gözüm karadır benim. Aşktan önce mantığım gelir. Aşığım evet ama restide çekerim

Annem çok açık giyinirmiş,kısa kısa etekler,çalışuyor tabi birde.Nişanlanana dek..Babam kıskançmış üstelik halamlar babannem de aynı annem gibi olmasına rağmen.
Annem hiç kolsuz giymedi benim,diz üstü giymedi,denizde mayoyu sadece bir kere giydi o da Antalyaya gittiğimizde babam 15 sene sonra izin verdi anneme,şimdi bakıpda güldüğümüz kadınlar varya denize şort ve tişörtle girenler işte annem onlardandı benim..Haa kalabalık plajlarda değil,boş kumsallarda girerdi.Babam üstelik ıngilizce öğretmeni..
Ne şimdi mutsuz muydu annem.Hayır çok mutluydu,giyim onların arasında asla sorun olmadı..
Babam anneme ne kadar kıskançsa bize karşıda o kadar rahattı..Babamın psikolojik sorunları mı acaba?:bbo:
Ben kendi ailemden örnek verdim,giyim bir kıstas olmamalı..
Eşiniz rahat giydirse ama karıya kıza gitse,kumarı olsa,alkol alsa,yalancı olsa,borçları olsa,yani bunların hepsini bırak biri bile olsa o evliliğin yürümemesi için en büyük neden bence..
Benim eşiminde hoşlanmadığım huyları var yok değil,hepimizin eşlerinde de vardır genel olarak.Ama ne diyoruz,helal süt emmiş,bizi hoş tutuyor,koruyor kolluyor,huzur veriyor,evine bakıyor,vicdanı ve Allah korkusu var..Şükrediyorum ben..
Sen bilirsin bacım

Dinle ne alakası var şimdi bunun anlamadım sonuçta bunu 1 kere giyeceksin zaten neden senin günahın olsun ki bu .Senin en güzel günün olacak çünkü.
Şaşırmakta haklı tabi nişanlın sen resti çekince panik yaptı herhalde.
Seni nasıl gördülerse o şekilde kabul etmeleri lazım bence değiştirmeyede kalkmasınlar sakın .

Ama neden bolera ya evet diyor onu anlamadım bırak giyme onuda öbür düğündede giyme ne olur sanki ayıp mı.
Bencede gözünü karart dediğini yaptırmaya çalış bence

bence olmuyor ya adam aliskin degildir normal gormuyordur ama zaman icerisinde izahi yapilsa anlatilsa belki alisicak en azindan ses etmicek ailesi ne derse desin. boyle seyler zmaanla alistirilabilincek ya da en azindan sinirlari belirlenebilecek seyler olabilir. tamamen karsindaki ile olan iliskina bagli.
kendi bilir ister yapar ister yapmaz ama diyorum ya ben evlilige kadar getirdigim iliskimi bu nedenle bitirmezdim cok buyuk problem cikarmaz tatli dille ya da bulabilecegim formullerle bu olaylari atlatmaya bakardim.
herkes kendisi bilecek tabi, her konudaki bakis acisi bu yonde dedigim dedik caldigim duduk modunda bir insan ise zaten bu dediklerimin bir anlami yok. ama her konuda uyumlu olup bu yuzden sorun cikiyorsa oturup dusunmek lazim bence.

perşembenin gelişi çarşambadan bellidir der atalar:)
bu şimdiden böle başlamışsa ,ilerdede kendi memleketine yerleşmek istiyosa şu anda önünde 2seçim var ya herşeye baştan evet diyeceksin taviz vereceksin,yada daha sonradan tatsızlık çıkmasındansa şimdiden yollarını ayıracaksın..seçim senin kendi adıma 2. seçeneği seçerdim asla başkasının hatırı için hiç bir şey yapmazdım...

Benimle evlenmeyi benim onunla evlenmeyi istememden daha çok istiyor. Yanii onun duyguları çok daha fazla. Bu da bana avantaj getirir umarım. 2.en önemli problemim onun memleketine yerleşmek. Bunu kesinlikle istemiyorum. Çok ataerkil bi aile yapıları var ve sorunlar yaşıycağmı düşünüyorum. Nişanlık ve gelinlikte ikna edebileceğimi düşünüyorum artık. Ama ya sonrası?
Memleketine yerleşmezsem aramızda sorun çıkmaz çünkü iyi anlaşıyoruz. Hobilerimiz, yapmaktan hoşlandığımız şeyler çok uyuşuyor. Ama bu memleketine yerleşmeme meselesini söyleyemiyorum tabi. O kendi memleketini istiyo ama ben evliliğimizin ilk 5 yılında olmycağnı söyledim. Ya sonrası? Yaniii ilerde istycektir ama ben istemiyorum. Benmde kendi ailem var kendi memleketim var. Sizce bu konuda ne yapılmalı?

oo olayın rengi değişti şimdi.
ailem için değil dedimi bitti.
dinen uymadığı için giymeni istemiyorum. diğer tarafıda düşün. demiş..
bu sözler nişanlının düşüncesini tamamen koymuş işte ortaya.
yani
evlenincede dinen kapanmanın gerektiğini,ve bunun dinin gereği olduğunu vs vs diyerek senden istecek.
bu onun göstergesi. olay artık netleşti.

Bu adam seni evlenir evlenmez kapattırır demedi deme

Mayoyu sen anca rüyanda görürsün ona da izin verceğini hiç sanmam .

Ailesi kapalı diye sen de kapalı olacaksın diye bir kural yok.

İsteklerini şimdiden söyle ki kafanda net bir karar canlansın

Evlendikten sonra kapanmaya hazır mı sın ?

Kapanmayacağını net bir biçimde izah et sonradan pişman olma

Merak etmeyin canlarım her fırsatta açık olduğumu ve kapanmıycağımı söylüyorum. O zaten benden kapanmamı ne istiyor ne istemiyor. Badi giymem rahatsız etmiyor. Sadece 0 kollu, bağrı açık kıyafet ve dizden yukarı eteklere takmış durumda. Bu ne olursa olsun ister abiye olsun ister gelinlik isterde tişört..Açıklığımı kabul ediyor tabi. Ama sonuçta denizi var, düğünü var..Her zaman şuan giyindiğim gibi giymiyorum. Ben sevgim uğruna kendimi başka kalıplara sokabilecek bir insan değilim.

Sen söylesen de o nikah cüzdanını eline aldığı an değişir...

Hele ailesi de söz hakkı oluverir,yok bizim çevremiz şöyle böyle diyip adamın başının
etini yerler o da sana baskı yapar kapanman konusunda...

Bu tür örnekler çok benim etrafımda

işin içine mağlesef erkek tarafın ailesi girince mutluluk diye bri şey aklmıyor
gerekten genellikle kız tarafı daha ılımlıdır
ama erkek tarafı çok ara bozucu oluyor ya...:enbuyukkk:

vayy yolun başındaymışsın canım yaa..
dicem tek şey ...
bu yolda yürümeye devam etme.....

[

Cnm ailesiyle aynı şehirde yaşamayı düşünmüyorum. Zaten 3 yıl mecburen o şehirde istesekte yaşayamayız. Ondan sonrasında ise Allah büyüktür. Diretecem lmaz: Kesinlikle hiç bi şekilde düşünmüyorum. Allah da göstermesin inş. Oraya gitsem başıma gelebilecekleri tahmn edebiliyorum. alsanaalsanasmile
Birde işin kötü tarafı akrabalarıyla bağları çok güçlüymüş. Korkuyor insan ister istemez. Misafiride sevmem kafamçokkarıştı daha doğrusu sevdiklerimi misafir etmeyi severim ama belki biraz önyargı olacak ama ben onları sevebileceğimi sanmıyorum. Uzak durmak istiyorum. Ve diretecem. Bu konuda 2. önemli sorun kiii benimde ailem var. O zaman benm memleketime yerleşelim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…