Nişanlımın ailesi çok mutasıp :( şaştım kaldım ne yapacağımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi elle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar halletim sorunu artık hiç bi şekilde karışmıycağnı söyledi. Problem bitmiştir.

Yanlış anlama ama, o kişinin seni kandırdığından çok, bence asıl sen kendini kandırıyorsun, kandırmak istiyorsun. O gün gelsin ben bilirim yapacağımı diyorsun, ama büyük ihtimal o kişi de öyle düşünüyor..

Dilerim pişman olmazsın, baskıların altında ezilmezsin. Mutluluklar...a.s.

Arkadaşlar halletim sorunu artık hiç bi şekilde karışmıycağnı söyledi. Problem bitmiştir.

Hakkında hayırlısı olsun inşallah dedikleri doğru çıkar da sende ileride pişman olmazsın verdiğin karardan dolayı.

Evlendikten sonra kaybetme korkusu olmayınca sorunlarını nasıl halletmeyi düşünüyorsun?

ben bunu anlamıyorum arkadasım özür dilerim..
sen busun..niye seni değiştirmeye çalışıyorlar?niye seni olmadigin bir insan yapmaya çalışıyorlar?niye yani?
benim erkek arkadaşımın ailesinde kapalı insan var,hacı insan var,türbanlı var,içki içen var,dekolte giyen var,gece barlara giden kızlar var..dün daha kuzenin nisanindaydik..bizim masada herkes içki iciyordu mesela ben dahil..ama dayılarının olduğu masada icilmiyordu..dayısı bir ara bizim masaya da oturdu..içkili masaya oturdu yani..dayısı bizimle kalktı dans etti..erkek arkadaşımın annesi içki icmiyor ama bizler çok rahat iciyoruz..anneannesi,yengesi türbanlı ama bize asla karışmazlar..yani ne biliyim onlara ne ki zaten?onlarında içki icmemesinden,türbanlı olmasından da bana ne?
çok gereksiz muhabbetler bunlar..bunların yaşanmaması lazimken senin bunu görmezden gelmen bana biraz pollyannacilik gibi geldi üzgünüm..
isteyen 5 vakit namazını kılsın,basını ortsun,oruç tutsun vs isteyen içkisini icksin dekoltesini giysin vs bana ne yaaa..
mesela erkek arkadasım ve ailesi Ramazan'da hergun oruç tutar ben tutmam..bir gün bile bana oruç tut demedi veya neden tutmuyorsun demedi..
bilmiyorum arkadasım ama toz pembe bakma artık bence..gercekleri gor lütfen ve mutlu bir evlilik yasa..

Onlar çok mutasıp, peygamber efendimiz zamanından kalma gelenekleri devam ettiren çok kapalı bi aile hatta sülaleler

arkadasim onlar adet degil farz dir caga uymayla alakasi yok yani
isteyen uygular istemeyen uygulamaz
tamamen icte biten birseydir !!!!
ama bu adet degil dinin geregidir ( farz) lutfen carpitmayalim !!!!

simdiden fikir ayriliklari var iliskinizi gozden gecirmenizde fayda var bence:1closedeyes:

Son düzenleme:
bu sebeplerden dolayı nişanlınızdan ayrılmayacağınızı tahmin ediyorum çünkü evlenmeden evlilik bilinmez, siz de bilmiyorsunuz. ama diyebilirim ki onun şartlarını değiştrirmeden kabul edebilirim diyorsanız evlenin derim. çünkü evlilikte öyle sandığınız gibi konuşuruz tartışırız istediğimi yaparım diye düşünürseniz genelde yanılırsınız. dediğiniz olsa bile huzurunuz kaçar, onun istediği mayoyu giyseniz tarzınız değilse kendinizi berbeat hissedip yüzünüz düşer, kızarsınız. kendi istediğinizi giyseniz eşiniz tiriplere girer. mesela diyebilir ki 'ne kadar meraklıymışsın açılmaya hadi göster kendini' ... naparsınız o adamı??

kıssadan hisse evlenince hiçbir şey evlenmeden öncekine benzemiyor ve verilen her söz tutulumuyor.

Konumu bastan düzenledim ..
Kısa ve öz taviz,tavizi dogurur ..Eger amaaan ne olacak mayo yerine hasema giyerim dersen elbette sorun olmaz ama görüyorum ki siz bunu istemiyorsunuz bir kere giyeceksiniz belki uzun cabalarınız sonucu ama sonra gene aynı surat,aynı trip olacak .. Tamam birbirinize uyum saglayacaksınız ama sizin kisiliginize yansımaması gerekir bunun bence .. Hersey bir yere kadar ..Bir yerden sonra ben sunu,sunuda istemiyorum der .. Hersey bu kadar basit olmuyor malesef ..

Beni seven insan böyle sevmistir bu kadar ..Bende kolsuz,askılı etek giymeyi seven bir insanım ve cok seviyorum karsımdaki kisi de bunu bilir evlenince kapanır diye düsünürse evlenene kadar hic mi kıskanmaz kendini ne diye avutur acaba? Ancak su kadarını hos görürüm belli yerlerde giyerim ki bunu suanda da yapıyorum .. Ayrıca insan bir kere gelin oluyor istedigini giymek ister elbette .. Bu kadarına karısmaya da hakkı yok acıkcası sen bu konuyu bu kadar sorun etmesen buraya bu konuyu acmazdın demekki senin icin önemli ayrıl diyemem tabiki ama oturup egrisini dogrusunu konusun derim ..

Son düzenleme:

Bencede ..:1closedeyes:

ya cnmmmmm hani bana öyle karışan eden olmadııı nişanlıyım bende..zaten sen sana yakışanın en iyisini giyersin..seniiii severken nişanlanırkende sevdiginiz insan sizi bu şekilde seviyorrr..amaa huzurun bozulcaksa tülden kolu olan kapalı olan gelinliklerde çok güzel oluyorrr...seviyorsan gercekten böyle ufak şeylere takılma cnmm..hayırlıı olsun:)

Kendine bikaç türban al derim ilerde lazım olacak sana canım.
eşinin ailesinin yanında kendinden taviz vermek zorunda kalacaksın.
Önce etek boyunla ilgili değişimler yaşayacaksın. Sonra kısa kollu giyebilmeyi özlemeye başlayacaksın.
Bunun ardından arkadaşlarınla gezebilmek nimet olacak senin için. Hele ki erkek arkadaşın varda adını bile anamayacaksın.
Birgün aynaya bir bakacaksın sen değil gördüğün. Eşinin senden türettiği bir başka kadın.
Geçmiş olsun.

arkadaşım seni çok iyi anlıyorum
aynı olayları bende yaşadım hatta bana kapanma şartı konuldu
eşim sag olsun beni destekledi
ama onların istemedi tarzda gelin oldugum için sorunlar yaşıyoruz
sende sorunlar yaşıcan eşin ne kadarda seni tutsa sana bazı şeyleri hissettirecekler ve mutsuzluklar olacak bütün bunları göze almalısın
ben göze aldım 1,5 yıllık evliyim
sende inşallah sorunsuz bi şekilde evlenirsin

eğer çok seviyorsan valla gittiğin yere uyacaksın. benimde ekndi ailem mutahasıp çok kapalı değiliz ama açıkta giyinilmez. eşimin tarafı çok açık giyinirler. benimde gelinliğimi straplez istemişlerdi o kadar açık giyemem demiştim kalın askılı bir model tercih etmiştim. mini etek hiç giymediğim halde onalrı düğününe giderken giydim napcan. sonra eşime utanıyorum aşkım çok açık giyinemem dediğimde bende zaten çok açık istemiyorum demişti. gittiğin yere uyum sağlamak zorundasın eşinde istemiyorsa yapmaman gerekir.

ooooo şimdiden bu kadar karışılıyorsa şayet
Sonrasını hiç düşünemiyorum..

nisanlilik dönemine kadar bir yere gelen bir iliski var ama sen bu tarz seyleri yeni öğreniyorsun?nasıl oluyor bu?ben bunu anlayamadım kusura bakma..kendi iliskimle kıyaslıyorum,sağlıklı yorum yapabilmek için,ama isin icinden çıkamıyorum..ben nişanlı değilim,sözlü değilim..tek sıfatım kız arkadas olmasına rağmen senden daha iyi tanıyorum erkek arkadasımı ve ailesini..
walla arkadasım ne diyim ha bu deveyi gudeceksin ya da bu diyardan gideceksin..üzgünüm..nişanlın suan taviz vermiş,anlayisli modunda..inşallah evlendiğinde de bu böyle devam eder..sen nasıl ona ve ailesine saygı duyuyorsan onlar da sana duyar inşallah..ya da sen onlar olursun..başka seçeneğin yok gibi..

Dindar olmayla dinci olma farklı şeylerdir.
Anlattığına göre nişanlının ailesi "dinci" sınıfına giriyor.
Bu anlamda elbette ilerde sorun yaşayabilirsin.

Benim anlamadığım nokta,bu örtünme-kapanma olayları inanç ile alakalıdır. Sırf karşı taraf istiyor diye onların hamuruna göre yoğrulmak açıkcası bana çok yanlış geliyor lmaz:
Nişanlın ise seni bu halinle tanıyıp evlenmek istedikten sonra, sana bu kadar müdahale olması beni çok şaşırttı.
Hatta ailesine karşı karıştırtmalıydı diye düşünüyorum. Her ne olursa olsun,herkesin kendine göre seçimleri vardır; kimsenin diğer bir kişi üstüne nüfuz etme hakkı yoktur,hele hele giyim kuşam konusunda...

ıyi düşün,bunların dincilikleri bunlarla sınırlı kalmaz sanıyorum.
Hayırlısı olsun...

şu ana kadar geldiğiniz nokta kesinlikle son nokta değil onu söyliyim. yaşayan biri olarak bu işin ruhunu biliyorum. çok benzer şeyler yaşadım ben de eşimle. beraber olmaya başladığımız dönemde önce hiç sesini çıkarmadı ki cidden rahat giyinirdim. tek omuzlu, sırt ve göğüs dekolteli, askılı bodyler ve dapdaracık kotlar. ilk zamanlar hiç sesi çıkmadı. nişanlandık, lütfen şunu giyme bunu giyme demeye başladı. ailesi de hatırı sayılır derecede mutaassıp. direndim ama aramızda huzursuzluk çıkmasın diye de temkinli olmaya başladım bi süre sonra. bi gün artık sıkıldığımda onu bi yere davet ettim sessiz sakin bi cafede bu konuyu konuştuk. dedi ki sadece ailemin yanına geldiğinde en azından daha kapalı giyin. sadece buna ok verdim. anlayış gösteriim ki o da bana göstersin mantığıyla. diğer zamanlarda istediğimi giyerim bunu bil dedim. şimdi evliyiz ve ailesinin yanında yarım kollu body ile bile otursam kendim rahatsız oluyorum düşün yapılan psikolojik baskıyı. şimdi artık bikini yok, mayo giyiceksin, yok giymiycem tartışmaları. beyaz pantolon giyme dikkat çekiyo, makyajı azalt vs. şu an bu noktadayız. sevdiğim ve sevildiğim için fazla ses etmiyorum ama bunun sonu kapanma tartışmalarına kadar gidecek bi gün bunu da biliyorum. dozu ayarlayabilirim diyosan (ki bu çok ama çok zor) devam et...

bunca kişi sana zorluk çekeceksin diye yazmış ama sen pek kulak asmayacaksan

niye bu konuyu açtın amlamadım?

yaşayanlar var onlar dahi dertli senin eşin evlendikten sonra aynı kalacağını sanıyorsun gerçekleri olmak istediğin gibi görüyorsun ,polyanacılık var sende umarım birgün gerçekler yüzüne tokat gibi inmez!!

kulak asmış olması için ayrılması mı lazım ben de bu tür tepkileri anlamıyorum. sonuçta bence olabilecekleri gördü yorumların ardından. duyguları yeterliyse bu durumu tolere edebilecek gücü de olacaktır. ben katlanırım, tavizimi de veririm karşılıklı olduktan sonra diye düşünüp başa çıkabilirim diyosa bu kulak asmadığını göstermez ki. ne bekliyosunuz "aa çok haklısınız ben en iyiisi ayrılayım" deyip sonlandırsın mı yani ilişkiyi? kim kusursuz ki eşi kusursuz olsun? bu sebep için bitirilmez. öyle erkekler var ki bunu mumla arar sonra valla.
başka problem ve sürtüşme yoksa huzurunu kaçırma arkadaşım. bu zamanda yol arkadaşı kolay çıkmıyo insanın karşısına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…