Nişanlımın ailesi

Aynı memleketliyiz şivemiz aynı olmalı bu durumda değilmi. Bizde İstanbul Türkçesi ile konuşmuyoruz ama lahza sı Bile Bi değişik.

Ayrıca annesine çok dırdır ediyorsun, nişanda ki kadına it demesi benim açımdan hem kusulacak hem kurdeşen döktürecek sebeb

Aynı memleketliyiz şivemiz aynı olmalı bu durumda değilmi. Bizde İstanbul Türkçesi ile konuşmuyoruz ama lahza sı Bile Bi değişik.
O zaman belki dikkat çekmek için yapiyodur yani öyle konuşunca hoşlarına filan gidiyorsa insanların ...
Bu arada aynı aileden bile herkes aynı konuşmuyor .Evde dede ,anneanne,bavaane vs yaşlı birisi varsa ve şiveli konuşuyorsa erkileniyordur.Biz gocmeniz ,biz normal konuşurken anneannem ve annemin teyzeleri vs tam göçmen ağzıyla konuşur .

Ayrıca annesine çok dırdır ediyorsun, nişanda ki kadına it demesi benim açımdan hem kusulacak hem kurdeşen döktürecek sebeb
Siz konuşma şekline Demissiniz ogurdum filan diye lafı değiştirmeyin hem madem öyle gidin suratına söyleyin annesinin bu kadar rahatsız olsam bir çocuğun hareketinden söylerim yani

Şive farklı ama bu çok kaba. Ağzından Bi değişik çıkıyor.

Siz konuşma şekline Demissiniz ogurdum filan diye lafı değiştirmeyin hem madem öyle gidin suratına söyleyin annesinin bu kadar rahatsız olsam bir çocuğun hareketinden söylerim yani
Bende onu soruyorum nasıl söyleyeyim diye.

Bende onu soruyorum nasıl söyleyeyim diye.
Konusma tarzına laf edemezsiniz bu hos görülmez ,küfür vs dennde ailesinin rahatsız olması lazım önce .Bunları nisanliniz soylemeli .
Ev karıştırma vs işini de annesine ya bize geldiğinizde de heryeri talan etmiş iki saatte klozeti bile bozdu siz eşyaları nasıl sağlam tutuyosunuz deyin .

Evlenirken iki kişi değil, iki sülale evlendiği için ve sonradan bu tip olaylar büyüye büyüye boşanmaya yol açtığı için zaten çok da kendinizi kaptırmadan bitmesi en hayırlısı.
İçinize sinmemiş çünkü.

Cocugun tavırları evet kabaymıs ailenın konsma seklını yargılama bence dogudakı gundydekı ınsamlarda kımısı arapca konusuyor komısı kurtce kımısı yarı turkceyle konusuyor e agızlar hep o yonde oldugu ıcın sivelerı kaba. Gelıgor belkı bu ınsamlarda kendılerınce sıveşerı kabadır sıze uymuyorsa ilerde adamla her dk ben senn ailenle gorusmem dıye tantana edeceksenız bencede adamı bırakın sımdıden. Belkı semıde arrk kendı aılelerınden gprdukşerı ıcın dogal davranıyolR ve dogal halleride sana kaba gelebılır. Ne olmalydı senu gorunce sus pus kıbar kıbar yapmacık yapmacık otırsunlarmı. Zaten aılexd bı sorun yok cocuklar hanzo dıyosan cocuklarda zaten senın bı ısın yok evıne gelırlerse yatak odasu ozeldır yanı sokmazsun kı annesıde vunu soylet heralde. Benm esımn yegenlerı kıbardır ama bana geldıklerınde 1 2 hafta kaldıkları oluyordu esı bızım burda komserlık kursta dıye görumcemde cocuklarla gelıp yanımda kalırdı farklı, sehırdsn gelırlerdı. Kızlar benı cok sevr bende onları cocukla cocuk olurum hadı pıhama partısı yapalm hadı oyun oyyanylm vs der mutlu etmeyd calısırım ama yatak odasına gırmek ısterler malum bırı 5 dıgerı 6 yasında makyaj malzemelrıyle oynamuı severler ama brn odaya gırmsk yok kızlar orasu ozel derım annesınn yannda hemde.annesıde evet kızlaf evlı jnsanların yatak odasuna gırılmez vs der. Ama kendı kontrolumds bazsn sokar makyaj malzelemerımı takılarımı gosterırum sonra cıkarız bensız asla gırmezler mutfak esyalarımıda sonucta yenı evlıyım herseyımı ozen erek aldıgım ıcın gorumcemde bunu bılıyor oyuzden cocuklarınu oynatmaz esyalarımla. Bısey alırken ay buna bayılarak aldım ınsallah bıgun kırılmaz bozulmaz vs de gorumcenın yanunda.oda malınun kıymetlu oldugunu anlasın kı eve cocuklarıyla geldıgınde temnıhler bıseyle oynamayın vs dıye. Onun dısında dedıgum gıbı esınlw sımdı konusmayıp evlendıkten Stonra aılesı ıcın tartısacaksan sımdıden ayrıl. Yada konus. Ama zaten evlerf ayrı her dk gelmwzler cocuklarıda uyarırım esyalara zarsr vermemelerı ıcın dersen esınide kendınıds huzursuz etme bosa. Onları uyarmak sanada dusuyor yengelerısın soncta aıledensın. Ben bazen 6 yasndakı 5 yasındakıne sakalr yapar bagırısıp gulusurler ben uyarırım koskoca kız olacaksın bıdaha kardesıne oyle hareketler yapma agıe baslı olkı herkes senı sevsın vs dıye hep soylerım annesı bısey demez hatta iyi dedın valla der yada bazen co kcıglık atarak oynarlar canm sessız asagı komsunun bebehı varmıs bak rahatsız olup gelırse senı gosterırım bu kız bagırıyor dıye vs detım susarlar. Send eoyle nefret edet gozle bakma iyimser ol uyar

Nisanlin ne kadar izin verirse o kadar çok sorun yaşarsın. Evine filan davet etme gelecekleri zaman kapıları kilitle.

+1 net bende kendimi tutamam aynen böyle söylerim
ve hiçbirşeyimi elletmem

Kaç çocuk var çocuklar demişsiniz.. ailesinin uyarması gerekir. Onlar uyarmıyorsa siz uyarın yeri geldiğinde.. nişanlınıza da ablatın evlenince bizim evimizde böyle davranmalarından rahatsız olurum ben diye..

Buarada belki sizin konuşmalarınızda onlara kaba geliyordur arkanızdan çok iğrenç konuşuyor bizim gelin kusasımız geldi deseler hoşunuza gidecek mi..
Son olarak nişanlınızla konuşacak olursanız burda anlattığınız kelimeleri kullanmamaya çalışın kusar falan hiç hoş olmaz..

çocuk sizi bu kadar etkilememeli. dış kapının mandalı sonuçta. mesafe koyarsınız olur biter.

hani düşünüyorum da sizi bu denli rahatsız edecek hareketleri cidden merak ettim
hani ne kadar abartabilir ki biraz daha ayrıntı verir misin?

Kınamayın bence.
Çünkü kınadığımız başımıza gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…