Nişanlımın ailesi

5. Sınıfa giden bir kız çocuğuna her ne sebeple olursa olsun hanzo diyebilecek bir insana verecek bir tavsiyem yok. zira böyle bir insanla muhatap olmak kendime hakarettir.
Çocuk it dedi diye kızarda kendi koca kadın çocuğa hanzo demekten utanmaz.
Konu sahibi şahıs ile nişanlanma gafletinde bulunmuş o bahtı kara kardeşimiz umarım tez zamanda nişanlısı olan kızın zaten kendisine aman aman aşık olmadığını, hatır falan bunlarında umurunda olmadığını görür ve çok geç olmadan gereğini yapar.

Sizin de üslubunuzun çok kibar olduğu söylenemez. Aileler denk falan diyorsunuz ama inceden de dokunduruyorsunuz. Bu onlara hak verdiğimi göstermez o ayrı. Kendi yeğenim olsun eşimin yeğeni olsun eşyalarımı karıştırdıkları zaman hemen uyarırdım " çocuklar ben eşyalarımın karıştırılmasından hiç hoşlanmam " diye. Bunu gülümseyerek söylerdim. Tekrar yaptıklarında biraz daha ciddilesirdim. Eninde sonunda bırakırlardı. Şimdi siz tepki göstermezseniz onlar bunu alışkanlık haline getirir. Ayrıca nişanlın ile bu konuyu konuşmana hiç gerek yok. Boşu boşuna gerilmiş olursunuz. He ne kadar yeğenlerinin huyunu da bilse toz kondurmayacaktır.

Söylemleriniz çok itici ve üstelik ırkçı.Sizin gibiler görgülüyse vay halimize

ben konyalıyım, üni ye gittiğimde konyalı olduğuma inanmadılar fazla kibar konuştuğum için. çoğu zaman kabalaşmaya çalışıyordum çünkü o meşhur istanbul ağzıyla konuşmaktan zevk almıyorum ama benim de yapım bu mesela..
insanlar fazlasıyla takılırlar konuşmama çok kibarsın kırılacaksın diye ama elimden gelen bir şey yok böyle konuşuyorum.. belki o çocuğun da konuşması böyledir

eğer sorulara cevap vermeyecekseniz konu açmayacaksınız.
11-12 yaşında ki çocuktan bahsediyoruz adı üstünde çocuk. benim yeğenlerim öyle değiller ama evime gelen çocuklar yaramazlık yaptığı için hanzo demem, bu terbiyesizliktir.
siz ananızın dizinin dibinde oturursunuz ben annemin gözü önünde oyun oynarım diğer çocuk annesinin gözünün önünde merak edip çekmece açar. herkesin kendi annesi gerekli terbiyeyi verir siz milletin çocuğuna bu şekilde hanzo diyemezsiniz haddinizi bildirirler en kısa zamanda.
çocuk klozete ne yapmış olabilir? eski bir klozettir çocuk elini değince bozulmuştur. diafona bassa ne olur? ne olabilir yahu çocuk bu çocuk! ha basıversin, bastı diye eskidi mi?
bence siz kendinizi geliştirdiğinizi sanıp hiç ilerleyemeyenlerdensiniz. konuşma tarzınız, seviyeniz, saygınız yerlerde

Son düzenleme:

rektörle yemek yemeniz size ne kazandırdı? bu kadar basit düşünmeyin, rektörle yemek yemek sizi geliştirmez.
kendinizi çok ezik görüyorsunuz siz.. şu annesinden babasından utanan insanlar var ya bence siz onlardansınız, Allahtan anne babanız okumuşta sizin şu çirkin cümlelerinize maruz kalmamış

Evlendiğin zaman nişanlın ve ailesinin de o kültürde olduğunu göreceksin

aman aman aşık olmadığınız biriyle evlenmeyin her şey mükemmel de olsa. BENCE

e sende konuşma tarzınla verdiğin cevaplarla kabasın ki kusura bakma ama bir insanın kaba olması için illa "it, anne dırdır ediyorsun" demesi gerekmez. kendi konuşmalarına cevaplarına bak üslubun sert ve kaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…