nişanlımın ailesi

Abartısız aynı benim kv bende esim de uzaktaydı nisanliken farklı şehirlerde olduğumuz için ayda 1 gelirlerdi annemlere bana dmedigi kalmazdı dugundede eşimin amcası getirmedi kandırdı daha doğrusu yenge sen erkek tarafında kal misafirlere bak ilk oğlun dedi kayın validemde kabul etti daha doğrusu amcada n kırlarda biraz kv hep bildiğini yapardı dugundede teki takıldı gelin odasına geçtik biz erkek tarafında olan düğünde 2 kez düğün yaptikda biz odaya geçtik gelmiş kv beni mi cagirdinuz dedi bende hayır dedim çıkarsam anne gelinliği duzelt cem dedim o çıktı altınları ve paraları esime söyledim verirsen eğer hakkım olsun haram olsun dedim o bizim hakkımız kac aydır yoksun dedim oda tam dedi kaldırdık sonra nese düğün bitti biz evimize gitcez başka şehirlerde oturuyoruz esime demiski gelin gitmesin biraz yanımızda kalsın millet görsün demiş esimde bana hiç sormadı bile direk hayır ben bu zamana kadar sustum ben yokken hapcsni yaptin şimdi senin yanına koyup gidemem demiş sonrası kv yine aynı ama esim asla ezdirmez beni hiç bir konuda asla yeni sende insanlıkla paylaş bunu eğer beni savuncaksa n sahip cikcaksan evlenelim de yoksa seni sevsemde olmaz bu iş evlensekde uzun sürmez de onun garantisini al bence arkadaşım ama nisanlindan sikiliuordur bence seni seviyorsada evleninceiyi olur inşallah hayirlisi

açık açık konuş sorun çıkarırsa seni terk ederim dersin yoksa anlamz bu erkek milleti

Kv aynı evde yaşmk istiyo sırf masraf etmemek için

Nisanlin ne diyor?
Her genc kizimiza derim kkda.
"Nisanlilik donemlerinde kendi istedginizi yaptirin,kok sokturun kv ye, ilerde tepene binmesin, nisanlinizi kendi tarafiniza cekin" felsefesi cok cok bos.
Bu resmen olmayani oldurmaktir inatla.
Ben diyorumki " kv sana disini gostermeye basliyorsa sanslisin, erkenden yuzunu gostermesi iyidir sonrasindansa. Nisanlilik donemi fragmandir ve bu fragmani iyi analiz et, bak bakalim kv seni ezmeye calisirken senin ilerde ayni yastiga bas koyucan adam napiyor? cok guzel gozlemle nisanlini. Sana arka cikiyormu yoksa anasinimi tutuyor?".
Dedigim gibi nisanlini analiz etme sansini elinden kacirma. Akilli davran. Biliyorum seviyosun biliyorum asiksin ve seni sevdgine eminsin nisanlinin. Bende bi genc kizim ve bekarim. Ama bazen olmuyorsa olmuyordu ve bastan inceldigi yerden kopmali.

erkekler bu tarz durumlarda daima ailesinin tarafında olucaktır.
tecrübeyle sabittir. bende düğüdneki altınları kayınvalideme verdim onlar bizim için kredi çekmişti düğünümüz için yani,rizamla verdim ama evet vermemek de olabilirdi.
bu devirde oğlan anneleri cocuklarını evlendiriyor.
bunda bir sorun yok.
ama evlilik cok zor diyip gözünü korktmak istemiyorum ancak dikkatli ol.
bana da düğünden önce çok iyilerdi ancak görümcem düğün günü değişti.

armut dibine duser cnm simdi senin yanındaysa yarın ailesinin yanında olur tutmayan olurda oda yılda bi k,

seninki simdiden bile ailesin sus demiyoda bosver o nisanlıyı senden 1 tane var dunyaya kaynanayla ugrasmaya gelmedin

nişanlınla konuş. anacıysa olmaz o iş.

kv yerleşti mi sana?

Keşke gelinlik giyse kainvalide.
Ben olsam ona da gelinlik giydiririm.
Saftirik giysin de bir rezil olsun.
Bir ipte iki cambaz oynamaz kaynana de.
Şaka bir yana ama ayrilirdim ben.

merhaba birsey sormak istiyorum nişanlım dugunden sonra altının ceyrek de dahıl onları bırlestırıp bılezık yaptıracagımızı ama düğün parasını erkek evının alacagını soyledı kabul etmedım ne alaka olmaz ev almak ıstıyoruz canım bırıkımımız olmalı dedım nişan kız evine düğün erkek evıne aıt dıyorlar siz nişan parasını alırken (6530 tl) ben bırsey dedım mı o yuzden düğün de bırıken parayada sen bırsey demeyeceksın canım dedı benım karısmama izin vermicek gıbı ve emınımkı düğünde biriken para 10 000 felan tutacaktırbelkıde az da oılsa fazlası dıye dusunuyorum pekı ben ne yapmalıyım önerıde bulunur musunuz lutfen

Ya inanamıyorum hâlâ böyle zihniyet varmı..
Bu soruyu bana sormadınız ama cevap yazmadan duramadım..
Peki siz naptınız nişan parasını kendi ihtiyacınıza harcadınızmı veya para duruyor mu?
Evet aynen dediğiniz gibi düğünde toplanan para, altın ev için genelde birikim olur.

Kesinlikle kabul etmeyin nisanlınızda tuhafmış açıkçası..

Dugun salonunun parasi takilardan verilebilir ama kesinlikle erkegin ailesine verilmez. Takilar gelinle damada yardim olsun diye takilir. Vermeyecegini ev icin birikim yapacagini soyle dugunden sonrada direk al altinlarini verme kimseye esinle konus

Var boyle zihniyetler nisanda kiza kaliyosa kiz yine evlenecegi eve harciyo ceyizine veriyo boyle dusunmuyolar aileler tumasraflari karsilamiyosa anlamiyorum altinlari almalarini

Siz nişanlınızın çalıştığı yere yerleşin. Hem onunda iş düzeni bozulmaz kv dende uzak kalmış olursunuz. Ama öncelikle bunları açık açık nişanlınızla konuşmanız lazım. Aynı evde yaşamak istemediğinizi, annesinin sürekli laf attığını, nasıl bir düğün istediğinizi, beklentilerinizi açık açık konuşmanız lazım. O da annesiyle oturup şu şekilde konuşsun; biz şöyle düğün istiyoruz, şurda yaşamak istiyoruz vs gibi. Eğer ki nişanlınız yanaşmazsa annesinin istediklerini yapmaya meyilliyse o zaman ayrılığı düşünün. Ama iletişim denen bir şey var. Önce açık açık düşüncelerinizi kibarlıkla ve sakinlikle dile getirin.

damat namzetinin yaninda bir gun dugun konusunu acip, soyle deyin:

- canim sen de uygun goruyorsan ben banka kasa fiyatlarini ogrendim. dugunde "bize hediye olarak" gelenleri orada saklayacagim. yadigar olacaklari boylece korur, yatirim yapacaklarimizi da boylece degerlendiririz. ustune de aileler isin icine karisir gibi gorunup, yanlis anlasilmalarla da ugrasmamiz oluruz.

damat eger ki bir gram akil sahibi ise mesaji alir ve istediginizi yapar. kayyum valide de azicik geri durmak zorunda olur.

Bu durumda nişanlınızın siZin arkanızda ne kadar durduğu çok önemli. Anneci sürekli annem ne derse doğrudur diyen biriyse işiniz zor. Ayrıca tek kurtuluş ölmesi demenizde çok ayıp bana göre.ne olursa olsun bir insanın başka hiçbir insana yada canlıya bu şekilde düşünmesi çok garip geliyor bana. Bunuda belirtmeden geçemedim.

Bence bdv ye yeni konu şeklinde bu soruyu sorun çünkü burası başkasının konusu, ayıp olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…