- 3 Aralık 2015
- 9.510
- 13.248
- 168
- 34
- Konu Sahibi Yasemingul0101
ay pardon yanlış olmuşben takılmadım ki zira konu sahibi ben değilim.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ay pardon yanlış olmuşben takılmadım ki zira konu sahibi ben değilim.
Aslında alıntılamak istedigim tek bi cümleydi ama kullanmaya kullanmaya unutmuşum sanırım.'sigarayla saygisizlik olmaz,bacak bacak ustune atmayla saygisizlik olmaz...' pardon, saygi ne ile olur, ne ile gosterilir? Oyle bi kavram ki,hem soyut hem de somut.. Sadece bacak bacak ustune atmiyo diye de saygili olmaz insan, veya atiyo diye saygisiz denmez direkt.. Ama sayginin ince, hassas göstergeleri vardir, bu da anlayisla alakalidir... Bence de bi büyüğün yaninda ozellikle,bacak bacak ustune atmamak cok daha zarif, cok daha derli toplu.. Kimseyi kiniyor degilim, burda bacak bacak ustune atip oturan ve bunu normal gorenleri de saygisiz diye yaftalayacak degilim.. Sadece benim gozumde,bu da bi saygi gostergesidir,kimse de beni kinayamaz..
Bazilari demis ya,bacak bacak ustune atmana karisiyolar,cok zor bi ailedir vs.. Hic oyle dusunmuyorum, bizim ailede de boyle ince guzel hassasiyetler vardir.. Baba veya baska bi buyuk iceri girince toparlanilir misal, gerekirse yer verilir.. Bunlar bana cok hoş geliyor, eski degerler yasiyor gibi.. Ama kimsenin de açığını arayip hayatini dar etmeyiz, hatta gelin ve damatlar kizlar ve ogullardan daha cok deger gorur..
Bir de bacak bacak ustune atmasak da sigara icmesek de, iliskilerimiz son derece icten samimi ve yakindir Allah'a sukur.. Sakalasma da olur fikir analizi de..
Boyle abartili genellemelere gerek yok..
Evlenmek yasam alanını ve alışkanlıkları degıstırmekmı ki anlamadımBenim ailem cok rahat oyle seyleri onemsemezler. Nisanlimin sigara ve yeri geldiginde icki bile icmesine izin verdiler. Cok guzel konusurlar karismazlar anlayislilar. Ama bende saygisizlik etmem. Nisanlimin ailesi tam tersi. Babasi biraz daha modern ama bacak bacak ustune atmaya kiziyormus cocuklari asla yapamamis. Bende oyle rahat oturuyorum. Birkac kere atmamayi denedim rahatsiz oluyorum. Kendimi robot gibi hissediyorum. Konusamiyorum bile panik atagim tutuyor ordan kacmak istiyorum. Saygida asla kusur etmiyorum guleryuzluyum akrabalari falan imreniyor. ama bi onu degistiremiyorum. Nisanlimla konustuk babasinin sevmediginden falan bahsetti. Annesine halasina yaptiklarindan kizdigindan. Seni cok seviyor birsey demedi bana ama hic sevmez falan dedi. Akrabalarda annesiyle bi yere gidince ben oyle oturursam dedikodu yaparmis falan oyle seyler dedi.
Bana kalirsa yayilmadikca oturusuna dikkat ettigin surece bacak bacak ustune atmanin bi saygisizligi yok. Saygi onunla gosterilmez diye dusunuyorum.
Bu konuda siz ne dusunuyorsunuz? Dikkat ediyor musunuz?
Yazimsa neye katilmadiniz bilemiyorum ama suna dikkat edelim,ben yazimda kimseyi ne yaftaladim ne de "saygili/saygisiz" diye gruplandirdim.. Benim anlayisim bu dedim.. Siz ise,"sizin sacma kaliplariniz" demissiniz.. Burda daha fazla bsy dememe gerek yok sanirim..Aslında alıntılamak istedigim tek bi cümleydi ama kullanmaya kullanmaya unutmuşum sanırım.
"Sadece benim gözümde bu da bi saygı göstergesidir, kimse de beni kınayamaz."
Yazının kalanında hemen hemen hiçbi şeye katılmasam da işin sırrı aslında şu cümlede.
Saygının çerçevesini belirleyecek olan kişinin kendisidir ve belirlediği bu çerçeve için ister dış kapının dış mandalı olsun ister aileden biri kimse kimseyi yargılayamaz. Bu kısmı çok dogru yazmıssınız.
Yani "yaşça büyüklerin yanında yapılmayacak şeyler listesi" diye evrensel ve uyulması zorunlu bi liste yok ortada.
Sizin yorumunuzda yazdığınız davranışlar benim hayatımda hiçbi anlam ifade etmiyor mesela. Ama ne sizi kendi hayatıma uymaya zorlayabilirim veya bunun için kınyabilirim ne de ben sizin bana göre saçma olan kalıplarınıza uyabilirim.
Girdiği ortamın değerlerine saygı göstermek başka şey, her ortama uyum sağlayayım diye kendi değerlerinden vazgeçip bulunduğu kabın şeklini alıp taviz üstüne taviz vermek farklı şey.
Sizin için atıyorum büyüklerin yanında içki içmek bi terbiye eksikliği gösteriyorsa ve tutarlı bi insansanız eşinizin ailesi size istedigi kadar iç kızım ne olacak dese bile siz bunu kendi degerlerinize sindiremezsiniz ve içmezsiniz.
Ki konu sahibesinin eşi ailesinin değerlerini içten içe pek dogru bulmuyor olacak ki yeşil ışıgı görür görmez sigarasını da ickisini de içmis karısının ailesinin yanında.
Konu sahibesi özetle kendi görgünüzden saygınızdan, sizi büyütenlerin size ögrettigi yoldan utanıp taviz vermek yerine kendilerinden farklı yaşayan insanların da değerli oldugunu eşinizin ailesine göstermelisiniz bence. Şekilciligin oldugu yerde samimiyet olmaz.
İnsanlar yabancı gelinlerle/damatlarla bile her türlü kültürel farklılığa rağmen ortak noktada bulusuyolar.
Yani siz her kötü günlerine koşacaksınız, hürmet göstereceksiniz, seveceksiniz, kendi aileniz bileceksiniz ama onlar olayı 2 bacagınız birbirine paralel mi dikine mi buna indirgeyip dedikodu yapacaklar ve siz saygısız olacaksınız? Kimse bu kadar basit düsünmez diye umuyorum. Siz yolunuzdan şaşmayın.![]()
Haklisin karisicaklar, odun vermeni isticekler... Benim kv ve kp de hoslanmaz ama ben buyum degisemem, ben de bacak bacak ustune atiyorum, yargilasalar da kizsalar da alismak zorundalardi, alistilar da..Evet kibar bir sekilde otururum. Bende sizin gibi dusunuyorum. Kendi babamin yaninda yapiyorum onun babasinin yaninda neden yapmayim ki. Birde dinlersem sonra sacma sapan seylere de kariscaklar. Kendimden ödün vermek istemiyorum