Nisanlimin ailesiyle beraber yasama istegi.

Evlilik demek,yeni bir ev düzen yeni bir aile kurmak demek.
Ailesene bu kadar düşkünse neden evleniyormuş sordun mu?otursun ailesiyle yaşasın o halde..
Bu sana ters geliyorsa kesinlikle restini baştan çek.sonra çok üzülürsün..

Aynen oyle yapicam galiba cunku is baska yerlere gidiyo artik daha yeni acildi konu . Ben kendi aile duzenimi olusturamayacagim ondan sonra zararli cikan kendileri olacak yine huzur kalmayacak cunku ben sinirliyim biraz bazen sinirlenince agzimdan cikani bilmiyorum sonu kotu olur gibime geliyor onlemimi almam lazim:sly::sly::sly:

Bana yapilan ayip mi ki mecburmusum gibi davraniliyor formalite icabi fikrim aliniyor yerleri hazir benim yanimda Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin kendi yaginda kavrulsunlar

Ayyneenn.... zor bi durum aile sonucta atsan atilmaz satsan satilmaz bunun icin nisan atilirmibilmem ama ileride buyuk sorun olacagi belli. Allah kolaylik versin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bak buradaki konulardan hep ders çıkarmak lazım,benim başıma gelmez ama benimkiler öyle değil böyle değil.. diye bişey yok.
Nişanlın çok bencilmiş,seni de biraz yumuşak huylu alttan alan gördüyse dümdüz gidiyor maşallah hemen şöyle olacak böyle olacak demiş.
Kendilerine oğullarını hem eğlendirecek hem doyuracak hizmetçi arıyorlar herhalde,ayıp ya insan utanır.nişanlını kv dolduruyodur büyük ihtimalle.
yok kırsalda kalıyomuşta yok sobalıymışta e kardeşim sen hep öyle dğeil miydin şimdiye kadar sorun olmadı da oğlan evlenince mi bir anda rahata kavuşmak istediniz?
hem ne malum yaz tatilinde gidecekleriki?belki hoşlarına gidecek yazın da kalacaklar garantisi var mı?
şanslısın en azından nişanlıyken belli etmiş kendini ya evlendiğinizde bunları ortaya çıkarsaydı?
Güçlü ol, o da delikanlı gibi ikinize yeni bir yuva kursun. bu kadar mıy mıy ailesine düşkün adamdan koca olmaz.
İnşallah halledersin.

Anne babalarımızın ailelerimizin başımızın üstünde her zaman yerleri var. Hastalıkta sağlıkta kimin kime ihtiyaç duyacağınbelli olmaz, her zaman kapımız açık olmalı. Ne zaman isterlerse siz de müsait olduğunuzda seve seve kalmaya gelsinler...

Ama... Ev ev üstüne olmuyor. Deli gibi aşık olduğun eşinle aynı evde yaşarken sıkıntı duyuyorsun da anası babası ile yaşarken her şey günllük gülistanız mı olacak. Evlilik ne demek onu bile anlamayacaksınız kavgalardan..ne pişirdin temizliği nasıl yaptın nereye gittin geldin her şeyi dillerine dolayacaklar.

Nişanlınıza; ailesini çok sevdiğinizi başınızın üstünde yerinin olduğunu ama ev üstüne evi kabul etmeyeceğinizi söyleyin. Ailenizin de buna izin vermeyeceğini açıklayın. Zaten kayınpederler aynı evde giyinin soyunamam sana sokulamam utanırım diyin...

Asla aynı evde olmayı kabul etmeyin. Üç ay diye gelip evi sahiplenir gelini gönderenler var. Aman diyeyim...

Aynen kizlar dediklerinizi yaparim ins tesekkurler hepinize haklisiniz bende bu konuda biraz geride kaldim dedim babasi hasta ustune cok gitmim sonra sakin kafayla konusuruz falan dedim bakalim gecistirdim. Ben yapi olarakta rahat biri degilim yanlarinda dogru duzgun oturamam bile hadi ayni apart alt kat ust kat olsa anlarimda ayni ev olunca olmuyo. Ole diyincede hemen annesini savunuyo annemde bakti babaanneme yatalakti hatta o diyo hala eski kafadayiz ya. Gelsinler gitsinler her zaman basimin ustunde yerleri var ama kalma meselesi canimi cok sikiyor

arada gelip kalsalar tamam da yani öyle her kış kalınmazki hem de kış boyu kalacaklarmış, yazın gideceklermiş.siz karı koca olacaksınız bi mahreminiz olacak rahat edemezsiniz öyle.

Hem dinimizde hem aile hukukunda erkek eşine bakmak zorunda. Ama eşi kaynanasına bakmak zorunda değil ve bu zorla olacak bir şey değil.

Kendi annesi babaannesine bakmış zorluk çekmiş Allah kabul etsin, emeklerinin karşılığını alır inş ama her gelin bakacak diye bir şey yok. Benim annem de hem kaynanasına hem annesine baktı ömrü hastalarda geçti ama o anjiyosuna tek başına gidip geldi bize söylememiş bile güzel annem

Nişanlın şimdiden bu kadar saçmasalar dayatmalara giriyorsa Allah yardımcın olsun. Annesinin bakımını senin görevin anne babasının geçimini de kendi ailevi sorumluluğu görevi sanıyor. Halbuki kendisi yeni aile olma yolunda adım atıyor ama bunun bilincinde değil..

Her erkek ana babasına düşkün ama sizin adınıza karar vermesi ve yapmak zroundaymışsınız gibi davranması hiç hoş değil. Bence Nişanlınıza kesin net konuşun. Ailem izin vermez deyin. Onun ailesinin de başınızın üstünde yeri olduğunu belirterek içine su serpin. Yeni aile olduğunuzu anlatın. Sonra da bu konuyu kapatın yüzgös olmayın.

Olacagi sudur kpss atanacak ogullari para kazanacak elin kizina degil o parayla ailesine bakacak elin kizi gelip ailesine hizmet edecek ... daha once boyle cok konu acildi. Bilmiyorum calisiyor musun ama para kazan calis evlenmekte acele etme bu kadar nisanlin atansin biraz para biriktirsin biraz ailesine baksin. Ne acelen var

Evlilik icin sakin acele etme.enine boyuna iyi dusun oyle karar ver.evlilik oyun degil.sakin kabul etme birlikte oturmayi.mecbur kiliyosada evlenme.bak hanimlar sana vakit ayirip ddillerinin dondugunce ogut ve tavsiyeler vermisler.sakin kulak ardi etme.annenlerle konus.acikca anlat.beraber oturmK istemiyorum de.cekinme ailenden.askmis meskmis evlenince hepsi bitiyor...

bak tatlim sana kendi yasadiklarimi anlatiyim belki biraz yardimci olabilirim senin derdine sakin benim basima gelmez deme cunku geliyor bende oyle diyordum benim esimde ana kuzusuydu ve bana ayni evde yasiyalim bi sure para biriktirip ev alip oyle ayriliriz bizimkilerden dedi bende saf gibi kabul ettim ve ne oldu biliyormusun evlendigim gun sorunlar basladi kaynanam olacak o sinsi yilan ogluna beni sikayet ediyormus ve oglunu bana dusman yapti babasi yatak odamiza giriyordu biz evde yokken ne kadar cirkin bisey dimi evet ama bunlar yasanan bisey ve ben baban bizim odaya girmesin dedigimde gidip babasina anasina anlatmis beni kotulemisler ve ben isten gelince bi kavga bi gurultu anasida bu kiz zaten beni sevmedi istemiyor diye oglunu doldurmus sonra ne mi oldu ayriyiz 5 aylik evliyim ve 3 aydir baba evimdeyim haaa evlenmeden once verdigi butun sozleri unuttu yok askim ben seni ezdirmem sen benim karim olucaksin kimse sana laf soyleyemez bize karismazlar falan derkeeennnn yatak odamizdan cikmaz oldu anasiyle babasi bak cnm ben yandim sen yanma nisandayken ayril sonradan olucagina Allah hayirlisini nasip etsin hakkinda ama sakin kabul etme ayni evde yasamayi bunun yazi kisi yok ne demek kisin bizde yazin kendi evlerinde yaz ayi zaten 3 ay geri kalan aylarda kafayi yersin valla kocanla ozel hayatin olmaz inan bana

hasta degillerse, muhtac ve duskun degillerse, hic geregi yok.. kabul etmeye mecbur degilsin.. annesine babasina cok merakli ise, neden evleniyor? kabul edersen, sonradan hcbsy yapamazsin.. ha bi de bunca duskunluk, beraber yasamasaniz da sknti yapacak gibi gorunuyor..

Kalıp kalmamaları konusunda ne düşünürsünüz bilemem. Ama size tavsiyem duygu ve düşüncelerinizi güzel bir dille paylaşmanız. Her türlü sorunun iletişimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. " Annemler rahat gelemez, ne yapalım özlem çeken ben olurum" demişsiniz. Nişanlınız burdan ne demek istediğinizi anlayıp da düşüncesini değiştirmez ki.

empati kuramayan, bencil bi adamsa, senin dusuncenin onemi cok da yoksa ve senin ailenin esamesini okumuyorsa; gozden gecir evlilik kararini..

şu anda buna razı olursan yarın sesini çıkarmaya hakkın olmaz.Sanmaki sevgin herşeyin üstesinden gelecek.Telefonla bile aramalar yeni evlilileri rahatsız ediyorken aynı evde yaşamak nasıl olur düşünmek dahi istemiyorum.Tamam herkes annesine babasına saygı duyacak,sevecek ve bir dereceye kadar bağlı olacak ama kendisininde yuva kurduğunu asla unutmayacak.Onlar bu yaşa kadar nasıl geldilerse yine devam ederler.Ben hem kızın hemde erkek ailesinin karışmasına tamamen karşıyım.Çünkü o zaman kurulan yuva olmuyor.Yıkılıyor yuvalar.anasının babasının dizinin dibinden ayrılmadan ne erkek koca olur nede kız karı olur.Kimse kusura bakmasın ama ben böyle düşünüyorum.Evet ihtiyaçları varsa tabiiki yanında olacaksın ama ilk önce kendi yuvana sahip çıkmak zorundasın.Boşuna kimse ailesever davranmasın.Bende ailemi severim ama kuracağım yuvamı daha çok severim

Ya kabul edeceksin ya ayrilacaksin nisandan ,yoksa nikâhtan boşanmak çok daha kötü.Yol yakınken dön ....
Değişir değiştiririm evlenince yola gelir deme,yapamazsin,değiştiremezsin.Gerçi aşıka bağdat sorulmaz derler sana herşey pembe gelir.Dokuz ay kış olmaz.

İstemiyorsanız reddedin tabiki de.Olur mu öyle şey her yılın 9 ayı o insanlarla geçecek bunun kırılması-darılması olmaz.Emrivaki olmuş bu arada yapılan ve hiç hoş değil.Madem böyle bir durum vardı niçin nişanlanmadan önce söylemedi size nişanlınız ?

Sakın kabul etmeyin.
Hastalık olur ayrı konu.Durduk yerde neden birlikte yaşayacaksınız ki?

babasinin hastaliginda seni gozu gormuyor birlikte yasamaya karar veriyorsa ilerde daha buyuk saglik sorunlari cikarsa seni atar onlari alir herhalde. cok sinur bozucu birlikte yasamayi birak ben bu kadarini bile kaldiramam. kendini bile bile atese atma iyi dusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…