- 30 Mart 2019
- 464
- 512
- 18
- Konu Sahibi bilemedimya
-
İstemeyeceksiniz madem o zaman.
Bu özelliklerde artı romantik eklentili erkekler de var.
Ama yok ben illa nişanlımı istiyorum başkasında aramıyorum bu özellikleri diyorsanız da beklentinizi törpüleyeceksiniz.
Bir şeyler istemek şımarıklık değildir ki parası olduğu halde ve sizin de hevesiniz olduğu halde çok saçma sapan kısıtlamalara gitmek istemiş. Bu benim için değer vermiyor demektir. Diğer saydığınız özellikler zaten “normal insan” dediğimiz kişilerde otomatik olarak gelmesi gereken özellikler.
Benim isteklerimi önemsiz gören adam beni gerçekten seviyor mu diye düşünürdüm.
Bunun para harcatıyorum o zaman bana çok değer veriyor gibi bir durumla da bağlantısı yok. Siz o örnekleri verdiğiniz için öyle yazdım.
Bir sarkida diyor ya, kabul etmek huylarini, degismeden bir olmak diye ayni o hesap
Kimse dört dörtlük degil, illaki bir eksiklik olacak, daha kotu bir olumsuzluk olmasindansa birak bu huyu kalsin.Bi yerde okumustum bi yazar esinin ayni boyle oldugundan bahsetmiş, demiş ki baktim olmuyor bir seyler beklemiyordum artik mesela dogum gunum mu var özel bir gün mu var onun aklina gelmeyince, ben soyluyordum ona sunu sunu yapalim veya şunu bana alsan ne iyi olurdu gibilerinden
Ah kuzum ah canım benim, seni öyle iyi anlıyorum ki aynı yollardan geçtim. Ama değişmeyecek,kabullensen de içinde hep bu fırtınalar kopacak. Ayrıl diyemem ama evlendikten sonra yasayacaklarina hazır ol !!!! Sen isteyeceksin o hep vu kafada gidecek hatta evlenince birde evlilik rahatlığı gelecek,onun bu davranışları ikiye katlayacak. Üzgünüm ama giden sadece senden gidecekdost acı söyler gibi düşün,tecrübeyle sabit çok üzgünüm
Ben düzgün yazamıyorum galiba bu saatte yorgun kafayla.Benim para harcatma gibi bir amacım yok aksine o harcar ve istemediğim şeylere bile harcar. Özellikle istediklerime karşı bi gıcığı var gibi. Olmazsa olmaz dediğim ne varsa yapmadı.
Ben düzgün yazamıyorum galiba bu saatte yorgun kafayla.
Benim de demek istediğim bu. Olay paradan bağımsız. Seven insan orta yolu bulmaya çalışır değer veriyorsa gönül alır. Sonuçta bir çiçek alsa ölmeyecek. Ama inadıyla sizi kırıyor. Bu kadar basit bir istek için hemde. Ya da siz orta yolu bulup istemeyeceksiniz.
Böyle çakışırsanız mutlu bir evlilik yaşayamazsınız.
Ahhhh keşke onun yerinde ben olsaydım da bi çırpıda silip atıverseydim. O kadar pişmanım ki böyle biriyle evlendiğim için şuan boşanma aşamasındayım. Aynı şeyleri yaşadığım da bu söylediklerimi bana söyleyenler çok oldu yapma etme herşey sarılıp uyumak değil, senin isteklerine değer vermiyo, nişanda fotoğraf çok standart ona bile laf ediyo, küçük herkesin sevdiğine yaptığı standart şeyleri çok erdemli sıradışı bişeymiş gibi büyüterek anlatıyo, lafta herkes sever ilerde pişman olursun bla bla bla.. Herkese çok iyilik dolu çok efendiydi, ama bişey çıkarına ters düşsün aniden modu düşer tam tersi birine dönüşürdü. Sonradan anladım ki yaptığı bütün küçük iyilikler hep göz boyama, bişey isticek olsam yaptığı en küçük şeyi yüzüme gözüme vurur ben seni böyle çok seviyorum sen ne diyosun diye isteklerimden itinayla vazgeçirirdi. Bir musibet bin nasihattan iyidir derler ya o hesap. Nişanlısına bir tek taşı bir fotografı çok gören birinin ilerde nasıl bir mutluluk vereceğini tam hayal edemedim ben. Yapıcı yorumlar bir genç kızın hata yapmasına sebep olabilir o sebepten yıkıcı yorumlara da kulak vermenizi hata yaparak tecrübe eden birisi olarak nacizane tavsiye ediyorum. Siz giderken biz dönüyoduk hesabı:)Neden yapici degil de direk yikici konusuyorsunuzayni durumda siz olsaniz hemen silip atabilir miydiniz her sey uyumlu iken sirf bu nedenden?
Uyuyamadığım ve konunuzu gördüğüm için bir iki şey demek istedim. Birini sevmek onunla evlenince anlaşacağın anlamına gelmez ki. İki kalp birbirini sever belki ama bir arada yaşamaya uygun değillerdir mesela. Evlendiğin insanla ideallerin, hayallerin ve bazı fikirlerin uyuşmalı. Kaldı ki şikayet eden sensin, seviyorsun ama mutlu değilsin. Ve o senin beklentilerini karşılamayacağı için, karakteri değişmeyecek çünkü, mutsuz olacaksın. Nişanlın onun kafa yapısına uygun biriyle birlikte olsaydı misal kadın hiçte mutsuz olmazdı. Demek istediğimi anlatabildim mi?
Benim her türlü evlilikten gözüm korktu. Nişanlıyken sürekli müthiş kavga eden ve birbirlerine ağıza alınmayacak şeyler söyleyen iki kişi evlendi.. Herkes erkek kızdan uzakta yaşıyor her daim göremiyor diye böyle sinirli, evlenince bu sinirden eser kalmaz dediler. Evlendiler dayakta yedi ve kocası tarafından bir sürü iftiraya uğradı ama çocukları için evliliğine devam etti. Ben etrafımda ki böyle olayları göre göre her şeye çok daha başka bir acıdan bakmaya başladım. Aşkmış meşkmiş bunlar gecici şeyler. Esas olan aşkın sevgiye dönüşebilmesi. Bu da birbirine saygı duyarsan ve kafa yapınız aynıysa gerçekleşebilir. Ben çoğu arkadaşımdan aynı sözleri duydum, ayrılamam onsuz yaşayamam ölürüm dediler... Ayrıldılar, başkalarıyla evlendiler ve mutlular... Hayatta hiç bir şey belli olmuyor.
Bu arada kesinlikle ayrılın demiyorum ama hazır olun... Sevsenizde sizin beklentilerinizi karşı tarafı karşılamıyorsa ve karşılamayacaksa asla mutlu olamazsınız, kendisizi mutsuz edende sizsiniz üstelik...
Ahhhh keşke onun yerinde ben olsaydım da bi çırpıda silip atıverseydim. O kadar pişmanım ki böyle biriyle evlendiğim için şuan boşanma aşamasındayım. Aynı şeyleri yaşadığım da bu söylediklerimi bana söyleyenler çok oldu yapma etme herşey sarılıp uyumak değil, senin isteklerine değer vermiyo, nişanda fotoğraf çok standart ona bile laf ediyo, küçük herkesin sevdiğine yaptığı standart şeyleri çok erdemli sıradışı bişeymiş gibi büyüterek anlatıyo, lafta herkes sever ilerde pişman olursun bla bla bla.. Herkese çok iyilik dolu çok efendiydi, ama bişey çıkarına ters düşsün aniden modu düşer tam tersi birine dönüşürdü. Sonradan anladım ki yaptığı bütün küçük iyilikler hep göz boyama, bişey isticek olsam yaptığı en küçük şeyi yüzüme gözüme vurur ben seni böyle çok seviyorum sen ne diyosun diye isteklerimden itinayla vazgeçirirdi. Bir musibet bin nasihattan iyidir derler ya o hesap. Nişanlısına bir tek taşı bir fotografı çok gören birinin ilerde nasıl bir mutluluk vereceğini tam hayal edemedim ben. Yapıcı yorumlar bir genç kızın hata yapmasına sebep olabilir o sebepten yıkıcı yorumlara da kulak vermenizi hata yaparak tecrübe eden birisi olarak nacizane tavsiye ediyorum. Siz giderken biz dönüyoduk hesabı:)
O kadar iyi anlaşıyoruz ki saatlerce konuşsam sıkılmam. Oyunlar oynuyoruz baş başayken bir sürü aktivitemiz var. Hayatımda onun yanında olduğum kadar kimsenin yanında mutlu olmadım. Bir yıldır uzağız. Nişanlılık dönemi uzaktan geçiyor yani. Telefondan her şey o kadar saçma ki. Ne derdimi anlatabiliyorum ne derdini anlayabiliyorum. Ruhsuz bir adama dönüştü bende sürekli isteklerimle yaşıyorum.istemeyeyim diyorum ama o da olmuyor. Bi daha gelmeyecek bu günler.
Size kendi ilişkimden örnek vereyim. Erkek arkadaşım doğum günlerine önem vermezmiş tanıştığımız ay doğum günü olduğu zaman öğrenmiştim. Bende önem verdiğimi ve hediye alıp vermeyi sevdiğimi söyledim. Ailesi, kardeşi bile şikayetçiymiş bu durumdan çünkü asla hediyeleşme kültürü yokmuş. Aylar sonra benim doğum günüm olduğunda çok güzel bir hediye aldı. Daha sonra özel günler olmayan zamanlarda da hediyeleştik. Neden çünkü birbirimize değer verdiğimizden ortada buluştuk. Keza bende onun için benzer bir şey yapmışımdır şu an aklıma gelmedi.Şu an gerçekten duygularıma tercüman oldunuz. Ya çiçek alıyor sonra çiçek almanın gereksiz olduğundan bahsediyor. Bir de onu dinliyorum.
Tamam da istekleriniz sıra dışı şeyler değil ki... Hatta istemeniz bile gerekmiyor. Düğünde gelinlik giymek misal dünyanın en normal ve olması gereken şeyi.. Bunu dillendirmenize bile gerek yok.
Valla birbirinizden ayrı kaldığınız için birbirinize yabancılaşmışsınız gibime geldi. Rabbim kolaylık versin, hakkınızda hayırlısı olmasını diliyorum. Çok iyi düşünün. Evlilik bu. Eğer benim fikrimi duymak istiyorsanız, ben böyle mutsuzken evlenmeye cesaret edemezdim. Size daha da başka bir şey söyleyemem. Siz birilerinin size bu adam değişecek evlenince sizi çok mutlu edecek demesini ve korkularınızı yok etmesini bekliyorsunuz ama bunu buradaki hiç kimse size garanti edemez.
Size kendi ilişkimden örnek vereyim. Erkek arkadaşım doğum günlerine önem vermezmiş tanıştığımız ay doğum günü olduğu zaman öğrenmiştim. Bende önem verdiğimi ve hediye alıp vermeyi sevdiğimi söyledim. Ailesi, kardeşi bile şikayetçiymiş bu durumdan çünkü asla hediyeleşme kültürü yokmuş. Aylar sonra benim doğum günüm olduğunda çok güzel bir hediye aldı. Daha sonra özel günler olmayan zamanlarda da hediyeleştik. Neden çünkü birbirimize değer verdiğimizden ortada buluştuk. Keza bende onun için benzer bir şey yapmışımdır şu an aklıma gelmedi.
Ufak ve saçma gelebilir ama bunun üzerinden inatlaşacak olsak ilişkimiz bambaşka bir boyutta olurdu herhalde.
İstediğim şeyi kendim alabilecek durumdayım ama hediyeleşmenin benim için ayrı bir hoşluğu var. Benim için saçma bulduğu bir duruma adapte oldu, denedi, sevdi.
Karakteri bu değişmez işte. Sonuçta örneğini görmemiş değil. Seviyorsanız değiştirmeye çalışmayın.Bende yaptım bi kaç defa. Eşek değilse anlardı zaten süslü süslü şeyler hazırladım özendim bir sürü. Hediyeler Notlar yok yani. Çabam karşılıksız kaldı. İşi var onun hep yoğun meşgul.
Bana gelinlik alma giyme ucuz al demiyor ki.. ne zaman gelinlik konusu açılsa 6-7 bine satıyorlar ama gelişi bin lira diyor. Ben sana pahalı gelinlik almam da demiyor. Ucuzuna bak da demiyor. 3 saat giyilecek şey diyor ne saçma diyor. Yine al yani beğendiğini hevesin kaldıysa
Demiyor ama seni psikolojik olarak bu konuda yıpratıp isteğini öldürüyor. Dünyanın en iyi insanı olsun senin isteklerini karşılamadıktan sonra ve sen bu yüzden mutsuz olduktan sonra gerisinin ne önemi var ki?
Bu arada benim artık cidden uyumam gerekiyor. Hakkınızı helal edin. Dilerim kendiniz için en doğru kararı verirsiniz. Sonradan pişman olmamak için çok iyi düşünün derim. Alın karşınızda ciddi ciddi konuşun. Telefonda değil yüz yüze. Uzakta olabilir ama düğünden önce bir araya gelmeyi düşünüyorsunuz herhalde ki?
Çok güldüm. Benim sevdiğim adam da öyle. Gözlerimi kapattığım zaman elinde çiçek bile hayal edemiyorum. O kadar yani:))Emaaaan benim koca da romantik degil. Sevgiliyken de degildiuzaktaydik biz de birbirimizden. Sadece kustugumuzde eve cicek gonderirdi. Ha bir de evlenme teklifine baya ozenmisti. Hakkini yemeyim. Tabi onu da arkadasimin yonlendirmesiyle. cunku gercekten hic anlamaz hediye, ozel gun olaylarindan. En basiti gecen kadinlar gununde calisiyordu. Eve gelince baktim elinde cicek var. Sasirdigimi gorunce bana aynen sunu dedi "Karakola cicekci geldi. Kadinlar gunuymus. Herkes karisina cicek aliyordu. Ben de dedim ki ulan benim karimin neyi eksik. Aldim bir tane " dedi ve odun gibi uzatti cicegi. Tutmayi bilmez cicegi inanki o kadar uzak bunlara
Ben alistim amaBen kutlarim hediye alirim. Altta kalmamak icin yapar arada ozel gunlerde. Ama yapmasa da yadirgamam, kusmem. Adamin huyu bu napayim. Sevdik, aldik bir kere. 28inden sonra huyunu mu degistireyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?