- Konu Sahibi socialscientist
ben cümlelerime bak senin zeki olmadığımı kanıtlamaya çalışan yorumum yok.zeki değilsin gibi bir cümlemde yok.varsa göster bana.Zeka konuşması elbette oldu. Ama bu konuşmayı yapan genelde onun arkadaşları, ailesi, çevresi. Ben ne yapabilirim? Yaptığım şeyler (tutup hepsini burada anlatamıyorum ki içlerinde çeşitli uluslararası bilim yarışmalarnda aldığım ödüller de var, ha bunu söyleyince kibirli diyorsunuz ama söylemeyince de durumu anlamıyorsunuz. ) insanlara istisnai geliyor ve dikkat çekiyor. İnsanlar da direk bu konular hakkında konuşmaya başlıyor benimle. Geçen gün nişanlımın iş arkadaşı beni 1 saat kilitledi mesela. Kadıncağız oğlum da senin gibi olsun istiyorum, ne yapmam lazım, senin gibi olmalı falan diyordu. Direk konu buraya gidiyor.
Bir de sayın hocam @helin hivda söylediklerinize kesinlikle katılıyorum. Kaldı ki bir çok zeka türü olabilir. Bende bazıları güçlüdür bazıları zayıf. Ben zayıflıklarımın da farkında olmaya çalışıp stratejik davranarak bunları kapatmaya çalışırım yada üstüne giderim. Ama mesele benim üstün zekalı olmamamı kanıtlamak değil. Sizin niye bu çabaya girdiğinizi anlayamadım. Sorun, en yakınımın beni takdir etmeyip ezmeye çalışması.
ben zekanın diploma sahibi olmakla alakalı bir şey olmadığını söyledim.neden zekana bu kadar takıntılısın.zeki değilsin demediğim halde o kadar söylediklerim arasında buna takılmışsın
ben rehber öğretmenim.Üstün zekalılarla da çalışıyorum hatta dediğim gibi 2 yeğenim 2 oğlum kardeşim üstün zekalı.daha iyi anlaşabilmemiz için ben de.ama bu çoğu zaman mutsuzluk depresif bir ruh hali ve dezavantaj oldu.ben akademik başarının zeki olmakla alakalı olmadığını söyledim.oğullarım ayrıca eğitim de alıyor Bilim Sanat Merkezinde.orda bir çocuğunun söylediği bir cümle vardı."bu okula gelmeden önce bir tek ben zekiyim sanıyordum ama buraya gelen diğerlerinin yanında hiç bir şey olmadığımı anladım.haddimi bildim"
zeki insanlarda en çok yaşanan üst görme sosyalleşememe sorunları vardır.bu bende de vardı aştım çok okudum kitaplara dalıp sosyal yönlerim zayıf kalmıştı.
daha öncede söyledim iki oğlumda öyle mükemmel akademik başarı yok ama biri sanata felsefeye doğaya bilime uzaya böceklere icat yapmaya bayılırken diğeri sporda matematikte akıl oyunlarında iyidir
Türkiye de sınavlar ezbere dayalı.zeka ya da yetenek testleri değil.ben bunu anlatmaya çalıştım.ayrıca çok zeki bir insanla yarım saat vakit geçirseniz anlaşılır.ne dedim oğullarımla oturup felsefe siyaset insan hakları konuşabilirsin saatlerce.öğrenme üst düzeydedir.mesela 4 yaşında okumayı biri kendi kendine ıöğrenmişti.farkettim ama oğullarım bilmezler zeki olduklarını üstün zeka tanısı aldıklarını bilseme hangi amaçla gittiklerini.ama zamanla fark edecekler.
çok mu önemli nişanlına haddini bildirmen.benim umrumda değildir kim beni övmüş kim yermiş herkesle yarış had bildirme içerisinde ömür mü geçer.
sen nsanları anlayacak toplumsal psikolojik analizlerini yapıp insanlara ona göre davranacaksın.çok zeki insanlar toplum için insanlık için çabalar.bir nişanlıya had bildirmeye çalışmak için buraya konu açmak zeki bir insanın davranışı olmamalı.yanlış anlama evet zeki bir genç kadınsın ama buna uygun davranışlar uğraşlar içerisinde ol.bizim nişanlıyla uğraşacak değil üreten zeki kadınlara ihtiyacımız var.insanlar bilim üretirken şahane sanat eserleri yaparken biz daha nişanlıya haddini bildirecek zeki insanlarımıza nasıl bildireceğini de bilmeyip çözüm bulamayıp kk ya soran zeki bilim kadınları
uzun oldu kusura bakma.bırak nişanlına yarışmayı kendinle yarış.
zeki insan çözüm üretebilen insan da olmalı.