Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben genele baktığımda şöyle bir izlenime girdim.Siz zekanızı belli ya da belirsiz bir şekilde ön plana getiriyorsunuz bu yüzden de eşiniz bu durumu hisssettiği için en iyi savunm saldırıdır taktiğini uygulamaya geçmiş.Satırlarınıza başlarken direk bizlere kariyerinizi sıralamak yerine eşinizle aranızda ki problemi yazsaydınız anlardım ama siz malesef kendinizi birilerinin gözüne baya baya sokmayı seviyorsunuz.Bu durumda karşı tarafta bir şekilde gardını alacaktır üzgünüm.Belkide asıl hazımsızlık sizdedir ne dersiniz?

Kariyerini anlatmadan konuyu nasıl anlatacaktı kızcağız? Aramızda eğitim ve kariyer farkı var dese sanki bizler deşmeyecektik ne ne ne diye... Ayrıca kendine göre iyi bir eğitim almış, iyi bir yere gelmiş hala ilerlemeye devam ediyor konu sahibi. Tabi ki övünecek elde ettiği başarılarla. Zekidir, çalışkandır onun kararını biz veremeyiz ama başarılı bir genç kadın var karşımızda. Yermesek mi acaba artık?

Sizin özelinizde yazmıyorum bunu ama sizin mesajınıza denk geldi, üstünüze alınmayınız. O bahsedilen hazımsızlık buradaki üyelerde var bence. Kızın ne aptallığını bıraktınız ne gerizekalılığını. Ayıptır yahu.

Ben IQ nuzun düşük olduğunu sanmıyorum ama siz EQ olarak nispeten zayıf geldiniz bana. Vermeniz gereken kararları aklınızla değil kalbinizle veriyorsunuz ve maalesef çoğu kişinin gözünde yanlış kararlar alıyor gibi gözüküyorsunuz. Sizin yerinizde olsam hayatımda gerçekten neyi istiyorum, neyi istemiyorum bir kez daha düşünürüm. Nişanlısınız üzgünüm ki sizinle boy ölçüşecek durumda değil ve bu ileride de tavırlarına yansıyacak. Siz onunla bir hayatı paylaşmak istediğinize emin misiniz gerçekten?

Ağzının payını verme konusunda ise dinsizin hakkında imansız gelir, sizde gerekirse kırıcı olun diyebilirim.

evet her sıradan insan? doktor olamaz çünkü herkesin yeteneği ilgisi farklıdır
yapılan bir araştırmada eserleriyle ses getiren ressamların yazarların ve filozofların büyük bilim adamlarından ıq seviyesi olarak daha yüksek olduğu ortaya çıkmıştır.yaratıcılık hayal gücü başka bir şeydir.ıg seviyesi tavan yapmış Einstein leonorda da vinci edison mozart ...ve şu an hatırlayamadığım dahilerin okul hayatları berbattır.Edison okuldan atılmıştır Leonorda da di vinci disleksi idi.resimlerinde paraşüt yok iken, icat edilmemişken paraşütler vardı.
yüzyılın deli dahisi denilen salvador dali(ressam)
elbette kariyer için de belirli bir zeka gerekli.ama ülkemizde zekaya ilgiye göre ayarlanmıyor sınavlar en iyi ezberi kim yapar onu ölçüyor.bir de ilgi de gerekli.bir doktoru da ressam yazar tarihçi coğrafyacı yapamazsın.yani doktor tarihçi den ressamdan daha mı zeki değil.sadece ilgiler yetenekler farklı
satır aralarında koymak da dillendirmektir.imalar daha acıdır direk söylemekten.ben de hep böyle satır aralarına koyuyorsa nişanlıda rahatsızlık yaratır diyorum.
başlıktan başla.zekamı küçümsüyor diye açılmış bir başlık.normal zekadasın çalışkansın demek zekayı küçümsemek mi oluyor.bu ben üstün zekalıyım ama nişanlım çok zeki değilsin normalsin diyerek küçümsüyor anlamı çıkarıyor.burda bile çok zekiyim ama nişanlım normalsin diyerek benim zekamı nasıl küçümser anlamı var.yoksa normal zekalı olduğunu düşünen birinin gücüne gitmez normalsin çalışkansın demek değil mi?
neyse buram buram zekaya atıf var tüm kelimelerde.madem normal olduğuna inanıyorsun normal zekadasın demek neden ağrına gidiyor derler sonra
ilgi alanlarına yeteneklere değinmiyorum tabi ki herkes ilgi alanına göre yeteneklere sahip olabilir. doktoru sadece örnek olarak söyledim aklınıza gelen başka bir akademik kariyer için de belli bir zeka şarttır, mozarta edisona kadar uzanmayacağım zaten benim bahsettiğim üstün zekalı olanlar değil, ama insanlar ya üstün zekalı ya da normal zekalı diye iki kademede zekaya sahip değil, herkesin kendince bir zeka düzeyi var birine zekisin diyince üstün zekalısın anlamında demiyoruz ama kimileri daha zeki bunu kabul etmek lazım herkes standart değil. konu sahibi de üstün zekalı olduğumu iddia etmiyorum diyor, ama belli bir kapasitesi varsa vardır ve bunu tescilleyecek başarıları varsa sen zeki değilsin sadece çalışarak elde ettin demek de sadece kompleksli birinin edebileceği bir laftır. benim de kuzenim ilk yüze girerek isim yapmış üniversitelerden davetler alarak eğitimini tamamladı, üstün zekalı değil, ama çalışarak elde ettiği bir başarı da değil, sınav sistemi ezbere dayalı olduğu için de değil, hangi sistemi getirseler yine yapar, çok aktif sosyal bir insan bizden bir farkı olduğu zeki olduğu belli, şimdi ben tutup ona yok sen zeki değilsin çalışarak buralara geldin desem sadece komik duruma düşerim. tabi herkes kendince anlayabilir bu konuyu, herkesin kendi bakış açısı, benim anladığım konu sahibi zaten nişanlısından sen çok zekisin sen süpersin gibi bir pohpohlanma beklemiyor,nişanlının kendi ailesinin bu kız sana göre zeki demesine karşın bu söylemleri dile getiriyor ve bir yerden sonra bu durum sıkıcı olmaya başlamış. tabi ki ne kadar konuşursak konuşalım herkes kendi kafasına göre anlamlar çıkarır benim anladığım bu sizin de anladığınız kendi bakış açınıza göre olacak, o yüzden daha fazla uzatmıyorum iyi günler

Bir tanıdığım vardı. Kadın diş hekimi eşi doktordu. Kadın bir süre sonra “anne ben aptalım, benim kafam çalışmıyor” demeye başlamış çünkü eşi kadına o kadar aptal olduğunu söyleyip buna inandırmış ki kadın kendisinin aptal olduğuna inanmaya başlamıştı. Konu sahibi sizde zamanla, size söylenen sözlere inanmaya başlayacaksınız

Hazmedemeyeceğim bir şeysi yok vallahi.

564783.kez söylüyorum ki aradaki kariyer farkına değinmesem olayı yorumlayamazdınız. Bu sebeple onları anlattım.

Bahsettiğim şey sizin kendi kariyerinizi hazmedememiş olma ihtimaliniz. Olabilir de olmayabilir de..Buna ben karar veremem tabi ki.Diğer yandan eşinizin sizi kıskanma komplex yapma ihtimali de güçlü.Eğer durum öyle ise tehlike altındasınız demektir.Sizi kendi seviyesinden aşağı hemde çok aşağı düşürene dek savaşı devam edicektir.Ve en sonunda sizi pasifize ederek beğenmemeye başlayacaktır.Bu psikolojik savaştan yenilgiyle çıkma ihtimaliniz güçlü görünüyor.Dikkat etmelisiniz..Eşiniz tüm benliğinizi yok edebilir.Başıma geldi çünki.Adam beni kişiliksiz hale getirene dek aşağıladı.Boşandımda kendime geldim.

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
sen onun için gitmemişsin oda eline sağlık demiş işte.BU İLERDE ÇOK BÜYÜK SORUN OLUCAK BİLESİN.AŞŞAĞILIK KOMPLEKSİ VAR ADAMDA.BENCE DENGİNLE OL.

O değil de Türkiye'deki ilk bilmem kaçıncı başarılarına rağmen kim böyle bir muameleyi kendine yaptırır gerçekten insanın aklı almıyor. Böyle biriyle evlenirseniz o diplomalar falan boş, size birşey katmamış demektir.

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Belki de seninle ayni universiteden mezunuz. Ben boyle bir gerizekali icin doktorami yakip gitmedim. Evlendim. Sonra bosandim. Sen hala ciddi ciddi bu adamla evliligi dusunuyor musun? Buyuk hata edersin. Surekli kendini ispat icine girersin. Adamda asagilik kompleksi var. Seni asagilara cekerek kendinin yukari cikacagini saniyor. Yol yakinken ayril.

Sizi aşağışadığı işleri ona devredin. Kendiniz beceremediğinizi söyleyip her işi ona yaptırın. araba ile ilgili evle ilgili ya da işle ilgili bir ödev olabilir. Hem siz rahat edersiniz hem de o akıllı olmanın hakkını verir en azından 😊

Sizi aşağışadığı işleri ona devredin. Kendiniz beceremediğinizi söyleyip her işi ona yaptırın. araba ile ilgili evle ilgili ya da işle ilgili bir ödev olabilir. Hem siz rahat edersiniz hem de o akıllı olmanın hakkını verir en azından 😊
Malesef sorumluluk vermeye çalışıyorum. Ama hiç yardım etmese daha iyi. He R şeyi yarım yamalak yapıyor.

Merhaba hanımlar,

Nişanlınizin ailesi okula yardim etmis diye mi liseyibitirmiş?Lisede kalan yok ki ..Liseyi bitirmek zor iş değil. Özel universitede okumuş da olabilir.Bu ifadelerle bir düşmanı gibisiniz.O da sizi kıskanan bir düşman gibi.Acilen atın nişanı insan sevdigiyle daha boyle cicim aylarında ego savaşı yapmaz ki ..Birlikteliğin devamı zor.

Merhaba hanımlar,

Ben de doğuda bir ilde araştırma görevlisi olarak görev yapıyorum, Öyp ile atanmıştım 4 sene önce. Gelmeden önce ise İstanbuldaydım ve evlilik yoluna girmek üzere olduğum bir ilişkim vardı ancak resmi olarak adım atılmamıştı henüz. O dönemde özel sektörde canım çıkarcasına hakettiğim özlük haklarımı alamadan amele gibi çalışıyordum ve öyp tercihleri belirlendiğinde tercih yapabileceğimi söyleyip onu bilgilendirmiştim doğuyu da yazacağım demiştim. "Atanırsan gidersin yani" diye içine kurt düşmüştü, içi içini kemirmeye başlamıştı. Tercihler açıklandıktan sonraki süreçte düşünme ve gidip gitmeme konusunda karar alma sürecim başladı. Bir yanda kariyerim, geleceğim, ilerleme imkanı bulacağım ve kendi mesleğimi yapabileceğim bir alan bir yanda da ilişkim. Kalbimle mantığım arasında kalmıştım. O ise asla ama asla doğuya gelmeyeceğini, gelme imkanı olsa bile tercihte bulunmayacağını gidersem ilişkinin kesinkes biteceğini söylemişti. Çok kötü bir durumdu benim için. Kalbimle mantığım arasında kaldım. Sonunda ise mantığımdan yana karar alarak geldim, görevime başladım. İlişkimse bitti. Ben geldikten 3 ay sonra kpss ile tercih yaptı, bulunduğum ilde de tercihler açıldı, gelme imkanı vardı hatta yüzde yüz ihtimalle alabiliyordu ama yazmadı. İstanbulda kaldı. Asla sorgulamadım, zorlayamazdım çünkü onu başka bir yerde yaşaması için ancak o fedakarlıkta bulunmadı ben de kariyerimi tercih etmiş oldum. Velhasıl öyle kapandı ve bitti gitti.
Bu kadar uzun şunun için yazdım. Siz de buna benzer bir durumda kalıp kalbinizden yana tercihte bulunmuşsunuz, o anda bulunduğunuz şartlar, duygular, düşünceler ve mevcut ortam onu gerektirmiş, öyle yaşanması olagelmiş ve yaşanmış olmuş bitmiş artık burdasınız bu tartışılacak bir şey değil. İki kişilik bir karar almışsınız. Yazdıklarınıza göre de işinizde başarılısınız, zeki ve çalışkansınız bu yüzden küçülmeyi ve hakir görülmeyi değil değil yüceltilmeyi, takdir edilmeyi, parmakla gösterilmeyi hak ediyorsunuz. Özellikle de zekadan yana kimse kimseyi topa tutma cüretine sahip olmamalı bence çünkü birden fazla zeka türü var ve herkesteki farklı elbette. Sayısal, sosyal, duygusal, edebiyat, dil, sanat zekası ve daha niceleri...
Toplum olarak bu zeka ve çalışma ürünü olan başarıları hasetle değil de gıptayla takip etmemiz gerekirken üstelik bir de kadın olarak bu işleri başardığımız için daha fazla el üstünde tutulmaya ihtiyacımız var yerilmeye değil cunku zaten toplum bizi yeterince gömüp aşağılıyor. Kendi başımıza verdiğimiz bu mücadelelerin hayatımıza aldığımız ve değer verdiğimiz insanlar tarafından da takdir edilmeye ihtiyacı var. Ne yapmanız gerektiğinize ve sorduğunuz sorunuza dair belki net, nokta atışı bilgiler veremeyebilirim buna muktedir de olamayabilirim ancak şunları yazabilirim ki şuanda birlikte olduğunuz insan bunu pek göremiyor ve size gerektiği değeri vermiyor. Statü olarak da sizden geri planda. Bu tabiki de bir şeylerin yaşanması için engel değil ancak ilerde ciddi bir yol gözükürse sanırım aşağılık kompleksine devam edip sizi daha da yermeye devam edecek gibi geliyor. Benim fikrimce biraz arayı açıp zekanızdan vurmaya devam ettikce daha da uzaklasıp ona ceza verebilirsiniz. Bundan mütevellit kırıldığınızı gösterirseniz anlayabilir, sizi kaybetme korkusu taşıyorsa da zaten kendine çekidüzen verir diye umuyorum. Ama tabi ilişki dinamiklerinizi siz biliyorsunuz. Belki ters de tepebilir. Cevap olarak bence biraz daha sivridilli olacak şekilde karşılık verebilirsiniz. Sizi pasifize etmeye çalışmasına engel olmanız lazım. Neyi nasıl yaparsanız kendisini düzeltip bunu bir daha yapmaz iyi analiz etmek lazım gibi duruyor.

Nisanlindan ziyade bizim seni pohpohlamamizi bekliyorsunda adam sana gerizekalisin dememiş ki düşüncesi buymuş zeki değil çalışkan oldugunu düşünüyormuş ne var ki bunda

Aşk herşeyin önüne geçiyomuş diye boşuna dememişler. Nişanlının eline vermişsin kozu. Canım kariyerini yarıda bırakmışsın. Tabiki seni dalgaya alır.
Hala seni aşşagıya çekmesine izinmi vericeksin. Ahh ahh. Bi zaman sonra benim gbi, bana şimdiki aklım birde 18 yaşım lazım der durursun.

ilgi alanlarına yeteneklere değinmiyorum tabi ki herkes ilgi alanına göre yeteneklere sahip olabilir. doktoru sadece örnek olarak söyledim aklınıza gelen başka bir akademik kariyer için de belli bir zeka şarttır, mozarta edisona kadar uzanmayacağım zaten benim bahsettiğim üstün zekalı olanlar değil, ama insanlar ya üstün zekalı ya da normal zekalı diye iki kademede zekaya sahip değil, herkesin kendince bir zeka düzeyi var birine zekisin diyince üstün zekalısın anlamında demiyoruz ama kimileri daha zeki bunu kabul etmek lazım herkes standart değil. konu sahibi de üstün zekalı olduğumu iddia etmiyorum diyor, ama belli bir kapasitesi varsa vardır ve bunu tescilleyecek başarıları varsa sen zeki değilsin sadece çalışarak elde ettin demek de sadece kompleksli birinin edebileceği bir laftır. benim de kuzenim ilk yüze girerek isim yapmış üniversitelerden davetler alarak eğitimini tamamladı, üstün zekalı değil, ama çalışarak elde ettiği bir başarı da değil, sınav sistemi ezbere dayalı olduğu için de değil, hangi sistemi getirseler yine yapar, çok aktif sosyal bir insan bizden bir farkı olduğu zeki olduğu belli, şimdi ben tutup ona yok sen zeki değilsin çalışarak buralara geldin desem sadece komik duruma düşerim. tabi herkes kendince anlayabilir bu konuyu, herkesin kendi bakış açısı, benim anladığım konu sahibi zaten nişanlısından sen çok zekisin sen süpersin gibi bir pohpohlanma beklemiyor,nişanlının kendi ailesinin bu kız sana göre zeki demesine karşın bu söylemleri dile getiriyor ve bir yerden sonra bu durum sıkıcı olmaya başlamış. tabi ki ne kadar konuşursak konuşalım herkes kendi kafasına göre anlamlar çıkarır benim anladığım bu sizin de anladığınız kendi bakış açınıza göre olacak, o yüzden daha fazla uzatmıyorum iyi günler
Birisi kendi başarılarğından bahsedip şurayı şu dereceyle burayı bu dereceyle bitirdim herkes çok çalışarak elde ederken ben çalışmadan elde ettim diyecek üstelik "nişanlım özel okulda babasının bağışlarıyla lise bitirdi"diýecek sonra da ben zekiyim demedim diyecek.bu dedikleri ben zekiyimden daha ağır.ne demek istiyor sizce nişanlım babadının babasının paradıyla liseyi bitirdi ama ben şahane deteceler elde ettim hem de çok çalışmadan derken?işte bu zekayı küçümsemektir kibirdir.lisede psikolojik danışman ve rehber öğretmenim lisede kalmak için özel bir çaba sarfetmen gerekir.yani nişanlım babası olmasa bağışlar olmasa liseyi bitiremeyecek ram bir ........demek istemiş konu sahibi.işim gereği belki sohbet ve konuşmalardaki alt söylemleri imaları aslında ne anlatmak istediklerine karşımdakinin cümlelerindeki gizli söyleme daha çok odaklanırım ki görüştüklerimde asıl anlatılmak isteneni söylenenden çok söylenmek istenenin ne demek olduğunu ortaya çıkarıp sorunu tespit edelim.nişanlısının zekasını küçümseyen o yok babasının bağışlarıyla liseyi bitirdi diye. Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum.konu sahibi kendisiyle onu kıyaslamış sürekli ve böyle biri beni nasıl zeki bulamaz gibi bir düşünceye katılmış.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X