ilgi alanlarına yeteneklere değinmiyorum tabi ki herkes ilgi alanına göre yeteneklere sahip olabilir. doktoru sadece örnek olarak söyledim aklınıza gelen başka bir akademik kariyer için de belli bir zeka şarttır, mozarta edisona kadar uzanmayacağım zaten benim bahsettiğim üstün zekalı olanlar değil, ama insanlar ya üstün zekalı ya da normal zekalı diye iki kademede zekaya sahip değil, herkesin kendince bir zeka düzeyi var birine zekisin diyince üstün zekalısın anlamında demiyoruz ama kimileri daha zeki bunu kabul etmek lazım herkes standart değil. konu sahibi de üstün zekalı olduğumu iddia etmiyorum diyor, ama belli bir kapasitesi varsa vardır ve bunu tescilleyecek başarıları varsa sen zeki değilsin sadece çalışarak elde ettin demek de sadece kompleksli birinin edebileceği bir laftır. benim de kuzenim ilk yüze girerek isim yapmış üniversitelerden davetler alarak eğitimini tamamladı, üstün zekalı değil, ama çalışarak elde ettiği bir başarı da değil, sınav sistemi ezbere dayalı olduğu için de değil, hangi sistemi getirseler yine yapar, çok aktif sosyal bir insan bizden bir farkı olduğu zeki olduğu belli, şimdi ben tutup ona yok sen zeki değilsin çalışarak buralara geldin desem sadece komik duruma düşerim. tabi herkes kendince anlayabilir bu konuyu, herkesin kendi bakış açısı, benim anladığım konu sahibi zaten nişanlısından sen çok zekisin sen süpersin gibi bir pohpohlanma beklemiyor,nişanlının kendi ailesinin bu kız sana göre zeki demesine karşın bu söylemleri dile getiriyor ve bir yerden sonra bu durum sıkıcı olmaya başlamış. tabi ki ne kadar konuşursak konuşalım herkes kendi kafasına göre anlamlar çıkarır benim anladığım bu sizin de anladığınız kendi bakış açınıza göre olacak, o yüzden daha fazla uzatmıyorum iyi günler