- 23 Ocak 2019
- 1.988
- 4.061
- 133
- Konu Sahibi socialscientist
-
Bir beyefendi için bunu yaptığınıza göre zekanızı yeterince kullandığınızı düşünemedim ben. İlerde daha çooook sorun yaşarsınız.Merhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Bir ilişki sadece yaşanan tek bir sorundan yada tek bir andan ibaret değil. Yılları var bu ilişkinin. Mükemmel derecede gittiiği zamanlar veya en azından minimumları karşıladığımız zamanlar da oldu. Genel bir tespitti benimkisi. Burayı okumaya başladım başlayalı ilişkime daha negatif baktığımı düşünüyorum.Dün başka bir konuya, burayı okudum okuyalı düzgün giden ilişkimde sorun arıyorum gibi bir şey yazmıştınız. Bu mu sorunsuz ilişki dediğiniz?
O üniversitelerde işletme muhasebe gibi dandik bölümler okutan bir sürü insan var onlarda mi üstün zekalı demek oluyor bence gayet normal bisey abartilacak bisey yokİyi de ilk 3 üniversiteye girmek kolay gibi bahsetmişsiniz. Sayılı kişiler o üniversitelerde okuyabiliyor tabii ki de zeka olarak toplumun geri kalanınından üstün konu sahibi.
Güncelleme: babası neden artık nikah tarihi belirlemiyorsunuz diye beni aradı. Ben de dayanamadım anlattım bu ve diğer bazı sorunlarımızı üstü kapalı. Babası nişanlımla konuşmuş ve nedenini sormuş. O da benden yana bir sorunu olmadığını ama çevresindeki herkesin bu kız sana fazla, hem başarılı hem zeki seni ne yapsın ki tarzında konuşmalarının onu çok etkilediğini söylemiş. Ayrıca annesinin ve anne ailesinin sürekli heh sonunda seni çekip çevirebilecek bir kız buldun, işte bu kız seni iyiki yönetiyor yoksa ne olurdun falan gibi söylemleri de özgüveninin kırılmasına sebep olmuş. Babasına beni çok sevdiğini ve benim de sırf aşk yüzünden onunla beraber olduğumu bildiğini yoksa daha iyisini bulabileceğimi, bu ihtimalin de onu korkuttuğunu söylemiş. Benden özür diledi bu sabah. Nikah tarihi alalım artık dedi. Ama hem tek sorun bu değildi (belki de bağlantılı idi bilemiyorum), hem de biraz gözlemlemek istediğim için bekleyelim dedim.Konu sahibi neye karar verdin?
İşletme muhasebe falan okumadım fakat bizim üniversitede işletme ilk 800'den falan alıyordu. Yani ilk 1000'e türkiyede 1 puan türünden 1 yılda sadece 1000 kişi giriyor.O üniversitelerde işletme muhasebe gibi dandik bölümler okutan bir sürü insan var onlarda mi üstün zekalı demek oluyor bence gayet normal bisey abartilacak bisey yok
Arama falan yapmadim, o konudaki yorumunuzu görünce şaşırdım açıkçası. Cinsellikle ilgili sorunlarınız ve bu son açtığınız konuyu da ele alınca, birgün önce sorunsuz ilişkimi sorunlu görmeye başlıyorum demenize tezat geldi sadece.Bir ilişki sadece yaşanan tek bir sorundan yada tek bir andan ibaret değil. Yılları var bu ilişkinin. Mükemmel derecede gittiiği zamanlar veya en azından minimumları karşıladığımız zamanlar da oldu. Genel bir tespitti benimkisi. Burayı okumaya başladım başlayalı ilişkime daha negatif baktığımı düşünüyorum.
İkinci olarak sizi yeğenleriniz ve abinizle ilgili konulardan hatırlıyorum. İyi niyetli ve aklı başında bir insan olduğunuz izlenimini edinmiştim. Başka bir konuda ne yazdığımı arayıp tarayıp yada hafızanızda tutup derdimin altına bu mu sorunsuz ilişki demeniz benim ne işime yarayacak pek anlayamadım. Bu davranışınızı da daha önceki izlenimlerim ile bağdaştıramadım.
Beklemeye almanız yerinde bir karar olmuş bence.Güncelleme: babası neden artık nikah tarihi belirlemiyorsunuz diye beni aradı. Ben de dayanamadım anlattım bu ve diğer bazı sorunlarımızı üstü kapalı. Babası nişanlımla konuşmuş ve nedenini sormuş. O da benden yana bir sorunu olmadığını ama çevresindeki herkesin bu kız sana fazla, hem başarılı hem zeki seni ne yapsın ki tarzında konuşmalarının onu çok etkilediğini söylemiş. Ayrıca annesinin ve anne ailesinin sürekli heh sonunda seni çekip çevirebilecek bir kız buldun, işte bu kız seni iyiki yönetiyor yoksa ne olurdun falan gibi söylemleri de özgüveninin kırılmasına sebep olmuş. Babasına beni çok sevdiğini ve benim de sırf aşk yüzünden onunla beraber olduğumu bildiğini yoksa daha iyisini bulabileceğimi, bu ihtimalin de onu korkuttuğunu söylemiş. Benden özür diledi bu sabah. Nikah tarihi alalım artık dedi. Ama hem tek sorun bu değildi (belki de bağlantılı idi bilemiyorum), hem de biraz gözlemlemek istediğim için bekleyelim dedim.
Ee bu konuşmanın size faydası ne?Güncelleme: babası neden artık nikah tarihi belirlemiyorsunuz diye beni aradı. Ben de dayanamadım anlattım bu ve diğer bazı sorunlarımızı üstü kapalı. Babası nişanlımla konuşmuş ve nedenini sormuş. O da benden yana bir sorunu olmadığını ama çevresindeki herkesin bu kız sana fazla, hem başarılı hem zeki seni ne yapsın ki tarzında konuşmalarının onu çok etkilediğini söylemiş. Ayrıca annesinin ve anne ailesinin sürekli heh sonunda seni çekip çevirebilecek bir kız buldun, işte bu kız seni iyiki yönetiyor yoksa ne olurdun falan gibi söylemleri de özgüveninin kırılmasına sebep olmuş. Babasına beni çok sevdiğini ve benim de sırf aşk yüzünden onunla beraber olduğumu bildiğini yoksa daha iyisini bulabileceğimi, bu ihtimalin de onu korkuttuğunu söylemiş. Benden özür diledi bu sabah. Nikah tarihi alalım artık dedi. Ama hem tek sorun bu değildi (belki de bağlantılı idi bilemiyorum), hem de biraz gözlemlemek istediğim için bekleyelim dedim.
Nişanlınız kompleksli biri belki ama sizin de ondan aşşa kalır yanınız yok ki asıl kıyaslamayı siz yapiyosunuz ben böyleyim ben şöyleyim. Ben zekiyim demeyle zeki de olunmuyo ayrıca siz sadece 'çok başarılısınız'. Ve sosyal zekanız çok yüksek olsaydı nişanlınızın size karşı en ufak hatalı davranışının üstesinden gelemeyip burdan fikir almazdınızMerhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Kızmayın ama hayatımda duyduğum en saçma şeySeni zekamla döverim deyip düelloya davet ederdim.Cok zor bir sinava girmeyi teklif eder,Kaybederse de şutlardim,herkes haddini bilecek.Bu kadar zeki ve başarılı bir kadın nasıl böyle biri ile hayatını mahveder ki hiç anlamam.Erkekler akıllı kadın sevmezler yapmayın kendinize bu kötülüğü
Evlenirseniz binbeter olacak bilginiz olsun. Çok fazla yazmak istemiyorum ama bu dünyada insanlar denkleriyle evlenmezse eninde sonunda canları yanıyor. Bence kariyerinize odaklanın ve maddi manevi ( kariyer ve eğitim olarakta) denginiz biri ile beraber olun. Lütfen 3 sene sonra şu yorum ne kadar doğruymuş yazık ettim diyeceksinizGüncelleme: babası neden artık nikah tarihi belirlemiyorsunuz diye beni aradı. Ben de dayanamadım anlattım bu ve diğer bazı sorunlarımızı üstü kapalı. Babası nişanlımla konuşmuş ve nedenini sormuş. O da benden yana bir sorunu olmadığını ama çevresindeki herkesin bu kız sana fazla, hem başarılı hem zeki seni ne yapsın ki tarzında konuşmalarının onu çok etkilediğini söylemiş. Ayrıca annesinin ve anne ailesinin sürekli heh sonunda seni çekip çevirebilecek bir kız buldun, işte bu kız seni iyiki yönetiyor yoksa ne olurdun falan gibi söylemleri de özgüveninin kırılmasına sebep olmuş. Babasına beni çok sevdiğini ve benim de sırf aşk yüzünden onunla beraber olduğumu bildiğini yoksa daha iyisini bulabileceğimi, bu ihtimalin de onu korkuttuğunu söylemiş. Benden özür diledi bu sabah. Nikah tarihi alalım artık dedi. Ama hem tek sorun bu değildi (belki de bağlantılı idi bilemiyorum), hem de biraz gözlemlemek istediğim için bekleyelim dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?