Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konuya yorum yapmak için biraz bekledim. Çünkü konu "pinokyo burnum uzayacak derse yalan mı yoksa doğruyu mu söyler?" tarzında bir paradoks gibiydi. O yüzden yorumlara ve sizin yorumlara cevaplarınızı okudum biraz.
Şu an sizin hakkınızda ne düşünüyorum söylemeyeceğim. Çünkü sizi tanımıyorum. Belki de kibirli bir nerdy değilsinizdir,olayları iyi anlamamız için açık açık yazdınız. Belki de çoğu insan gibi emeklerle kazandığınız şeyle gururlanmanın ayarını fazla kaçırmışsınızdır ve şimşekleri üzerinize çekmişsinizdir. Belki de herkesin 10 çalışarak aldığını 1 çalışarak elde ettiğini iddia eden gıcık kibirli bir nerdysinizdir. Bu açıkçası beni ilgilendirmiyor.
Elinizdeki doktora fırsatını iptal etmeniz aslında "onun yüzünden" değil,sizin seçiminizdi. Bunun sonuçlarını az çok nasıl olacağını kendiniz daha iyi bilebilirsiniz. O gerçekten kompleksli mi,belki de ister istemez iş hayatını sosyal hayata mı taşıdınız bunu bilemeyiz-iki kişi arasındaki ilişki sonuçta- onun için yaptığınız her seçim(önceki konularınızı da katarak söylüyorum) ona değer mi değmez mi siz daha iyi bilirsiniz. Bunu geniş bir zamanda düşünün.
Sizin yerinizde olsam ("sen zeki değilsin çalışıyorsun" cümlesini söylüyorsa sadece) çok da mesele etmezdim. Bi nevi doğru,insanın oralara gelmesi için biraz çalışması gerek. Siz kendinizi biliyorsunuz,neden ispat edesiniz ki? İlla onun için tescilli iq testi mi çıkarmak gerek?
Ama siz bu konudan rahatsızsanız. Ona soracağınız soru basit:"bunu neden söylüyorsun?".
Onun dışında siz umursamazsanız o da yapmayı kesecektir.

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Bir beyefendi için bunu yaptığınıza göre zekanızı yeterince kullandığınızı düşünemedim ben. İlerde daha çooook sorun yaşarsınız.

Dün başka bir konuya, burayı okudum okuyalı düzgün giden ilişkimde sorun arıyorum gibi bir şey yazmıştınız. Bu mu sorunsuz ilişki dediğiniz?
Bir ilişki sadece yaşanan tek bir sorundan yada tek bir andan ibaret değil. Yılları var bu ilişkinin. Mükemmel derecede gittiiği zamanlar veya en azından minimumları karşıladığımız zamanlar da oldu. Genel bir tespitti benimkisi. Burayı okumaya başladım başlayalı ilişkime daha negatif baktığımı düşünüyorum.

İkinci olarak sizi yeğenleriniz ve abinizle ilgili konulardan hatırlıyorum. İyi niyetli ve aklı başında bir insan olduğunuz izlenimini edinmiştim. Başka bir konuda ne yazdığımı arayıp tarayıp yada hafızanızda tutup derdimin altına bu mu sorunsuz ilişki demeniz benim ne işime yarayacak pek anlayamadım. Bu davranışınızı da daha önceki izlenimlerim ile bağdaştıramadım.

İyi de ilk 3 üniversiteye girmek kolay gibi bahsetmişsiniz. Sayılı kişiler o üniversitelerde okuyabiliyor tabii ki de zeka olarak toplumun geri kalanınından üstün konu sahibi.
O üniversitelerde işletme muhasebe gibi dandik bölümler okutan bir sürü insan var onlarda mi üstün zekalı demek oluyor bence gayet normal bisey abartilacak bisey yok

Konu sahibi neye karar verdin?
Güncelleme: babası neden artık nikah tarihi belirlemiyorsunuz diye beni aradı. Ben de dayanamadım anlattım bu ve diğer bazı sorunlarımızı üstü kapalı. Babası nişanlımla konuşmuş ve nedenini sormuş. O da benden yana bir sorunu olmadığını ama çevresindeki herkesin bu kız sana fazla, hem başarılı hem zeki seni ne yapsın ki tarzında konuşmalarının onu çok etkilediğini söylemiş. Ayrıca annesinin ve anne ailesinin sürekli heh sonunda seni çekip çevirebilecek bir kız buldun, işte bu kız seni iyiki yönetiyor yoksa ne olurdun falan gibi söylemleri de özgüveninin kırılmasına sebep olmuş. Babasına beni çok sevdiğini ve benim de sırf aşk yüzünden onunla beraber olduğumu bildiğini yoksa daha iyisini bulabileceğimi, bu ihtimalin de onu korkuttuğunu söylemiş. Benden özür diledi bu sabah. Nikah tarihi alalım artık dedi. Ama hem tek sorun bu değildi (belki de bağlantılı idi bilemiyorum), hem de biraz gözlemlemek istediğim için bekleyelim dedim.

O üniversitelerde işletme muhasebe gibi dandik bölümler okutan bir sürü insan var onlarda mi üstün zekalı demek oluyor bence gayet normal bisey abartilacak bisey yok
İşletme muhasebe falan okumadım fakat bizim üniversitede işletme ilk 800'den falan alıyordu. Yani ilk 1000'e türkiyede 1 puan türünden 1 yılda sadece 1000 kişi giriyor. 🤣🤣

Bir ilişki sadece yaşanan tek bir sorundan yada tek bir andan ibaret değil. Yılları var bu ilişkinin. Mükemmel derecede gittiiği zamanlar veya en azından minimumları karşıladığımız zamanlar da oldu. Genel bir tespitti benimkisi. Burayı okumaya başladım başlayalı ilişkime daha negatif baktığımı düşünüyorum.

İkinci olarak sizi yeğenleriniz ve abinizle ilgili konulardan hatırlıyorum. İyi niyetli ve aklı başında bir insan olduğunuz izlenimini edinmiştim. Başka bir konuda ne yazdığımı arayıp tarayıp yada hafızanızda tutup derdimin altına bu mu sorunsuz ilişki demeniz benim ne işime yarayacak pek anlayamadım. Bu davranışınızı da daha önceki izlenimlerim ile bağdaştıramadım.
Arama falan yapmadim, o konudaki yorumunuzu görünce şaşırdım açıkçası. Cinsellikle ilgili sorunlarınız ve bu son açtığınız konuyu da ele alınca, birgün önce sorunsuz ilişkimi sorunlu görmeye başlıyorum demenize tezat geldi sadece.

Elbette ilişkiniz buraya yazdıklarınızdan ibaret değil ama bizde sadece buraya yazılanlara göre yorum yapıyoruz. Ben konularınızdan nişanlızın sizi, isteklerinizi, ilişkinizde öncelemedigini görüyorum ve bu ilişkiye devam etmemenin sizin yararınıza olacağını düşünüyorum. Tabi bu benim düşüncem. O yüzden ilişkinizin sorunsuz olmadığını söylemek istedim.

Hakkımdaki güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim ayrıca kırıcı olmak değildi niyetim yoktu.

Güncelleme: babası neden artık nikah tarihi belirlemiyorsunuz diye beni aradı. Ben de dayanamadım anlattım bu ve diğer bazı sorunlarımızı üstü kapalı. Babası nişanlımla konuşmuş ve nedenini sormuş. O da benden yana bir sorunu olmadığını ama çevresindeki herkesin bu kız sana fazla, hem başarılı hem zeki seni ne yapsın ki tarzında konuşmalarının onu çok etkilediğini söylemiş. Ayrıca annesinin ve anne ailesinin sürekli heh sonunda seni çekip çevirebilecek bir kız buldun, işte bu kız seni iyiki yönetiyor yoksa ne olurdun falan gibi söylemleri de özgüveninin kırılmasına sebep olmuş. Babasına beni çok sevdiğini ve benim de sırf aşk yüzünden onunla beraber olduğumu bildiğini yoksa daha iyisini bulabileceğimi, bu ihtimalin de onu korkuttuğunu söylemiş. Benden özür diledi bu sabah. Nikah tarihi alalım artık dedi. Ama hem tek sorun bu değildi (belki de bağlantılı idi bilemiyorum), hem de biraz gözlemlemek istediğim için bekleyelim dedim.
Beklemeye almanız yerinde bir karar olmuş bence.
Yazılanlara bakılırsa kendi çevresi bile sevgiliniz hakkında çok olumlu şeyler düşünmüyor. Birden bire "aa tamam anladım artık hadi nikah tarihi alalım" gibi konuşması da komik geldi.
Şimdi bile çevresinden bu kadar çok etkilenip sizi üzen biri evlenince nasıl olsa benim diyerek daha da saçmalayacak. Yani işin özü evlenince düzelen birşey olmayacak. Bunu sizin iyiliğiniz için söylüyoruz.

Aşağılık kompleksi var nisanlinda
Insanları kesinlikle eğitim seviyesi ile yargılamam ama gerçekten ezik ve senin başarılarını hazmedemiyor. Ona rahatsız olduğun konuları belirtmeni tavsiye ederim. Henüz yolun başındasınız. Başta müdahale etmezsen ilerde çok zorluk çekersin canım

Ee bu konuşmanın size faydası ne?
Millet konuşurken sustursaymış sizi ezeceğine. En tehlikeli tip, ele iyi görünürken eşini çocuğunu ezer bunlar.
Dışarıya melek içeriye zalimdirler.
Sizin bu kadar başarılı olmanız kabahat mi? Madem bu kadar kompleks yapacaktı kendi seviyesinden aşağıda bir kızla nişanlansaydı.

Ben sinir oldum bu riyakar tavra.

Atarım nişanı görürsün zekayı diyemediniz mi?cocuk olacak yarın bundan aşağılık kompleksi var adam da ya edebini bilsin ya da çekip gitsin ,hiç tahammül edemiyorum erkek egosuna baktınız balina tavrına devam ediyor ciddi uyarın olmadı yukarıda bahsettim sizin çocuk portakalda vitamin olarak kalsın karısına hakaret edene adam demem ben,benim kk da öğrendiğim şey evlenmeden ayak sesleri nişanlılıktaki sözler hareketler dikkat edin sizde

Nişanliniz sizin karşınızda kendisini çok aşağıda hissediyor ve ciddi derecede kompleksli bir insan. Hayatı boyunca sizi küçümseyerek kendini büyütmeye çalışacak. Çekilecek dert değil gerçekten.

Tekrar doktora için uğraşıp onu terkedip yurtdisina doktoraya giderek ağzının payını vermis olursun.

Bunu yapmiycaksan kirmadan anlamasinin yolu yok, kıracaksin.

Aldiginiz egitim dogruysa bence hakkini verin ve şu sacmasapan kompleksli adamlara selam dahi vermeyin.Ne demek doktorami yapmadim ne kadar üzücü bir karar doktora icin gitmemek.Bence zararin neresinden donersek kardir derler ya o hesap sizde oturun ve bir karar alin en kisa zamanda.Davul.bile dengi dengine.Olacak is mi valla benim evladim boyle bir sey yapsa doktorasini biri icin yaksa cok üzülürdüm.

Merhaba hanımlar,

Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.

Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.

Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.

Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Nişanlınız kompleksli biri belki ama sizin de ondan aşşa kalır yanınız yok ki asıl kıyaslamayı siz yapiyosunuz ben böyleyim ben şöyleyim. Ben zekiyim demeyle zeki de olunmuyo ayrıca siz sadece 'çok başarılısınız'. Ve sosyal zekanız çok yüksek olsaydı nişanlınızın size karşı en ufak hatalı davranışının üstesinden gelemeyip burdan fikir almazdınız

Seni zekamla döverim deyip düelloya davet ederdim.Cok zor bir sinava girmeyi teklif eder,Kaybederse de şutlardim,herkes haddini bilecek.Bu kadar zeki ve başarılı bir kadın nasıl böyle biri ile hayatını mahveder ki hiç anlamam.Erkekler akıllı kadın sevmezler yapmayın kendinize bu kötülüğü
Kızmayın ama hayatımda duyduğum en saçma şey

Evlenirseniz binbeter olacak bilginiz olsun. Çok fazla yazmak istemiyorum ama bu dünyada insanlar denkleriyle evlenmezse eninde sonunda canları yanıyor. Bence kariyerinize odaklanın ve maddi manevi ( kariyer ve eğitim olarakta) denginiz biri ile beraber olun. Lütfen 3 sene sonra şu yorum ne kadar doğruymuş yazık ettim diyeceksiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X