- 11 Aralık 2018
- 42.602
- 264.767
- 598
- Konu Sahibi socialscientist
-
Muhtemelen kompleksli biri. Sürekli başınızda böyle birini istiyor musunuz gerçekten?
Türkiyenin önde gelen ilk 3 üniversitesinden birinde okuyorum. Siz öyle diyince benim de canım çekti yazdımKendimi zeka olarak ortalama görürüm. Sevgilim lisansını bitirmedi hala iş hayatı yüzünden ama tanıdığım en zeki insanlardan biri. Buna rağmen beni sürekli zekamla över (diğer övgüler harici)
Demem o ki sizi yücelten insanlar olsun etrafınızda. Böyle kompleksiyle aşağıya çeken değil.
Vay be çok güzelmiş. Daim olsun!Sıradan bir okuldan mezunum, eşim senin şu an okuduğun okuldan mezun, alanında başarılı kariyer sahibi bir adam. Üzerinde “i don’t need google, my wife knows everything” yazan tişörtle geziyor.
İnsan bu muameleyi kendine nasıl layık görür anlamıyorum.
Zekilik kime gore neye gore akıl ve mantık bi arada olmalı.. adam üni bitirir ama iş bulamaz ama lise mezunu bi zekilik yapar iş kurar alır yürür.. okul mezuniyet falan filan onlara takılma.. rabbim sanş versin.. ders versen ne olacak ? Madem seni nişanlıyım mutsuz ediyor evlilik yapilirmi bu adamla diye düşün bence ...Merhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
yani zeka yarıştırmak ne derece mantıklı?Merhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Keşke o da sizi ezerken kirilabileceginizi bu kadar düşünseydi. Söylemeye çalıştığımız bu aslında. Siz kariyere falan önem vermiyorsunuz tamam, ama nisanliniz da size önem vermiyor.Arkadaşlar bana akıl verin. Haddini güzelce bildirmek istiyorum. Kırıldığımı anlasın ama onu ezmeden nasıl yapabilirim bunu?
vurma zaten açık açık söyle ya sen nasıl benim zeki olmadığımı düşünürsün ben bunu bunu yaptım başardım bunlar çalışmakla elde edebileceğin şeyler değil deBen normalde biriyle tanıştığımda hangi üniversite diye sorulmadan onu bile söylemeyen biriyim. Yani bununla kimseyi ezemem tabiatımda yok. Yüzünr vuramıyorum o yüzden
Sıradan bir okuldan mezunum, eşim senin şu an okuduğun okuldan mezun, alanında başarılı kariyer sahibi bir adam. Üzerinde “i don’t need google, my wife knows everything” yazan tişörtle geziyor.
İnsan bu muameleyi kendine nasıl layık görür anlamıyorum.
Bence de sen zeki degilsin. Dogru soylemis çocukHa küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Nişanlınız size ters psikoloji yapıyor.Merhaba hanımlar,
. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Bunu duyduğuma çok üzüldüm açıkçası..Hayat arkadaşınız olacak kişi sizi desteklemeli,başarılarınıza kendi başarısıymış gibi sevinmeli ama kendisi çekemiyor bence sizi.Aşağılık kompleksine giriyor kendi kendine...alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
katiliyorum , bu fedakarliga degecek birine benzemiyor .
Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?