Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sıradan bir okuldan mezunum, eşim senin şu an okuduğun okuldan mezun, alanında başarılı kariyer sahibi bir adam. Üzerinde “i don’t need google, my wife knows everything” yazan tişörtle geziyor.

İnsan bu muameleyi kendine nasıl layık görür anlamıyorum.

Vay be çok güzelmiş. Daim olsun!

Zekilik kime gore neye gore akıl ve mantık bi arada olmalı.. adam üni bitirir ama iş bulamaz ama lise mezunu bi zekilik yapar iş kurar alır yürür.. okul mezuniyet falan filan onlara takılma.. rabbim sanş versin.. ders versen ne olacak ? Madem seni nişanlıyım mutsuz ediyor evlilik yapilirmi bu adamla diye düşün bence ...

yani zeka yarıştırmak ne derece mantıklı?
buradaki sorun ne biliyor musunuz kimin zeki olduğu değil sizin zeki olmanızın neden onu rahatsız ettiği
egosuna dokunan bir şeyler var bir ezikliği var demek ki
çünkü doğrusu ben tam tersi mesela benimkini pohpohluyorum bile çok zeki akıllı şöyle böyle diyorum ki mutlu olsun sonuçta bir şey kaybetmiyorum değil mi? bir insan karşıdakini ezmeye çalışmaktan ne anlar ki?

Arkadaşlar bana akıl verin. Haddini güzelce bildirmek istiyorum. Kırıldığımı anlasın ama onu ezmeden nasıl yapabilirim bunu?
Keşke o da sizi ezerken kirilabileceginizi bu kadar düşünseydi. Söylemeye çalıştığımız bu aslında. Siz kariyere falan önem vermiyorsunuz tamam, ama nisanliniz da size önem vermiyor.

Ben normalde biriyle tanıştığımda hangi üniversite diye sorulmadan onu bile söylemeyen biriyim. Yani bununla kimseyi ezemem tabiatımda yok. Yüzünr vuramıyorum o yüzden
vurma zaten açık açık söyle ya sen nasıl benim zeki olmadığımı düşünürsün ben bunu bunu yaptım başardım bunlar çalışmakla elde edebileceğin şeyler değil de
ya insan çalışarak bir yere kadar ilerliyor akademide ama çok üste çıkmak istiyorsan illa ki zeki olacaksın kaçarı yok
zeka testi yapmış paşam herhalde sinir oldum ya

Zeki olmakla çalışkan olmak aynı şey değil,ben de nişanlınıza bu konuda katılıyorum.Sizin zeki olup olmadığınızı bilemem ama zeka ile çalışkanlık aynı kefede değil.Dünyanın en iyi üniversitesine gitmek bile bir zeka ölçütü değildir.Sıkı ve disiplinli bir çalışmayla en iyi denilen üniversitelere girilebilir,bizde yapılan sınavlar zekayı değil güçlü hafızayı test eden sınavlar.Zeki olmak problemlere farklı bakış açıları getirmek,zaman ve enerjiden tasarruf etmek vb.
Buradaki mevzu nişanlınız bunu sizi küçümser şekilde mi söyledi,sürekli bunu söylüyor mu yoksa siz konuşmalarımızda hep zeki olduüunuz vurgusu mu yapıyorsunuz ?

socialscientist bu adam kendisi şeker hastası olan ...senin tüm hayatını ona göre duzenlemen... geceleri kalkıp onun şekerine kadar ölcmenle sağlıklı bir yaşantı süren ve buna rağmen ; " eş adayım sağlıklı birisi olmasa ondan ayrilirdim " diyen kişi değil mi?! Güzel arkadaşım evlenirseniz sen aşk evliliği yapmis olacaksın ,o ise mantık.Onu bertaraf edebilecek sihirli bir sözcük ne yazık ki yok ...

Yanliz o tsört kadinlara övgü degil, ama hayli komik

Ve konuya gelirsek, bu konuda bile "öyle bir fedakarlik yapacak insan degilmis" deniliyor.

Yahu hiçbir insan için, kariyer yakilmasi degmez. Bu bir fedakarlik degil.

Nişanlınız size ters psikoloji yapıyor.
Yani sizi küçümseyerek kendini yüceltmeye çalışıyor.
Size saygısı az gibi.
Veya bilinçli sizi bastırmak için yapıyor.
Ben diliyle konuşun.
Bu üslupla olmayacağını söyleyin.

Daha fazla susarsanız kötüye gidebilir.

. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.

Nişanlın haklı.
Zeki değilsin.
Kompleksli bir adam yüzünden vazgeçtiklerini bir düşün, Sen de hak verirsin

alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Bunu duyduğuma çok üzüldüm açıkçası..Hayat arkadaşınız olacak kişi sizi desteklemeli,başarılarınıza kendi başarısıymış gibi sevinmeli ama kendisi çekemiyor bence sizi.Aşağılık kompleksine giriyor kendi kendine...

Aşağılık kompleksi hanginizde var bilemedim. Sözleriniz buram buram kibir kokuyor ama nişanlınızın zekanızı hafife aldığını yazmışsınız satır aralarınız hep ezici cümlelerle doluniken üstelik. Madem bu kadar zekisiniz övgüye ihtiyaç duymazsınız yergi ise umurunuzda olmaz. Zaten zeki insanlar böyle aman ben onu bozayım üzeyim diye çabalara da girmez... Allah adama yardım etsin eğer ki bize yansıyan kadar sürekli zeka zeki zekam diyip duruyorsanız.

Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.

Sahsen ben de su anda adamla ayni fikirdeyim
Adam belli ki sizi cekemiyor
Madem bu kadar sahanesiniz niye sizi cekemeyen, ustelik her yonden geride ve sizi asagi cekmek isteyen biriyle berabersiniz? Asla zeki bir insanin yapacagi bir davranis bicimi degil bu. Zeki insanlar etraflarinda hayatlarini kolaylastiracak insanlar severler, kafa utuleyen degil

Gercekten zeki bir insan olsaydiniz, soyle bir tipe sebep artik Stanford mi Yale mi vb bir yeri birakmazdiniz, orda egitim ve kafa olarak size benzeyen daha fazla erkek var onlarin arasina giderdiniz bu ezik kompleksli tipe de daha donup bakmazdiniz. Hicbir yerini begenmiyorsunuz burda adami eziklemissiniz ee begenmiyorsaniz beraber olmayin, daha iyisi okul firsatini yakmasaydiniz yani bastan asagi sacmalik akil bunun neresinde

Ne yazik ki yazdiklarinizi okuduktan sonra ben de aptal oldugunuzu dusunuyorum ciddi sekilde. Beni akilli oldugunuza ikna edemediniz, adam hakli. Siz buna iyice sarilin bundan sonra madem harika bir kariyer firsatini bu herif ugruna harcadiniz aman yapisin birakmayin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…