Nişanlımın sürekli zekamı hafife alması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha bu ne ki...!
İçten içe sizi özgüvensiz,içine kapanık biri haline getirecek. Öyle ki,zamanla siz bile bunu farkedemeyeceksiniz. İş işten geçtikten sonra,kafanıza dankkk diye bişey vuracak.
o zaman ben ne yaptım kendime diyeceksiniz.
dikkatinizi çekerim,nişanlınız değil siz bunu kendinize yapacaksınız.
neticede üzüm de üzüme,baka baka kararıyor.

keşke sizi yükseltecek,ufkunuzu açacak birileriyle birlikte olsanız. Sizin adınıza üzüldüm.
buradaki yorumları çok ciddiye almanızı tavsiye ederim.
yaşanmışlık,sağlam darbeli tecrübeler var.

kimse kusura bakmasin. mutevazilik yapsaniz da her cok calisin ilk 500 e giremiyor.. belli ki zeka var. calismakla butunlesince guzel seyler cikiyor ortaya. uzgunum ama nisanliniz kompleks yapmis. bu tip erkekler kendinden asagida kadinlarla mutlu olabilir kendilerini ustte gorerek tatmin olur. sizin ima etmenize gerek yok o goruyor ve kompleks yapiyor demek ki.. isiniz cok zor. ömür boyu bu tripte olacaktir. sizi alt etmek icin ya aldatacak ya dövecek ya toplum icinde ezerek, absürd sakalar yaparak kendini yucelttigini sanacaktir.. cok hikayeler var boyle prof kadin esinden siddet goruyor vs. sizin gibi bir kadini herkes tasiyamaz.. kariyerinize yazik olmus. keske gitseydiniz. o da sizinle gelseydi. para da sorun degilmis madem. önerim askindan ölmüyorsaniz iliskiyi gozden gecirmeniz. karsinizdaki insan normal bir psikolojide gelmedi bana. insan esiyle nisanlisiyla gurur duyar. siz demek o demek.. es olacak insan cok zeki de olsaniz da gurur duyar. guzel yemek yapsaniz da..

bu tip erkekler alt etmek icin ya aldatir ya dover ya sover ya toplum icinde kucuk dusurup garip sakalarla kendini yucelttigini yanindaki kadini dusurdugunu zanneder.

bu dediginiz dogru bir sey. sosyal zeka ayri bir sey. degisken durumlara uyum saglama, iletisim becerisi, karsilasilan sorunda psikolojiyi dik tutabilme, cozum uretebilme baska seydir, turkce matematigi cozup ilk 500 e girmek sayisal zekadir. her ikisi de bir insanda olabilir. ya da sadece biri olabilir.

Standart aşağılık kompleksi. Cevabını verin Allah aşkına siz o üzülmesin diye poh pohlayın onun yaptığına bakın. Terbiyesizlik yani. Kendi çabanla zekanla yaptığın tek bir şey göster deyin sizde

bu tip erkekler alt etmek icin ya aldatir ya dover ya sover ya toplum icinde kucuk dusurup garip sakalarla kendini yucelttigini yanindaki kadini dusurdugunu zanneder.
Bazı kadınların görmesi için erkeklerin bunu yapması gerektiğini düşünür oldum.
yani bu aralar bunu düşünüyorum.

yaptığın,yapacağın fedakarlık,seçimlerin aslında bir erkek uğruna yaptığın herşeyin faturası,işte aldatılınca,şiddet görünce felan çıkıyor.
kimisi için iş işten geçmiş oluyor.
kimisi için de, o eski özgüven kalmamış oluyor.
işin sonunda hep aynı şey;kimse için fedakarlık yapılmaz. İnsanlar buna yeri geldiğinde fedakarlık değil, yapmasaydın diyor. Yazık.

Zeki olabilirsiniz ama akıllı değilsiniz. Hadi bu adamla nişanlandın, bursunu niye yaktın ? Akıl alır gibi değil.

Son cümlenizden sonra adama biraz hak verdim.böyle adam için yaktınız güzelim imkanı.sizi çekemiyor kendinden ileri bir konumda görmek istemiyor bu gidişle amacına ulaşır.hatanın neresinden dönseniz kardır.bu şekilde biriyle evlilik yapan tanıdığım var çok pişman.

Demek ki sosyal zekan akil yurutmen o kadar iyi degilmis

Türkiye'nin ilk 3. üniversitesini dereceyle bitirmissin bu hangi veriye dayanarak acaba? Gönülden gelen bir sey ise ben de 1. Den mezun oldum neden takıldım çünkü çok ovmussun kendini bırak neden ispatlamaya çalışıyorsun? Birçok kendini beğenmiş erkege göre kadınlar zeki değil. Kaldı ki hala ama haaallaaaa onu ezmeden incitmeden bunu nasıl ispatlarim diyorsun adam seni incitmekle kalmamış yerin dibine sokmuş ailesi aaa çok zeki kız vs sacmaliklarina girmiş hala ezmeden diyorsun. Şekerim bulunduğun konumla onu ez tamam mı? Bunu onun yüzüne söyle ve intikamını al.

Sosyal deney değil dimi? O kadar cümle döktüm bana da yazik

Bence de bunlar insanı zeki yapan kriterler değil. O yüzden vurguladım bunları yapan diğer insanlar benden kat kat fazla çalışıyor. Ben aman aman çalışan biri değilim ama yapabiliyorum diye. Kaldı ki aradaki eğitim ve başarı farkını hiç dillendirmedim. Ben aptal da olabilirim mesele onun söylediği laf.

zekayla yapmadigini cok calisarak yaptigini bir seyleri basardigini soyluyormus. yani ben calismadigim icin yapamiyorum senin kadar zeka bende de var diyomus..
Ay evet aynen. Ben zekiyim ama çalışmıyorum dedi çok oldum. Çok sığ bir bakış açısı. E madem çalış da bi halta yara yani.

yaptığınız işi kıskanıyor. Başarılarınızı çekemiyor. En sevmediğim insan tiplerinden biri. Sürekli haset modunda.
başarılarınızla övünebilirsiniz ayrıca. Çalışmak uğraşmak bişeyleri elde etmek kolay değil.
Başarılar taktir edilmeli.
Eğitim sistemimiz kötü. Herkesin hayat motivasyonları farklı. Başarılar zeka ölçüsü değil. Ama sabır çalışkanlık hafife alınacak özellikler değil.
Söylediğiniz gibiyse eğer. sizinle aynı konumda olan insanlardan daha az çalışarak elde ettiyseniz bu konumu o zekanızın yüksek olduğu ile ilgili belirtidir bencede.
nişanlınız hatalı. Kitap zekası malesef sosyal hayatta başarılı kılmıyor bizi. “ Street smart “ diye bişey derler yabancılar. Hayat zekası , sokak zekası gibi bir anlama geliyor.
sizi alenen çekemeyen biri için kariyerinizi mahvetmek Hiç street smart bir davranış değil.

Edit;

Buarada başarılarınızla gurur duymak hakkınız. Kimsenin sizi bu konuda kötü hissettirmesine izin vermeyin.ben kendi adıma Başarılı kadınları duydukça çok seviniyorum mesela.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…