- Konu Sahibi socialscientist
-
Daha bu ne ki...!Ya aslında burda her şeyi özetleyemiyorum ama kariyerime destek olmadı da diyemem. Hem o gidelim beraber diye çok diretti ama ben kariyerimi ilerletirken o gideceğimiz yerde bir iş yapacak vasıfta olmayınca ben cesaret edemedim. Tamamen benim kararım pişman değilim. Ama yine de böyle olunca düşünüyorum tabii bu muydu karşılığı diye.
kimse kusura bakmasin. mutevazilik yapsaniz da her cok calisin ilk 500 e giremiyor.. belli ki zeka var. calismakla butunlesince guzel seyler cikiyor ortaya. uzgunum ama nisanliniz kompleks yapmis. bu tip erkekler kendinden asagida kadinlarla mutlu olabilir kendilerini ustte gorerek tatmin olur. sizin ima etmenize gerek yok o goruyor ve kompleks yapiyor demek ki.. isiniz cok zor. ömür boyu bu tripte olacaktir. sizi alt etmek icin ya aldatacak ya dövecek ya toplum icinde ezerek, absürd sakalar yaparak kendini yucelttigini sanacaktir.. cok hikayeler var boyle prof kadin esinden siddet goruyor vs. sizin gibi bir kadini herkes tasiyamaz.. kariyerinize yazik olmus. keske gitseydiniz. o da sizinle gelseydi. para da sorun degilmis madem. önerim askindan ölmüyorsaniz iliskiyi gozden gecirmeniz. karsinizdaki insan normal bir psikolojide gelmedi bana. insan esiyle nisanlisiyla gurur duyar. siz demek o demek.. es olacak insan cok zeki de olsaniz da gurur duyar. guzel yemek yapsaniz da..Merhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
bu tip erkekler alt etmek icin ya aldatir ya dover ya sover ya toplum icinde kucuk dusurup garip sakalarla kendini yucelttigini yanindaki kadini dusurdugunu zanneder.Daha bu ne ki...!
İçten içe sizi özgüvensiz,içine kapanık biri haline getirecek. Öyle ki,zamanla siz bile bunu farkedemeyeceksiniz. İş işten geçtikten sonra,kafanıza dankkk diye bişey vuracak.
o zaman ben ne yaptım kendime diyeceksiniz.
dikkatinizi çekerim,nişanlınız değil siz bunu kendinize yapacaksınız.
neticede üzüm de üzüme,baka baka kararıyor.
keşke sizi yükseltecek,ufkunuzu açacak birileriyle birlikte olsanız. Sizin adınıza üzüldüm.
buradaki yorumları çok ciddiye almanızı tavsiye ederim.
yaşanmışlık,sağlam darbeli tecrübeler var.
zekayla yapmadigini cok calisarak yaptigini bir seyleri basardigini soyluyormus. yani ben calismadigim icin yapamiyorum senin kadar zeka bende de var diyomus..Ne yönden zeki olmadıgınızı düşünüyor mesela bunu anlayamadım.
bu dediginiz dogru bir sey. sosyal zeka ayri bir sey. degisken durumlara uyum saglama, iletisim becerisi, karsilasilan sorunda psikolojiyi dik tutabilme, cozum uretebilme baska seydir, turkce matematigi cozup ilk 500 e girmek sayisal zekadir. her ikisi de bir insanda olabilir. ya da sadece biri olabilir.Ben diplomayla veya kariyer konusunda çok yüksek yerlere gelmeyle zeki olundugunu düşünmüyorum.yani illaki zekisinizdir ancak bu zekiliğiniz sadece ders ve kariyer yönünde olabilir.mesela zekisindir çok çalışmıssındır.çok çalışmıssındır başarılı olmussundur.anca bi olay karşısında ne tepki verecegini bilemeyebilirsin.sizin için söylemiyorum ancak eşinizin bunu ne sebepten düşündügünü merak ettim dogrusu.mesela kuzenim odtü bilgisayar mühendisliğini birincilikle bitirdi.evet çalışken ve derslerinde çok zekidir.ancak sevgililik konusunda vasat.ilişki yürütemiyor.herşeyde benden destek alıyor yardım alıyor.yani bazen bazı insanlar derslere o kadar cok düşüyor ki gerçek hayatta kime nası davranılmalı ne yapılmalı bu konuda eksik kalabiliyor.bir arkadasımda hacettepe tıp fakultesinden mezun.38 yasında hala evlenemedi cnkü aşırı tahamülsüz.başarılı oldugu için cok fazla egosu var ve kimseyi kendime rakip görmüyor.görüştügü her cocukla egosu yüzünden ilişkisini sonlandırıyor.annesiyle tartışmışlar ve ayrı eve çıkıp annesiyle görüşmeyi kesti.hiç bir şekilde görüşmüyor.meslegim var kendi basımın caresine bakarım diyor.acaba bu kariyer hevesiniz ve aşırı zeki oldugunuzu düşünmeniz sizi insan iletişimlerinden mi uzaklaştırıyor
Standart aşağılık kompleksi. Cevabını verin Allah aşkına siz o üzülmesin diye poh pohlayın onun yaptığına bakın. Terbiyesizlik yani. Kendi çabanla zekanla yaptığın tek bir şey göster deyin sizdeMerhaba hanımlar,
Ben Türkiye'nin herkes tarafından ilk 3'te sayılabilecek bir üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Bölümümü birinci bitirdim ve daha öncesinde de üniversite sınavında ilk 500'e girmiş bir insanım. Etrafımdaki benle aynı derecede başarılı insanlara baktığımda benden kat kat fazla çalıştıklarını görüyorum. Kendimi süper zeka görmesem de ortalama bir zekaya sahip makul derece çalışan bir insan olarak görüyorum ki çevremdeki bir sürü insan aşırı zeki olduğumu düşünür, nişanlım hariç.
Nişanlım 2 yıllık özel üniversite mezunu, liseyi ailesinin okula yaptığı yardımlarla bitirmiş, kariyer olarak da benden şuan baya geride bir pozisyonda. Maaş olarak da. Şimdiye kadar onu her başarısında pohpohladım, asla kariyerin benden geride imasında bulunmadım. Özellikle dikkat ettim.
Ama beyefendi beni beğenmiyor. Sürekli işten geliyor ay sen ne yapıyorsun ki ben çalışıyorum modunda. Benim h.içi boş günüm var diye çalışmıyorum sanıyor galiba. Bir kaç kez kendi zekamla ilgili espiri yaptım, bir de ailesi bu kız fazla zeki oğlum falan dediler. Cevabı şu hayır sen zeki değilsin, çalışkansın sadece. Açıkça söylüyorum sen zeki değilsin.
Bu tavrına sinir oldum. Haksız mıyım? Nasıl ağzının payını versem bunun? Bir kaç kez söyledi takmadım. Ben ortadayım, her şey belli sonuçta. Ama devam edince sinirlerim zıpladı. Ha küçük bir not alanımda dünyanın en iyi 10 üniversitesinden birinden aldığım doktora kabulünü bu beyefendi için yaktım, yurtdışına gitmedim.
Bazı kadınların görmesi için erkeklerin bunu yapması gerektiğini düşünür oldum.bu tip erkekler alt etmek icin ya aldatir ya dover ya sover ya toplum icinde kucuk dusurup garip sakalarla kendini yucelttigini yanindaki kadini dusurdugunu zanneder.
Zeki olabilirsiniz ama akıllı değilsiniz. Hadi bu adamla nişanlandın, bursunu niye yaktın ? Akıl alır gibi değil.Merhaba hanımlar,
Demek ki sosyal zekan akil yurutmen o kadar iyi degilmisMerhaba hanımlar,
Evetbeyfendi için yaktım diyorsunuz doktora kabulünüzü o bunu biliyor mu ?
Mükemmel derecede iyiSizin babanızla aranız nasıl?
Bence de bunlar insanı zeki yapan kriterler değil. O yüzden vurguladım bunları yapan diğer insanlar benden kat kat fazla çalışıyor. Ben aman aman çalışan biri değilim ama yapabiliyorum diye. Kaldı ki aradaki eğitim ve başarı farkını hiç dillendirmedim. Ben aptal da olabilirim mesele onun söylediği laf.Bu başarılarınız zeka değil, çalışkanlık ve disiplin göstergesidir öncelikle bunu söyleyeyim.
Evet, çalışkan ve son derece işinde titiz bir insan olabilirsiniz ama kendinizi bunlarla zeki tanımlamanız bana aksini düşündürdü.
Hiç eğitim almamış biri de zeki olabilir, keza tarih böyle dahilerle doludur.
Nişanlınız beğenmediğiniz vakıf üni mezunu olabilir, sizden daha zeki de olabilir.
Buradaki asıl mesele, sizi aşağı çekiyor ve başarılarınızla övünemiyor oluşu.
Ayrıca o size öyle dedi diye, daha düşük değilsiniz.
Bunu düşünmeniz, kendinizi bilmiyor oluşunuz bile şüphe uyandırdı bende.
Bilemiyorum yani, kim haklı.
Eğer ona da burada yazdığınız gibi akademik kariyerinizle kendinizi tanımlıyor ve tüm sıfatlarınızın önüne koyuyorsanız, adam bezmiş derim.
Diğer türlü ise zaten ne işiniz var ya?
Ay evet aynen. Ben zekiyim ama çalışmıyorum dedi çok oldum. Çok sığ bir bakış açısı. E madem çalış da bi halta yara yani.zekayla yapmadigini cok calisarak yaptigini bir seyleri basardigini soyluyormus. yani ben calismadigim icin yapamiyorum senin kadar zeka bende de var diyomus..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?